במקרה הזה, הילד ילמד בטוב או ברע שהאמת כן בספר.
ספר הרכב של הייינס.
ומדריכים מצולמים וכתובים באינטרנט הם גם מקום נהדר ללמוד ממנו.
רק תיקון אחד קטן. יש כן כאלו שמוציאים ויותר, הרבה יותר מ 10000 בשנה רק בשביל שיסע המניאק.
Printable View
במקרה הזה, הילד ילמד בטוב או ברע שהאמת כן בספר.
ספר הרכב של הייינס.
ומדריכים מצולמים וכתובים באינטרנט הם גם מקום נהדר ללמוד ממנו.
רק תיקון אחד קטן. יש כן כאלו שמוציאים ויותר, הרבה יותר מ 10000 בשנה רק בשביל שיסע המניאק.
קשה לי להאמין שיש מי שמוציא 10000 שקל בשנה רק בשביל שיסע
אם אתה מחשב ב-10 האלה רק תקלות ולא מכניס פנימה דלק ושיפורים
אז אולי חד פעמית היו כמה אנשים שהלך להם גיר אוטומטי של רכב יקר או מנוע אבל אתה מדבר מראש על רכבים שהמחיר ההתחלתי שלהם 30K שקל וצפונה
וגם אז הייתה רק שנה אחת שבה שילמו כ"כ הרבה ואח"כ היה להם שקט
דרור ההבדל הוא שאני ידעתי שקניתי אוטו מוזנח כפרוייקט! אבל לא חסרים סמוראים שלא שופרו ולא עברו התעללות ונמכרים סביב העשרים אלף. מדובר על רכבים סביב תחילת שנות התשעים. לגבי סיקס כמו שכבר כתבתי, אין לי מושג. סמוראי לא משופר ומתוחזק בצורה טובה ישרת את בעליו נאמנה. בקשר לבעיה שלך עם דייהטסו, כמו שכתבתי, עיקר בעיית החלקים היא במערכת ההינע ולא במנוע, אבל היום בעידן האינטרנט זו לא בעיה. אוטו שיש לו
רגישות להתחממות דורש תשומת לב גבוהה יותר למערכת הקירור זה הכל. למישהו שמחפש לטייל בנוח יחסית ברכב פתוח ללא יומרות עבירות מיוחדות אני חושב שהדייהטסו היא תמורה טובה לכסף.
1. סבלנות. קיבלת החלטה לקנות רכב שטח. אתה להוט שכבר יהיה כזה בחניה ואתה תצא בשישי בבוקר לטיול במדבר, חולם על הקפה מתחת לעץ השיטה...עצור! חפש בשיא הסבלנות. תתחיל בטלפונים למודעות בטווחים שמעניינים אותך. תשמע איך מציגים את הרכב, איך מציגים תוספות וכד'.
2. גש לראות כמה מכוניות.
3. אחרי שראית דברים שהיית מעוניין להתקדם איתם לך עם מישהו שמבין. (החברה שמציעה בדיקת רכב במקום - אל תטרח)
4. מצאת רכב שנראה לך, עבר את בדיקת החבר המבין, תעלה שאלה כאן בפורום לאיפה ניתן לקחת את הרכב לבדיקה. אין דין בדיקת לנדרובר כדין בדיקת טראנו או טאטא.
5. ראה סעיף מס' 1.
6. לומדים לאט. אתה יכול להזמין את אחד הספרים של הוצאת היינס, וללמוד אט-אט. כמשטפלים לך ברכב, עמוד ליד המוסכניק ושאל אותו שאלות עד שתיגמר לו הסבלנות. (אתה תדע שנגמרת לו הסבלנות לפי מפתח הראצ'ט שרודף אחריך.)
אני לא אפרט שוב את רשימת התקלות האפשריות הארוכה כאורכו שלכביש הערבה, שמסביב למנוע האלומיניום הידוע לשימצה של דייהטסו שרייד/אפלאוז/פרוזה. חבל להשחית מילים וקילובייטים יקרים על השרת כדי לתת עוד התייחסות לערימת הקורוזיה הזו. בוא ונאמר שהיום, כשהמכוניות הללו כבר ישנות מאוד וזולות מאוד וקורצות לתפרנים - שומר נפשו וכיסו ירחק מהמנועים הללו. ושלא יגידו אחר כך שלא הזהרתי.
לגבי רכישה של רכב מוזנח בידיעה ברורה וב"כוונה תחילה"... תסלח לי, אבל לי זה מזכיר את תסמונת שטוקהולם... אתה מצפה שאאמין לך שקנית ביודעין גרוטאה שידעת מלכתחילה שתשחט אותך כלכלית? בחייך, אכלתי כל כך הרבה זיתים בחיים, שאתה מנסה למכור לי עכשיו קקי של עיזים? אני לא תמים. כבר קניתי כמה גרוטאות בחיי... גם אתה יודע שאפילו "פרוייקט" גדול ועמוק צריך שהבסיס שלו יהיה טוב, או לפחות סביר. הסיכוי למצוא ב-20K רכב שטח כל כך ישן במצב סביר-טוב שלא יצריך ממך לפחות יישור קו מסיבי הוא בערך כמו לזכות מחר בלוטו.
מדברי,
במקום לכתת רגליים, יש שיטה אחרת למצוא ג'יפ מתוחזק, גם בלי להיות מכונאי דגול -
צור קשר עם בעלי המקצוע שמתעסקים בדגם הזה, תבוא לבקר, "נדנד" להם עד שיהיה להם רכב או מידע על רכב טוב.
חכה בסבלנות עד שיהיה משהו וכאשר יש - תהיה מוכן ללכת ו"לדקור" במהירות.
הסמוראי שלי, אמנם חדש ויקר יותר ממה שאתה מחפש, עולה בשוטף פחות מהפרייבט היפני שיש לאמא שלי ולא תקע אותי אף פעם.
את שמות בעלי המקצוע המומלצים תוכל למצוא בחיפוש בפורום סוזוקי מאד בקלות.
אין רכב ישן שהוא חף מבעיות קטנות, במקרה שלי הדברים נפתרו מאד בזול, או אף בחינם...
בהצלחה.
הדגשתי את מה שהכי חשוב. אל תקל בזה ראש.
יש גם CJ אדום אחד למכירה בלוח - תראה אותו. המודל הנקוב שלו די עתיק, עוד מעט אספנות... אבל ככה צריך להיראות ולנסוע CJ מטופח ומשופר שלא מצריך השקעת שקל ביישור קו: שים דלק וצא למדבר ללא חשש. אבל מה - הוא מתומחר גבוה. שלא לומר לא ריאלי - כי אני מנחש שבעליו, שבנה אותו במו ידיו בורג לבורג, השקיע בו לפחות פי 2 ממה שהוא דורש עבורו, ובסתר ליבו לא באמת רוצה להיפרד ממנו... אבל זה הכיוון - דברים טובים עולים בהתאם.
כמו שידעת לחפש טוב טוב את ההודעה שלי על הקרבורטור ככה תוכל למצוא גם שכשקניתי את האוטו הייתי מודע להוצאה ראשונית של שמונה אלף שקל לא כולל בלת"מים, הפתעות ודברים נוספים שנשברו עד היום. אז האוטו נרכש כפרוייקט ומה לעשות הוא השריטה שלי ואין שום תירוץ אחר לחוסר היגיון שהיה בלהחליף סמוראי 98 שמור בסמוראי 88 מוזנח.
באיזור המרכז/דרום יש את מוסך אודי מזרחי מומלץ בחום 08-9410839.
דרור, ללב אין בעיות למכור, הבעייה הסכום שצריך בשביל לקנות את מה שרוצים במקום...
בכל מקרה, הסיבה שלא הצאתי אותו כאופציה בכלל היא שמההודעה הראשונה של מדברי (איך קוראים לך?!?) הרכב שלי זה לא מה שהוא מחפש.
עירא
רק עכשיו קראתי את כל ההודעה הראשונה של פותח השירשור :oops:
אין ל CJ כל בעיה לעשות את זה וגם לא לך (חשבתי שהוא ישמש כרב יומיומי למרחקים) רק צריך לזכור שהנסיעה ב CJ היא לא דומה לנסיעה ברכב פרטי, היא מעיפת יותר ורעשנית יותר, שאני עושה את הסויטץ בראש אין לי בעיה בנסיעה ארוכה, חזרה מאילת עשיתי בו ללא עצירה עד חיפה פרט כמובן לתידלוק
כמו שכבר פעם כתבתי, לקנות CJ ב 20 אלף ש"ח ושיהיה במצב סביר\טוב זה אפשרי, אולי לא קל אבל אפשרי
את ה CJ שלי קניתי ב 15 אלף ש"ח לפני שלש ומשהו שנים, מאז ועד היום לא השקעתי בו יותר מידי בתיקונים שותפים, שיפורים שעשיתי ועדיין עושה כי אני רוצה זה משהו אחר.
אבל, אם אתה קונה אותו ב 20 אלף ש"ח האחרונים שלך אתה עלול להיות בבעיה במקרה של תקלה רצינית, ואז יש לך ערמת ברזלים שאתה תוכל למכור בהפסד במקרה הטוב
טוב אם עירא לא רוצה להציע לבחור את שלו אני אשמח להציע את שלי
במהלך השירשור הסתבר ש "יונימוג" מכיר היטב את הסמוראי שלי שהיה של הבן שלו לפני
לגבי רמת התחזוקה שלו אצל הבן שלו הוא יכול להגיד הכל.
כמו שכתבתי בשרשור המכירה הסמוראי הוא שנת 88 פתוח קצר ויפיוף.
בנוסף הוא מושקע בלא מעט כסף אך כמעט חף משיפורי שטח.
אתה מוזמן להתקשר ולהיפגש
לדעתי אין צורך ביישור קו אבל זו כבר החלטה שלך
אני בטוח שאין למצוא סמוראי בגילו במצב שלו שמוכרים אותו ובמחיר סביר
יש 2 שהוא כבר על הכוונת שלהם אולי אתה תהיה השלישי
אסף 050-9801729
זה בדיוק הרכב שהוא מחפש, הוא יבין את זה אחרי שיקנה גרוטאה ב20K וישקיע עוד 40 רק כדיי שהרכב יסע ויחזור מטיול.
כדאי שיהיה ברור לכל מחפש CJ או סמוראי בני 20 ומעלה, אם הכלה לא עברה שיפוץ כולל עד לרמת הבורג הרכב גרוטאה גם אם נראה טוב. לכל רכב יש מחזור חיים, אחרי 500 אלף ק"מ לפחות הרכב נידון לפירוק או שיפוץ כולל.
אתה צודק, יכול להיות שהוא באמת ישקיע סכום כזה, אבל תסכים איתי שגם אם השקענו סכום כזה על הג'יפ שלנו, אתה לא יכול לצפות לקבל את כל ההשקעה חזרה, בכל זאת צריכים להיות ראליים.
עירא לדוגמא, יכול לדעתי לקבל על הג'יפ שלו 35 אלף אולי 40 אלף אם יבוא הבנאדם הנכון שCJ זה חלום חייו. אתה לדוגמא, יכול לקבל 45 - 50 אלף שקל גג, בגלל הנדירות של הרכב, שאני בטוח שזה כלום לעומת ההשקעה, וראיתי את הג'יפ שלך ואת העבודה שעשית עליו, וגם קיבלתי סיבוב והתרשמתי מאוד לטובה, אחד הג'יפים שנוסע באמת מדהים. גם אני מושקע בסכומים דומים, וגם אם יגיע היום שאולי אני אחשוב לאחליף, אני אעדיף לשים אותו בצד, לחסוך ולהביא את התחליף הבא בלי למכור אותו.
דבר נוסף, הרבה גם תלוי בבנאדם, אנחנו פסיכים, אוהבים שכל בורג בג'יפ הוחלף, וכל רעש הכי קטן, בודקים מה זה עד שמוצאים.
אבל ישנם כאלה, שגם עם גרוטאה, שנוסעת , ינצלו את הג'יפ את תום ויהנו אפילו יותר מאיתנו, כי אנחנו מתייחסים לג'יפ כאילו זה הילד הקטן שלנו ושומרים עליו מכל רע. והם לעומת זאת המוטו שלהם "על הבאב אללה" ,מתחראים עליו כאילו הוא לא שלהם, ונהנים יותר ;)
תודה רבה לכולם.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, המוטו זה לא הגיפ אן ההשתוללות אלא להיות במדבר (עם גיפ), אם ה ROI לא יהיה לשביעות רצוני אמשיך ללכת ברגל עד שיהיה יותר תקציב לזה.
הסיבה היחידה שאני חושב שהגיפ של עירא (ראיתי במודעת למכירה) לא בשבילי הוא בגלל שאין לי את התקציב שעירא רוצה, אם יש גמישות במחיר אשמח להיות קנדידט.
(ואז גם לקבל הסבר על כל מה שיש בגיפ בעברית כי כל מה שעירא כתב זה סינית בשבילי :))
יכול להיות שמצטרף אליי שותף לטיולים והתקציב יעלה קצת, אז אשמח לשמוע הצעות מעניינות.
אסף - אתקשר אליך מאוחר יותר
תודה
ניר
שלום לכולם שוב
אני כרגע בודק CJ-ים (ההחלטה התקבלה CJ זה הגיפ בשבילי, סמוראי יהיה קטן מדי, למרות שכבודו במקומו מונח) ויש לי מספר שאלות :
1) כלוב התהפכות מלא - עלות התקנה?
2) אם צריך יישור קו מה מומלץ :
- אוברול מנוע או מנוע חדש משופץ - מה עלות אוברול? מה עלות מנוע חדש משופץ?
- עלות גיר חדש?
- איזה עוד מחלות ועלויות אני צריך לקחת בחשבון?
כלל האצבע של 10000 ליישור קו - מה כולל ה 10000?
תודה
ניר
כנס לפורום cj ותתחיל לקרוא , זה יתן לך את כל בתשובות , חיפוש יעשה את אותה עבודה .
כמו ששגיא המליץ, תעבוד עם המנוע חיפוש על פורום CJ ותתחיל לקרא.
הנה מספר קישורים שימושיים:
כמה באמת עולה לנו להחזיק סיקס...או ...
אני מחזיר לחיים CJ 81 שעמד איזה זמן.לא ברור לי כמה..
הוצאות על ה CJ
עירא
תודה לכולם
עברתי על המודעות של ה CJS שלא נמכרו פה בפורום ויש אחת מעניינת. תהיתי עם מישהו כבר הלך לראות אותה?
תודה
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=42288
מישהו יכול להמליץ לי על מוסך לבדיקת CJ בירושליים?
ראיתי CJ ללא כסאות מאחורה מצופה כולו מבפנים בניקל ויש לי כמה שאלות :
1) האם אפשר להתקין כסאות מאחורה?
2) אם כן כמה זה עולה בערך?
3) צריך להוציא בשביל זה את הניקל?
תודה
ניר
בלי הכללות, אני בכלל לא הייתי מתקרב לשום רכב ש"מצופה בניקל", מבפנים או מבחוץ, ממש לא משנה לי. גם כי ניקל זה מזוויע, גם כי מי שמצפים ג'יפים בניקל הם אנשים מסוג מאוד מסוים, וגם כי ה"ציפוי בניקל" בטח מכסה כל מיני דברים שלא רוצים שתראה או תדע...
כן, טכנית קל מאוד להתקין כסאות אחוריים. לא יקר, וגם קל מאוד גם לעשות זאת לבד.
אבל מה שחשוב בתהליך התקנת מושב אחורי זה מה שכתוב ברשיון הרכב בסעיף "מס' מושבים פרט לנהג". אם זה "1+7" = צריכים להיות מאחור ספסלים לאורך. "1+3" או "1+4" = מושב אחורי לרוחב. כמובן עם חגורות.
מוטב לך להתאים את הג'יפ למה שכתוב ברשיונותיו, ולא לרוץ איתו לעמדה 1 במשרד הרישוי כדי לבצע שינויים ברשיון. למה? בצע חיפוש תחת הערך "עמדה מס' 1" ותבין לבד - עמדה 1 היא האיום האולטימטיבי על ג'יפאים... זה מקום רע, אתה מאוד לא רוצה להגיע לשם.
דווקא משום שאתה טירון בתחום ואין לך מושג, אולי מוטב לך להקציב קצת יותר כסף להרפתקאה ולחפש ג'יפ מסודר - שהכל בו תקין ותקני ורשום כחוק, כולל מושבים תקינים עם חגורות תקינות כמספר המושבים, שרשומים כחוק בניירת שלו. בשורה התחתונה זה יעלה לך פחות - הן בכסף והן בזמן.
תודה דרור - העיניין מובן
מספר שאלות :
1) האם גיפ ללא חגורות בטיחות זה דבר תיקני? אם לא, כמה עולה להתקין חגורת בטיחות ואיפה עושים את זה?
2) מספר שילדה ומנוע - האם לבדוק אם תואם לרישיון? אם כן, איפה אני מוצא את המספרים האלה? תמונות יעזרו
תודה על העזרה.
אגב, החיפושים מתקדמים בסדר גמור - ראיתי כבר מספר רכבים, חלקם רקובים לגמרי וחלקם שעברו ניתוחים קוסמטיים עד כדי גיחוך (ניקלים, שפמים וזקנים ועוד...)- לא האמנתי שבאמת אנשים רוצים לשמוע חוליו איגלסיאס מהתחת (גששים)
עד הפעם הבאה - ניר
לגבי כיסא אחרי, היות ואני כבר אחרי הסיפור (סופה):
- התקנה מאוד פשוטה, מה שכן צריך מעט עבודת מסגרות להתאים תושבת לכסא.
- כסא של ברלינגו כולל 3 חגורות בילד-אין. אם תשיג - אני ממליץ בחום (אצלי מותקן כיסא של טרנו).
- לגבי חוגורות - גם אם לא רשום ברישיון מומלץ מטעמים מובנים. חגורות חדשות בחנויות חלקי חילוף אינן יקרות ושוות זהב. התקנה - תמצא מקום מתאים ותתקין עוגנים חזקים לחיבור החגורות.
- אם הג'יפ שאתה קונה הוא ארוך, אזי תבנה (גם זה פשוט) 2 ספסלי רוחב קטנים (קצרים) וזה משלים את המקום לשאר הנוסעים.
- מבחינת חובת חגירה - אם הגי'פ ברשיון רשום כ"רכב שטח" או "מדברי" - אזי אין חובת חגירה.
בהצלחה ותתחדש,
סיפור קצר:
רובנו בשטח לא נוסעים עם חגורות.
לפני כחודש, לאחר השטפונות, נסעה משפחה עם 3 ילדים בהיילקס על שביל בנחל הערבה. בשלב מסויים השביל "נעלם" (הזרם לקח אותו) והרכב התהפך לפנים על הגג.
כולם היו חגורים.
עפ"י מה שנאמר לי ע"י אחד מאנשיי צוות החילוץ - איש לא נפגע.
הם הפכו את הרכב חזרה, ולמרות המראה האוירודינאמי החדש והרגשת הקבריולט המשיכו בנסיעה...
בקיצור - חובה לחגור, כל הזמן. גם בשטח, ולא בשביל השוטרים או הניירות או הביטוח אלא בשבילך. וזה למרות שרבים לא חוגרים בשטח, וזה עצוב ומכעיס. אפשר "להתפשר" ולחגור בשטח רק את חגורת הבטן, ואת חגורת הכתפיים (האלכסונית) להעביר מאחורי הגב. העיקר להיות חגור ולא לעוף מהרכב.
דרור,
אם הפרצה נסגרה, מה הדין לגבי רכב עם ספסלי רוחב?
אתה מתכוון לספסלים לאורך, וממש אין לי מושג, כי ספסלי האורך הרי מגיעים ללא חגורות בכלל.
ראיתי כמה שהגדילו ראש והתקינו חגורות בטן לספסלי האורך שלהם. האם זה תקני/בטיחותי? לעולם לא נדע. לדעתי עדיף על כלום.
אבל במושבים הקדמיים/מושב אחורי רוחבי חובה לחגור גם ברכב פתוח וגם ב"רכב שדה". זה בדוק.
באמבולנסים של מד"א - יש מאחורה ספסל אורכי. יש עליו 3 חגורות בטן. וחובה לחגור אותן
אחרת אין ביטוח במקרה תאונה.
מה גם שאמב' לפעמים נוסע מהר ואם לא חגורים המלווה עלול למצוא את עצמו בפוזה רומנטית עם החולה ....