תגובה להודעה: צריך חוות דעת על מכשיר קשר
שלום לכולם,
אין שום דבר רע ב4-5 וואט, זה התקן במכשירים נישאים.
צריכת זרם כ-1.5 אמפר.
על מנת לבחור את המכשיר המתאים, נדרש לבצע את הדברים הבאים.
1. חוות דעת של אנשים על המכשיר ולא רק מהארץ.
2. האם המכשיר יוכל לדבר עם מכשירים אחרים (איזה תדרים במכשיר) בארץ.
3. האם הוא נוח לך לשימוש וקל להפעלה.
4. לראות את החסרונות שלו (למשל סוללה נגמרת מהר לדוגמא, האם המכשיר קשיח וכו')
5. אם המכשיר מארה"ב לוודא שהספק שלו עובד עם 220 וולט.
מה שכן, לא ניתן לפרק למכשירים אלו את האנטנה על מנת לחבר אנטנה חיצונית (בגלל החוק של ארה"ב)
עוד דבר מעניין: לגבי צריבה סטנדרטית של המקסטרק: כמובן שיותר קל לקחת קובץ תדרים מוכן ולשפוך אותו למקסטרק, אבל דבר זה יכול (לא מחייב) לפגוע בהגדרות של המכשיר (כיול, הספקים וכד), לכן עדיף לעשות CLONE ולהוסיף ידנית תדרים נוספים שלא ממש משתמשים בארץ. לפי דעתי זה לא אמור לעלות יותר.
מקווה שעשיתי סדר בבלאגן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
שימו לב שתדרים 15-22 במכשירים אלו אינם כלולים בתדרים המקובלים בארץ כ- "תדרי ג'יפאים" - כלומר המקסטרקים ודומיהם לא צרובים אליהם באופן "סטנדרטי", אלא לתדרי ה- FRS בלבד (אמריקאיים וגם אירופאיים).
לגבי טעינת סוללות אצבע נטענות ע"י המידלנד - לא ניסיתי ואין לי כרגע סוללות ריקות כדי לבדוק, אבל פעם אחת הכנסתי בטעות מידלנד עם סוללות אצבע נטענות (שהיו מלאות למדי) למטען ואחרי כמה זמן כשגיליתי את הטעות הוצאתי אתן והן היו חמות.
נדב.
הנקודה זה לא התוצרת אלא הסוג - הכי ישנות זה ניקל- קדיום, והיותר חדשות ניקל- מיטל לסוגיהם.
יש הבדלים של 0.1-0.2 V במתח שלהם ומזה נובע הטעינת יתר וההתחממות.
תדאג לקנות סוללות אצבע מאותו הסוג של המקורית, ולא צריכה להיות בעיה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
הנקודה זה לא התוצרת אלא הסוג - הכי ישנות זה ניקל- קדיום, והיותר חדשות ניקל- מיטל לסוגיהם.
ישנם גם סוללות ליתיום עבור המכשירים האלה (AAA). השאלה האם המטען שמיועד לסולות NICD ו-NIMH גם מתאים ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
המקוריות הן לא סוללות אצבע אלא Battery Pack ייעודי (שלא מורכב מסוללות אצבע מצופות ניילון ...)
מי דיבר על טעינת יתר ?
בכל מקרה, אם זה מאוד חשוב למישהו פה לדעת, אני מוכן לפרוק סט סוללות ולבחון את הסוגייה ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cableguy
אין שום דבר רע ב4-5 וואט, זה התקן במכשירים נישאים.
צריכת זרם כ-1.5 אמפר.
בעיני זה עדיין עוצמה גדולה מידי לשדר - בטח בתוך הרכב....
ממליץ לעבוד רוב הזמן בהספק מופחת....
מה שכן, לא ניתן לפרק למכשירים אלו את האנטנה על מנת לחבר אנטנה חיצונית (בגלל החוק של ארה"ב)
מכשירי FRS אסור אנטנה חיצונית\מתפרקת - מכשירי GMRS מותר ויש כאלו - בזמנו היו של רדיושיק ולי יש בין 5-6 שנים נדמה לי של מידלנד עם אנטנה מתפרקת שניתן לחבר במקומה חיצונית
....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eran4x4
....
תודה על העידכון, אבל לפי דעתי במכשירים שהם עד חצי וואט אסרו על אנטנה חיצונית.
בכל אופן כאשר עובדים בהספק של 4 וואט אי שום דבר רע בלשדר בתוך הרכב, כמובן מומלץ להרחיק את המכשיר כ-10 סמ מהפנים (כתוב בכל הוראות יצרן)
ממליץ לשקול גם מכשירים כמו זה.
ניתן להזין לו את כל התדרים שבשימוש הגיפאים (אירופאים ואמריקאים). יש ביקורות טובות (חפשו PX-777, puxing), יש עוד חברות עם מוצרים דומים.
האנטנה מתפרקת וניתן לחבר חיצונית, ניתן להוסיף מע"ד (היא מגיעה עם אוזניה).
החיסרון - צריך לתכנת את הערוצים (אולם ניתן לרכוז כבל לחיבור למחשב, לעצלנים).
הערה - מדובר במכשיר בודד, לא זוג.
ארז גור
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
cableguy
תודה על העידכון, אבל לפי דעתי במכשירים שהם עד חצי וואט אסרו על אנטנה חיצונית.
בכל אופן כאשר עובדים בהספק של 4 וואט אי שום דבר רע בלשדר בתוך הרכב, כמובן מומלץ להרחיק את המכשיר כ-10 סמ מהפנים (כתוב בכל הוראות יצרן)
עד חצי וואט = בד"כ FRS ואכן ב FRS אסור אנטנה מתפרקת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erezgur
ממליץ לשקול גם מכשירים כמו
זה.
ניתן להזין לו את כל התדרים שבשימוש הגיפאים (אירופאים ואמריקאים). יש ביקורות טובות (חפשו PX-777, puxing), יש עוד חברות עם מוצרים דומים.
האנטנה מתפרקת וניתן לחבר חיצונית, ניתן להוסיף מע"ד (היא מגיעה עם אוזניה).
החיסרון - צריך לתכנת את הערוצים (אולם ניתן לרכוז כבל לחיבור למחשב, לעצלנים).
הערה - מדובר במכשיר בודד, לא זוג.
ארז גור
אכן מכשיר חמוד וקטן.
לדעתי תיכנות ערוצים זה לא חיסרון - עושים את זה פעם אחד ולתמיד.
אפילו יש לו תצוגה צבעונית.
כדאי להצטייד בשנאי נוסף כי למטען שלו יש נטיה להפסיק לעבוד :)
אני לא זוכר אם הוא יכול לעבוד עם תדרים אירופאים ללא תיכנות במחשב. ידנית אי אפשר להכניס תדר מדוייק (446.00625) כי אין לו קפיצה של 6.25. בזמנו עשיתי בדיקה על האמריקאים - הספק קצת קטן מ-4 וואט.
דעתי היא שעדיף להחזיק מכשיר קבוע ונישא לחירום.
מישהו ניסה להפיל אותו על הריצפה ? התייעצו איתי כי רצו לקנות צעצוע "חד שנתי" שנתי, ושאלו אם הוא אמיד בזעזועים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
המקוריות הן לא סוללות אצבע אלא Battery Pack ייעודי (שלא מורכב מסוללות אצבע מצופות ניילון ...)
מי דיבר על טעינת יתר ?
בכל מקרה, אם זה מאוד חשוב למישהו פה לדעת, אני מוכן לפרוק סט סוללות ולבחון את הסוגייה ...
נדב.
אני התייחסתי להערה שלך על סוללות חמות....
שיש Battery Pack יעודי, ורוצים להחליף לסוללות אצבע צריך לוודא את הסוג של הסוללות. אם זה קיים במפרט זה טוב, ואם לא אז כמו שאמרת צריך לפרק את המקוריות.
סוללות חמות (באופן חריג) יכולות להעיד על אי התאמה בין הסוללות למטען, זה ויכול להיגמר בפיצוץ לא נעים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני התייחסתי להערה שלך על סוללות חמות....
שיש Battery Pack יעודי, ורוצים להחליף לסוללות אצבע צריך לוודא את הסוג של הסוללות. אם זה קיים במפרט זה טוב, ואם לא אז כמו שאמרת צריך לפרק את המקוריות.
סוללות חמות (באופן חריג) יכולות להעיד על אי התאמה בין הסוללות למטען, זה ויכול להיגמר בפיצוץ לא נעים
המכשיר תומך הן בסוללה הייעודית שלו והן בסוללות אצבע (דרך מגעים נפרדים).
אני דיברתי על פריקה של הסוללות, לא על פירוק ...
בכל מקרה, התחממות הסוללות לא היתה חריגה אלא נורמלית לסוללות בתהליך טעינה, מכאן הקשתי כי כנראה שהמכשיר טען את סוללות האצבע (שהיו סוללות נטענות). אם זה המצב, כמובן שיש להזהר מאוד ולא להכניס את המכשיר לטעינה כשיש בו סוללות אצבע רגילות ולא נטענות - זה יכול לגרום לפיצוץ לא נעים ...
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
המכשיר תומך הן בסוללה הייעודית שלו והן בסוללות אצבע (דרך מגעים נפרדים).
נדב.
הי,
מה ז'תומרת תומך ?
אתה מתכוון שטענת באמצעות המטען המקורי סוללות אצבע נטענות ?
נראה לי שאם מדובר באותו סוג של סוללות כמו במארז המקורי, (איזה סוג נפוץ ב- AA הנטענות - ניקל-מטל?), אז השאלה היא רק מבחינת מיקום המגעים במטען, כלומר האם מתאים רק למארז המקורי, או מטעין מה שיש בפנים ...
אייל
טוב, זה כבר מתחיל להיות ממש טורדני, אז הוצאתי את הסוללה המקורית והסתכלתי היכן המגעים שלה, היכן המגעים של סוללות האצבע (AA) וכן בדקתי חשמלית בין מגעים אלו למגעי הטעינה, והרי התוצאות (הפשוטות):
הסוללה המקורית וסוללות האצבע מספקות את החשמל למכשיר דרך אותן 2 נקודות. המגעים הנוספים לסוללות האצבע משמשים רק לשרשורן בטור, כצפוי.
אותן נקודות הזנה מחוברות חשמלית גם למגעי הטעינה.
מכאן שהמכשיר ינסה לטעון כל סוללה/סט סוללות שמסוגלות להפעיל אותו (גם אלקליין שאינן מיועדות לטעינה - ויש על כך אזהרה במדריך למשתמש). למעשה הוא לא "ינסה", המטען פשוט מחובר ישירות לסוללות. זהו, פשוט וטיפש.
אני אישית משתמש במידלנד בסוללות המקוריות (עד שימותו) ומגבה אותן בסוללות אצבע Recyko של GP. את סוללות האצבע אני מעדיף לטעון במטען הייעודי של GP, שיודע מתי להפסיק לטעון ומונע טעינת יתר. הטעינה באמצעות מכשיר הקשר לא תומכת בתכונה זו והמלצת היצרן הינה להוציא את המכשיר מהטעינה אחרי 12 שעות.
מבחינת קיבול הסוללות:
מידלנד מקורית: 700mAh 6V
קוברה מקורית: 1500mAh 7.4V
GP Recyko: (כדוגמא) 2050mAh 4.8V
בכיול הבדלי המתחים, סוללת הקוברה שקולה לסט 4 סוללות נטענות בקיבול 2300mAh, זו של המידלנד שקולה לסט נטענות בקיבול 875mAh (אבל רק במידלנד אפשר לשים סוללות אצבע ...)
מקווה שעשיתי סדר בנושא הסוללות וטעינתן ועכשיו הכל ברור, ומבחינתי זה כבר נלעס עד דק ואין לי אנרגיה להמשיך לדון בכך. צריך טעינת מצברים דחוף ... :rolleyes:
נדב.
או, עכשיו הכל ברור.
ידעתי שצריך לעצבן אותך כדי שתעשה בדיקה רצינית ... ;)
תודה על מידע,
שבוע טוב,
אייל
לבקשת הקהל, הנה השוואה גם למוטורולה EM1000 - חבר הביא שלישיה מארה"ב ולא השתמש בהם פעם אחת (חוץ מלהחליף שנאי למטען ולראות שזה עובד). הוא ידע שאני משתמש במכשירי קשר ושאל אותי אם הם טובים, אז אמרתי לו שיביא לי לבדוק ...
אז ככה:
מבחינת שידור וקליטה, על הנייר מקביל לשני המכשירים האחרים.
מבחינת צורה: דומה למידלנד אבל קטן וקומפקטי יותר
מבחינת סוללות: החלש מכולם - 3.6V 650mAh אבל אפשר לשים 3 סוללות אצבע. המטען השולחני יטען רק את הסוללות המקוריות ולא סוללות אצבע, אבל יש בונוס: טעינה מ- USB :p
בונוס: יש פנס לד קטן, ונורית טעינה כשטוענים דרך ה- USB
תפעול תפריטים: דומה למידלנד (מן הסתם מידלנד העתיקו ממוטורולה) הן מבחינת התפריטים והן מבחינת כפתור הווליום/הדלקה.
לא בדקתי טווחים בפועל - אבל זה מוטורולה, לא נראה לי שייפול מהשניים האחרים מבחינה זו.
נדב.
והנה אתר עם הרבה מידע והשוואות בין מכשירים:
http://www.twowayradioforum.com/foru...splay.php?f=10
תיהנו,
נדב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לבקשת הקהל, הנה השוואה גם למוטורולה EM1000 - חבר הביא שלישיה מארה"ב ולא השתמש בהם פעם אחת (חוץ מלהחליף שנאי למטען ולראות שזה עובד). הוא ידע שאני משתמש במכשירי קשר ושאל אותי אם הם טובים, אז אמרתי לו שיביא לי לבדוק ...
אז ככה:
מבחינת שידור וקליטה, על הנייר מקביל לשני המכשירים האחרים.
מבחינת צורה: דומה למידלנד אבל קטן וקומפקטי יותר
מבחינת סוללות: החלש מכולם - 3.6V 650mAh אבל אפשר לשים 3 סוללות אצבע. המטען השולחני יטען רק את הסוללות המקוריות ולא סוללות אצבע, אבל יש בונוס: טעינה מ- USB :p
בונוס: יש פנס לד קטן, ונורית טעינה כשטוענים דרך ה- USB
תפעול תפריטים: דומה למידלנד (מן הסתם מידלנד העתיקו ממוטורולה) הן מבחינת התפריטים והן מבחינת כפתור הווליום/הדלקה.
לא בדקתי טווחים בפועל - אבל זה מוטורולה, לא נראה לי שייפול מהשניים האחרים מבחינה זו.
נדב.
היי נדב
ברשותי קוברה אמריקאים מחו"ל
הבעיה שלי שאני רוצה לשים מכשיר ידני ברכב של האשה באופן קבוע.
לא על סוללות שלא יגמרו כל כמה ימים אלא חיבור פשוט למצת ולכן
כל פעם שהרכב בשימוש תהיה אספקת חשמל.
ניסיתי לחבר את הקוברה ע"י מטען שעשיתי לבד מהמצית (כי הם הרי נטענים רק בעריסה וזה מהווה בעיה בנסיעה)
יש בעיה.
אמנם המכשיר מטעין את הסוללות אבל כל עוד הכבל מחובר למצת אי אפשר לדבר.
אני שומע אך לא יכול לשדר.
דגם המוטורלה שהראית פה הבנתי שיש לו חיבור יעודי USB
ואפשר לחבר לרכב כנראה.
האם אתה יודע בוודאות שבזמן שמחובר למצת אפשר גם לדבר ?
הכוונה, שוב שזה ינוח ברכב באופן קבוע בלי לנתק/לחבר את הכבל
להשאיר אותו פתוח (שהרכב כבוי אין חשמל)
עופר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
כנף שבורה
דגם המוטורלה שהראית פה הבנתי שיש לו חיבור יעודי USB
ואפשר לחבר לרכב כנראה.
האם אתה יודע בוודאות שבזמן שמחובר למצת אפשר גם לדבר ?
הכוונה, שוב שזה ינוח ברכב באופן קבוע בלי לנתק/לחבר את הכבל
להשאיר אותו פתוח (שהרכב כבוי אין חשמל)
עופר
לא ניסיתי, והם כבר לא אצלי, אם כי זה נראה לי מוזר ...
אשמח להציץ על המכשירים ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לא ניסיתי, והם כבר לא אצלי, אם כי זה נראה לי מוזר ...
אשמח להציץ על המכשירים ...
היי נדב
תודה על הקישור לפורום ההוא.
שאלתי שם. לעיונך :
http://www.twowayradioforum.com/foru...ead.php?t=1399
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
צודק, בדקתי בספר ואכן ניתן להטעין ישירות... סליחה על הטעות והבלבול ...
נדב.
יש לי קוברות חמודות שקניתי בארהב לפני עשור שנים הגיעו עם פק סוללות ניטען עריסת טעינה שולחנית ומיקרופון אוזנייה
הבעיה שלי תמיד הייתה הטעינה כי לא ידעתי שאפשר לטעון אותם מחוץ לעריסה דבר שחייב לטלטל אותם לבית בסוף כל טיול לטעינה ולפעמים שכחתי
דרך אגב אם מוצאים את פק הסוללות הנטענות אז ניתן להכניס 3 סוללות AAA במקום וזה מחזיק יום טיול בממוצע
מכשירים מצוינים שרדו גשמים מכות חבלות ומה לא? טווח מדהים בעוצמה HI
אין לי כבר מזמן הספר של המכשיר איך אפםשר לטעון ברכב???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דיננוזאור שטח
אין לי כבר מזמן הספר של המכשיר איך אפשר לטעון ברכב???
אם אני זוכר נכון, ואם זה כמו אצלי, אז דרך שקע האוזנייה.
בכל מקרה יש באתר של קוברה את הספרים של כל הדגמים, גם הישנים (כנראה עד גבול מסויים ...)
Re: תגובה להודעה: צריך חוות דעת על מכשיר קשר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
כנף שבורה
היי נדב
ברשותי קוברה אמריקאים מחו"ל
הבעיה שלי שאני רוצה לשים מכשיר ידני ברכב של האשה באופן קבוע.
לא על סוללות שלא יגמרו כל כמה ימים אלא חיבור פשוט למצת ולכן
כל פעם שהרכב בשימוש תהיה אספקת חשמל.
ניסיתי לחבר את הקוברה ע"י מטען שעשיתי לבד מהמצית (כי הם הרי נטענים רק בעריסה וזה להשאיר אותו פתוח (שהרכב כבוי אין חשמל)
עופר
לא הבנתי דבר אחד
אתה רוצה לשים קשר ברכב של האשה כדי שהיא תדבר איתך
או כשאתה נוהג ברכב שלה תוכל לתקשר עם החבר"ה ?
אם התשובה הראשונה היא הנכונה שכח מזה , היא תעדיף את הסלולארי :-D
אליק :)