תודה רבה! :D
Printable View
תודה רבה! :D
שאלות נוספות, :(
שאלה ראשונה הנוגעת למחזיר שמן האחורי במנוע...הוא נתפס על בית אלומיניום שמחובר עם ברגים למנוע.
יש שתי גישות למיטב הבנתי.
1. לפרק את הבית ולהחליף על הדרך את האטם נייר.
2. לפרק את המחזיר שמן בלבד.
מה ההמלצות שלכם?
ואם אופצייה מס' 2, אז איך באמת חולצים אותו החוצה מבלי לפרק את כל הבית, זה נראה קצת צפוף בתמונות.
האמת שרק עשיתי טיפול 10,000 ולא בא לי ממש להוריד קרטר, אבל יבאס אותי נורא אם עוד מס' חודשים אני אצטרך שוב להוריד גיר כי יש נזילה מהאזור..
שאלה הנוגעת לבושינגים של הידית הילוכים והידית של הטרנספר, שקלתי להחליף אותם גם על הדרך..
לא מצאתי מק"טים של החלקים הנ"ל, מה צריך לבקש ממכשירי תנועה? אין לי מושג מה ההבדלים בין המודלים המסולסלים לעלים בנושא הזה, אני יודע בוודאות שהטרנספר שונה, אבל האם זה כולל את מכלול הידית? ומה לגבי הגיר?
תודה על העזרה,
אורי.
לגבי מוט ההילוכים:
במנגנון שישנו שם יש בושינג בתחתית הידית שנוטה להישחק (ראה בכתבה של שייה) ויש קפיצים ופינים קטנים.
אם ידית ההילוכים שלך רוקדת, או זזה בחופשיות וכו- שווה להחליף.
העניין הוא שאין להשיג במכשירי תנועה את הבושינג ללא הידית קומפלט.
אפשר להזמין מחו"ל. את כל הקיט- בושינג, קפיצים, ג'ולות ופינים- לא עניין יקר, לטעמי שווה.
הגישה נוחה גם מלמעלה, דרך הגרמושקה- כך שאינך חייב להחליף כרגע.
(יש לי הכל חדש באריזה אם תרצה)
ערב טוב לכולם,
שבועיים אחרי העבודה, דו"ח מצב + סיכום.
http://lh3.ggpht.com/_LYoxNmzSBHU/S-...0052010067.jpg
הורד הגירֿ, התגלה קפיץ מחזיר שבור ומיסב לחץ תפוס, קלאץ' במצב טוב.
הוחלפו החלקים הבאים:
חריטת גלגל תנופה - 130ש"ח
מחזיר שמן אחורי במנוע - מקורי - 136ש"ח
מיסב פיילוט, גלגל תנופה - מקורי - 51ש"ח
פלטת חיכוך, פלטת לחץ ומיסב לחץ - אייסין - 580ש"ח
קפיץ מחזיר למיסב לחץ - כמה שקלים לא זוכר בדיוק..
מחזיר שמן קידמי בגיר - מקורי - 31ש"ח
מחזיר שמן אחורי בגיר - מקורי - 31ש"ח
על הדרך כבר הוחלף מחזיר שמן אחורי נוזל בטרנספר - מקורי כמובן - 31ש"ח
לא לקחתי צ'אנס והלכתי על הכל מקורי מהחשש שבגלל מחזיר שמן סוג ב' אצטרך להוריד שוב את הגיר, חוץ מזה המחזירישמן הגיעו עם גריז יעודי בשפה הפנימית של המחזיר, אהבתי.
אני מוכרח לציין שבהתחלה קניתי חליפי והיו הבדלים, גם במידות.
העבודה לקחה יומיים בעקבות בלתמים שונים.. פעם ראשונה שאני מוריד גיר באוטו, פעם ראשונה שאני עושה את זה בחנייה בבניין דירות שאני מתגורר בו.. עוד לא התארגנתי לגמרי על כל הכלים, נאלצתי להשאיל קומפרסור, פטיש אוויר, ג'ק עגלה (מיותר)..
במהלך הורדת הגיר התחוורתי לגלות כמה החלקים בסמוראי קלים וקטנים.. והמנוע יכול להחזיק את עצמו בלי עיגון נוסף על התושבות המקוריות מבלי שהמפלג יצנח לתוך הקיר אש כמו שחששתי וכמו שמזהירים בספר.. (יכול להיות שזה רק במקרה שלי, אני גיליתי את זה איך שהגיר ירד וראיתי לרגע שהג'ק עם הבלוק שתמך במנוע בכלל לא בעומס, כמו שהחזרתי את התמיכה)
על הדרך נוקה וגורז מעט הכבל קלאץ' למרות שהינו עוד טרי..
נוקו כל הברגים במברשת ברזל נרכש גריז ליתיום (25ש"ח לקופסה גדולה מאוד) לגירוז של מיסב הלחץ וההילוך ישיר, הברגים הנדרשים נסגרו עם לוקטייט והודקו לפי המומנט הנדרש, וסומנו.
לא לקחתי צ'אנס וקניתי כלי ייעודי אוניברסלי למירכוז הקלאץ' 130ש"ח)
חששתי מאוד מהכנסת הגיר למקום אך להפתעתי הרבה ב-ניוטרל, הגיר על הבטן.. עוד חבר שמכוון מלמעלה והגיר בפנים, השלב הכי מהיר בעבודה להפתעתי.
למרות שהקפדתי על הניקיון והסדר בעבודה עשיתי מס' טעויות..
*את הידוק הפלטת לחץ אומנם ביצעתי בהדרגתיות, אך לא בצורה של כוכב..
*ההכנסה הראשונה של המחזיר שמן האחורי במנוע הוכנס עקום, טעות שעלתה 130זוזים ובנסיעה למכשירי תנועה.
*להוצאה של מחזירי שמן יש כלי ייעודי.. ונכון שאפשר להסתדר בלעדיו יופי, עובדה שהסתדרתי.. אבל הייתי מקלל פחות בהחלפה של המחזיר שמן האחורי בגיר, הוא היה עקשן ה$#$#@.
כרגע, שבועיים לאחר-מכן האוטו נוסע נהדר.
הכל נראה ומרגיש מעולה.
סה"כ עלה לי קצת יותר מ-1000ש"ח.. אבל אני מרגיש שעשיתי עבודה ייסודית יותר מכל בעל מקצוע שהיה מקבל את אותו סכום, בפעם הבאה זה יעלה פחות.. כי כבר יש את הכלים.
הכרתי עוד צד באוטו שלי.. ועל הדרך נהנתי מהעשייה...
תודה רבה לאביעד פארן, חבר קרוב, על התושייה והסבלנות!!!
תודה לכולכם ולפורום האדיר הזה!!
מס' תמונות של הגיר למטה: http://picasaweb.google.com/11394056...12506980778594
אהה כן... סליחה על ההתעלקות :D
ס-ח-ט-י-י-ן עליך !!
אהבתי את הניקוין והייסודיות!
אין תחליף לעבודה עצמית (וחבל שהדור הולך ופוחת....)
גם אם עלה לך חצי גרוש יותר בגלל כלי שלא היה, החלטה ללכת על חלפים מקוריים, ואיזה מחז"ש שהתעקם.'
בסופו של יום השקט הנפשי, הלימוד של הרכב והביטחון ביכולת לחלץ עצמך מצרה- שווה את זה פי-כמה.
גם אני זוכר שככל שחלף הזמן הייתי מוקסם מכמה קל לטפל בסמוראי.
ולי לקח להחזיר את הגיר בערך חצי יום - אנע'ל אבוק !!
(בסופה לקח לי בערך חצי יום לעשות טיפול, מה שבסמוראי לוקח שעה...)
כל הכבוד! נראה שבאמת עשית עבודה עם כל הלב,
ואין מצב שהיית מקבל אהבה כזאת ממוסך :D
תודה לכם חברים על המילים הטובות!
שבת שלום...
עדכון קריטי ומפתיע!!!
כחודש לאחר החלפת הקלאץ, שוב הילוכים משתלבים קשה.
בעצת שיצו הצצתי אל מכלול הדוושה וחשכו עיני-
לוח המתכת המעגן ונותן קונטרה לבסיסו של הצינור המוביל את כבל הקלאץ, מעוות,סדוק וקרוע ממקומו.
כאשר לוחצים על המצמד, לוח המתכת זז ומתעוות, וכמובן שהכבל לא נמשך כמו שצריך>>>הפרדה לקויה.
כנראה שהחלפתי קלאץ לחינם...
השאלה כעת, כיצד/היכן מתקנים? נראה כאילו הלוח המדובר כבר עבר ריתוךחיזוק שלא ע"י היצרן.
לדעתי, יש להפיץ ידיעה זו לכל בעלי הגימיני הידני, סוף סוף גילינו בו מחלה!!!
:cool:
ועכשיו יותר ברצינות-
אני מניח שרבים וטובים החליפו קלאץ/כבל וכו וקיבלו פתרון זמני בלבד/בעיה שחוזרת.
הציצו וראו בעצמכם.
עדכון-
אתמול טיפלתי סופית בעניין:
1. דפקתי על הפחית עד חזרתה למנח טיבעי/מקורי.
2.קדחתי חור שעובר בקיר האש של המנוע ובפחית.
3.העברתי מוט הברגה בארוך מתאים דרך הקדחים
4.הידקתי את מוט ההברגה למקומו עם אומים+שייבה + שייבה קפיצית
כרגע,בלחיצה על הקלאץ, הפחית לא מתעוותת/זזה ממקומה.
מצרף תמונות (מתנצל על האיכות - ללא פלאש לא רואים, ועם פלאש יש החזר נוראי מהפחית...