-
תגובה להודעה: סובארו 4X4
לצערי אין לי תמונות, אבל בטנדר אתה תצטרך להשיג את החלקים הבאים:
מסרק הגה הדראולי של לאונה
מפרק אוניברסלי של הלאונה
משא' הגה + אלתור של תושבת תואמת, או סט של תושבות אביזרים למנוע EA71 הכולל תושבת למשא ההגה
במקור, הצנרת ההדראולית ברכב הזה מנותבת לאורך גשר המנוע וסביב לכל המנוע. או שאתה משיג את כל הצנרת שלמה (יושבת כמעט אחד לאחד), או שאתה חותך את הפלאנג'ים מהצנרת הישנה ומייצר צנרת לחץ שעוברת בדרך הקצרה וההגיונית.
בגדול, במקור משאבת ההגה יושבת במרכז, מעל פולי המנוע.
הכי טוב זה ללכת לפרוקיה ולפרק הכל מלאונה שלמה, ולראות איך הכל אמור לשבת. או לחילופין לחפש ביד2 מישהו עם רכב כזה מושבת בתאונה, ולרכוש ממנו. או ללכת לאשדוד ולהמתין לדביל התורן שבא למסור את הרכב שלו לגריטה, לשלם לו כמה גרושים ולפרק לו את החלקים ברחוב.
כמו כן, חלקים של לגאסי דור ראשון או אימפרזה מתאימים למשימה. תצטרך רק להשיג/לחרוט פולי מתאים למשאבה, בשביל רצועת V במקום ה-PK.
מסרק ההגה ההדראולי הוא כמעט באותו הרוחב כמו המכאני המקורי של הטנדר, אבל מוטות ההיגוי ארוכות יותר.
מודדים את הרוחב הכולל של המסרק המכאני, הולכים לחנות חלפים ומחפשים זוג מוטות היגוי קצרים יותר שיש להם הברגות תואמות. מנסיון, קיימים לפחות שני סוגים - של יונדאי ושל ב.מ.וו. אין לי מושג של אילו דגמים בדיוק. גרמושקות מתאימות הן של פורד טרנזיט, אוודי A4, ובטח של עוד כמה.
על מנת להרכיב את המסרק ההדראולי בתוך גשר המנוע, יש להפריד את חלקו התחתון. הוא מחובר ב-4 ריתוכים נקודתיים. קודחים אותם עם מקדח 6, ובמקומם מרתכים אומים, או פשוט מחזירים הכל עם 4 ברגים+אומים.
חובקי ההגה של הלאונה שטוחים מדיי, אז מניחים כמה דיסקיות בינם לבין תושבות המסרק אשר על גשר המנוע.
כל השאר הוא כבר עניין פשוט של הרכבת חלקים תואמים.
חלק קטן מדגמי הלאונה ישנה (1980-84) היה מצוייד במסרק הגה הדראולי. אם אתה משיג כזה, יש לך חלקים BOLT-ON . נדיר מאוד.
בהצלחה
-
תגובה להודעה: סובארו 4X4
תודה רבה לך זה נראה ממש הסבר מפורט לחלוטין
על הרכב קיימת כבר משאבת הגה ממנוע שהורכב מפירוק בא כבר קומפלט אני מקווה שיש שם את הצינורות
ההסבר על מסרק ההגה וכל הנילווה היה ממש חשוב
נשאר לי לבדור מה מצב הגרמושקות ולצאת לדרך
אני יעדכן ואולי גם אצליח לצלם את תהליכי העבודה למען כולם
שוב תודה רבה זה אמור להתבצע בשבוע עד שבועיים הקרובים
תודה מקרב לב