-
תגובה להודעה: עזרה בקנית רכב שטח (אני אבוד)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
ג'יפון בנזין קטן כמו ויטארה או ספורטאז' יעשה 7-8 לליטר עם גיר ידני, 6-7 באוטומטי. תלוי בגודל הצמיגים, בעומס על הרכב ובצורת הנהיגה.
זה נכון לגבי ויטארה עם קרבורטור, או הזרקה חד נקודתית. בויטארה עם הזרקה רב נקודתית (וכל הארוכות הגיעו כך) צריכת הדלק טובה בכ- 20%.
במקרה הפרטי שלי מדובר מעלייה מ- 1:8 ל- 1:10 באותם תנאים במעבר מקרבורטור להזרקה(תנאים אלו כוללים תמיד נסיעת שבילים ונסיעה עירונית, אני מחשב את הצריכה בכל תדלוק כמעט)
הויטארה הארוכה נהיית רכב נישה, ובהיבט ה- TCO של רכב שטח עם 5 דלתות אין לה כמעט מתחרים. מה שכן, הרכבים מתיישנים, ופה ושם קצת קשה להשיג חלפים. אני מעריך שככל שיעבור הזמן יקשה יותר ויותר להשיג חלקים - לטווח ארוך זה גם שיקול.
נדב.
-
דרור אכן צודק הסטטיסטיקה לא מייצגת כמעט כלום ברכב שטח שהבעלים קונה על מנת לטייל בשטח ,יכול להיות אולי שהסטטיסטיקה יותר תתאים למאזדה 3 שנת 2009 או קורולה 2009 אבל לא לרכב שטח בן 4-5 שנים ויותר .
הפוך גוטה הפוך...... רוב מי שקונה רכב שטח עדיין עושה 80%-90% מהזמן בכביש (שימו לב שזאת ההגדרה של מי ששאל את השאלה....) ולכן הסטטיסטיקה מאוד מייצגת, ועוד יותר לגבי רכב ישן.
ברכבים חדשים ההבדל בעלויות הטיפולים / תיקונים בין דגמים שונים הינו קטן עד זניח, אך ככל שהרכב מתיישן הולכים ההבדלים וגדלים. ועל אמינות אנשים מוכנים לשלם. למה על מה נבנתה תעשיית הרכב היפנית ? על יופי ? ביצועים ? מירוצים ? רק דבר אחד, אמינות !
אם הבנתי נכון להגדרתך, נהג השטח הממוצע נוסע רק בשטח, מטפל ברכב בעצמו, אבא שלו שותף ב"פז" וכל מה שמעניין אותו זה כמה מהר הרכב יעלה את מעלה זיק ורצוי ביד אחת עם עיניים עצומות. אם זה היה המקרה, אולי היית צודק, אבל יש לי תחושה שלנהג השטח הממוצע, בוודאי אלה ששואלים פה שאלות בפעם הראשונה יש שיקולים קצת שונים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
בכדי לעלות את הזיק, מחמל, גרופית ודומיהם, כל רכב סטנדרטי צריך שיפור.
הרכב של חיים הוא יותא דופן אבל לטיולים רגילים, לא חושב שהוא פחות טוב מאחרים.
יש לו הרבה כח במנוע ויש לו LOW,
לרוב הטיולים שיוצאים רכבים ללא סטרואידים, הוא יכל לצאת בקלות גם ללא שיפורים.
בהחלט, רק שניתנה דוגמא ממש לא נכונה לנושא הדיון- למי שלא בקיא במפרט של הרכב בקישורים יכול לחשוב לרגע שהמדובר ברכב סטנדרטי כי לא צויין אחרת.
בפסח נסע איתנו גראנד ויטארה ארוכה, לא היה מקום שהוא נכשל במעבר, הוא בהחלט היה צריך לתכנן הרבה יותר, לנסוע שונה, נגע פה ושם בגחון והיה צריך להשקיע יותר זמן בתכנון נתיב אבל לא קרע את הרכב, ונסענו במסלול טיול- לא עבירות.
כלומר מידי פעם קטע נקודתי בעייתי או משובש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
כדי לדעת כמה דלק הרכב שלכם צורך באמת, בחיים האמיתיים - שווה אולי למדוד קילומטראז' שנתי וכמות הליטרים השנתית ואז לקבל תשובה אמיתית. מישהו כאן עשה את זה?
לתקופה מסויימת של כחצי שנה עשיתי את זה באדיקות, הממוצע הכללי היה 1:8~ שכלל כביש וגם שטח לאורך התקופה.
רק כביש (בעיקר מהיר, מהירויות חוקיות+פקקים כל בוקר) והממוצע עולה ל- 1:9.5 בקלות, משולב כביש+שטח 1:8~ (איפוס מד מרחק כל תדלוק).
באיסוזו רודיאו סטנדרטי שיצא לי לנסוע עליו במשך יום, הצריכה היתה 1:7 בערך בכביש בעיקר וקצת שטח.
-
פקקים בהחלט נחשבים.
כשאני תקוע בפקקים לפעמים ( פרוייד / או קריות חיפה .. ) אני מגלה שהצריכה הרבה הרבה יותר נמוכה.
נסיעה במהירות מאוד נמוכה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
איציק - רציתי לשאול למה טראנו לא ברשימה שלך. מאיזו סיבה ?
גם אני אשמח לדעת. תודה.
-
הפוך גוטה הפוך...... רוב מי שקונה רכב שטח עדיין עושה 80%-90% מהזמן בכביש (שימו לב שזאת ההגדרה של מי ששאל את השאלה....) ולכן הסטטיסטיקה מאוד מייצגת, ועוד יותר לגבי רכב ישן.
ברכבים חדשים ההבדל בעלויות הטיפולים / תיקונים בין דגמים שונים הינו קטן עד זניח, אך ככל שהרכב מתיישן הולכים ההבדלים וגדלים. ועל אמינות אנשים מוכנים לשלם. למה על מה נבנתה תעשיית הרכב היפנית ? על יופי ? ביצועים ? מירוצים ? רק דבר אחד, אמינות !
אם הבנתי נכון להגדרתך, נהג השטח הממוצע נוסע רק בשטח, מטפל ברכב בעצמו, אבא שלו שותף ב"פז" וכל מה שמעניין אותו זה כמה מהר הרכב יעלה את מעלה זיק ורצוי ביד אחת עם עיניים עצומות. אם זה היה המקרה, אולי היית צודק, אבל יש לי תחושה שלנהג השטח הממוצע, בוודאי אלה ששואלים פה שאלות בפעם הראשונה יש שיקולים קצת שונים.[/quote]
אתה טועה לא הבנת נכון ....
קודם כל אני לא ממש חושב שרכב שטח נוסע רק בשטח ,אני נוסע 70 אחוז מהזמן בכביש ואני מודע לזה שזה יחסית הרבה ,לא מעניין אותי כמה מהר הג"יפ יעלה את זיק או מחמל אבל מעניין אותי שיעלה(אני עולה אותם לאט עם טנדר לא נעול ) , ולפי דעתי אדם שהחליט להיכנס לתחום צריך להתחיל עם רכב שטח "רך" בדיוק כמו שאופנוען לא מתחיל לרכב על היאבוסה...
ולכן כל SUV סטנדרטי מתאים לדרישות והיות וזה רכב שני במשפחה מצאתי לנכון שעדיף בנזין ,חדש , זול יחסית ,ומפנק , במידה ואתה רואה שהתאהבת בתחום ודיפנדר או סופה עושה לך את זה אז קדימה לדרך .
ולגבי הסטטיסטיקה ,היא תמיד תשאר סטטיסטיקה בתכל"ס מצב הרכב ספציפית יכול להעיד כמה הוא יעלה לך בהמשך .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
idanx2
אני נוסע 70 אחוז מהזמן בכביש ואני מודע לזה שזה יחסית הרבה ,
הפוך גוטה.. הפוך..
אם אתה נוסע 30% מהזמן בשטח- אתה נוסע המון בשטח או מעט מאד ק"מ בכללי, ואז גם ק"מ של טיול אחד לדרום יהיה חלק גדול מהק"מ השנתי..
רכב שטח נורמלי שמהווה גם כלי תחבורה יום-יומי, גם אם מטייל כל סופ"ש לא מגיע לאחוזים האלו.
-
הכוונה הייתה שאני נוסע הרבה בשטח לא בכביש ,כמובן שלא כל הזמן רק מטייל הרבה מזה זה בשטחים של המושב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
גם אני אשמח לדעת. תודה.
ממה ההתרגשות?
אף פעם לא ספרו את הטרנו.
בעניי רבים הוא "מוקצה".
אני, אישית, לא צריך אישור מחדש כל פעם.
:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
ממה ההתרגשות?
אף פעם לא ספרו את הטרנו.
בעניי רבים הוא "מוקצה".
מי זה אף פעם לא ספרו את הטראנו ? ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
מי זה אף פעם לא ספרו את הטראנו ? ...
בקהילת הג'יפאים, אף פעם לא תשמע/תקרא על משהו שהמליצו לו לקנות טראנו.
אולי בגלל הצורה שלו או מהסיבה שהוא לא נפוץ בין הג'יפים שבאמת מטיילים.
-
קישקוש שמקורו כניראה שאנשים שהאף שלהם תקוע בתחת של אלוהים ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלדר
בקהילת הג'יפאים, אף פעם לא תשמע/תקרא על משהו שהמליצו לו לקנות טראנו.
אולי בגלל הצורה שלו או מהסיבה שהוא לא נפוץ בין הג'יפים שבאמת מטיילים.
אולי בגלל שמי שקונה אותו בד"כ לא מתעסק בלעשות רעש וצלצולים...
מעולם לא היה לי טראנו, אבל ראיתי רבים מאוד בטיולים.
הנהגים שלהם לא היו מהטיפוס הרעשני, שמנסה להראות למי יש הכי גדול ... מה שכן, הם תמיד עברו איפה שכל האחרים עברו...
נדב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
ממה ההתרגשות?
אף פעם לא ספרו את הטרנו.
בעניי רבים הוא "מוקצה".
יופי של תשובה מדעית ומנומקת ברוח ג'יפולוג. לפי הגישה הזו, יונדאי טראקן, שנמכר בארץ כמו לחמניות אחרי הפסח הוא רכב השטח האולטימטיבי אולי בעצם דייהטסו טריוס. אין טיול שלא רואים איזה כוכב עם טראקן במסלול. מה זה אומר על הרכב? לא יודע.
אני עם סופה דרך אגב.
אני בטוח שאיציק יוכל לענות בצורה קצת יותר רצינית.
בנוסף, איציק, אשמח לשמוע את חוות דעתך המלומדת (ברצינות) לגבי קיה סורנטו. בודאי לאור מחירו הנמוך יותר ביחס למתחרים (?). סלח לי על חילול הקודש ועל העלאת הקוריאנים לדיון בפורום מכובד זה.
-
פורסם במקור על ידי היפה והחיה
ממה ההתרגשות?
אף פעם לא ספרו את הטרנו.
בעניי רבים הוא "מוקצה".
לא יודע מה יש לכם נגד הטראנו, זה כנראה עוד פעם סינדרום ה "לא עולה את מעלה זיק ביד אחת ועיניים עצומות" שמוציא אותו לגמרי מהמשחק, כי זה אומר שהוא עגלה/גרוטאה/ואין מה לספור אותו.
ועכשיו בחזרה לעולם האמיתי, לפי דעתי בהגדרות של בעל השרשור (זוכרים אותו....) שמה שמעניין אותו זה קצת יותר פרקטיקה, נכנס בול טראנו 3000 (2003-2005), מנוע חזק, אפשרות לגיר רגיל, חסכוני (1 ל 10 בידני) והכי חשוב ניתן למצוא אקזמפלרים שמורים(עד כדי 2005 עם פחות מ 100K קמ!). הבעיה שה 3000 נדירים יחסית , אבל עם קצת סבלנות ניתן ליפול על המציאה המיוחלת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טלסקופ
יופי של תשובה מדעית ומנומקת ברוח ג'יפולוג. לפי הגישה הזו, יונדאי טראקן, שנמכר בארץ כמו לחמניות אחרי הפסח הוא רכב השטח האולטימטיבי אולי בעצם דייהטסו טריוס. אין טיול שלא רואים איזה כוכב עם טראקן במסלול. מה זה אומר על הרכב? לא יודע.
אני עם סופה דרך אגב.
אני בטוח שאיציק יוכל לענות בצורה קצת יותר רצינית.
בנוסף, איציק, אשמח לשמוע את חוות דעתך המלומדת (ברצינות) לגבי קיה סורנטו. בודאי לאור מחירו הנמוך יותר ביחס למתחרים (?). סלח לי על חילול הקודש ועל העלאת הקוריאנים לדיון בפורום מכובד זה.
רוצה תשובה מדעית? OK.
רכב הוא מכלול של יתרונות וחסרונות.
אין רכב אולטימטבי, אם היה כזה כולם היו קונים רק אותו.
בין השיקולים שי בקניית רכב יש: שיקול של מחיר, סוג הטיולים, כמות הנסיעות ועוד מספר דברים.(לחלק המגיפאים הכי חשוב זה אגו).
לעיניין הטרנו, רכב עם יתרונות במחיר, בצריכת הדלק וכד, וחסרונות בדברים אחרים.
בשטח אין לו בעיות מיוחדת ואם יוסיפו לו חצי מהשיפורים ששופכים על רכבי אגו, לא תהיה לו שום בעיה לעבור בכל מקום.
בד"כ הכוכבים שאני רואה בשטח אלו כוכבי הסופות שמנסים להוכיח דברים, כך שהכל עיניין של השקפה.
כבר אמרתי, אני לא צריך להוכיח כלום ואני לא צריך אישור. מי שטייל איתי, יודע בדיוק למה אני מסוגל עם הטרנו מודל 96 סטנדרטי עם פחות ממאה כ"ס, ללא נעילות ואפילו ללא הגבה מינימאלית.
-
זה, חביבי .. יודע כל מי שיש לו או היה לו טראנו :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joconto
פורסם במקור על ידי היפה והחיה
לא יודע מה יש לכם נגד הטראנו, זה כנראה עוד פעם סינדרום ה "לא עולה את מעלה זיק ביד אחת ועיניים עצומות" שמוציא אותו לגמרי מהמשחק, כי זה אומר שהוא עגלה/גרוטאה/ואין מה לספור אותו.
ועכשיו בחזרה לעולם האמיתי, לפי דעתי בהגדרות של בעל השרשור (זוכרים אותו....) שמה שמעניין אותו זה קצת יותר פרקטיקה, נכנס בול טראנו 3000 (2003-2005), מנוע חזק, אפשרות לגיר רגיל, חסכוני (1 ל 10 בידני) והכי חשוב ניתן למצוא אקזמפלרים שמורים(עד כדי 2005 עם פחות מ 100K קמ!). הבעיה שה 3000 נדירים יחסית , אבל עם קצת סבלנות ניתן ליפול על המציאה המיוחלת.
תודה על תגובה עניינית...נשמע כאילו אתה מדבר בראש שלי...
אני אבדוק לעומק את הרכב הזה...
צמצמתי את האפשרויות לדעתי לטראנו, טרופר, פאג'רו, או דיפנדר (אם זקני המשפחה יחשבו
שהם מוכנים להיות קצת יותר וותרנים על יוקרה)...
מה המומחים אומרים?
-
עד שיענו לך המומחים,
טרופר, או בנזין או תזהר מאוד מהבעיית דיזל של השנים 98-04
טראנו, תזהר מהגג הניפתח, תחפש סימני רטיבות בריפוד מסביב ושברים בקונסולה ויציאות מזגן
פג'או פלסטיקה באזור הנהג, נעילה חשמלית שפועלת כראוי.
דיפנדר ? .. מה זה שייך ?
תרחב היריעה מדגשים פה, לא בטוח בכלל שזה מתאים. אבל אם כן .. תנסה לארגן איתך מישהו שיבוא לעזור לבדוק. עדיפות לבעלי רכב דומה.
-
לך על טראנו
טראנו הוא המזדה3 של רכבי ה4*4
-
לדעתי לך על טראנו, הסיכוי למצוא רכב טוב ושנתון מתקדם לעומת החלופות גדול.
-
במקביל לטראנו תבדוק גם טרופר 2003-2004, גם כאן רצוי לנסות להשיג יד 1-2 עם קילומטראז נמוך.
לטרופר יתרון במרווח פנים, עם זאת העיצוב (לטעמי לפחות) מיושן קצת (גם פנימי גם חיצוני), וחשוב לבדוק שהמנוע עבר את הריקול למזרקים.
הדיפנדר זה עולם אחר לגמרי, מצד אחד יכולות שטח הרבה יותר גבוהות, מצד שני תשלם על זה בכביש (רועש, קופץ וכו וכו), לא נראה לי שזה הכלי שכדאי לקפוץ איתו ראשון למים.
אם אתה מוכן להתפשר בנושא הקילומטראז והשנתון, תנסה לראות גם טויוטה פראדו (שנת 2000), שכולל נעילת דיפרנציאל אחורי שאין בטרופר/טראנו.*
בקיצור, חדל קשקשת, תתחיל לראות מכוניות, תראה מה עושה לך את זה ותחזור לספר מה החלטת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
קישקוש שמקורו כניראה שאנשים שהאף שלהם תקוע בתחת של אלוהים ...
שלום גיא
כבעלים של טראנו בעבר, אני חייב להעיד שהוא היה הגיפ הכי פחות עביר / שביר שהיה ברשותי (אפילו בהשוואה לניבה) ושלא יובן לא נכון, הוא היה משופר למשעי.
אם זאת אין ספק שהוא סיפק איכות חיים משופרת, בנהיגה על כביש, בהשוואה לניבה / סיקס / דיפנדר.
אגב, האף שלי (וגם הלשון) לא תקוע לאף אחד בשום מקום...
-
ניר ידידי ..
תתפלא אבל גם אצלי הטראנו הוא הרכב הכי פחות עביר שהיה לי ...
כולל הניבה :)
מצד שני, הוא לא גרוע כמו שמציירים אותו. עליתי בחורשן מקומות שהייתי משוכנע שאין שום מצב שאני עולה. עברתי בבוץ שהייתי בטוח שלא יעבור וכו' ... נכון שאני נהג לא משהו .. ונכון שהמכוונים מבחוץ וכו' ..
אבל שורה אחרונה, אם אתה משווה את הרכב הזה לרכבים נעולים וכו' .. זאת לא השוואה הוגנת. אם אתה משווה את הרכב לתפקיד שאותו הוא נועד למלא, למשל, לקחת אותי ואת הילדים לשתות קפה במקומות שבהם אין פוקוסים .. אזי הוא ממלא את תפקידו בנאמנות כמו כל SUV יפני או אמריקאי אחר במידה הזאת. אני לא מצפה לטפס איתו במצלעות ולא מתכונן לנסות. ולכן השואה שלו להיילקס שכן עלה שם בקלות יחסית, היא שגוייה.
כל זה מקבל משמעות הרבה יותר גדולה כשמתיחסים לשאלות של אנשים חדשים שלא מכירים אותנו ו/או את הרכבים האלו או ההם שהיו לנו. אז אם אנחנו פה בשביל לעזור להם ולתת להם עיצה טובה ולא שרות דוב, כדאי לחשוב לא איזו עליה אני מתכנן לטפס בשבת עם המפלצת שיש לי היום ... אלא איזה רכב יתאים לפלוני הטירון שרוצה ללכת להריח כלניות ( כבר אין ) בתל הרקפות יחד עם ה שני ילדים נקודה 7 וחצי כלב סטטיסטי שלו ... :)
וזה ניכתב עם חיוך וברוח טובה. אז שלא יובן שום דבר אחר <סמיילי גדול וחיוך רחב>
גיא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nirs
שלום גיא
כבעלים של טראנו בעבר, אני חייב להעיד שהוא היה הגיפ הכי פחות עביר / שביר שהיה ברשותי (אפילו בהשוואה לניבה) ושלא יובן לא נכון, הוא היה משופר למשעי.
אם זאת אין ספק שהוא סיפק איכות חיים משופרת, בנהיגה על כביש, בהשוואה לניבה / סיקס / דיפנדר.
אגב, האף שלי (וגם הלשון) לא תקוע לאף אחד בשום מקום...
עבירות מורכבת משני רכיבים.
1. רכב.
2. נהג.
לניבה, שהיא קטנה, קצרה וקלה יש יתרונות לא מבוטלים.
על דיפנדר אין מה להרחיב.
נהג, כל אחד יש יכולת וניסיון שונים. יש מי שיכול לעבור עם פיאט אונו מה שאחר לא יכול לעבור עם דיפנדר משופר.
כל רכב והיכולות שלו וגם כל נהג והיכולות שלו.
-
אכן כן ...
רק לגבי הניבה ... הרבה דברים היא כן, קלה - היא ממש לא.
-
תודה על כל העזרה...
מבין שלושתם (הדיפנדר ירד...נראה שכן נצטרך לנסוע קצת על כבישים מפה לשם אחת ל...)
מישהו יכול לתת לי חיסרון בולט וייתרון בולט על כל אחד...או משהו שייתן לי נקודת התחלה ברורה
יותר ואני אצא לשטח להתחיל לנסות...
ואם מדברים על עבירות אז לא, אין לי שום נסיון שטח בידיים שלי, או למשפחתי בכלל, ככה שמדובר
ביכולת טכניות אובייקטיביות לחלוטין בלבד.
שוב תודה חבר'ה, לא חשבתי שאני אקבל כל כך הרבה תשובות בכל כך מעט זמן...
-
אנסה לסכם את דברי קודמיי בשרשור ולעזור למקד אותך: לכל אחד מהכלים האלו חסרונות ויתרונות, כולם ראויים ואין חסרון שפוסל אחד מהם. מאחר ומדובר בכלים ישנים יחסית, הגורם המשמעותי ביותר הוא מצב הכלי הספציפי ולא "מחלות" עקרוניות של הכלים.
לפעמים למצוא כלי שמור היטב יכולה להיות משימה לא קלה בכלל, לכן למה לך להגביל את עצמך מראש ? השאר ראש פתוח לגבי הדגם הספציפי והתחל לחפש בפועל ולראות כלים מתוך הקבוצה המצומצמת של הדגמים. מהר מאוד תבין את מצב הכלים בשוק ותקבל תחושה מתי רכב שמור יותר או פחות. כאשר תמצא רכב שנראה לך שמור ומתאים, חזור אלינו עם שאלות ספציפיות ...
שתי נקודות לקחת בחשבון:
א. בד"כ לא משתלם לקנות כלי מוזנח במחיר זול - זה יעלה בסופו של דבר הרבה יותר מכלי שמור ...
ב. הכלים השמורים בד"כ נחטפים מהר. אם מצאת אחד כזה עליך להגיב מהר (לא צריך להראות להיטות כמובן, אבל לא למזמז יותר מדי - למשל לא למשור יותר מיום-יומיים שאלות פה בפורום...)
בהצלחה,
נדב.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
אנסה לסכם את דברי קודמיי בשרשור ולעזור למקד אותך: לכל אחד מהכלים האלו חסרונות ויתרונות, כולם ראויים ואין חסרון שפוסל אחד מהם. מאחר ומדובר בכלים ישנים יחסית, הגורם המשמעותי ביותר הוא מצב הכלי הספציפי ולא "מחלות" עקרוניות של הכלים.
לפעמים למצוא כלי שמור היטב יכולה להיות משימה לא קלה בכלל, לכן למה לך להגביל את עצמך מראש ? השאר ראש פתוח לגבי הדגם הספציפי והתחל לחפש בפועל ולראות כלים מתוך הקבוצה המצומצמת של הדגמים. מהר מאוד תבין את מצב הכלים בשוק ותקבל תחושה מתי רכב שמור יותר או פחות. כאשר תמצא רכב שנראה לך שמור ומתאים, חזור אלינו עם שאלות ספציפיות ...
שתי נקודות לקחת בחשבון:
א. בד"כ לא משתלם לקנות כלי מוזנח במחיר זול - זה יעלה בסופו של דבר הרבה יותר מכלי שמור ...
ב. הכלים השמורים בד"כ נחטפים מהר. אם מצאת אחד כזה עליך להגיב מהר (לא צריך להראות להיטות כמובן, אבל לא למזמז יותר מדי - למשל לא למשור יותר מיום-יומיים שאלות פה בפורום...)
בהצלחה,
נדב.
טוב...נשמע נחמד...
נשתמע בהקדם,
תודה,
שקד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אכן כן ...
רק לגבי הניבה ... הרבה דברים היא כן, קלה - היא ממש לא.
גיא
1150 ק"ג ללא כל הברזלים המוספים פה בארץ..מדוד על משקל משאיות.(1152 אם לדייק).כמה לדעתך שוקל ג'ימני "קליל"..?;)
ליאור