תגובה להודעה: שווי שוק של פראדו 99
רצוי באמת להפחית מעט את האמוציות ולהמשיך להצמד לעובדות.
לכן ראוי אולי להזכיר את מגבלותיו ומופרכותו של מחירון לוי יצחק בעזרת האמוציות בשישרשור זה.
המחירון של לוי יצחק אינו! מתמחר את הפראדו במחיר גבוה (כ-5 עד 10 אחוז גבוה מהפאג'רו הדומה-הפרש סביר לדעתי). השוק הוא שמתמחר את הרכב במחיר גבוה ולכן הוא נסחר במחירים של 15 ואף 20 א' ש"ח מעל למחירון לוי יצחק.
אם לוי יצחק באמת החזיק בפראדו אז אולי מכוניות הוא יודע לקנות מחירון הוא קצת פחות יודע לעשות...;)
ולעניינינו האם באמת כל המגיבים לעניין המחיר מאמינים כי הפראדו נחות לעומת מתחריו? האם במחיר מחירון זהה היו קונים פראדו או טרופר? זו השאלה שצריכה להשאל. לאחר מכן להכניס למשוואה את הביקוש וההיצע והכלכלה עושה כבר את שלה ולא תמיד בגלל תופעת העדר (בה נלחמתי אישית כל חיי ומצאתי את עתמי בהתנהגות עדר הפוכה - לא רציתי מעולם ברכב פרטי יפני ועד היום אינני מוכן לחשוב על רכב קוראני. יש לכך סיבות טובות שאני מסביר לעצמי ומשכנע את עצמי :confused:).
בסוף כשנכנס גם השיקול הכלכלי,מה לעשות, אני כבר לא ילד ויש אילוצים סביבתיים, קניתי רכב שטח יפני...
כן אני חדש בתחום ועדיין מתנסה לכן לסחירות הרכב חשיבות עליונה. יתכן ובהמשך כשהדרישות יעלו אעשה טעויות של פראייר אמיתי וארכוש לי דיסקו :p או ביתר רצינות ככל הנראה שידרוג לרכב אחר (אולי לנד-קרוזר ישן יותר מסדרה 70/80 במחיר גבוהה אף יותר?).
כרכב למחילים שנוסעים גם ביום-יום ולא מוכנים לעשות פשרות רבות מדי ומטרתם לבחון את אהבתם לתחביב (המשמעות המיידית היא היכולת למכור את הרכב לאחר כשנתיים - מה לעשות בהתחלה צריך גם לעשות את השיקול הכלכלי האמוציות עדיין לא השתלטו לגמרי) להערכתי אין תחליף לפראדו.
בשבילך האיזון והמשך עיבור השכל,
גם הטרופר הוכרז רכב מסוכן בארה"ב לפני אי-אלו שנים, ויבוא הגרסא הקצרה הופסק, בדיוק כמו שהסמוראי הוכרז שם רכב מסוכן.
להיתלות בנטייה להתהפכות של רכב שטח בתמרוני חירום בכביש זה לעג לרש..
לפחות תידבקו במה שקשור בשטח.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
ברק
הסיבה האמיתית ולא הרבה יודעים זאת היא שלוי יצחק והבן שלו נהגו בעצמם הרבה שנים ברכב הנ"ל כך שהיה להם אינטרס לשמור על מחיר השוק לא?:D
תגיד אתה לא אח של נתן שניר?:D
סוזי,
אני מתפלא עליך - לקלקל לי את השוק ועוד בזמן שאני לא מוכר :)
לגופו של עניין, אכן לטויוטה יש נקודות כשל כמו לכל רכב שטח שתבחרו.
בשנתונים 99-2000 זה ראש המנוע שהגיע בדגמי המנועים שהגיעו לארץ.
בגיעבד התברר לי שטויוטה החליפה ראשים באחריות גם אחרי הרבה שנים וכ 150000 ק"מ.
אצלי זה עלה במנוע יבוא שפתר את הבעיה הספציפית הזאת והוכיח כבר אמינות במשך יותר משנה.
לגבי דיפרנציאלים וטרנספר ... אז נכון שגם שם יש חולשה בעייתית (אצלי דווקא ניגזרה ציריה)
אבל אני ממש לא המשתמש הממוצע !!! וכאן יש פתרון פשוט למדי = נעילה קידימית (שי נו ....).
מעבר לכך, כל תיקון שעושים ברכב פשוט מחזיק לאורך זמן.
לגבי טרופר, יש לידווקא ניסיון טוב של חבר שמטייל אתנו, למרות שהוחלפו לו ברכב לא מעט דברים
באחריות, בסה"כ הוא נוסע אתנו בכל הטיולים ולא נישאר תקוע באף אחד מהם כבר המון שנים (שנת 2002).
זה לא עניין של של מי יותר גדול לטעמי, זה עניין של התאמה באופן כללי לצרכים.
הטויוטה למרות מה שעברה איתי, אחרי שהתאמתי אותה לצרכי היא המתאימה ביותר כרגע.
כשיהיה לי כסף אני מאמין שנעבור לאח הצעיר - לנדקרוזר. כי שוב מכלול הצרכים שלי נענה שם הכי טוב.
רון.
80K בשביל פראדו 99 זה יקר ? למה יקר, אולי זה זול ?
כמה היית מוכן לשלם על רכב שהוא מרווח יותר מטרופר, עביר יותר מדיסקברי, אמין יותר מפאגרו ויפה יותר מכולם יחד ? (טוב זה עניין של טעם....)
איזה עוד רכב מתאים לגיפולוגים כבדים אבל גם לאמהות עירוניות שלא יודעות מה זה דיפרנציאל, גם להייטקיסטים מכורי ליסינג שלא יודעים מה זה מוסך, גם לדוסים מרובי ילדים שלא יודעים מה זה שטח וגם לחקלאים טוחני שדות שלא יודעים מה זה אספלט ?
וזו לא אנקדוטה , זה אמיתי ! השוק הפוטנציאלי של הפראדו הוא הרחב ביותר מבין כל רכבי השטח ולמעשה אין שום רכב אחר שמצטיין בכל כך הרבה תחומים ופונה לקהלים כל כך מגוונים ושונים. והתוצאה היא שמצד אחד הביקוש בשמיים ומצד שני מי שכבר שם יד על אחד כזה מחזיק אותו הרבה מאוד זמן (תבדוק ביד2, על כל פראדו יש 6 טרופרים למכירה !).
כי מי ירצה למכור רכב כזה ? מה הוא יקנה במקום ? פאגרו/דיסקו/פאתפיינדר 2006 שעולים כפול ?
אז אולי 80K זה כבר לא כל כך יקר, אולי אפילו זול ....
חברים נכבדים כנסו בבקשה לאתר מועדון איסוזו טרופר תראו בפורום טרופר דיזל את כל הצרות בצרורות שחברי המועדון מעלים בפורום....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erez_matas
חברים נכבדים כנסו בבקשה לאתר מועדון איסוזו טרופר תראו בפורום טרופר דיזל את כל הצרות בצרורות שחברי המועדון מעלים בפורום....
ארז חומד,
בוא לא ניכנס לאמוציות , הרכב הוא סה''כ קופסת פח יקרה שטוחנת לנו את הכיס בשביל קצת הנאה שעולה בכאב (בכיס בעיקר )
מכוון שאנחנו לא בעלי מניות של היצרנים אלה פריירם שמשלמים על כל הפאקים והפשלות שלהם , נצא מנקודה שכולנו דפוקים
לא משנה איזה רכב מדובר אותי לפחות מעניין כמה עולה לי התענוג ובאיזה מחיר מינימלי וממי אקבל תמורה מקסימלית
לכתוב שלזה יש בעיות ולשני פחות , זה בול שייט
בתנאים שווים לכולם תהייה בעייה כזו או אחרת ומה שמעניין זה אם המחיר לנוחיות המרבית וההנאה שביקשנו הוא אופטימלי
קצת תזכורת... שהייה לכם איפון גיר רגיל זוכר ? עדיין האיפון שלי ,אוטומטי היה נותן לו בראש גם בעלייה וסוגר מהירות סופית גם בעליה יותר ממנו !!
מה זה אומר ? שהוא מזהב ? לא חתיכת פח עם שיפורים מינוריים -גיר עם קרור ניפרד ,תוכנת גיר משופרת טורבו מנוצל יותר טוב , כל זה לא עלה אגורה שחוקה הכל ע''ח UMI ובאחריות,וגם בבדיקות דינמומטר ב200K נתן תוצאות של רכב חדש !!! (תשאל את אביך )
גם היום אתה על טויוטה 99 שעלתה כמו הטרופר בנזין שלי 02 עם כל הפינוקים האפשריים
ויעיד אביך ,עם איזה רכב יותר נוח ואין שום דבר שטויוטה נעולה שהוא לא יעשה בלי נעילות (סוזי היכן אתה היינו וניסינו ? תסביר לילד ) בלי שום דבר מיוחד,
מה זה אומר שהוא יותר טוב שווה יותר (טוב היום זה נכון עקב הביקוש מחירו עלה ב-20K !! )
שטויות במיץ שוב חתיכת פח שעושה טוב ובנוחיות מה שאני רוצה והכי חשוב לגבי בכמה ?
0 נדה כלום השקעה וכלום תקלות (ואני קורע לה את הצורה כשצריך לא לצורך התחראות פרופר ,מעדיף ששלי יהייה יותר קטן ...אבל....תקין ושלם .!!!)כל מה שצריך מיגונים בשניהם כמו בכל האחרים בולמים וקפיצים תקינים ,עם כוח,מנוע וכל השאר אפשר להתפשר על פי מחיר/תמורה
מי שפתח את השרשור רצה לדעת סחירות , וסחירות טובה עד מאד יש היום לטויוטה ,אבל שווי זה סיפור אחר ,סחיר אבל לא שווה בהספקט של תמורה לכסף !!
ולדעתי במהלך החודשים ,שנה הקרובה זה יתפוצץ לבעלי הטויוטה בפנים כי מחירי התיקונים שלהם בשמיים ,מחיר הבסיס לא ראלי, יחס תמור מחיר שערוריתי ,תקלות יקרות שמוסתרות ונידחקות מתחת לשטיח וגורמות ליבואן ולמוסכים לחגוג על גב מנופחי האגו, בניגוד ל''טמבלים'' באתר איסוזו שלא שוטקים ויורדים לחיי היבואן שיקח אחריות ומצליחים לקבל יחס כל שהוא והשתתפות +10 שנות אחריות !!! (מה שלא עושה את זה להנאה גדולה אבל משנה בגדול את היחס מחיר/תמורה ) ו... היצע ענק של אלטרנטיבות גם חדשות בשוק הרכב.
אז לסיכום זה לא הילד שלכם זה סה''כ מוצר שאמור לשרת אותנו במחיר הטוב ביותר
אין מה להגן עליו וראוי שכל פשלה או בעייה תופשט המר ככל האפשר לעיני כל העולם ולא להסתיר ולחפות , פורום ג'יפאות נועד לעזור ולא לעקוץ או לעלוז על בעייה אצל האחרים ,
בעייה לא מטופלת אצל האחר ,מהר מאד עלולה להיות חמורה יותר אצלך !!!
וזו כל התורה לא של מי יותר גדול ,
וארז זה לא לך אישית אלה מכוון לכולנו (פשוט הגבתי לך בתחילה )
קדימה לשטח לא לווכוחי סרק
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אפיז
ארז חומד,
בוא לא ניכנס לאמוציות , הרכב הוא סה''כ קופסת פח יקרה שטוחנת לנו את הכיס בשביל קצת הנאה שעולה בכאב (בכיס בעיקר )
מכוון שאנחנו לא בעלי מניות של היצרנים אלה פריירם שמשלמים על כל הפאקים והפשלות שלהם , נצא מנקודה שכולנו דפוקים
לא משנה איזה רכב מדובר אותי לפחות מעניין כמה עולה לי התענוג ובאיזה מחיר מינימלי וממי אקבל תמורה מקסימלית
לכתוב שלזה יש בעיות ולשני פחות , זה בול שייט
בתנאים שווים לכולם תהייה בעייה כזו או אחרת ומה שמעניין זה אם המחיר לנוחיות המרבית וההנאה שביקשנו הוא אופטימלי
קצת תזכורת... שהייה לכם איפון גיר רגיל זוכר ? עדיין האיפון שלי ,אוטומטי היה נותן לו בראש גם בעלייה וסוגר מהירות סופית גם בעליה יותר ממנו !!
מה זה אומר ? שהוא מזהב ? לא חתיכת פח עם שיפורים מינוריים -גיר עם קרור ניפרד ,תוכנת גיר משופרת טורבו מנוצל יותר טוב , כל זה לא עלה אגורה שחוקה הכל ע''ח UMI ובאחריות,וגם בבדיקות דינמומטר ב200K נתן תוצאות של רכב חדש !!! (תשאל את אביך )
גם היום אתה על טויוטה 99 שעלתה כמו הטרופר בנזין שלי 02 עם כל הפינוקים האפשריים
ויעיד אביך ,עם איזה רכב יותר נוח ואין שום דבר שטויוטה נעולה שהוא לא יעשה בלי נעילות (סוזי היכן אתה היינו וניסינו ? תסביר לילד ) בלי שום דבר מיוחד,
מה זה אומר שהוא יותר טוב שווה יותר (טוב היום זה נכון עקב הביקוש מחירו עלה ב-20K !! )
שטויות במיץ שוב חתיכת פח שעושה טוב ובנוחיות מה שאני רוצה והכי חשוב לגבי בכמה ?
0 נדה כלום השקעה וכלום תקלות (ואני קורע לה את הצורה כשצריך לא לצורך התחראות פרופר ,מעדיף ששלי יהייה יותר קטן ...אבל....תקין ושלם .!!!)כל מה שצריך מיגונים בשניהם כמו בכל האחרים בולמים וקפיצים תקינים ,עם כוח,מנוע וכל השאר אפשר להתפשר על פי מחיר/תמורה
מי שפתח את השרשור רצה לדעת סחירות , וסחירות טובה עד מאד יש היום לטויוטה ,אבל שווי זה סיפור אחר ,סחיר אבל לא שווה בהספקט של תמורה לכסף !!
ולדעתי במהלך החודשים ,שנה הקרובה זה יתפוצץ לבעלי הטויוטה בפנים כי מחירי התיקונים שלהם בשמיים ,מחיר הבסיס לא ראלי, יחס תמור מחיר שערוריתי ,תקלות יקרות שמוסתרות ונידחקות מתחת לשטיח וגורמות ליבואן ולמוסכים לחגוג על גב מנופחי האגו, בניגוד ל''טמבלים'' באתר איסוזו שלא שוטקים ויורדים לחיי היבואן שיקח אחריות ומצליחים לקבל יחס כל שהוא והשתתפות +10 שנות אחריות !!! (מה שלא עושה את זה להנאה גדולה אבל משנה בגדול את היחס מחיר/תמורה ) ו... היצע ענק של אלטרנטיבות גם חדשות בשוק הרכב.
אז לסיכום זה לא הילד שלכם זה סה''כ מוצר שאמור לשרת אותנו במחיר הטוב ביותר
אין מה להגן עליו וראוי שכל פשלה או בעייה תופשט המר ככל האפשר לעיני כל העולם ולא להסתיר ולחפות , פורום ג'יפאות נועד לעזור ולא לעקוץ או לעלוז על בעייה אצל האחרים ,
בעייה לא מטופלת אצל האחר ,מהר מאד עלולה להיות חמורה יותר אצלך !!!
וזו כל התורה לא של מי יותר גדול ,
וארז זה לא לך אישית אלה מכוון לכולנו (פשוט הגבתי לך בתחילה )
קדימה לשטח לא לווכוחי סרק
רק שכחת לציין שיש לך טרופר בנזין...
....ולדעתי במהלך החודשים ,שנה הקרובה זה יתפוצץ לבעלי הטויוטה בפנים כי מחירי התיקונים שלהם בשמיים ,מחיר הבסיס לא ראלי, יחס תמור מחיר שערוריתי ,תקלות יקרות שמוסתרות ונידחקות מתחת לשטיח וגורמות ליבואן ולמוסכים לחגוג על גב מנופחי האגו....
על מה בדיוק אתה מבסס את דבריך? אם מה שאתה אומר היה נכון השוק היה מוצף בפראדו למכירה, בפועל המצב בדיוק הפוך ואף אחד לא מוכר
דרך אגב בדקתי את הנתונים שהצגתי מקודם ומתברר שטעיתי, על כל פראדו למכירה אין 6 טרופרים, יש 10 .......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
erez_matas
רק שכחת לציין שיש לך טרופר בנזין...
:rolleyes:ארז??? לא מתאים לך :grin::cool: אתה בד'כ יסודי !!!
תקרה עוד פעם הצהרתי במפורש שיש לי בנזין 02 ניקנה אחריך ולאחר חיפוש ובדיקת כל האופציות בשוק (יסודי לא פחות ממך ....) יחס מחיר / תמורה ניצח הכסף לא גדל על עצי אבוקדו ... סתא..ם
בוא לטייל בשבת יותר מעניין מהשטויות ,כבר קרענו את הכיס ... צריך להצדיק את זה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
joconto
....ולדעתי במהלך החודשים ,שנה הקרובה זה יתפוצץ לבעלי הטויוטה בפנים כי מחירי התיקונים שלהם בשמיים ,מחיר הבסיס לא ראלי, יחס תמור מחיר שערוריתי ,תקלות יקרות שמוסתרות ונידחקות מתחת לשטיח וגורמות ליבואן ולמוסכים לחגוג על גב מנופחי האגו....
על מה בדיוק אתה מבסס את דבריך? אם מה שאתה אומר היה נכון השוק היה מוצף בפראדו למכירה, בפועל המצב בדיוק הפוך ואף אחד לא מוכר
דרך אגב בדקתי את הנתונים שהצגתי מקודם ומתברר שטעיתי, על כל פראדו למכירה אין 6 טרופרים, יש 10 .......
לא בדקתי אבל בטח מדובר בדיזל ..... ולא בנזין !
ולעיניין השרשור מדובר על דיזלים וזה עוד מחדד את עיניין המחיר/ תמורה היום לאחר סגת הריקולים וכו' יודעים מה צריך , ומי שקונה במחיר זהה ל אחר עושה מיקצה שיפורים לרכב חדש לחלוטין כמעט באותו המחיר !!! לא לטעמי כי לא אוהב דיזל ולא חשוב איזה , אבל כאופצייה לגיפ למי שהמעה לא נפלה לו מהשמיים זה כבר דבר אחר (מחיר /תמורה )
ולא שאני ממליץ על איסוזו יש עוד שניכנסים למשוואה
אפי
דווקא במיקרה שלך ספציפית הכסף גם גודל על העצים !!;) או בשדה :p
שלא יאג=כילו אתכם לוקשים
בטבע כמו בטבע אין ארוחות חינם וכשמגיעים עם מנועי דיזל להספקים של מנועי בנזין מאותו נפח יש לזה מחיר בדמות אמינות
האמינות האגדית של מנועי הדיזל כבר לא עומדת להם למאות אלפי ק"מ ולראייה רק היום סיימתי ראש מנוע לחבר עם פג'רו 2.8 שעדיין לא התקרב ל300 אלף ק"מ
כל מנועי הדיזל עתירי ההספק בעייתיים רק שבטרופר זה בלט יותר בגלל שנמכרו הרבה יותר באותה התקופה
לא יעזור כלום
ברזל מול ברזל על הניר הטויוטה הוא החלש ביותר מיכנית מבין כל היפנים מבחינת חוזק סרנים /טרנספר/גיר /מנוע /מתלים ואפילו בודי
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
אפי
דווקא במיקרה שלך ספציפית הכסף גם גודל על העצים !!;) או בשדה :p
שלא יאג=כילו אתכם לוקשים
בטבע כמו בטבע אין ארוחות חינם וכשמגיעים עם מנועי דיזל להספקים של מנועי בנזין מאותו נפח יש לזה מחיר בדמות אמינות
האמינות האגדית של מנועי הדיזל כבר לא עומדת להם למאות אלפי ק"מ ולראייה רק היום סיימתי ראש מנוע לחבר עם פג'רו 2.8 שעדיין לא התקרב ל300 אלף ק"מ
כל מנועי הדיזל עתירי ההספק בעייתיים רק שבטרופר זה בלט יותר בגלל שנמכרו הרבה יותר באותה התקופה
לא יעזור כלום
ברזל מול ברזל על הניר הטויוטה הוא החלש ביותר מיכנית מבין כל היפנים מבחינת חוזק סרנים /טרנספר/גיר /מנוע /מתלים ואפילו בודי
סוזי תודה על התובנה אני מזמן יודע שהכל ברזל רק חיזקת את הטענה שמה שצריך לקחת בחשבון (לאדם שפוי ולא שרוט על משהו ) זה יחס עלות / תועלת בלבד כל השאר ביבולי בייצים ,לפעמים נעים ולפעמים רק מביא גרבצ......:grin:
סתאם קוריוז מישהו שיצא איתי ליפני שבוע למקום שהיינו צריכים לעמוד הרבה בעלייה קשה עם טויוטה חדש יחסית התחמם והלך ראש ודאג מאד עקב אחריות וכו', הסתבר שפתחו את הנבלה והמנוע הלך כניראה גם מדליפת מזרקים שלא ידעו ... אז לבסוף יצא לשימחתו כי העיניין עכשיו נפל על האחריות לפעמים צריך מזל ולא שכל ....כי הוזהר לא רק ע'י לכבות מזגן
בעיות יש לכל הדיזלים ואי אפשר להגיד זה פחות זה יותר כמו שמרת מנסים להפוך כלב לסוס ע'י זה שקוראים סוס עבודה (אבל בסוף הוא נובח ונושך :mad: )