תגובה להודעה: הפרדת רשויות - רכב לטיול פעם בחודש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שמוליקו
אם בכל זאת רכב רביעי,
להשכיב 40K בצד לסופי שבוע זה מהלך קשה וזה ברור.
להשכיב 20K בצד, אולי נשמע יותר סביר (לי גם זה נראה לא סביר, אבל כל אחד והחבילה שלו) ואז להשקיע כל חודש שבו הרכב נסע עוד 1000 - 2000 שקל לתיקונים, לפי חישוב שלי עדיף כבר להשכיב 40K על רכב טוב.
אלה היו שני הסנט שלי
חצי מסכים, גם על רכב ב40 K או 80K צריך לבצע יישור קו, מי יותר או פחות אלו רכבים ישנם שבדרך כלל עבדו בשטח וחוץ מתחזוקה שוטפת יש גם תקלות של עיפות חומר, סרן כשל שם גיר גמור.... כל רכב והחבילה שלו, באופן כללי אני חושב שלוקח בערך שנה עד שאתה מתחיל לבטוח ברכב לחלוטין.
דעתי היא שכן עדיף רכב ב 40 בגם אם הוא רק לסופי שבוע, אך עדיין לדעת שזה לא פותר מהוצעות שהוזכרו .
יואב
תמשיך להתלבט....אתה הרי יודע את התשובה...
מסקנתי שאתה חי עם יותר מידי נשים בבית...
שלמה, לראות אותך בג'ימני זה יהיה אחד המחזות היותר מצחיקים. כשאתה אומר שנוח לך לנהוג בו, זה אחרי שתלשת את מושב הנהג ואתה יושב מאחור, נכון?.....
שלוימלה היקר,
שוב אתה תוקף את הבעיה מהכיוון הלא נכון,
צא מהמרובעות ,
את החלק הקל שאתההההההה טוען שהוא הבעייתי הכי קל לטפל, אישתך הכוונה,
סיבוב קצר בפדני או דומין איזה תכשיט יקר לאישתי האהובה מחמל ליבי וכו וכו מייד תראה שאחרי חודש התקציב גדל:D
ג'ימני בהחלט צעד כלכלי נכון - מספיק עביר, צרכן דלק סביר,זול לאחזקה שוטפת וכו' אבל מזכיר לי את הבגדים שאני לא זורק כי בקרוב אתחיל דיאטה... אם באמת נראה לך שתוכל להעביר בו סופ"ש
של נהיגה פעם בחודש- לך על זה.
יותר סביר לחפש לה - טראנו קצר/ קינג קצר/איסוזו בנזין ק' / פראדו ק' , הכלים האלה מרווחים, דיזלים, יש להם גלגלים גדולים ולעיתים אף נעילה מקורית ומיגון שמישהו כבר הרכיב לפניך.
עם קשת כזו רחבה של אפשרויות,נותר לך לחפש רכב שמור ללא פשרות - יד 1-2 ללא ק"מ גבוה, מטופל ורענן. תאמין לי שזה אפשרי, בדוק. אז גם עניין האמינות סגור.
לגבי הסופה שהייתה לך - דוגמה לא טובה, הרכב הזה עמד והוזנח תקופה ארוכה , הבעלים הקודם לא היה יקה כמוך בלשון המעטה גם כשהשתמש בו ואילו אתה חיפשת את הדיל הכי זול...
יש שונות גבוהה מאד בין מצבם של כלים ישנים ואי אפשר להתייחס בהכללה לרכב בגיל כזה לא משנה מאיזו פירמה. אבל שורה תחתונה - מנסיונך רכב ספרטני לא מתאים לך והוא ממילא יעלה יותר ביוקר כרכב רביעי איך שלא תהפוך את זה.
יש לי רכב מיותר בבית, שגם אם נניח שהוא סופר אמין - עלה לי 3000 ש"ח לבטח אותו ביטוח מינימאלי, אגרה עולה 1300 , צמיגים החלפתי ב 3500 והעברתי אותו ניקוי יסודי ב 1200, אני אחליף לו שני קפיצים ושני בולמים בעוד 3000 ש"ח כדי להגביה אותו טיפונת. זה כבר 30% מהעלות שלו או 50% ומעלה מהרכב הכי זול שתמצא - ואלו הוצאות שוטפות בתכלס לפני בלתמ"ים.
לכל המלעיזים על מרווח החיים במושב הקדמי של הג'ימיני - נסו במו ישבנכם ואז תגיבו...
בתכלס מרווח/ תנוחת נהיגה במושב הנהג בג'ימיני לא מדאיגים אותי.
זיו נגע בנקודה שהכי מטרידה אותי באופציית הג'ימיני - איחסון ומרווח בכלל. גם כשאני לבד אני סוחב איתי המון ציוד...בדיפנדר זצ"ל מה שלא זרקת בפנים היה מקום לעוד..
אני לא מצליח לדמיין לעצמי איך אני מעמיס בג'ימיני את מינימום הציוד שהתרגלתי אליו - צידנית, אגז פלסטיק גדול לכלי האוכל + האוכל היבש, ג'ריקנים + משאבה (מקלחת שטח), ציוד שינה ועוד...
ניר
בהחלט דברי טעם. אשאל את הבת לדעתה ואולי נשכנע אותה ללכת על אחד מהגדולים והקצרים בגרסת הבנזין. אם כי זו תהיה משימה קשה למצוא אקזמפלר שמור יד נמוכה וקילומטראז' נמוך.
מאירקה
אשתי היא הדוגמה החיה לפיתגם שונא מתנות יחיה. קניתי לה ליום הולדת שובר פתוח לרכישת תכשיט אצל מעצב תכשיטים ידוע - יעני לכי תבחרי איזה תכשיט שאת רוצה...עד היום היא לא מימשה אותו.
שלמה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
KOOKE
אשתי היא הדוגמה החיה לפיתגם שונא מתנות יחיה. קניתי לה ליום הולדת שובר פתוח לרכישת תכשיט אצל מעצב תכשיטים ידוע - יעני לכי תבחרי איזה תכשיט שאת רוצה...עד היום היא לא מימשה אותו.
שלמה
שלמה , רואים שאתה לא מבין נשים ...
יהלום מנצנץ , שובר מתנה ... לא !!!
טרקטורון לא בא בחשבון?
קנה לך איזה 4X4 משנת 2000 בערך, תישאר עם עודף לניגרר וסע בנוחות ובפינוק עם הפרייבט עד השטח.
עם כזה כלי אתה יכול לעבור כל מסלול אתגרי שתמצא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Gilad
טרקטורון לא בא בחשבון?
קנה לך איזה 4X4 משנת 2000 בערך, תישאר עם עודף לניגרר וסע בנוחות ובפינוק עם הפרייבט עד השטח.
עם כזה כלי אתה יכול לעבור כל מסלול אתגרי שתמצא.
מי שלא מסתובב בשטח עלול לחשוב שטרקטורון /אופנוע זה תחליף לג'יפ.
אז לא. ממש לא.
כבודם של אלה במקומו מונח, אבל אלה תחביבים שונים לגמרי. תשוקות אחרות. נכון, יש אדרנלין וחיבור עם הטבע והכל, אבל זה לא תחליף לטיול בג'יפ. משהו שונה לגמרי.
טרקטורוניסט/אופנוען לא יכול לטייל עם ג'יפאים ולהפך. כלומר טכנית הוא יכול, אבל אף אחד מהחבורה לא ייהנה מזה. מנסיון, זה לא יזרום. כל המינהלות שונות, האינטראקציה בין הכלי והרוכב לבין השטח אחרת לגמרי.
בנוסף - טרקטורון הוא כלי מסוכן ביותר לרוכבו. לטעמי הרבה יותר מאופנוע.
תגובתי בשרשור לאור נסיוני עם דיפנדר וג'ימני משופר שהיה בבעלותי.
לגבי הג'ימני,
אצלי עבר מקצה שיפורים שכלל הגדלת צמיגים במידה ומעבר לפרופיל שטח מלא, נעילה אחורית אוטומטית, הגבהת קפיצים ובולמים וסט מיגונים. אני יכול לומר לך בבטחון שבקונסטלציה הזו תעבור יפה מאד כל מסלול טיול שתגיע אליו עם הקולגות איתן אתה נוהג לשוטט.
למעשה, טוב יותר מרוב האחרים.
עם סכום של 80K זה בהחלט אפשרי להגיע למכלול הנ"ל.
אם אתה מרגיש נוח, כבר טוב. לגבי מקום אחסון, פרק את המושבים האחוריים כליל ויש לך באגז' לא רע. אם אתה לבד ברכב, יש עוד הרבה מקום בכסא ליד, רק צריך לקבע עם רשת בטחון.
אני גם הוספתי גגון שמגדיל עוד יותר את סך נפח האחסנה. היום גם אפשר לרכוש את הצ'ימידנים האלו לגג.
הניהוג של הרכב לא הותיר רושם בעייתי כלשהו בגין השיפורים הנ"ל וללא כל תופעות לוואי יוצאות דופן.
היתרון באמינות ובעלויות האחזקה אדירה לעומת כל מיני פג'רו וטרופרים ישנים עם אלוהים יודע איזו היסטוריה וסיבוכים בעברם.
בקיצור, לא לפסול כרכב טיולים טוב מאד ואחלה, מגניב וסבבה לבת.
מה עם דיסקברי TD5?
בדקת שנתונים של 2000 2001?
מפנק ביותר, בעל עבירות מעולה ללא צורך בשיפורים.
תמיד אפשר למצוא אקזמפלר מתאים, צריך סבלנות.
נכון, יש מחלות שונות ומשונות אבל הרבה מהבעלים כבר התבשלו עם הרכב והתקלות.
לקח לי שנתיים עם שלי והיד נטויה בתיקונים, אבל רכב בן 9 ויותר תמיד יסבול מבעייה זו או אחרת, פראדו\פאג'רו\דיסקברי.
כמי שהיה בעל כרכרה כמוך יודע למה הרכב מסוגל דיפנדר\דיסקברי.
כל ירידה בשנתון (זה לא סוד) מעלה את הסיכוי למכלול כזה או אחר שיקרוס...
חפש אחד שמור ולך עליו, "ההנהלה" תפעיל עליך סנקציות כל פעם שתהיה "פגישת עבודה" במוסך (שהרי אתה לא מטפל לבד), ..."עוד פעם אתה במוסך?" "עוד פעם תיקון?".
קח תקציב, שחרר, ותהנה מרכב הטיולים.
רכב ב 20K ההוצאות ע-נ-ק-י-ו-ת, סיכוי גבוה למכלולים בלויים.
אבל, כל אחד ומה שמתאים לו לכיס.
בהצלחה.
אסף,
ההמלצה שלך היא דוגמא קלאסית למי שבא לברך ויצא מקלל...
שלמה, ב 20K קשה למצוא רכב סביר, גימני ודומיו הם רכבים מאוד נחמדים אבל לפי מה שאתה מתאר, לא ממש מתאימים.
אני חושב שטרופר /פגרו יכולים להתאים ובאופן אישי, הייתי מנסה לבדוק עד כמה מי שמוכר את הגראנד האדום (של HITOY לשעבר) מוכן לרדת במחיר.
אולי תצליחו להפגש מבחינת מחיר, זה גראנד 94 עם קיט 4.5 של RE
ועוד כל מיני שיפורים נחמדים.
סער.