תודה רבה על הפירגון :oops: יש לנו רגישות רבה לאנשים שאוהבים גיפים של המותג הנכון כי גם אנחנו עם החידק :grin: אז שוב תודה לדרור וליאור על הפירגון וכמובן גם לשאר הלקוחות שבחרו אורן מערכות ושיפורים 4*4
וניפגש בשטח:wink:
Printable View
תודה רבה על הפירגון :oops: יש לנו רגישות רבה לאנשים שאוהבים גיפים של המותג הנכון כי גם אנחנו עם החידק :grin: אז שוב תודה לדרור וליאור על הפירגון וכמובן גם לשאר הלקוחות שבחרו אורן מערכות ושיפורים 4*4
וניפגש בשטח:wink:
דרור עוד לא הבנתי.. האם חיברת שעון לחץ דלק ליפני ההחלפה של המשאבה \ווסת?.?
כי כמו שכבר כתבתי אצלי יש לחץ (נראה) תקין בפתיחת סוויצ' והנעה 30+ אם אני מוציא את הוואקום
הלחץ עולה לסביבות ה 39-40
האם גם אם הלחץ תקין עדין יכול ליהיות שהמשאבה לא תקינה..?
ואיך אני יודע\ בודק אם הווסת שלי תקין..? כי עשיתי איזה ניסוי פתחתי סוויצ הלחץ עלה ל30+
ואז פירקתי את הצינור של החזרות והוא לא דלף יענו החזיק לחץ
גם אצלי, עם משאבה דפוקה, הלחץ בזמן שהמנוע עובד היה תקין. לכאורה. זה מ השכמה וכמה שעונים הראו.
תתניע, תן למנוע לעבוד כמה שניות, כבה מנוע ולחץ על הונטיל בחליל. אמור לצאת דלק. אם לא יוצא - אין לחץ.
במקרה כזה, הבעיה היא בשסתום האל-חוזר שבמשאבה. אפשר אמנם להחליף את המשאבה לצורך העניין, אבל אפשר פשוט להרכיב שסתום על הקו, קצת לפני הפילטר, מה שמבטיח לחץ חזק גם לאחר זמן ממושך שהרכב לא עבד, מכיוון שהקטע שמחזיק לחץ קצר בהרבה.
קובי
צריך לזכור שמצד אחד של קו הלחץ נמצאת המשאבה \ שסתום
אבל מהצד השני נמצאים המרססים והם בהחלט דולפים לא פעם . ואז אתה מקבל את אותה תוצאה בבדיקת לחץ.
לחץ תקין בעבודה
לחץ נמוך \ לא יציב לאחר כיבוי
קשיים בהתנעה מנוע חם ( כי המנוע מוצף חלקי )
קשיים בהתנעה מנוע קר ( כי לוקח למשאבה זמן לבנות לחץ בקו ) .
איציק
המרססים לא צריכים לדלוף .
טיפה אחת לא משחקת ( אבל זה סימן לבעיה ) .
לא פחות חשוב זה לבדוק את וסת הקו .
יש כלי רכב שוסת לחץ הדלק יושב על חליל המרססים ומחובר עם צינורות גומי לסעפת היניקה .
ווסת כזה שדולף לכיוון סעפת היניקה יכול לשגע את כל המערכת .
לכן יש לבדוק את צינורית הואקום לשאריות דלק לפני ההתנעה .
בנוסף יש לבדוק את שינוי לחץ הדלק כאשר צינור הואקום מנותק ( לחץ הקו חייב לעלות מיד עם ניתוק צינור המקשר לסעפת ) .
מענין מה יהיה בעוד שנה שנתיים כאשר המשאבות האלקטרוניות יהיו נפוצות .
משאבת דלק ללא ווסת וללא חיבור ישיר ל 12 וולט ( הכל מבוקר מחשב )
איציק
את הבדיקה הנכונה והמלאה פרט אשר בפוסט 24:
אני חוסם את הצינורות בצביטה, עם ג'בקת מסגרים ללא שיניים+הגנה על הצינור בסמרטוט או חתיכת גומי למניעת נזק. אני לא רואה צורך גם בבדיקה שכוללת את פירוק החליל, מכיוון שלדעתי, אם מרסס אחד משתין, הגיע הזמן לטפל בכולם. במהלך שטיפת המרססים ניתן להבחין בקלות במרסס שלא נסגר, ואם הוא עדיין משתין אחרי ניקוי יסודי בלחץ ושטיפה הפוכה, זורקים לפח ושמים אחר במקומו. אחרי הבדיקה הפשוטה הזו, שלוקחת 10 דקות בסה"כ, אפשר לדעת בוודאות מה מקור ירידת הלחץ, ולטפל בהתאם.
קובי