עוד חוזר הניגון....
Printable View
עוד חוזר הניגון....
תצחק אם בא לך ...
אני כן רוצה לעשות משהו.
גם אני
כולנו
השאלה אם יש תכנית פעולה רצינית. מה עושים איך ומתי, מי מוביל , מה האג'נדה וכד'.
צריך לתעל את הכעסים והעצבים לכדי משהו אפקטיבי ולא מפדח שעוד בסוף רק יחרבן עוד יותר את המצב.
זה מה שאמרתי
צריך למצוא משהו שיגרור את ההמון האטום גם
זה לא היה מתלהם בכלל ( לשם שינוי )
זה רק יביא לעוד שנאה כנגד בעלי הג'יפים למיניהם.
עדיין אף אחד לא רשם פה אג'נדה רשמית. רק כעסים ועצבים.
מה אתם רוצים שיהיה ? איזה שינוי ? במה ? ולמה ? ומי חותם על זה בסוף ? וכד'...
גיא, למדת מדעי המדינה. אחרים גם כן יודעים דבר או שניים על איך מדינה אמורה לעבוד או איך אפשר לעבוד בתוך מדינה - אז בבקשה, לפחות שזה יהיה ענייני.
אחרת, זה עוד שרשור זהה לחלוטין לקודמיו.
חבר'ה , לא אמרתי שנצא עכשיו לרחובות נסגור צירים ונשרוף חוטיני ...
כמו כל דבר שנעשה כמו שצריך - צריך קודם כל אג'נדה , תכנון מדוייק של מטרות ויעדים .
אמנם הנושא נפתח שנית בשרשור הזה של רכבים משופרים וכדו' , אבל מטרה זו תגיע אחרי מטרות רבות נוספות שהחשובה מהם לדעתי ( ודעתי בלבד ! ) היא בעיית גניבת הרכבים .
צריך להתכנס איזשהו פרלמנט לא גדול ( אפשר אפילו בשטח עם כמה בירות ופרה קטנה על האש .. )ולדון על הנושאים שאותם אנו כואבים יום יום וליצור אג'נדה .
דרור , אין צורך ב-10000 איש בשביל להזיז משהו צריך קומץ קטן של אנשים שידעו להגיע למודעות של כל השאר שבבית ( עם נושא שמשותף לכולם ראה ערך " גניבת רכבים " ) , ואז אולי תתחיל לפרוץ האש בשדה הקוצים , זה כמעט קרה עם התארגנות רוכבי הדו-גלגלי ולדעתי זה יכול לקרות ובגדול בנושא הנ"ל .
ד"א - הופתעתי , אני באמת מתחיל לראות איזשהו שבב של נכונות לעשות משהו מקומץ ההודעות האחרונות , אני מקווה שאני לא מתבדה ...
גניבת רכבים טובה ליהודים, תשכח מזה.
חברות הביטוח מרויחות מזה והמון, מדינת ישראל מרויחה מאד מאד מזה ( אתה תקנה אוטו חדש )
זה לא הכיוון, אבל אני בהחלט חושב שזה הכיון מחשבה הנכון.
איפה ומתי זה הפרלמנט ?
גיא , בעצם אמרת הכל , זה בדיוק מה שאני רוצה לשנות !
אכן אני מודע לזה שגניבת רכבים טוב לממשלה ולחברות הביטוח ... אבל לאזרח הקטן ממש לא !
וזו בדיוק המטרה , להחזיר את האזרח הקטן למרכז העניינים , בלי אזרח קטן אחד ועוד אחד ועוד ... אין מדינה !!!
לגבי מפגש הפרלמנט , בא נגלגל את השרשור עוד קצת ונראה מי מהיהודים איתנו ...;) .
בקשר לחסימת צירים.. זה לא ממש תורם משהו למאבק ע"ע מאבק האופנועים נגד ידין ענתבי\שטייניץ יצאו 10,000+(לא זוכר במדויק) אופנועים לכביש וזה לא ממש תרם משהו(חוץ משנאה עזה לרוכבים).
כמו שאתה בטח יכול לראות לפי השם שלי, אני אופנוען(לשעבר) ומחיר הביטוח המטורף זו אחת הסיבות שאני כבר לא כזה... ככה שזו לא הדרך, כנראה שדרוש יותר כוח מזה.
אני הייתי שמח להשתתף בכל צעד שיעשה כדי להתחיל לפעול נגד החלמאות.
מה לגבי להגן על הטבע ולעורר מודעות לשמירת הסביבה להכין הסברים ולארגן טיולים אולי אפילו בשם האתר לקדם את הנושא כמה שרק אפשר ואז עוד קצת יש פה המון חברים בעלי ידע מדהים שבהחלט יכולים לייצר איזשהו טור שבועי ויש את נדב שכבר התחיל ביוזמה מאוד מבורכת ואני חושב שזה יכול להיתקבל בברכה בארץ כולה מה שזה נושא שחשוב לכולנו
מור
אם מחפשים איך "לגרור" את ההומן האטום ובצורה מהירה ואפקטיבית, פשוט צריך "לגייס" לחברה אנשים כריזמטים ומפורסמים ,כגון זמרים,עשירים ,אנשי כדורגל ,שדרנים(שזה גם יתרון בענף ההסברה ושטיפת המוחות... הרי אותי ואותך יצנזרו אבל אותם ממש לא, כי הרי הם אילו שמעלים ריטינג "כסף")...
אני לפעמים חוזה את ההמון (האטום) מזדהה עם X בגלל שהסליב ההוא תמך בך X , ומגנה את A בגלל אותה סיבה.
בכדי להשמיע צעקה בקול כל כך רם עם דצפידלים מחרישי אוזניים לא צדיך מליון מאוהדי קבוצת ***** לכדור רגל.... פשוט מצטיידים במייקרופון ,רמקולים מאוד גדולים ומגבר קול מסיבי או במילה אחת "סליברטיז"(חומר למחשבה).
בוא נראה מישהו מפה עולה לשידור חיי בתוכנית אקטואליה (מבלי להשחית או לאיים או לפתות או כל דבר אחר) למטרת העלאת נושא זה לכותרות, אבל דמיינו מצב כזה שזמר אהוד מבקש מערוץ "מסחרי" בקשה שכזו ושיענו לו בסירוב, בחיים לא!!! זה דווקא טוב לעסקים (ריטינג), אז בטח גם יקבל עוד כמה דקות מתנה רק שישאר ל"אחרי הפרסומות" בכדי לסכם!!!.
טוב נגמר לי הזמן. המשך גלישה נעימה.
וסים
במקום להוציא לרחובות עשרות אלפים שלא יצאו כמובן, מספיק לעניין את האנשים הנכונים במקומות הנכונים, וזה אפילו לא יעלה בבזבוז כמה ימי עבודה.
התחילה תוכנית חדשה של חיים כהן ואלי אילדיס "רשיון להנות". אם אנשים בעלי כושר ביטוי רהוט וידיעה מעמיקה של העובדות בשטח (רמז- דרור ;)) יצליחו לעניין אותם בנושא שעל הפרק, יש לי הרושם שלא יפלו על אוזניים ערלות, ולפחות יאזנו במקצת את הבזיון הנלעג והדמגוגי של זוג המוקיונים לבית אורלי את גיא.
בסופו של תהליך הכל עניין של גבולות וחינוך לתרבות מוטורית...
הסבר : אחד אומר "בוא ניתן לעשות הכל ובמידה ויהיו נפגעים ממה שנעשה אותו אדם ישא בעונש/נטל וכו' ..." שני יגיד הכל כתוב בחוק - מה מותר ומה אסור . לדוגמא רכשת רכב (פחונית , גיפ או Z350 ) כל שינוי ברכב אסור בתכלית !!
עכשיו כל אחד צריך להיות כנה עם עצמו (ובינתיים רק לעצמו ועם עצמו ...) מה המינון הנכון בין יד נדיבה ועשייה עצמית שעליה אין צורך לקבל אישור לבין דברים שיש לקבל אישור ותו תקן (נכון ... שוב ... לא הכל מושלם ןכיום אין את האפשרות ללכת לסדנאות מאין אילו אלה אני מציג את דעתי ודעתי בלבד במודע שמה שאני אומר לא מקובל על חלק גדול מחברי הפורום).
אני שמעתי משמועה שיש אחד עם גראנד שהחליף בולמים ברכב + החליף קפיצים + מיגן אותו ונוסע בצורה זהירה ובטוחה , שמעתי גם משמועה על בעל פגרו שעשה אותו הדבר ואפילו על אחד עם סופה...
כמו בכל דבר בחיים האמת היא באמצע . דרור נגע בקטנה בזה שציות לחוק נחשב לפעמים לבדיחה, אז נכון יש חלק לא מבוטל מהחוקים שהם בדיחה - מאד לא מצחיקה . מן הצד השני דרור דיבר על כללי זהירות ובטחון שצריכים לקחת בחשבון שעושים את תחרות מלך הגבעה - וזה ממש לא בדיחה (למרות שחלק צוחקים גם על זה).
אני אדגיש את דברי , כאשר כל החוקים הם בדיחה זה לפעמים הופך להיות כואב ...
במצב אוטופי צריכה להיות סוג של ועדה שתחליט מה אפשר ומה אסור ולדעתי אנשים מפורום זה יש להם מקום להיות בועדה זו ולייצג את קהילת הגיפאים (שוב - לא לשכוח - עולם אוטופי)
כיום יש מציאות שהיא בלתי נסבלת לשני הצדדים - קהילת הגיפאים נחשבים לפושעים למרות שרק חלק קטן מהם עושה דברים שהם באמת סוג של מחדל בשיפור ונוסעים ברכב שהלכה למעשה מסכן את הציבור , מן הצד השני כשהכל אסור אנשים עושים מה שרוצים ואין אפשרות אמיתית לעצור מחדים.
כולנו אומרים בסוף את אותו הדבר - הויכוח הוא היכן להציב את הגבול בין מותר לאסור - וזה נתון למו"מ
לירן - השבדי
לירן היקר
כשניבחרי העם זוכרים שהם ניבחרי העם והם מקשיבים לעם, לא בגלל שזה מעניין אותם מה העם חושב או רוצה אלא כי הם יודעים שהם העם לא יקבל מה שהוא רוצה הם יהיו מובטלים, אז אפשר לפנות אל ציר הקונגרס שלך , לבקש או לדרוש ככה וככה ....
כשניבחרי העם יודעים שהעם יכול להגיד מה שהוא רוצה כמה שהוא רוצה ועולם כמנהגו נוהג ( צחוק בצד )
אז ...
פה נידרשת פעולה כבירה. נידרש לנענע את הסירה.
אני הייתי מקווה שאיזה סלב כמו שואסים אומר יוכל להזיז פה את דעת הקהל למרות שאישית אני לא מאמין שזה יכול לעזור. אני לא פוסל כלום. משהו חייב לקרות ואני חושב שזה חייב להיות במגניטודה ממש מופרעת.
אפשר להתחיל בסלב ... יש מישהו שמכיר מישהו פה ?
לצערי אני לא מכיר אף אחד מהם.
לגיא
יש דברים שניתן להזיז - אפילו המחאה חברתית , ראה מחאת האופנוענים , ואליה הצטרפו סלב'ס
במידה ותערך מחאה כזו אני אופיע למפגן.
יש כאן הרבה אנשים שמכירים סלב'ס ויכולים לצרפם למאבק.
גם אני בעוונותי מכיר כמה כאלה, לא יודע מה זה שווה אבל מכיר , אבל יש כאן כאלה שיכולים להזיז מהלך.
אני חוזר לתגובתי הקודמת - השאלה להיכן אתה רוצה להזיז את הקו - לקיצוניות - לא יהיה לך שום סיכוי !! תלך לאיזשהו אמצע - יתכן.
הרבה ידוענים (סלב) בעלי רכבי שטח , אבל זה לא העניין.
לירן , זה בדיוק הגדרת היעדים שעליה אני מדבר ...
לירן,
יש לי חומר למחשבה בשבילך
כידוע לך יש הרבה מדינות (מפותחות) בעולם היכן שהמשטר לא מתערב במה האזרח עושה עם רכושו הפרטי
(אני נשמע כתקליט שבור.....)
ופלא פלאים, רכבים משופרים לא גורמים לבעיות וגם אף אחד לא צועק עלייהום
אני מוכן להתערב 100:1 שאפילו בישראל אחוז הרכבים המשופרים שמעורב בתאונות הוא לא גדול מהממוצע
אבל שניינו יודעים שסטטיסטיקה כזאת לא קיימת.
מה שקיים זה רק פראנויה,פרופגנדה וציד מכשפות בלי כול גבוי מדעי או סטטיסטי, מכל מקום בעולם.
ועדות....בוחנים.....עוד ביורוקרטיה, כןןןןן זה ב ד י ו ק מה אתם (עוד)צריכים!
יהיה מאוד מעניין אותי לדעת איך חברות הביטוח מרוויחות מגנבות רכבים,
ואנא בלי תשובות מטופשות כמו"הם מעלות את הפרמיה"
היי לירן/ שבדי איך שתירצה.
אני חושב שהגבול אינו בין אסור למותר.
הנושא הוא, כמו שכבר אמרתי לך, שעצם היותנו נהגים/בעלים של רכב שטח הופך אותנו לעבריינים.
גם אם אותו בעל גראנד או פאג'רו או סופה עשה הכל בצורה חוקית או לחילופין לא עשה כלום ורכבו עדיין סטנדרטי לחלוטין הוא עדיין עבריין - בעיניי משליטי החוק/טרור במדינה.
אתה מכיר אותי לא מהיום. שנינו יודעים כי אני מסתובב עם אקדח 24/7 - האם זה הופך אותי לרוצח ? במפורש לא.
אתה מכיר אותי לא מהיום, שנינו יודעים כי אני נוסע ברכב שטח - האם זה הופך אותי לעבריין ? בעיניך לא אבל בעיני המשטרע/משרד התחבורה כן !
למה ? לאלוהי פיתרונים.
וזו מהות הויכוח/שרשור/שיחה/נושא - U NAME IT.
אותה ועדה שאתה מדבר עליה קיימת ותאמין לי שהיא עולה לי ולך הרבה כסף כל חודש - קוראים לה משרד התחבורה !
אבל מה לעשות וכל הפקידונים/שדונים שיושבים שם מבינים הרבה מאוד ברכב - פחונית זה טוב ו4X4 זה עבריינות לשמה ! בזאת מסתכמת ההבנה שלהם ברכבים.
ואני שוב אומר. קל יותר לחוקק חוק מאשר לתקן את הבעיה מהיסוד. וכמו שנאמר כבר עלידי קודמי. החוק מאפשר לתת קנסות שמכניסים למדינה - תראה לי שר אחד שיפסיק מחלבת כסף כזו :confused:
ומדוע לא נותנים לאנשים מסויימים להעביר אב-טיפוס של מוצר מסויים ולאשרו ולהתקינו ברכבים ?
ואני לא מדבר על וו גרירה או מיגון או כננת ! למה לא נותנים לאשר כלוב התהפכות אשר רק יעלה את רמת הבטיחות של הנוסעים ברכב.
מדוע לחברה מסויימת בארץ מותר להרכיב כיסאות הידראולים ברכב אך להרכיב כיסאות מרוץ (באקט) אסור ? למה ? כי זה כסא מרוץ והשני לא ?תן לי סיבה אחת הגיונית למה !
ואני הענה לך. כי זה כסא מרוץ אז הרכב הזה ישמש למרוצים ! זו נקודת המוצא של כל אותם אוכלי חינם במשרד התחבורע.
והערת אגב. סובארו STI מגיע עם כסא מרוץ (באקט) מקורית מהמפעל ויש לזה תקינה בארץ.
בתור אחד שהעביר את התקינה (אישית) לרכב זה אז תאמין לי שלא הכיסא ולא הטורבו ולא ה-300 כ"ס של הרכב לא ענינו את אותו בחור בעמדה 1 בחולון. מה שעניין אותו זה מידת צמיגים, מיקום מס' שילדה ומיקום מספר מנוע.
ואני מדבר מנסיון של העברת תקינה למספר רכבים חדשים ושונים.
וכנ"ל לגבי חברי הטוב שהעביר את התקינה לניסן Z350. הדברים הללו לא מעניינים אותם בתקינה.
מישהו בדק האם הבלמים מתאימים לרכבים הללו ?
לא ! אתה מביא להם את טפסי הבדיקה של המבדקות בחו"ל וזה מקובל עליהם.
למה שלא נביא טפסי בדיקה של טכניון כדי שיאשרו דברים ?
הרי זה הטכניון שהם אישרו לאשר ווי גרירה וכננות, אבל תנסה להוציא אישור לכיסא באקט או רחמא ליצלן לכלוב התהפכות ?
מבחינתם מה שיצא מהמפעל כנראה שזה בסדר, אבל מה שתעשה אחרי ? לא ולא אסור בתכלית ולא מעניין אותם לשמוע על זה.
ולכן אני רוצה לסכם את הכתיבה הארוכה במספר נקודות.
1. הבעיה הינה שעצם היותנו בעלי רכבי 4X4 הופכת אותנו לעבריינים
2. הבעיה שלמשרד התחבורה נוח עם זה.
3. עד שלא יבינו במשרד התחבורה שיש לשנות את מהות המחשבה לא ישתנה דבר.
4. הפתרון אינו בחיקוק חוקים אדיוטים/דבילים כי אם בחינוך לתרבות מוטורית על כל המשתמע מכך.
5. אנחנו מדברים הרבה אך עושים מעט - אני מצטרף לכל מי שיהיה מוכן להביא שינוי בנושא.
זהו נגמרו לי האותיות עד לפעם הבאה
רפי
צרלי החתול המקפץ .. או איך שתחליט לקרוא לעצמך...
אני לא אומר שצריך חוק לכל - אבל מצד שני צריך להחליט היכן הגבול בין מה מותר ומה אסור, וזה מו"מ שניתן (אולי אפילו צריך) לקיים בינינו כאן בפורום או בכל מפגש אחר והחליט לעצמנו (אני החלטתי לעצמי) מה ניתן ומקובל לעשות לבד ומה רצוי שיעשה ע"י איש מקצועי וכך ימתח הקו. לא אני (ואולי גם לא אתה) תרצה שכל ילד שקיבל רישון יחליפ לעצמו את הבלמים ברכב - ומן הצד השני אין לי התנגדות שיתקין לעצמו גגון לרכב .
עכשיו נחליט (שוב - לעצמי החלטתי) מה לשייך לצד ימין של המשוואה ומה לצד שמאל ואז להאבק על מה שאנו חושבים שנכון ולא לצאת בהתלהמות נגד הכל.
שוב - הכל ברוח טובה
לירן - השבדי
מאיר , אתה בעל חברת ביטוח , כל שנה אתה משלם על מס' מסויים של רכבים 100% מערך הרכב לבעל הרכב לכשהוא נגנב .
אם הייתי מוריד לך את ההוצאה הזו בחצי ( 50% ירידה בכמויות הרכבים שנגנבים ) לא הייתה יכול להוזיל לי את פרמית הביטוח ??
ואם הייתי מוריד 70 % ???
לדעתי עם מערכת משפטית שתעשה את עבודתה נאמנה ותכניס גנבי רכב לכלא לשנים ( ולא לחודש חודשיים ) הדבר הזה אפשרי בהחלט !
זאת גם הסיבה שבגללה אני חושב שנושא גניבת הרכבים יכול לקבל את התאוצה הכי טובה , כי הריי מי יעיז לצודד בגנבי הרכב ??
.1
לא קוראים לי צ'רלי ואני לא אוהב חתולים, אם בא לך לדעת מאיפה הציטוט בא, שאל ותקבל קישור.
2.
אני לא מתלהם, רק מציג עובדות בשטח, וכאחד עם נקודת מבט מאד לא ישראלית, קל לי להציג ולראות אבסורדים שאתה(אתם) מתייחסים אליהם כנורמה.
3.
למה שיהיה לי או לך בעיה עם ילד בן 17 שמחליף בלמים לרכבו?
אני כשהייתי בן 17 החלפתי את הבלמים בשברולט(1970) קפריס סטיישן שהיה לי(4 בלמי תוף), כן, זה היה סיוט שאני זוכר טוב מאד עד היום, לקח לי 3-4 פעמים עד שהצלחתי אבל מהיום הוא אני יכול להרכיב ולכוון בלמי תוף עם עיניים עצומות, ככה לומדים.
ואגב, איך זה קשור לנושא בכלל?
ואל תתחיל עם ה " אבל הוא יכול להכנס לתאונה", בני 17 לא צריכים לטפל בברקסים כדי לעשות תאונות, הם טובים בזה לבד.
נתחיל בגרמניה. דרוד, אתה שוכח דבר חשוב. שם אסור לשפר רכב בלי בדיקת מעבדה. העלית את הספק המנוע? אתה חייב להביא אישור ממעבדה מוסמכת על ביצועי בלימה ותמרוני חירום. TUV עושים מזה המון כסף, וכולם נהנים מזה. לכן השיפורים לעולם אינם מחתרתיים, כי המערכת נותנת לך מתכון ברור איך לשפר, מה מותר, ומה אסור. אגב - שם אסור להגביה או להנמיך יותר מ 50 מ"מ.
אין שום "ועדה של ג'יפאים". יש הנדסה גרמנית במיטבה.
הפאשיזם חי בזכות זה שהמדינה חשובה יותר מהפרט. והמדינה תפקידה להגן על הפרט גם מעצמו. לכן למדינה מותר לעשות הכל, והפרטים מקבלים את הכל, גם כשפוגעים בזכויות הכי בסיסיות שלהם, כי זה "עבור המדינה" שיודעת מה טוב בשבילם. וגםכאן זה עובד ככה. הרוב נוסעים במשפחתומטית שלהם, וכל מי שטיפה חריג, הוא מוזר. ואם הוא מוזר, אולי הוא מתכנן משהו. ואם הוא מתכנן משהו, זה מסוכן. ואם הוא מסוכן, צריך לבדוק אותו. ואולי לעצור אותו. בטוח לאסוף עליו מודיעין.
אסף.
1. מאיר, אני לא יודע, אני לא איש ביטוח אבל אני כן יודע לספור. אני משוכנע שחברות הביטוח לא מפסידות שקל מגניבה, למה ? כי אחרת הסיפור הזה היה נעצר מזמן באופן חד ומידי. יש להם כוח ממש פרוע ויכולת מניפולציה חזקה מאוד. ( הון ושלטון ) אז אם הם לא עצרו את זה, זה לא מפריע לעסקים.
2. משרד הרישוי, אני בתור אדם שכמה פעמים בחייו הכניס והוציא דברים מהרשיון רכב .. ואחרי שראיתי מה הם בודקים אם בכלל ( לא נעים לקום מהמזגן לבדוק מה באמת מחובר לאוטו ) אז אני יודע מה הם שוים. וזה לא התלהמות, זה בעיניים שלי.
3. לעשות זה טוב, מה / מתי ואיפה ?
גיא שלום אני מנסה לא להיכנס לכם "בגלגלים"1.על יחידת את"גר שמעת?{כל תפקידה זה גנבות רכבים} ומי אתה חושב הספונסר הראשי?!כן נכון חברות הביטוח{מישהוא דיבר על אתיקה?}
2.לגבי הון שילטון תישמעו סיפור אמיתי בכפר הדרדסים[השמות האמיתיים שמורים במערכת]היתה מכת גנבות עלו הדרדסים למפקד התחנה במקום שאמר מיצטער זה מה שאני יכול לעשות קראו הדרדסים ל"דרדסבא"[מי אמר הון ושילטון]שהלך ישירות למפקד המחוז שהורה על ריכוז כוחות מטטטטורף עד למיגור התופעה[חודש וחצי].
מסקנה אחת יש לי אים יש לך אנשים חזקים עים ויטמין p לא צריך לעשות בלאגן.
3.לגבי מיפגש מה לגבי מחר [סתאאאם תהנה !!!]:twisted: