-
תגובה להודעה: FJ CRUISER מה הסיפור שלו?
גם ב-FJ וברנגלר שטח חלונות זה לא כזה ביג דיל...
אלה מכוניות שמשלמות מחיר כבד עבור האמירה העיצובית שלהן.
אבל אם תסתכל על חצי הכוס המלאה, בשמש ישראלית חלון קדמי צר וזקוף ושטח חלונות כללי קטן = תא נוסעים מוצלל רוב הזמן = זה לא דבר כזה רע.
לגבי עיצוב ההאמר - מסכים איתך לגמרי. זה אוטו שעוצב מלכתחילה לקרוץ לטעם מאוד מסוים. מה לעשות, אמריקה. שלא במקרה, זה מתאים גם לטעם הרע של חלק מאוד מכובד ונכבד בעם ישראל.
אבל פרויקט פשוט של השחרת כל הניקלים משנה אותו לגמרי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
גם ב-FJ וברנגלר שטח חלונות זה לא כזה ביג דיל...
אלה מכוניות שמשלמות מחיר כבד עבור האמירה העיצובית שלהן.
אבל אם תסתכל על חצי הכוס המלאה, בשמש ישראלית חלון קדמי צר וזקוף ושטח חלונות כללי קטן = תא נוסעים מוצלל רוב הזמן = זה לא דבר כזה רע.
לגבי עיצוב ההאמר - מסכים איתך לגמרי. זה אוטו שעוצב מלכתחילה לקרוץ לטעם מאוד מסוים. מה לעשות, אמריקה. שלא במקרה, זה מתאים גם לטעם הרע של חלק מאוד מכובד ונכבד בעם ישראל.
אבל פרויקט פשוט של השחרת כל הניקלים משנה אותו לגמרי.
השחרת ניקלים??
השתגעת? יירד המחיר עוד 50 אלף:D:D:D
-
דרך אגב יש מישהו באתר עם האמר ?
אין לי עם מי להחליף חוויות
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אתם מנסים להשוות עגבניה למלפפון.
אפשר לשפר לנדקרוזר או קינג לרמות עבירות מאוד גבוהות כדי שישתוו לרנגלר JK אנלימיטד סטנדרטי.
השאלה היא למה לעזאזל לעשות את זה? מה מנסים להוכיח כאן?
הרי אתם יודעים שזה יבוא בהכרח על חשבון נימוסי הכביש שלהם ואולי גם יפגום בנוחות היומיומית שלהם. אלה SUV והרנגלר הוא עדיין רכב שטח טהור. הוא מלכתחילה מתאים יותר לעבוד בשטח.
וכמובן שאת המרכיב המשמעותי ביותר במשוואה הזו - הנהג - עוד לא הכנסתם.
ככל שמדובר בזחילת סלעים /שטח טכני, מרווח הסרנים הגדול של האנלימיטד רק משחק לטובתו
השילדה גמישה יותר, ומסתדרת הרבה יותר טוב עם ההצלבות .
שטח המשען הגדול יותר מאפשר יותר הגבהה ומרווח גחון טובים יותר,
והרבה יותר סיכויים שלפחות זוג גלגלים אחד-יהיה מעבר או לפני המיכשול הטכני וימשוך/ידחוף את הזוג התקוע..
-
תודה רבה לכולם,
שמחתי להכנס לפורום ולראות עוד תגובות ענייניות.
אז ככה:
ארז: אני מתככון להשאיר את הרכב (כל רכב שאבחר) לא סטנדרטי אבל כן חוקי. לא אעלה בגודל הצמיגים מעל 32 אם זה שמותר ולא אקנה קיט הגבהה של 6 אינטש ויותר. 2.5 אינטש לפחות, כנראה שגם 4 אינטש אם יש קיט כזה אני אקח.
במקרה הזה, אני מבין שאין הבדלי עבירות בין FJ ל - JK.
אמנם הרכב מוחצן, אבל אצלי זו באמת לא הסיבה לבחור אותו. לדעתי פשוט אין אלטרנטיבה טובה יותר שמשלבת יכולות שטח, נוחות בכביש, ביצועים ואמינות.(למרות המחיר היחסית גבוה)
אמרתם האמר? לדעתי (אני לא מבין גדול) הוא יהיה פחות אמין מה- FJ, לדעתי גם פחות חזק (מנוע 3.5 על גוף גדול יותר). ובמקרה של ההאמר, דווקא הוא יותר מידי צעקני בשבילי ושוב לדעתי הוא פחות נעים בכביש. אני מסכים שדלת אחורית נורמאלית וחלונות אחוריים הם יתרון לעומת ה- FJ
גל: אשמח לדעת למה החלפת את ה- FJ אחרי 3 שנים. אם נשארת עם רכב שטח, איזה?
ראיתי שגם ב- FJ יש כאלו עם נעילה אחורית ויש בלי.
תודה
-
רוב ההאמרים H3 בארץ הם מייצור דרום-אפריקאי, עם מנוע 3.7 ו-242 כ"ס. זה עדיין לא נותן לו יתרון ביצועים על ה-FJ בעיקר בגלל גיר אוטומטי מיושן ואיטי.
למה אין כאן בעלי האמר?
אני מרשה לעצמי לנחש שכרכב חדש, הוא לא בדיוק נמכר לג'יפאים אמיתיים אלא יותר לבעלי ממון ומחפשי פוזות למיניהם. אלה מואסים די מהר בצעצועים שלהם ומחפשים כל הזמן לחדש ולהתחדש, כך שהתחייה של ההאמר ה"קטן" מתחילה עכשיו/תתחיל בקרוב, כיד שנייה. אני מנחש שעם הזמן הוא יתפוס מקום של כבוד בקהילת חובבי השטח האמיתיים.
-
אני נוטה להסכים עם דרור שה- H3 עם נפילת המחיר הדראסטית שלו ויכולות השטח הלא רעות, יהפף עם הזמן יותר ויותר לרכב שנראה בשטח. גם אטת ה- SUV שביום בני 10 שנים לא ראינו בשטח כחדשים, אחרי שהם התיישנו וירדו במחיר הם הגיעו לשטח.
לא יהיו הרבה האמרים בשטח, פשוט כי הרכב לא נפוץ ולא נמכר בכמויות.
לעומת זאת, להערכתי, מעל 50% מהרנגלרים החדישים בארץ היום לא רואים שטח בכלל. עוד מספר שנים רובם ישודרגו וירדו לשטח ובעתיד כנראה שיהיו יותר מהם מאשר סופות.
-
עוד מספר שאלות ברשותכם:
א. בנוגע להאמר - מי שכתב שישי לו מהלך מתלה עדיף על ה- FJ, האם זה לפני או אחרי שידרוג?
ב. מאחר וה - FJ לא יובא ביבוא סדיר לארץ ויש מעט רכבים כאלו, האם יש מוסכים שמכירים את הרכב "לעומק"? כמה קשה להשיג חלקים? האם לכל חלק צריך לחכות למשלוח שיגיע במיוחד?
ג. האם החלון הקטן בדלת האחורית ב- FJ נפתח?
תודה
-
היי
להאמר יש מתלי עלים מאחורה ולכן מהלכי מתלה שלו מצויינים.
http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1235388
תיכנס לקישור ותראה מבחן של האמר מול טויוטה שנעשה בישראל.
אמרת שאולי האמר יהיה פחות אמין מהטויוטה ,יכול להיות שכן אבל הפער במחירים בין שני הרכבים הוא עצום.
רוב המכלולים של FJזהים ללנד קרוזר בנזין לכן לא אמורה להיות בעיה של תחזוקה,אולי רק חלקי פח שייחודים לFJ.
חבל על הכסף להשקיע 200-220 אלף על רכב ללא אחריות וללא היסטוריה מסודרת(הרבה היו בליסינג והשכרה ואין שום תיעוד לזה),גם אם יש ריקול מהחברה אתה לא זכאי לו,כי הרכב בייבוא אישי.
אל תשכח גם את ירידת הערך הגבוהה שיש לרכבים כאלו.
בסך הכל אחרי זמן קצר יורדת לך ההתלהבות מהרכב ומצורתו הייחודית ואז אתה נשאר אם רכב שאתה צריך לחיות איתו תקופה ארוכה ולהנות מיתרונותיו או חסרונותיו.
-
אדון ששון,
אני יודע שכל אחד אוהב לספר ספורי גבורה על הרכב שהוא החליט לרכוש....וזה יצר אנושי "נורמלי"
אבל......H3 ומהלך מתלה?
קצת הגזמת.....לא?
פעם אחרונה שבדקתי, הH3 בנוי על השאסי משברולט קולורדו עם כל מני חלקים משברולט טרייל בלייזר
לא הראשון ולא השני.....ידועים ביכולת הנפלאה שלהם בשטח.....ובטח לא במהלך המתלה שלהם
ראיתי יותר מH3 אחד בשטח טכני, ובגלל שאני נחמד אגיד שהיכולת שלהם לא שונה מכל רכב אמריקאי (4X4,IFS) אחר.
וכל זה למרות הקפיצים הנפלאים (53") שיש לו אחורה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir sasson
היי
להאמר יש מתלי עלים מאחורה ולכן מהלכי מתלה שלו מצויינים..
מהלך מתלה זה נקרהה פרטי של סידור ברכב מסויין- אין ממש קשר בין סוג הקפיץ והמהלך.
בקישור אין מבחן, יש פרומו קצרקצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
nir sasson
בסך הכל אחרי זמן קצר יורדת לך ההתלהבות מהרכב ומצורתו הייחודית ואז אתה נשאר אם רכב שאתה צריך לחיות איתו תקופה ארוכה ולהנות מיתרונותיו או חסרונותיו.
זה לא נכון שבעתיים לגבי הפסאודו האמר?
-
אדון צ'רלי
לא הגזמתי ואין לי שגעון גדלות
יש להאמר מהלכי מתלה יפים מאוד וגם צמיגים גדולים ורחבים,מרווח גחון מצויין,זווית גישה ונטישה
,הילוך כוח של האמר הוא אחד הטובים שיש ברכב סטנדרטי ובנוסף בקרת משיכה מצויינת.
יש גם דגמים עם נעילת דיפרנציאל אחורית ,שוב מדובר ברכב סטנדרטי במחיר קנייה אטרקטיבי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sgill
....
ארז: אני מתככון להשאיר את הרכב (כל רכב שאבחר) לא סטנדרטי אבל כן חוקי. לא אעלה בגודל הצמיגים מעל 32 אם זה שמותר ולא אקנה קיט הגבהה של 6 אינטש ויותר. 2.5 אינטש לפחות, כנראה שגם 4 אינטש אם יש קיט כזה אני אקח.
......
ממתי הגבהת 4" זה חוקי ?
-
אמנם הגבהה של 4 היא לא חוקית, אבל זה לא בולט לעיין כמו צמיגי 35. לרוב לא עוצרים על זה ברחוב ועם קצת עזרה גם טסט הרכב עובר.
אם אני לא טועה, יש גם אפשרות לבולמים עם ניפוח (לא מבין בזה מספיק) כך שאפשר להנמיך את הרכב אם צריך.
-
תיכף גם יגידו שכל מי שנוסע בהאמר הוא אויב הסביבה, שיש לו בעיית בטחון עצמי וסובל גם מבעיה של ז...ן קטן. אז שיגידו.
H3 זה אחד ה-SUV היותר טובים בשטח כבר בתצורתו המקורית.
מהלך מתלה אחורי יותר ממכובד. אני לא אגזים אם אקבע שאפילו טוב עד טוב מאוד - כבר בסטנדרט.
מכלולים חסונים מסודרים מצוין בתוך השילדה.
צמיגים 32' ואפשר גם 33' (285/75/16)- זו מידה מקורית אופציונלית מהיצרן.
הילוך כוח קצר מאוד (4:1).
בקרת אחיזה מאוד יעילה ומאוד אפקטיבית.
בדגם המאובזר יש גם נעילה אחורית.
זויות מרכב טובות.
נקודות גרירה/חילוץ מקוריות חזקות ממוקמות נכון.
H3 אחד מכלי הרכב היחידים שמגיעים כבר מהיצרן עם בולמי זעזועים מקוריים איכותיים יחסית ולא איזה סמרטוט זול בסנט וחצי כמו ביונדאי/קיה/ניסאן/טויוטה...
באמריקה אפשר היה לקבל גם גיר ידני.... כאן צריך להסתפק בגיר אוטומטי מיושן.
המגבלה הכי גדולה שלו לדעתי זה שדה ראייה מוגבל - בכל מיני מצבי עבירות צריך לפעמים קצת הכוונה מבחוץ כי הנהג לא תמיד רואה הרבה...
בעיות אמינות? לא ידוע על משהו ספציפי או כרוני, אולי כי לא נמכרו כאן הרבה כאלה. אולי ג'ו שנמצא עם יד על הדופק של מה שקורה באמריקה, יוכל להאיר את עינינו. אני לא מצפה ממוצר של GM להיות מורכב ברמה של טויוטה. מצד שני האמריקאים רק משתפרים וטויוטה לאחרונה די בקנטים, עם ריקולים מביכים חוזרים ונשנים אפילו בלקסוס שהוא מותג היוקרה שלהם, שהיה לו מוניטין של בלתי ניתן להשמדה. הפער במחירי יד-שנייה בין H3 ללנדקרוזר, מספיק גדול כדי לאזן את החשש הזה.
בקיצור, לטעמי H3 אוטו ממש נחמד. כשנסענו בו לראשונה לא היו לי בכלל ציפיות. הייתי בטוח שזה עוד תרגיל בעיצוב בומבסטי על שילדת טנדר עתיקה, שמיועד רק למחפשי פוזה. בשורה התחתונה - הופתעתי ממנו לטובה לגמרי. בעתיד, אחרי שכל הערסים והצפונבונים ימכרו את ההאמרים האלה, והמחיר יירד עוד, זו בהחלט אופציה שפויה ל-SUV סביר מאדו בכביש עם יכולות שטח מפתיעות לטובה ופוטנציאל גדול.
H3 בנוי על שילדת טנדר קולורדו שהוא אח תאום של איסוזו DMAX. העובדה שזה רכב שמבוסס על מכלולי מדף זמינים של GM זה רק יתרון בעיני. בטח עדיף על כל מיני יצורים אקזוטיים ביבוא אישי ללא אחריות שלך תמצא להם חלקים.
-
מה אני יגיד לך דרור....
לא יודע אם זה כח השכנוע שלך או כשרון הכתיבה (מקצוע זה מקצוע) אבל אני אלך להסתכל ולעשות סיבוב על H3. בכל מקרה, אם זה יהיה מעניין, אני לא יוותר על הדגם המשודרג עם הנעילה האחורית.
אם בעל ההאמר שכתב פה קודם בשרשור גר באזור המרכז, אשמח להתעלק עליו בביקור.
תודה
-
תסלחו לי, אבל 40+ הודעות ואף אחד לא התייחס ברצינות לשאלה שבכותרת: "FJ Cruiser מה הסיפור שלו?" -
ובכן זה הסיפור שלו, סיפור בתמונות:
http://www.waymotor.com/img/2102-Toy...eams-Price.jpg
http://www.upgrademytoyota.com/fj%20cruiser%20image.jpg
http://www.westminstertoyota.com/Por...fj_cruiser.jpg
וכן, הוא מתחרה ישיר ומדויק של הרנגלר, ושל ההאמר H3 ז"ל. מתחרה איתם בקטגוריה שנקראת "רכבי שטח שמישהו טרח לעצב אותם". תסתכלו על ליין רכבי השטח של טויוטה, ותגידו לי מה מעניין שם חוץ מהFJ בכלל? אותו כנ"ל לגבי ג'יפ - יש רק רנגלר, כל השאר שם זה רוחות רפאים אינדיאניות חיוורות, חורבות של עבר מפואר. והאמר? היה אפיזודה חולפת, נועזת, וכושלת לחלוטין, של כלי שטח נהדרים.
למרות שהFJ מתבסס על השלדה והמכאניקה של ה120, הוא שונה ממנו. בזויות מרכב, בצמיגים (צמיגי BF.AT בחתך 70 מקוריים), בכיול המתלים, בפגושים, בעיצוב פנים וחוץ - ובעצם בהרבה מהדברים המהותיים שהופכים SUV לרכב שטח משופר. אותו דבר האמר H3 - שהוא אולי שבי קולורדו, אבל מוגבה, עם מתלים מוקשחים, עם צמיגים גדולים בחתך ופרופיל של שטח, עם טרנספר מקוצר, עם נעילה אחורית, עם פחות חלקים נמוכים ופגיעים... בקיצור רשימה של דברים שאנחנו היינו משפרים בכל רכב שטח. רנגלר רוביקון ופורד רפטור הם שני כלי הרכב שלקחו את המגמה הברוכה הזאת לקיצון.
שלושת הרכבים האלו - רנגלר, FJ, וH3 - הם בין רכבי השטח הבודדים שהיצרנים אשכרה השקיעו בהם וכיוונו אותם לכיוון השטח, וגם טרחו לעצב אותם ולתת להם אופי. סגיל היקר - אתה רוצה FJ מהסיבה הכי בריאה בעולם - כי מתחשמק לך עליו, על הצורה ועל האופי שלו! והוא אכן מגבה את הצורה עם יכולת שטח טובה יותר מלנדקרוזר (ולו רק בגלל הצמיגים המקוריים) וטובה באופן כללי ביחס להיצע רכבי השטח החדשים.
אני מצטרף לנותני הגיבוי - זה מה שבא לך, לך על זה. *
-
אשמח לתת לך לעשות סיבוב על הרכב
0505695971
ניר
-
היי שי, לFJ יש פוטנציאל שיפורים ענק, ראה את הצהוב אשר מתחרה בראלי (עם פרסומות של גל-שבב + פורת כלי עבודה), היה לי העונג לעשות ברכב סיבוב, מדהים, גם מבחינת כוח וגם מבחינת התנהגות בשטח.
את הרנגלר אני אישית לא אהבתי, יתכן ובגלל שהוא המוני מידי, יתכן ובגלל שהוא מנסה להיות משהו שהוא לא.
H3 אני לא מכיר אז אני שותק :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אור .ס.
היי שי, לFJ יש פוטנציאל שיפורים ענק, ראה את הצהוב אשר מתחרה בראלי (עם פרסומות של גל-שבב + פורת כלי עבודה), היה לי העונג לעשות ברכב סיבוב, מדהים, גם מבחינת כוח וגם מבחינת התנהגות בשטח.
את הרנגלר אני אישית לא אהבתי, יתכן ובגלל שהוא המוני מידי, יתכן ובגלל שהוא מנסה להיות משהו שהוא לא.
H3 אני לא מכיר אז אני שותק :)
מתי ולמה עשית עליו סיבוב?
אם אפשר לדעת כמובן..
-
לא מבין מה אתם מתלהבים מהH3 נכון שיש לו יכולות עבירות סבירות ,אבל אני לא הצלחתי לזהות שם מהלך מתלה יותר טוב מסביר, אחרי הכל מדובר על טנדר שהחליפו לו את הבודי ולא רק זה אלא לבודי מאוד לא נוח....חלונות או יותר נכון לכתוב חריצי ירי קטנים, תחושת צפיפות בפנים, הנדסת אנוש לא מתקדמת(מיקום כפתורי החלונות על הדלתות, דוושות הגז/ברקס ועוד..) ומעל להכל קפיצי עלים....מי קונה ב2010 SUV עם קפיצי עלים? הרכב הזה הוא שריד לתעשיית הרכב האמרקאית שלפני המשבר, תעשיה ששמה זין ענק על הלקוחות שלה.
מבחינת שטח כמו שכתבתי, עבירות סבירה, לא יוצאת דופן ודומה מאוד להרבה SUV אחרים,נהיגת שבילים מהירה נחותה מהאחרים והתנהגות כביש נחותה גם כן.
-
קפיצי עלים או לא, מה אכפת איזה ברזלים מחברים את הסרן לשילדה כל עוד זה עובד טוב? סטנדרטי מול סטנדרטי, בנהיגת שבילים מהירה הוא עדיף על הלנדקרוזר בהפרש ענק.
-
מסכים לגמרי עם דרור בנוגע לH3. תגיד עליו מה שאתה רוצה, בשורה התחתונה, בשטח, הוא נוסע מצויין (כתבתי על זה פעם... http://www.jeepolog.com/365.html)וזה לא מפתיע - יש לו צמיגים גדולים יותר מכמעט כל SUV אחר, מערכת מתלים פשוטה אבל קשיחה ביחס לגרסאות אחרות של הפלטפורמה, יחסי העברה טובים יותר ונעילה אחורית - והוא עובד. הנה רעיון מקורי - לקחת H3 ולכסח לו את הקבינה מעל קו מכסה המנוע. לגמרי. להפוך אותו לפתוח. כלוב התהפכות, חלון קדמי מתקפל... דרור תן לנו סקיצה.
-
אתם אלופים בלבלבל אותי :D
-
לא אנחנו מבלבלים אותך. אתה נדלקת על איך שהרכב נראה, ובצדק לטעמי (ולטעם מיעוט הגולשים בג'יפולוג שיש להם חוש לאסטטיקה). מתחת לעיצוב המדליק זה בסך הכל טויוטה, לא פיאט, ככה שאין לך כל כך הרבה לאן ליפול... אז אם יש לך הזדמנות ואת היכולת הכספית לקנות FJ, לך על זה. הH3 הוא לטעמי משהו דומה בעיקרון - רכב עם עיצוב ואמירה, ושוב, אם הוא מדליק אותך, לך עליו.
אם היית בא עם רשימת דרישות מסודרת ו"הגיונית" אולי היית מקבל תשובות אחרות.
-
1 קבצים מצורפים
הנה. קשקוש מהיר.
במציאות זה לא מעשי, בטח לא בישראל, אבל לחלום לא עולה כסף.
http://jeepolog.com/forums/attachmen...2&d=1282295824
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מסכים לגמרי עם דרור בנוגע לH3. תגיד עליו מה שאתה רוצה, בשורה התחתונה, בשטח, הוא נוסע מצויין (כתבתי על זה פעם...
http://www.jeepolog.com/365.html)וזה לא מפתיע - יש לו צמיגים גדולים יותר מכמעט כל SUV אחר, מערכת מתלים פשוטה אבל קשיחה ביחס לגרסאות אחרות של הפלטפורמה, יחסי העברה טובים יותר ונעילה אחורית - והוא עובד. הנה רעיון מקורי - לקחת H3 ולכסח לו את הקבינה מעל קו מכסה המנוע. לגמרי. להפוך אותו לפתוח. כלוב התהפכות, חלון קדמי מתקפל... דרור תן לנו סקיצה.
מה לגבי H2 איך הוא נכנס למשואה רנגלר - fj - H3
לא שאני מעוניין/ יכול להרשות לעצמי ,(למרות שאין לי מושג לגבי המחיר שלו)
אבל אם כבר מדברים האמר , אז...
איך הוא מבחינית ביצועים בכביש, זמינות שיפורים וכו'.
שלומי
-
ענק, כבד, מוחצן עוד יותר. מוגזם בעליל.
יש כאן כאלה שמעריצים אותו. להבדיל מה-H3, אני ממש לא סובל את הבהמה הזו.
-
בקיצור,אחרי כל מה שקראתי יש לי להגיד לכם דבר אחד
אני נסעתי בפנמה לפני קצת פחות משנה על FJ של בן דוד שלי,בלי שום שיפורים,רק עם הגבהות מקוריות שאפשר לקנות מהיצרן
ואני יכול להגיד לכם בוודאות,שהוא צוחק על רוביקונים,ועל כל הכלים בליגה שלו.
זה רכב פשוט לא נורמלי,עביר בצורה מפחידה.
וכל מי שיסע עליו יסכים איתי ברגע.
-
אולי אם אני ירכז את הכל לשאלה אחת, אני יקבל תשובה יותר מפוקסת:
בתקציב של +/- 200K, איזה רכב הוא שילוב של עבירות הכי טובה (טכני / שבילים / דיונות) ושל התנהגות כביש הכי טובה (נעים בכביש / נוח לנוסעים / ביצועים).
אם אני היתי קורא את השאלה הזו, כנראה שהיתי עונה לנדקרוזר 2007 ארוך (עדיף בנזין) ולהשאר עם קצת עודף. אממה, אני רוצה קצת יותר עבירות ממאות הלנדקרוזרים שמסתובבים בכבישים ובשטח (ומשאר ה- SUV היפניים), אבל עדיין להרגיש טוב בכביש.
מה אז אני צריך לבחור?
אמנם זה נראה כאילו אני מכוון אתכם להגיד לי: "יאללה, תעזוב אותנו כבר !! קח FJ וניפגש בשטח". אבל באמת שאני לא רואה אלטרנטיבה. ושוב, המראה באמת מיוחד ואני מאלה שכן אוהבים אותו, אבל אין לזה שום השפעה על הבחירה שלי (אולי לאישור של אשתי כן).
אגב, H3 מהדגם המשודרג עם הנעילה לא עולה 150-160 כמו שנכתב פה, הוא באזור ה- 180-190K. כך שהפרש המחיר לא משמעותי. ולדעתי דווקא המראה שלו מוחצן מידי. (דווקא על ה - H3 הילדים שלי מצביעים ברחוב ולא על ה- FJ).
אז נכון, אפשר לקחת לנדקרוזר 2007 שמור, ק"מ נמוך ולשדרג: בולמים, קפיצים, הגבהות 2.5 אינטש, למגן מלא, לשים BF 50/50 ולהוסיף פגוש תקיפה עם כננת ולקבל SUV עם עבירות יותר טובה מ- 90% מה - SUV האחרים על הכביש. אבל, כמו שהחזרתי את הליסינג לפני כמה שנים כדי לנהוג על מה שבא לי ולא על עוד מזדה מליסינג, אני לא בטוח שה- FJ או אפילו H3 לא עדיף.
מבולבלים? גם אנחנו....