http://uploaded.fresh.co.il/2004/10/09/305588.jpg
הצינורות האלה יתאימו ? :shock:
Printable View
http://uploaded.fresh.co.il/2004/10/09/305588.jpg
הצינורות האלה יתאימו ? :shock:
לגבי הצינורות השניים אני חושב שיואב ידע לומר לך יותר טוב ממני.
המיגון שלך מאוד דומה לזה של סמוראי. זו לא בעיה להתבסס עליו, לכן כן - אתה יכול לעשות את מה שהצעתי. חיזוק זה עדיין פתרון מחורבן לדעתי.
עוד אפשרות שאתה צריך לבדוק היא מיקום פוטנציאלי לנקודות חיבור לשלדה. אם יש לך 4 נקודות שיאפשרו בניה של איזשהו מיגון שמתבסס עליהן, זה יהיה עוד יותר טוב - כך תוכל לטפל במיגון ללא צורך בהסרת מיכל הדלק או תמיכתו.
אין לי מושג ירוק כמה תעלה פלטה כזו. נניח שבסביבות ה400 ש"ח. השאלה היא למה לך ללכת על אלומיניום? 4-5 ק"ג הם הפרש כל כך משמעותי עבורך?
לפני שאתה רץ לבנות מיגון חדש, מיכל הדלק שלך ממוקם במקום פגיע בכלל?
פגיע?!יותר מבסמוראי זה בטוח ,ועוד הרכב ארוך, סתכל על המיגון הקיים כולו מנופח ממכות, לא רואים כל כך טוב בתמונות .
הבנתי שיש בעיה עם חומרים כבדים יותר במהירויות גבוהות , מה אתה אומר?
אני מתחיל לשקול שוב אם להחליף את הצינורות הקיימים , השאלה אם מבחינה כספית לא כדאי ללכת לקנות מיגון מוכן ...400 לפלטה + כיפופים של הפלטה + כיפופים של הצינור...
אנ ינסה לצייר לך על התמונה רעיונות לחיזוקים תגיד את דעתך.
אמרתי את דעתי על חיזוקים פה. היא לא תשתנה. יש לה סיבה, היא מפורטת מעלה (חוזק הקונסטרוקציה).
כן, תוספת משקל זה מאוד קריטי במהירויות גבוהות. בייחוד תוספת משקל שהוא בערך 4 עשיריות אחוז ממשקל הרכב הכולל שלך וממוקם הרבה מתחת למרכז הכובד. מאוד קריטי...
400 ש"ח זה אם אתה מתעקש על אלומיניום וזו הערכה גסה ולא מדוייקת.
למיגון מוכן יהיו הרבה יתרונות על מה שאתה תבנה לבד, רק שהמחיר לא יהיה אחד מהם. גם לא יהיה בזה שום כיף, שום תהליך לימודי, שום גאווה במוצר מוגמר פרי ידיך שלך.
שלום
האם ניתן באותה הזדמנות שמחליפים מיגון להגדיל את מיכל הדלק בסמוראי (ולא כלפי מטה)?
תודה רבה
עודד
קראתי על אנשים שהחליפו עקב בעיה(בפורום שאתה אוהב יותר), אני מסתכן בקניית חומר פעמיים או לא? תשתדל לרכך את הציניות שיהיה קל להבין אותך. :|ציטוט:
אמרתי את דעתי על חיזוקים פה. היא לא תשתנה. יש לה סיבה, היא מפורטת מעלה (חוזק הקונסטרוקציה).
כן, תוספת משקל זה מאוד קריטי במהירויות גבוהות. בייחוד תוספת משקל שהוא בערך 4 עשיריות אחוז ממשקל הרכב הכולל שלך וממוקם הרבה מתחת למרכז הכובד. מאוד קריטי...
כבר אכלתי אותה עם המדרגות צד...לפעמים צריך להשלים אם זה שאין לי את הידע והכלים לעשות הכל , בהזדמנות אני מחפש מישהו שיעזור לי לתקן את המדרגות , זה שעזר לי אז לא פנוי.ציטוט:
400 ש"ח זה אם אתה מתעקש על אלומיניום וזו הערכה גסה ולא מדוייקת.
למיגון מוכן יהיו הרבה יתרונות על מה שאתה תבנה לבד, רק שהמחיר לא יהיה אחד מהם. גם לא יהיה בזה שום כיף, שום תהליך לימודי, שום גאווה במוצר מוגמר פרי ידיך שלך.
[/quote]
לא יודע לגבי הגדלת מיכלים , מה שכן אם אין לך גריקן דלק ברכב , תשקול לפני למתקן אחד כזה זה שימושי בהרבה יותר מיקרים ממיכל דלק גדול יותר , במצבי חירום, בפגיעה במיכל ועוד ועוד...ציטוט:
נכתב במקור על ידי עודדוש
חשוב להזכיר שאם אתה מצתייד באחד כזה ,תדאג להרחיק אותו מהרכב כשלא צריך אותו
לא, אתה לא מסתכן בקניית חומר פעמיים. בגלל זה אני חוזר ומדגיש שאתה חייב לעשות את זה מההתחלה, לא בחיזוקים - בחיזוקים אתה תמצא את עצמך עושה את זה פעמיים. זה כמובן מתוך הנחה שאתה בונה את זה באיכות טובה בפעם הראשונה.
תוספת המשקל זניחה לחלוטין. כפי שציינתי קודם, מדובר על פחות מאחוז אחד שממוקם מתחת למרכז הכובד של הרכב, לכן המשקל פה לא יהיה רלוונטי. גם אם זה היה שוקל 20 ק"ג זה לא היה רלוונטי.
תזכיר לי מה אתה צריך במדרגות, נראה אם יש לי זמן. לתקן משהו קיים זה בדר"כ יותר עבודה מלבנות חדש.
עודד, כן. אבל אתה צריך להחליף את המצוף שלך בהתאמה למיכל החדש, כי החיווי שלו כבר לא יהיה מדוייק. הורדת מיכל הדלק היא בעיקרה פירוק 4 ברגים, ניתוק החשמל וזהו. די פשוט.
אגב, אם אני הייתי מתקין אחד מוגדל הייתי דואג שבנוסף על ארבעת החיבורים הקימים שיש לו יהיו לו עוד ארבעה כגיבוי. הייתי עושה את זה ע"י בניית מיגון מיכל אחר, שנתמך בפגוש מאחור ובקורות השלדה מלפנים והוא עצמו תומך את מיכל הדלק.
בקשר למדרגות , לא יהיה לך כיף לתקן משהו שנעשה ,אני יחכה שיהיה לזה שעזר לי אז...
תודה רבה בכל מקרה, יהיה לך עוד הרבה עבודה(ב$ כמובן) על הויטרה כשיהיה לי כסף לפגושים...
רק רציתי לשאול אם זה אפשרי להוריד מהפלטות את המוטות רוחב , ויהיה אפשר להשתמש בפלטות שוב? :?
בקשר למיגון מיכל - כמה שאלות
איזה חומר לבקש , ואיפה קונים? אני צריך חומר שניטים יוכלו להחזיק אותו על הצינורות הקיימים...
ואיך צובעים אותו אחרי זה?
אגב ZAGI הציע לי גם עזרה בפרטי , תודה גם לו.
אין לי מושג על אילו פלטות אתה מדבר.ציטוט:
זה אפשרי להוריד מהפלטות את המוטות רוחב , ויהיה אפשר להשתמש בפלטות שוב
על הצינורות הקיימים? בחירה שלך... חצי עבודה. הייתי אומר לך לא לשים בהם ניטים כי הם לא יחזיקו אבל אני לא מצליח לחשוב על משהו שהם כן יחזיקו, אז אני מניח שניטים זה לא יותר רע מכל דבר אחר.ציטוט:
אני צריך חומר שניטים יוכלו להחזיק אותו על הצינורות הקיימים
איזה חומר? לדעתי פלטת פלדה 4 מ"מ. אין סיבה לשלם פה ביוקר. באיזה אזור אתה נמצא?
אני באזור תל אביב - השרון ...
אני לא מבין מה בעיה , הקונסטרוקציה קיימת והיא מושלמת ללא חלודה - מה שאני צריך ממנה זה שתחזיק את הפלטה.
מאיזה חומר אתה מתכוון לבנות את הקונסטרוציה שיהיה חזק יותר?
במחשבה שניה אולי אני לא צריך את הקונטרוקציה אני ינסה לצייר לך ...
http://uploaded.fresh.co.il/2004/10/11/727403.jpg
נקסוס,מה אתה אומר על הדרך הזאת ?
יש צורך בקונטרוקציה?
ואני שוב שואל , מאיזה חומר אתה מתכוון ליצור אחת חדשה ?
לא מכיר אזור תל אביב.
מושלמת ללא חלודה? וואלה... ומבפנים? ועובי החומר?
אני הולך לבנות משילוב של פלאחים 6 מ"מ את שלי. אני הולך לחקות בקווים מאוד כלליים את זה:
http://www.shrockworks.com/images/gasskid/skid04.jpg
http://www.shrockworks.com/images/gasskid/skid03.jpg
(אגב, הרכב של ארט לילי. חתיכת מפלצת ושווה שרשור בפני עצמה - פשוט יש כבר כמה, אז אני לא אפתח עוד אחד פה).
אני אבנה מ6 מ"מ כי זה מה שיש לי בבית ולא יעלה לי עוד כסף, לא כי זה נדרש או אופטימלי.
אני מנסה להשיג קרטון רציני לנסות את זה , גם את זה צריך לקנות?!?!?
זה באמת מיגון נגד מוקשים...
מבחינת צורה לא נראה לי שתהיה לך בעיה לייצר אחד כזה , אבל אני מתאר לעצמי שמדובר פה בחומר מיוחד(לא יודע) , וברמת תכנון של מעבר לצורה - ריתוכים במקומות מסוימים וכו'. מעבר להבנתי בכל מקרה...
מה שכן אם אתה לא חורט NACKSOS על מה שתבנה אתה פַרְש...(עם השיניים).
אתה פדנט, בדר"כ אומרים את זה עלי ...ציטוט:
מושלמת ללא חלודה? וואלה... ומבפנים? ועובי החומר?
אני אומר לך מושלמת זה מושלמת , אני יכול למלא אותה בפוקסי - מספיק חזק בשבילך...
זה פלדה רגילה מאוד, בחיתוך לייזר עם קצת כיפופים. אני לא חורט NEXUS על שום דבר שלי, זה עולה $$.
זה גם מבנה מאוד פשוט, בלי שום דבר מיוחד בו. שלי יהיה חתוך עם דיסק ומין מכונה כזו שחותכת כמו סכין את הברזל (מישהו יודע איך קוראים לה? יש כזו במסגריה פה, חתיכת דבר). לא יהיו אצלי כיפופים, יהיו ריתוכים מחוזקים (כיפופים גם עולים $$).
קרטון ביצוע אתה קונה בכל חנות כלי כתיבה גדולה (קרביצים למינהם). גרושים. שאל את הסטודנטים לארכיטקטורה באונ' הקרובה למקום מגוריך איפה הם קונים.
אני לא פדנט. אני יקה-פוץ, יש הבדל :lol:
מושלמת בת*ת שלי. אין סיכוי שהיא עשויה מחומר עבה מספיק. חוץ מזה, למה לעבוד פעמיים ולהתאים חדש לישן, במקום לעבוד פעם אחת נכון? למה לך להסתפק ב"אולי" (ולדעתי, כנראה שלא) כשאתה יכול לעשות את זה כמו שצריך?
תעצור עכשיו, תפסיק לקדם את הפרוייקט הזה. תקרא בפורום למתחילים ובפורם הבונים על רתכות ושאר כלי עבודה עם מתכות, תחליט שאתה רציני בנושא ולך תקנה כאלו. כלים לכל החיים. השקעה שחוזרת אליך אחרי חצי פגוש. תיקח צעד צעד, תלמד לאט (אבל נכון) ותגיע למצב שאתה בונה את המיגון לבד. פגושים אתה רוצה, מדרגות כבר יש, מיגוני דלק, טרנספר והשד יודע מה עוד בדרך... לא הגיע הזמן להפסיק לקשקש בפורום ולחשוב ברצינות על לימוד מיומנות חדשה? זה לא נורא קשה, אתה יודע. וזה לכל החיים...
ברור לי שזה כלים לכל החיים , הם יהיו שימושיים לא רק לבנייה לרכב...
אבל אין לי גרוש עכשיו ולא בתקופה הקרובה(אפשר לדבר גם על זה אם אתה רוצה :lol: ) ,
אני יצתרך להמשיך במדיניות ההשאלות לבינתים.
יש לי כמויות של כלים (קומפרסורים גדולים ,אפילו מכונת ליטוש ווקס של פחחים יש... :wink: ) הכל חוץ מדיסק , ורתכת...
בדר"כ יש לי ממי להשאיל ( חברים של אבא בעלי מקצוע).
אני לא יכול לבנות קונטרוקציה חדשה , ואני לא מעונין להכניס את עצמי לברוך הזה .ציטוט:
מושלמת בת*ת שלי. אין סיכוי שהיא עשויה מחומר עבה מספיק. חוץ מזה, למה לעבוד פעמיים ולהתאים חדש לישן, במקום לעבוד פעם אחת נכון? למה לך להסתפק ב"אולי" (ולדעתי, כנראה שלא) כשאתה יכול לעשות את זה כמו שצריך?
סתכל שניה בסרטוט שטרחתי לעשות , ותגיד מה אתה חושב?...אפשר כמובן להכניס משולשים בכיפופים.
אם אני בונה כזה דבר מחומר מספיק עבה , צריך צינורות או לא? אם כן ,למה ?
ונקסוס תנסה לשניה לרדת לליגה שלי, תחשוב שניה בשביל מה אני בונה את המיגון הזה...
לילה טוב.
לא לא, אני חושב ששנינו ז***ו את השכל יותר מדי גם ככה. זה לא ג'יפטריפ פה, בוא נתמקד.ציטוט:
אפשר לדבר גם על זה אם אתה רוצה
ההבדלים בין השרטוט שלך לתמונה שלי אינם רבים. אתה לא תצטרך שום צינור, אבל אתה כן תצטרך פלח ניצב לרצפה שיחובר לכל האורך בחלק התחתון של המיגון כדי לתת לו התנגדות לכיפוף מעלה. אם תסתכל בתמונה של המיגון שהבאתי אתה תשים לב שהוא לא רק מקיף את מיכל הדלק מלפנים, מלמטה ומאחור אלא יש לו גם דפנות בצדדים. מטרת אלו איננה כל כך להגן על המיכל אלא להיות ההתנגדות לכיפוף המדובר.
אם את שלך אתה תזמין בכיפוף מבעל מקצוע ומחומר 4 מ"מ ומעלה אני לא רואה סיבה להוסיף חיזוקים מעבר לדפנות. אם אתה תרתך אותו כמוני אז כן, אתה תהיה חייב משולשי חיזוק בכל נק' חיבור ע"מ למנוע כיפוף שלה.
לא. תנסה אתה לעבוד נכון. אני לא ברמה כל כך גבוהה בכלל, אתה מצייר לעצמך את התמונה הזו. הדרישות שלי מינימליות בהחלט.ציטוט:
תנסה לשניה לרדת לליגה שלי
השרטוט שלך זה כבר חתיכת התקדמות מה"אני לא יודע לצייר את זה". רק חסר בו מידות. פה בדיוק טמון ההבדל בין עבודה נכונה לעבודה מחורבנת: כל פרט, עד הפרט האחרון. אם רק תוסיף דפנות ומידות מדוייקות לשרטוט שלך, נותר לך רק להזמין כזה מבעל מקצוע (300-400 ש"ח) ולהרכיב את מיגון מיכל הדלק הכי טוב שיש. אם תתחיל לחפף עכשיו, אתה תקבל קקי ביד. ואני לא רוצה לתת יד לעבודה מחורבנת, אם אני יכול אחרת. לפי איך שהרגל שלך נראית שם, עברת דברים קצת יותר קשים מבניית מיגון למיכל דלק. זה שטויות וזה קטן עליך - וכל הפורום יעמוד מאחוריך אם זה מה שתצטרך. אם זה מה שעושה לך את היום, אז הנה - בוא אלי עם החומר, אני מרתך חינם.
אל תתפשר בעבודה על הרכב. זה לא שווה את זה.
זה מה שהיה דרוש כדי שתוותר על הקונסטרקציה...
מחר אני יקנה קרטון - ויתחיל למדוד, ולהעביר לנייר.
אם איזה מד-זוית אתה מודד,פשוט כמו בבית ספר יסודי?
מינימליות לזחילת סלעים.ציטוט:
לא. תנסה אתה לעבוד נכון. אני לא ברמה כל כך גבוהה בכלל, אתה מצייר לעצמך את התמונה הזו. הדרישות שלי מינימליות בהחלט.
בשאיפה שאני יצליח לעשות סרטוט מושלם(תקן NAXUS 9002), איזה בעלי מקצוע עובדים לפי סירטוטים?ציטוט:
השרטוט שלך זה כבר חתיכת התקדמות מה"אני לא יודע לצייר את זה". רק חסר בו מידות. פה בדיוק טמון ההבדל בין עבודה נכונה לעבודה מחורבנת: כל פרט, עד הפרט האחרון. אם רק תוסיף דפנות ומידות מדוייקות לשרטוט שלך, נותר לך רק להזמין כזה מבעל מקצוע (300-400 ש"ח) ולהרכיב את מיגון מיכל הדלק הכי טוב שיש
כולם עובדים לפי שרטוטים. אתה גם לא צריך שרטוט מושלם, מספיק לך להגיע לרמה שיבינו אותך. שרטוט מ-3 נקודות מבט יספיק.
לבקש משהו ברמה היה לדרוש את זה בסוליד וורקס - וגם זה לא בדיוק דרישה ברמה. אתה נכנס לעולם מושגים אחר, תתאקלם אליו.
לא. אני מעדיף מרחקים, משולשים, סינוסים וקוסינוסים. יותר מדוייק.ציטוט:
אם איזה מד-זוית אתה מודד,פשוט כמו בבית ספר יסודי?
מד זווית של בי"ס גם עובד, אבל אם כבר אז תיכנס לחנות אספקה טכנית טובה ותקנה לך מד זווית מסכן - זה לא יקר, הזולים עולים 15 ש"ח (הם מפלסטיק ולא יחזיקו הרבה).
הדרישות שלי ממך הם מינימליות לפי כל קנ"מ.למה, אתה לא הולך לטייל? בטיול אתה לא יורד מדרגה מדי פעם, או עולה עליה סלעית מדי פעם? לא אמרתי זחילת סלעים, אמרתי טיול. בשימוש נורמלי בנאדם פוגע במיכל דלק שלו הרבה מאוד. לך תסתכל איך נראים המיגונים על סמוראים רגילים ואיזה צורה יש למיכל דלק (נראה כמו שק איגרוף). הדיון בנושא הזה סגור כבר ממזמן מבחינתי - או שעובדים נכון ועושים הכי טוב שאפשר, או שאני לא רוצה להיות קשור לזה. אין מה לדון בזה, אמרתי לך קודם - תפסיק לחשוב ג'יפטריפ. אין חצי דרך.
נקסוס,לפתוח שרשור חדש " מיגון מיכל לויטרה" ??
או להמשיך פה.?
אני לא רואה סיבה לפתוח חדש. דיונים חדשים נועדו ע"מ לאפשר מציאה קלה ונוחה של מידע. מי שיחפש "מיגון מיכל דלק" ימצא את זה - מה רע?
גם אין כל כך הרבה בעלי ויטארות שמסתובבים פה. גם אם אני טועה והם פשוט נורא שקטים, זה לא משנה כהוא זה - אנחנו דנים פה בעקרונות של בניית מיגון, לא בספציפיקציות הפרטניות של הרכב. גם אם אח"כ תבחר לפרסם מידות ושרטוט אני לא רואה סיבה לשרשור חדש לזה. מה שאנחנו כותבים תופס באותה המידה גם לסמוראי או ג'ימיני, רק המידות משתנות מעט.
אופס , מאוחר מידי פתחתי חדש
לא נורא ככה זה יותר מסודר...