אני מציע להוסיף מדור נוסף בג'יפולוג ולקרוא לו מדור הבונים והפלספנים
הבנאדם שאל שאלה פשוטה והתשובה צריכה להיות בהתאם!!!!
ויתר התשובות יתאימו למדור החדש ותקנו אותי אם אני טועה....
אליKO
Printable View
אני מציע להוסיף מדור נוסף בג'יפולוג ולקרוא לו מדור הבונים והפלספנים
הבנאדם שאל שאלה פשוטה והתשובה צריכה להיות בהתאם!!!!
ויתר התשובות יתאימו למדור החדש ותקנו אותי אם אני טועה....
אליKO
את הנעשה אין להשיב... הפלאגים הוחלפו- ללא ידית מומנט... עכשיו נחכה ונראה מה ילד יום :twisted:
( ושו ב תודות למוריי בטיפול הראשון שלי- לכם זו היתה אולי חווי השגרתית ופעוטה- אני עדיין ב HIGH!! :lol: )
שני טיפים לעבודה בלי ידית מומנט-
הראשון- לגבי פלאגים- סוגרים עם היד (בלי ידית, רק מאריך, רצוי מחוספס, על הבוקסה), עד שאי אפשר יותר עם היד (הפלאג הגיע לסוף ההברגה והמדרגה עם האטם נוגעת בבלוק), ואז עם ידית עוד קצת, שהאטם יימעך- משהו כמו 90 מעלות.
השני- תתרגלו לעבוד עם מפתחות. לא ראצ'ט. עם מפתח מפתחים רגש. מפתח יותר גדול- יותר ארוך. כלומר- באותו כוח יד- המומנט יותר גדול. אתם יכולים לסגור בורג גודל 6 מ"מ, שהראש שלו 10 מ"מ, עם ראצ'ט הינע 1/2, שהאורך שלו 30 ס"מ, או עם מפתח רינג שהאורך שלו 10 ס"מ. עם מה מהם המומנט יהיה בערך נכון ועם מה יש סיכוי טוב לשבור הברגה? (אני, גם כשמהדק עם ראצ'ט, מחזיק אותו קרוב יותר לבוקסה מאשר לקצה, בהתאם לגודל הבורג, בשביל לא להפעיל כוח גדול מדי)
אני מאמין גדול בעבודה עם ידית מומנט. אבל לא תמיד מיישם את זה. בואו נגיד, שכשסגרתי שלשום את הברגים שמחברים את המכסה של הרדיאטור, לא הידקתי אותם במומנט המדוייק. סגרתי חזק עם מפתח.
יש כמה ברגים באוטו שאני סוגר (חנן, אל תסתכל בהמשך השורה, בבקשה), עם מפתח אוויר.
אבל זה- אחרי שיודעים מתי כן ומתי לא. מה הכוח שצריך בסוג מסויים של בורג והברגה. זה נסיון, ורגש.
אה, כן... תקראו את 'זן ואומנות אחזקת האופנוע'. טרחני לפרקים, אבל יש פסקה בדיוק על זה.
אסף.
"...הם לא כיוונו אותם כהלכה. הערתי על כך והנער בא עם מפתח מתכוונן, שלא היה מותאם במידה הנכונה, ובתנועה מהירה סובב את שני מכסי הנדנונים עשויי האלומיניום - והרס את שניהם.
אני מקווה שיש לך עוד כמה כאלה להחלפה - הוא אמר.
הנהנתי.
הוא שלף פטיש ואזמל לחיתוך מתכות קרות והתחיל להוריד את המכסים בהכאות. האזמל חדר דרך מכסה האלומיניום ויכולתי לראות שהוא דופק את האזמל היישר לתוך ראש המנוע. בהכאה הבאה החטיא לגמרי את האזמל, פגש בפטיש בראש המנוע, כשהוא שובר חתיכה מתוך שתיים מצלעות הקירור. "