-
תגובה להודעה: מודעה מהעיתון היום בבוקר
אני מתפלא עליכם,
אף אחד לא ירד לשורש הבעיה....
וזה.....טורג'מן ה"כתב"
ה"כתבה" הזאת שוות ערך לכול כתבה שהתפרסמה בפראבדה בשנות ה50-60
זה חתיכת פרופגנדה בסיגנון סטליניסטי...
מה העם למד פה?
1.המשטרה מגינה על הציבור מפושעים מסוכנים
2. רכב "משופר" זה סכנה לציבור (כרגיל ותמיד. הרכב מסוכן, הנהג לא)
בושה לכתב בושה לעורך ובושה לעיתון......אבל מה אתם רוצים..
הם בסך הכול כותבים על מה שעם ישראל רוצה לקרוא.
בשלב הראשוני בלימוד עיתונאות, מלמדים את הכתב שהוא אמור להיות נטרלי, הוא אמור לדוווח על שני הצדדים ולתת לקורא לגבש דעה משלו, איכשהו, לפחות ממה שאני רואה וקורא, זה לא קיים בישראל. (אבל גם לא קיים בהמון מקומות בעולם)
אם הכתב היה רוצה להיות נטרלי ופייר...הוא היה כותב שבמדינות "אחרות" אין חוקים נגד שיפור רכב, וגם אין סטטיסטיקה שמחייבת חוקים כאלה, אבל אז....הפרופגנדה לא תהיה אפקטיבית, וכולם יודעים שכול אמצעי מצדיק את המטרה.....נכון?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mixael
מיכאל...
ניסו כאן להציע הצעות מעשיות. מסיבה מסתורית בעל הבית מחק את האמ-אמא של כל שרשור כזה.
בידידות,
ממיכאל
אני יכול לספור לפחות עוד 10 שרשורים יותר רציניים מזה עכשיו עם המון הצעות מעשיות אבל מכולם יצא 0 מעשים, אבל זה נהדר השרשורים האלו, זה מוציא את העצבים ואז מרגישים יותר טוב כל היום.
צגי, מסכים איתך לחלוטין, אני רואה את זה בכל עיתונות כתובה/לא כתובה שיצא לי לראות שלנו ובחו"ל
אני אישית כבר מזמן לוקח את כל מה שהם מבלבלים שם תמח בערבון מוגבל, כל כתב נהיה מדען גרעין, אסתרטג צבאי, מהנדס רכב מדריך טיולים, רופא ועוד ועוד, העיקר שיקראו מה שהוא כותב ויקבל משכורת, לא משנה אם זאת אמת, חצי אמת וגם מספיק שיהיה משהוא שקשור איכשהוא בדרך כלשהיא למציאות.*
-
ואסים, לא התכוונתי להיות גזעני. פשוט מרבית האוכלוסיה שמסתובבת בחולות של צאלים בסופי שבוע הם או מטיילים או גנבי מתכות תושבי האיזור.
אם העלבתי, עמך הסליחה.
-
שנאור חשין הוא לא הנושא העיקרי ואני לא מתכוון להפוך אותו לנושא העיקרי.
בפורם הזה, כמו הרבה פורומים, יש חברים, שהם יותר חכמים מכל העולם. הם יותר חכמים ממשרד התחבורה, מהרט"ג, מהמשטרה ומכל מה שזז.
עד כדי כך, שהם יכולים להגיד ששנאור אשם בזה שהוא לא שם מחזיר אור ולא הנהג השיכור, שיהיה יכול להניע מכונית רק בנשיפה.
לעינין, יש שינוים ברכב שמחייבים רישום ובדיקה. יכול להיות שרוב השינויים הם לטובה, אבל עדיין יש מיגבלה. רוב השינויים של ריכבי מרוץ לא חוקיים, והמשטרה כן יכולה לבוא ולהוריד רכבים לא חוקיים. ואני לא סומך עליהם יותר מאשר על פרחחים אחרים בכביש.
אפרופו כביש, זה כבר מזמן לא כביש, זה שדה קרב לכל דבר. אנשים לא עושים חשבון לשום דבר, לא לעצור, לא לתור ברמזור, לא לרמזור אדום וגם לא למחסום לרכבת. אז בטח שאני לא סומך על מישהו שהפך את הרכב שלו לרכב מרוץ, שינהג בזהירות ובמהירת המותרת.
כמובן לכל כלל יש יוצא מין הכלל, אבל עדיין הרוב הוא הכלל.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
אני מתפלא עליכם,
אף אחד לא ירד לשורש הבעיה....
וזה.....טורג'מן ה"כתב"
ה"כתבה" הזאת שוות ערך לכול כתבה שהתפרסמה בפראבדה בשנות ה50-60
זה חתיכת פרופגנדה בסיגנון סטליניסטי...
מה העם למד פה?
1.המשטרה מגינה על הציבור מפושעים מסוכנים
2. רכב "משופר" זה סכנה לציבור (כרגיל ותמיד. הרכב מסוכן, הנהג לא)
בושה לכתב בושה לעורך ובושה לעיתון......אבל מה אתם רוצים..
הם בסך הכול כותבים על מה שעם ישראל רוצה לקרוא.
בשלב הראשוני בלימוד עיתונאות, מלמדים את הכתב שהוא אמור להיות נטרלי, הוא אמור לדוווח על שני הצדדים ולתת לקורא לגבש דעה משלו, איכשהו, לפחות ממה שאני רואה וקורא, זה לא קיים בישראל. (אבל גם לא קיים בהמון מקומות בעולם)
אם הכתב היה רוצה להיות נטרלי ופייר...הוא היה כותב שבמדינות "אחרות" אין חוקים נגד שיפור רכב, וגם אין סטטיסטיקה שמחייבת חוקים כאלה, אבל אז....הפרופגנדה לא תהיה אפקטיבית, וכולם יודעים שכול אמצעי מצדיק את המטרה.....נכון?
יותר מזה?....
איך הפרופוגנדה המשטרתית עובדת?
כשהיחצ"ן/דובר של המשטרה מזמינים כתב של העיתון להצטרף ל"מבצע" כזה, הם יקפידו להזמין כל כתב בתנאי שאינו כתב הרכב - כי הוא אולי מבין משהו במכוניות ועלול לחשוף את השקרים שלהם.
כי אם כתב הרכב של העיתון הזה, שהוא לא רק בחור נחמד אלא גם כותב על רכב "רק" איזה 20-25 שנה, יצטרף למבצע כזה, האמת תיחשף והמשטרע עלולה לצאת מזה מה זה רע ובעיקר, מה זה מטומטם...
ויותר אני לא אוסיף בעניין הזה של כתבים שבולעים כל זבל שהמשטרע מאכילה אותם, כי אני כמו שאומרים, "בא מתוך הפוזיציה".
לעניין המודיעין המשובח של המשטרע... טל, אחרי שתפסיק להתלהב כמו ילד מלשחק בשוטרים וגנבים, תחשוב לרגע למה אם למשטרע יש הוכחות מצולמות שפלוני בעל מכונית מסוימת משתתף במירוצי רחובות, מדוע הוא לא נעצר על חם? הרי מירוץ לא חוקי זה נורא מסוכן?... משיהו עלול להיהרג ואני לא צוחק. גם אני חושב שזה מסוכן. אבל עובדה שהם לא עוצרים אותו בשעת מעשה, מתי שאולי חס וחלילה יפגע בעצמו או במישהו אחר, אלא באים אליו הביתה כמו במשטרים חשוכים.
מה אפשר להבין מזה?
1. שאותם מירוצי רחובות אולי לא כאלה מסוכנים כמו שהמשטרע מציירת אותם?...
2. שאין להם באמת מודיעין כל כך מוצק אלא הם מסתמכים על הלשנות?... תפסו מישהו על חם ועשו איתו איזה עיסקה מפוקפקת, שבמסגרתה האישומים נגדו נמחקים בתמורה להסגרת כל החברים שלו בעלי מכוניות משופרות, ואם אפשר גם איזה בעל מוסך שמתעסק בדברים האלה, מה טוב...? קודם כל אני חייב לציין שלהלשין זה אולי אחד החטאים היותר מכוערים שיש אבל זה חוקי ומותר, ואם זה עובד במקרה של סוחרי סמים ופורצים, זה עובד מצוין גם כאן. כנראה. האמת? אני משוכנע שכאן זה עובד הרבה יותר טוב, כי בתכל'ס כאן מדבור באנשים רגילים כמוך וכמוני וכמו כולם פה. לא קרימינלים. תראה לי בנאדם כזה - לא עבריין, אחד שעובד, שעושה מילואים, שחי חיים רגילים ובמקרה גם אוהב מכוניות ואוהב לנהוג, שרוצה כתם לכל החיים בצורת תיק במשטרה ושיסרב להצעה כזו.
ועוד משהו - אני מאמין ב"נאה דורש-נאה מקיים", אז בבקשה תנסו כל מצדדי האכיפה והמשטרע לשכנע אותי במה הרכבים שלכם שונים במשהו מהגולף האדומה הזו. הוא מנמיך, אתם מגביהים. הוא מוסיף סוסים, אתם נועלים דיפרנציאלים ומשחררים סטבילייזרים ובונים פגושים אימתניים ומעמיסים גגונים בעשרות ומאות ק"ג וזה ממש מוסיף ליציבות. אז לפני שמישהו כאן מסנגר על הקלגסים שמשתתפים ב"מבצעים" האלה, שיבדוק נא היטב בציציותיו, כי כמו שאמרתי לא פעם ולא פעמיים - היום אלה מכוניות הכביש המשופרות, מחר זה הג'יפים המשופרים. וכל קישקוש שבעיני השוטר הוא חשוד כמו "ברקסים אדומים" או "בולמים צהובים" יהפוך אותך לקרימינל מסוכן. מעניין גם באיזה תואנה של "תחרויות לא חוקיות" או "החרבה מתוכננת של הטבע" יאשימו אותנו.
כן, זה יוצר אנטגוניזם כלפי כל המשטרה. מה לעשות. נכון שבמשטרה יגידו לכם "מה אתה רוצה ממני, זה לא אני, זה שייך לתנועה, וההוא שייך לסיור, וזה ימ"ר וההוא יחפ"צ והא בכלל שייך למחוז כזה ולא למחוז ההוא. עזוב אותי, תשאל אותם". כל שוטר יתנער מזה ויגיד שמה פתאום, זה לא באחריותו. שזה שייך למשטרה אחרת. ואני אומר - קישקוש בלבוש. זו אותה משטרה בדיוק. אלה אותם מדים, אותו סמל. המימון למבצעים המיותרים, המזיקים האלה, מגיע מאותו מקום - הכיס שלי ושלך. כמו שמבחינת הפלסטיני שגר במחנה פליטים כל החיילים שייכים לאותו צבא ולא ממש משנה לו אם זה גולני או גבעתי, ככה הבוחן העלוב הזה מימ"ר תנועה שלא מבין מה עושה בכלל ומוריד מהכביש מכונית בגלל אגזוז עם סופית מניקל או פילטר פתוח, מוחק כל בדל הערכה שעוד היה איכשהו כלפי שוטר סיור שעובד כמו חמור שישה ימים בשבוע על שכר מינימום ותפס פורץ או שב"ח.
-
דרור,
אני אודה לך אם לא תרשום ואפילו תמחוק את התגובה שבה אתה רושם דברים כמו דרופ קיט,אין לי ממש מושג על מה אתה מדבר גם ככה
ואני אולי ילד, אבל ממש כבר לא מתלהב (וזאת תגובה מאד מצונזרת לאחר מספר דברים שכתבתי ואח"כ מחקתי)
פעם ניסו לעצור את המירוצים האלו "על חם" כל מה שקרה זה שהיתפתחו מרדפים מיותרים שסיכנו הרבה יותר מאת הנהג.... תנסה להיזכר לפני 11 שנים לערך,ברידינג, נהרג נהג BMW שניסה לברוח מהניידות שהגיעו לסגור את המפגש,הוא התהפך מעל השטח הפרדה לתוך התנועה שהגיע ממול... אני ראיתי את זה קורה בעניים שלי, אז מה עדיף?
ולגבי רכבי שטח, אני מסכים גם עם זה, לראות את הערסיאדה שקוראת בבור,אחר כך לראות אותם יוצאים בהיגוי הפוך לתוך כביש החוף עם סופה פתוחה וכמובן ללא חגורות... זה מושך אש,
אני כבר קיבלתי בראש ממתנ"א הרבה יותר ממך,תאמין לי, אמנם אני רק ילד לדברייך, אבל כבר יצא לי להיות ב 8 הלוויות שכולם קשורות בתאונות דרכים של חברים מהפגשים האלו... (וזה אני מדבר איתך כשעוד לא הייתי בן 20 כן...)
אז תמשיך עם הדעות שלך, המדינה חרא,המשטרע,וכל השטויות האחרות,
אני אישית מאד אוהב את המדינה,גם את מרבית תושביה,אפילו תתפלא לשמוע את השוטרים שלה! (שלהבדיל ממך ומהרבה מאד אנשים יודע לעשות את ההבדל בין מתנ"א לבין שאר כוחות המשטרה שבינהם אגב גם ימ"ס(מסתערבים)\ימ"מ\יס"מ וכדומה,
אולי זאת גם הסיבה שלרב אני מחייך ולא בוכה כמה הכל חרא מסביב, תנסה את זה פעם... זה דווקא נחמד...
אם כל כך רע לך כאן, תעבור!
שמעתי שבקנדה נחמד!
טל.
-
לי ממש לא רע. השוטרים עוד לא ביקרו אצלי בבית. הגנבים דווקא כן, אבל אף שוטר לא היה שם כדי למנוע את זה, כי כנראה באותו רגע הם התעסקו באגזוזים ובפילטרים פתוחים.
ואל תספר לי על הלוויות. כולל של חברים שנהרגו על הכבישים. אני יכול לגלות לך שאף אחד מהם לא נהרג בגלל בולמים צהובים או ברקסים אדומים, אלא רק כי השתולל, או לא ידע לנהוג, או שזה שהתנגש בו השתולל/לא ידע לנהוג. נהיגה זה עניין שמעורבת בו אחריות רבה, ואני חושב שמחלקים כאן רשיונות להרוג בקלות רבה מדי ושמי שלא יודע לנהוג אבל ממש טוב - אסור לו לעלות על הכביש, וזה עניין לדיון אחר. הבעיה היא שבגלל שיש כל כך הרבה הרוגים בכבישים, המשטרה יוצאת לכביש יותר כדי לנקום בנהגים והרבה פחות למנוע את התאונות.
חבל שכל המצדדים באכיפה הזו לא מסוגלים להבין את המשמעויות של זה שנמצאות הרבה מעבר להורדה של איזה אוטו מהכביש.
אלה דברים שקשורים לדמוקרטיה, לחופש פרט ולחופש קניין. לחופש שלך לנהל את חייך כראות עיניך, כל עוד לא פגעת באף אחד.
ושוב - היום זה שינוי ברכב, שגורם להם לחשוד בך ולהקיש מזה שאתה מתכוון לבצע פשע. מחר אלה יהיו הדעות שלך שעלולות להכניס אותך למעצר. זה מה שבאמת מפחיד אותי.
-
אני בטוח שכל המתיפיפים למינהם בשרשור הזה לא קיבלו אף פעם הורדה מהכביש
ולא נתקלו לשמחתם בבוחן שכזה .
אחרי שתתקלו בכזה דבר נראה אתכם רושמים את מה שאתה רושמים כאן .
אגב אני לא רואה שום הבדל בין גולף כזו שחזקה פי 2 ממה שהיא באה במקור לבין אימפרזה טורבו
בשניהם הנהג אשם ולא הרכב בשניהם אפשר לאבד שליטה
ובשניהם אפשר להרוג .
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
ששנאור אשם בזה שהוא לא שם מחזיר אור ולא הנהג השיכור, שיהיה יכול להניע מכונית רק בנשיפה.
מר חשין אינו הנושא, אבל הדוגמא מצויינת.
מר חשין היה אחראי לתאורת הרכב - אופניים.
בהתאמה, אני אחראי לכך שהג'יפ שלי מואר, ושהיונדאי שלי מוארת.
מר חשין היה אחראי לתקינות הבלמים באופניו.
בהתאמה אני אחראי לתקינות הבלמים בג'יפ בויונדאי, ובהחלט איני תולה אחריות זו על מכון הרישוי.
כמו כן איני תולה אחריות זו על המוסך, משום שאני יכול להשמיד את הבלמים בין הביקורים המתוכננים במוסך, ורק אני אדע על כך.
אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע. אבל מתקני הסרנים בבית לא מדאיגים אותי. הסיכוי הסטטיסטי שלהם למעורבות בתאונה קטן.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי. ומדאיג אותי נושא הכשרת הנהגים אשר אינה מספקת. די רק לראות את כמות התאונות בכביש 6.
לצורך הדיון, רוב באי הפורום הם עבריינים ברגע בו החליפו אום בגלגל. הנקודה אינה כלל האם בוצע שיפור או שלא בוצע שיפור מספיק לענות: האם בוצע תיקון?? בישראל האזרח אינו יכול לתקן את מכוניתו מכוח חוק. יותר מכך, המדינה, שהיא בעלת המונופול ברישוי מוסכים ומנהלי מוסך, לא מפעילה אף לא מוסד חינוכי אחד בתחום. יסוד הרע בהתנהגות התחבורתית הוא שהמדינה הינה רק גוף גובה כסף / מעניש את האזרח, ואינה גוף מקצועי.
מנסיוני הרב עם שוטרי ובוחני מתנ"א, דיון עם שוטר על תקינות מערכת X ברכב יגמר תמיד בהפסד האזרח, גם לאחר שהשוטר ראה את תעודת המקצוע הנדרשת.
להלן מצע לדיון פורה (גם אני חושב על המשטרה כך וכך אבל זה לא קשור):- על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך, או שלפעמים אתה נוסע "רק עד הבית" עם תקלה קטנה.
- על המדינה לבנות גוף מקצועי אשר יספק מענה לאזרח ולשוטר בתחום המוטורי. מענה זה יכלול מוסדות לימוד וגוף בוחן, וכמובן שלימוד תורת הנהיגה יעבור מנהיגה עירונית לנהיגה מתקדמת. האם תהיה מוכן לשלם אגרה לגוף הבוחן ממורת אישור קיט ההגבה שהבאת המחו"ל?
- מכוניות בעלות מנוע גדול אינן הגורם לקטל בכבישים! העדר פארק מוטורי גורם למספר נהגים לנסוע מהר בכביש הציבורי. האם גם אתה נוהג לעבור את המהירות המותרת? תמיד, לפעמים, לעיתים, לעיתים רחוקות,
- המדינה היא האחראית הבלעדית להעדר ספורט מוטורי. האם זה מתיר לנו לסכן את הציבור?
- מרחק העצירה של פרייבט קטן עם מנוע גדול אינו משתנה כתלות בכוח המנוע. מרחק העצירה משתנה כתלות במהירות. הגורם הגביל את הבלימה (בבלימה בודדת) הוא תמיד הצמיג. האם גם אתה חוסך בצמיגים, ושואל כמה עולים 4 צמיגים לפני שבדקת את איכות הצמיג?
- יש בישראל עודף פיקוח! אבל זה באשמת האזרחים. חוק הצלילה? רשין משיט סירה? מדריך מוסמך לגלישה (סנפלינג). האם גם אתה נוהג לסכן את עצמך בנושאים בהם יש לך רק ידע בסיסי? לוקח את הילדים לים מבלי שאתה יודע לשחות, מספק לידים שלך אנטיביוטיקה מבלי להוועץ ברופא? מבצע לחברה שלך הפלה לבד כי לא היה לך שכל לעצור בסופרפארם בדרך אליה לפני חודשיים?
בברכה,
קיד.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
מר חשין אינו הנושא, אבל הדוגמא מצויינת.
מר חשין היה אחראי לתאורת הרכב - אופניים.
בהתאמה, אני אחראי לכך שהג'יפ שלי מואר, ושהיונדאי שלי מוארת.
מר חשין היה אחראי לתקינות הבלמים באופניו.
בהתאמה אני אחראי לתקינות הבלמים בג'יפ בויונדאי, ובהחלט איני תולה אחריות זו על מכון הרישוי.
כמו כן איני תולה אחריות זו על המוסך, משום שאני יכול להשמיד את הבלמים בין הביקורים המתוכננים במוסך, ורק אני אדע על כך.
אני חושב שאמרתי בעבר, השיפר / התיקון ברכב מוטורי צריך להעשות בהתאם לכללי המקצוע.
מדאיג אותי יותר נער במוסך פלוני אשר מרכיב רפידות לעשר מכוניות ביום ללא הכשרה וללא פיקוח המנהל המקצועי.
לצורך הדיון, רוב באי הפורום הם עבריינים ברגע בו החליפו אום בגלגל. הנקודה אינה כלל האם בוצע שיפור או שלא בוצע שיפור מספיק לענות: האם בוצע תיקון?? בישראל האזרח אינו יכול לתקן את מכוניתו מכוח חוק. יותר מכך, המדינה, שהיא בעלת המונופול ברישוי מוסכים ומנהלי מוסך, לא מפעילה אף לא מוסד חינוכי אחד בתחום. יסוד הרע בהתנהגות התחבורתית הוא שהמדינה הינה רק גוף גובה כסף / מעניש את האזרח, ואינה גוף מקצועי.
מנסיוני הרב עם שוטרי ובוחני מתנ"א, דיון עם שוטר על תקינות מערכת X ברכב יגמר תמיד בהפסד האזרח, גם לאחר שהשוטר ראה את תעודת המקצוע הנדרשת.
להלן מצע לדיון פורה (גם אני חושב על המשטרה כך וכך אבל זה לא קשור):
- על האזרח לשמור תמיד על תקינות רכבו, ונלנהוג בהתאם לתנאי הדרך, וזה כולל אופניים וקלנוע. האם גם אתה נוהג כך בדלת אמותיך?
- על המדינה לבנות גוף מקצועי אשר יספק מענה לאזרח ולשוטר בתחום המוטורי. מענה זה יכלול מוסדות לימוד וגוף בוחן, וכמובן שלימוד תורת הנהיגה יעבור מנהיגה עירונית לנהיגה מתקדמת. האם תהיה מוכן לשלם אגרה לגוף הבוחן ממורת אישור קיט ההגבה שהבאת המחו"ל?
- מכוניות בעלות מנוע גדול אינן הגורם לקטל בכבישים! העדר פארק מוטורי גורם למספר נהגים לנסוע מהר בכביש הציבורי. האם גם אתה נוהג לעבור את המהירות המותרת? תמיד, לפעמים, לעיתים, לעיתים רחוקות,
- המדינה היא האחראית הבלעדית להעדר ספורט מוטורי. האם זה מתיר לנו לסכן את הציבור?
- מרחק העצירה של פרייבט קטן עם מנוע גדול אינו משתנה כתלות בכוח המנוע. מרחק העצירה משתנה כתלות במהירות. הגורם הגביל את הבלימה (בבלימה בודדת) הוא תמיד הצמיג. האם גם אתה חוסך בצמיגים, ושואל כמה עולים 4 צמיגים לפני שבדקת את איכות הצמיג?
- יש בישראל עודף פיקוח! אבל זה באשמת האזרחים. חוק הצלילה? רשין משיט סירה? מדריך מוסמך לגלישה (סנפלינג). האם גם אתה נוהג לסכן את עצמך בנושאים בהם יש לך רק ידע בסיסי? לוקח את הילדים לים מבלי שאתה יודע לשחות, מספק לידים שלך אנטיביוטיקה מבלי להוועץ ברופא? מבצע לחברה שלך הפלה לבד כי לא היה לך שכל לעצור בסופרפארם בדרך אליה לפני חודשיים?
בברכה,
קיד.
אי אפשר היה לכתוב את זה טוב יותר. תודה.
ותחשבו על זה.
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
mixael
ניסו כאן להציע הצעות מעשיות. מסיבה מסתורית בעל הבית מחק את האמ-אמא של כל שרשור כזה.
מיכאל, הדברים שנמחקים כאן הם ניבולי פה, גזענות, לשון הרע ודברים דומים. לפעמים התוכן הראוי עטוף בסגנון לא ראוי.
אסף.
-
קראת לי דרור?
מצטער לקלקל לך אבל אני מסכים עם כל מילה,
אז מה אתה רוצה שנשב בבית ונבכה על מר גורלינו??
אז כל אחד פועל במקסימום בפינה הקטנה שלו ומנסה לשפר,
ואם מתנדב עוצר את אישתי ביום חמישי ביציאה מהרצליה פיתוח מתנהג מתחת לכל ביקורת
מנסה 7 פעמים אותה בנשיפון ולא מצליח ועד שלא ירדתי מהרכב ניגשתי לשוטר האמיתי במקום והסברתי לו את המצב החוקי לאשורו לא שיחררו אותה ,
אז מה נתייאש?
לא
-
הכתבה הזו לא נולדה סתם ככתבת יחסי ציבור, הכתבה הזו מתארת חלק ממלחמת חורמה אמתית שהמשטרה עורכת בשבועות האחרונים .
בתקופה האחרונה נערכו תצפיות ומעקבים בסדנאות שיפורים, למה להתאמץ לתפוס את המופרעים כשהם עורכים מירוץ בכביש ? זה יותר קשה !
יותר קל לצלם ולתעד 20 חברה בסדנת שיפורים ואז להגיע אליהם הביתה.
לצערנו גם הספורט המוטורי נתפס אצלם כרגע כדבר שצריך למגר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טל רותם
דרור,
אני אודה לך אם לא תרשום ואפילו תמחוק את התגובה שבה אתה רושם דברים כמו דרופ קיט,אין לי ממש מושג על מה אתה מדבר גם ככה
ואני אולי ילד, אבל ממש כבר לא מתלהב (וזאת תגובה מאד מצונזרת לאחר מספר דברים שכתבתי ואח"כ מחקתי)
פעם ניסו לעצור את המירוצים האלו "על חם" כל מה שקרה זה שהיתפתחו מרדפים מיותרים שסיכנו הרבה יותר מאת הנהג.... תנסה להיזכר לפני 11 שנים לערך,ברידינג, נהרג נהג BMW שניסה לברוח מהניידות שהגיעו לסגור את המפגש,הוא התהפך מעל השטח הפרדה לתוך התנועה שהגיע ממול... אני ראיתי את זה קורה בעניים שלי, אז מה עדיף?
ולגבי רכבי שטח, אני מסכים גם עם זה, לראות את הערסיאדה שקוראת בבור,אחר כך לראות אותם יוצאים בהיגוי הפוך לתוך כביש החוף עם סופה פתוחה וכמובן ללא חגורות... זה מושך אש,
אני כבר קיבלתי בראש ממתנ"א הרבה יותר ממך,תאמין לי, אמנם אני רק ילד לדברייך, אבל כבר יצא לי להיות ב 8 הלוויות שכולם קשורות בתאונות דרכים של חברים מהפגשים האלו... (וזה אני מדבר איתך כשעוד לא הייתי בן 20 כן...)
טל.
הבחור ועוד 4 חבריו לא נהרגו בגלל מרדף ממה שאני יודע.
לא הגיעו שום ניידות לסגור מפגש כי ישבנו ודיברנו ליד הבנינים או על הדשא בשכונה עצמה.
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I חדשה (וסטנדרטית), התחרה עם האימפרזה GT האדומה, בדרך נמיר לכיוון צפון אחרי סמינר הקיבוצים, זה היה בליל שישי, והבחור מנתניה לא ידע כי העירייה נוהגת להשקות את הצמחיה במדרונות בצד
הכביש וכהרגלה לא דאגה אף פעם לניקוז יעיל של מי ההשקיה שנשפכו לשולי הכביש.
הוא איבד שליטה ב 120 קמ"ש כשהגלגלים הימניים איבדו אחיזה על הקטע הרטוב , פגעו באבני השפה
וגרמו להפיכת האוטו באוויר תוך כיסוח עץ ברצועת ההפרדה בין הנתיבים , ונחיתה על גג מכונית של קשישים שנסעו בכיוון הנגדי.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I סטנדרטית, התחרה עם האימפרזה GT האדומה,
כול מי שקונה-נותן רכב כזה לבן 16-26 מביא צרות על עצמו ומקבל המתנה,
מצטער, ההורה אשם, והיה אמור להיות מבוגר ולהבין את ההשלכות
אומרים אצלינו,
תן מכונת יריה לקוף, הקוף יגלה איך ללחוץ על ההדק.
אין להאשים את הקוף ברצח.
-
מסכים איתך באופן חלקי, המהירות לא הייתה גבוהה מידי גם לרכב חלש בהרבה, ואני לא יודע אם רכב הנעה קידמית היה מצליח להמנע באותם תנאים מהתאונה, מה גם שלמרות ההנעה האחורית של ה 330I , היא היתה מצוידת בבקרת משיכה ויציבות שאמורת לטפל במצבים כאלו.
אפשר לטעון כי רכב כזה בעקיפין מסוכן ויוביל לסיטואציה של גירויי לתחרויות מסוכנות על הכביש, אבל ראיתי לא מעט ערסים על לנסר חבוטה ונחותה בהרבה מה 330I המתחרעים במהירויות הללו.
חינוך , אופציה מסודרת לנהיגה מהירה במסלול חוקי ובעיקר רשלנות של עיריית ת"א תרמה לתאונה ההיא.
דרך אגב, בירידה מאיילון לכיוון קק"ל גני התערוכה , יש בדיוק אותה בעיה , אתה מגיע בלילה לסיבוב בירידה במהירות X , מבחין בשלוליות המים מההשקייה של הצמחיה באי התנועה, מקלל את כל העולם
תוך בלימה, ומתפלל שהצמיגים יחזיקו מעמד .
-
לי יש משהו אחד להגיד. והנה, כנראה שלא תאהבו את זה ומן הסתם זה גם ימשוך אש. אבל:
בסופו של יום אולי המשטרה מאשימה את הרכבים אבל מי שנותן את הדין הוא מי שנוהג בהם.
אני מנסה להיזכר בכל הפעמים שיצא לי לראות רכב משופר כזה בנסיעה. רכב עם צמיגים בחתך מירוצים, ניקלים באגזוז ופתח לא מקורי במכסה המנוע (יחד עם עוד כל מיני קישוטים מצועצעים כאלו ואחרים).
אני חושב שבכל הפעמים שראיתי רכב כזה בנסיעה זה היה תו"כ חיתוכי נתיבים, מהירות מופרזת, אי שמירת מרחק, זלזלול בשאר משתמשי הכביש וזלזלול כללי במושג בטיחות.
יודעים מה, עזבו עכשיו את המשטרה. אם בעקבות ה"מבצע" הזה יש פחות כמה נבלות כאלו על הכביש אני יותר רגוע.
ומבחינתי שהמדינה גם תשלח להם איזה מישהו עם כובע גרב שחור שיעשה בהם כרצונו...*העיקר שהאנשים האלו לא יסעו איתי על אותו כביש.
ושימו לב, אני מדבר על אנשים (ולא על מכוניות). אבל מה לעשות, לי טרם יצא לראות רכב משופר כזה (שלא חונה בצד הדרך) אשר נוסע בצורה בטיחותית!!!
(והאמת, אני גם מבין למה.. למה שמישהו ישפר ככה רכב אם הוא לא מתכוון לנצל את זה/או שאין לו איפה לנצל את זה מלבד הכבישים הציבוריים?)
-
מצטער.
להאשים את העיריה, את הכביש, את מזג האוויר, זה לא לענין.
מי שנוהג - בב.מ.וו 330, באימפרזה טורבו או בפיאט פנדה, אמור לגלות מינימום של אחריות ולצפות את הלא צפוי, לנהוג בהתאם לתנאי הדרך. גם אם הדרך סלולה רע, התשתיות דפוקות, האספלט מתפורר, השקיית העציצים מציפה את הכביש... תגיד מה שתרצה, הכל נכון. אבל אלה דברים שאינם בשליטתך. מי שכן בשליטתך זו המכונית, ואתה זה שאחראי שהיא תישאר בשליטתך, גם אם זה אומר שתיסע יורת לאט ולא משנה כמה סוסים יש מתחת למכסה. גם פיאט פנדה 1.2 סטנדרטית עם 60 כ"ס משייטת בלי להרגיש על 120 קמ"ש, ויכולה להגיע ל-150 קמ"ש, זה לא אומר שמותר או צריך לנסוע במהירות כזו בשטח עירוני. נהפוך הוא - מי שעושה את זה הוא חסר אחריות ומקומו לא על כביש.
ואני עדיין לא רואה את הקשר בין זה לבין שיפורים. אז פלוני פנה לסדנת שיפורים שהתקינה לו צ'יפ שהוסיף לו 20-30-50 כ"ס. זה הופך אותו למתחרה במירוצי רחוב? אז מה אם יש לו את כל הציוד הדרוש?... זה מזכיר לי איך לפני איזה שלושים שנה בתקופת חג הסוכות, כשכל הילדים הסתובו ברחובות עם קרשים ומסמרים וסדינים ישנים ובנו מהם שלדי סוכות, שוטר עיכב פעם איזה ילד מהשכונה כי היו לו ביד פלאייר ופטיש, ועשה מזה בלגן גדול כי אלה "כלי פריצה". כמו שאמר פה מישהו, אם יש לך ז...ן בין הרגליים, אתה הופך אוטומטית לאנס? הרי אתה מצוייד בכל מה שצריך.
מבצעי האכיפה בעניין הזה מזכירים רופא שמטפל בכאב ראש באמצעות עקירת הציפורניים והשיניים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
לי יש משהו אחד להגיד. והנה, כנראה שלא תאהבו את זה ומן הסתם זה גם ימשוך אש. אבל:
בסופו של יום אולי המשטרה מאשימה את הרכבים אבל מי שנותן את הדין הוא מי שנוהג בהם.
אני מנסה להיזכר בכל הפעמים שיצא לי לראות רכב משופר כזה בנסיעה. רכב עם צמיגים בחתך מירוצים, ניקלים באגזוז ופתח לא מקורי במכסה המנוע (יחד עם עוד כל מיני קישוטים מצועצעים כאלו ואחרים).
אני חושב שבכל הפעמים שראיתי רכב כזה בנסיעה זה היה תו"כ חיתוכי נתיבים, מהירות מופרזת, אי שמירת מרחק, זלזלול בשאר משתמשי הכביש וזלזלול כללי במושג בטיחות.
יודעים מה, עזבו עכשיו את המשטרה. אם בעקבות ה"מבצע" הזה יש פחות כמה נבלות כאלו על הכביש אני יותר רגוע.
ומבחינתי שהמדינה גם תשלח להם איזה מישהו עם כובע גרב שחור שיעשה בהם כרצונו...*העיקר שהאנשים האלו לא יסעו איתי על אותו כביש.
ושימו לב, אני מדבר על אנשים (ולא על מכוניות). אבל מה לעשות, לי טרם יצא לראות רכב משופר כזה (שלא חונה בצד הדרך) אשר נוסע בצורה בטיחותית!!!
(והאמת, אני גם מבין למה.. למה שמישהו ישפר ככה רכב אם הוא לא מתכוון לנצל את זה/או שאין לו איפה לנצל את זה מלבד הכבישים הציבוריים?)
למרות שעקרונית אתה צודק, יש לי בעיה עם התגובה שלך.
כי אתה מדבר על אנשים. ומכוניות, גם כאלה ש"משופרות" בטעם רע, באמת לא נוסעות מעצמן. יש בתוכן נהג.
עכשיו בוא ונחליף את "צמיגי המירוץ" ב"כפכפים", את "ניקל באגזוז" ב"גורמט ושרשר עם ח"י", ואת ה"פתח במכסה המנוע" ב"צבע עור כהה" או "חזות מזרחית". אחר כך נבצע בדיקה סטטיסטית פשוטה ונגלה שאלה בדיוק המאפיינים של ערס מצוי שמתפרע בכביש ודוקר במועדונים.
ואז מה? זו סיבה מספיקה לעצור כל מי שנראה מזרחי ועונד גורמט?... הרי הסיכוי שישתולל בכביש, ידקור מישהו במועדון או יהיה מעורב בקטטה גבוה בעשרות אחוזים מטיפוס אשכנזי לבנבן ורזה עם משקפיים עגולים ועניבה. זה נשמע נורא גזעני, אבל הסטטיסטיקה לא משקרת. חשבת פעם למה בדיוק יש סלקציה גזענית מבחילה במועדונים ולמה מונעים ממי שמונעים להיכנס?
זכותו של אדם להפגין טעם רע. במוזיקה, בלבוש, במכוניות. לדעתי זכותו גם "לשפר" את מכוניתו, ושהמשטרה תעצור את מי שמשתולל. את מי שמתפרע ומסכן את סביבתו. לא את כל מי שנראה לה מחוץ לקונצנזוס.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
למרות שעקרונית אתה צודק, יש לי בעיה עם התגובה שלך.
כי אתה מדבר על אנשים. ומכוניות, גם כאלה ש"משופרות" בטעם רע, באמת לא נוסעות מעצמן. יש בתוכן נהג.
עכשיו בוא ונחליף את "צמיגי המירוץ" ב"כפכפים", את "ניקל באגזוז" ב"גורמט ושרשר עם ח"י", ואת ה"פתח במכסה המנוע" ב"צבע עור כהה" או "חזות מזרחית". אחר כך נבצע בדיקה סטטיסטית פשוטה ונגלה שאלה בדיוק המאפיינים של ערס מצוי שמתפרע בכביש ודוקר במועדונים.
ואז מה? זו סיבה מספיקה לעצור כל מי שנראה מזרחי ועונד גורמט?... הרי הסיכוי שישתולל בכביש, ידקור מישהו במועדון או יהיה מעורב בקטטה גבוה בעשרות אחוזים מטיפוס אשכנזי לבנבן ורזה עם משקפיים עגולים ועניבה. זה נשמע נורא גזעני, אבל הסטטיסטיקה לא משקרת. חשבת פעם למה בדיוק יש סלקציה גזענית מבחילה במועדונים ולמה מונעים ממי שמונעים להיכנס?
זכותו של אדם להפגין טעם רע. במוזיקה, בלבוש, במכוניות. לדעתי זכותו גם "לשפר" את מכוניתו, ושהמשטרה תעצור את מי שמשתולל. את מי שמתפרע ומסכן את סביבתו. לא את כל מי שנראה לה מחוץ לקונצנזוס.
וואלה דרור, אני חולה על הכתיבה שלך! ההבחנות שלך, והדרך שלך להתנסח בצורה חדה ומדוייקת מעוררות קנאה. (ואני לא ציני!).
ועכשיו תחזור לתגובה שלי. תראה שאני לא תומך בגזירות כנגד מכוניות אלא נגד אנשים.
הרי אנחנו מסכימים באופן עקרוני. אבל אני מנסה בכל הכוח להוציא את הראש מארגז החול (למרות שזה אחלה של ארגז חול גם בשביל הציבור שלנו...) ואני מצביע על משהו שאני רואה. אני לא יכול לגבות אותו בשום נתון סטטיסטי מובהק, אבל מה לעשות, טרם יצא לי לראות רכב העונה לתיאור הנ"ל בזמן שהוא נוסע בצורה בטיחותית.
ואני שוב חוזר על מה שכתבתי, אם פעולתה של המשטרה הורידה כמה נהגים מפתרעים כאלו מהכביש, דיינו.
ושיב לב, גם בהודעה הזו וגם בקודמת אני מדבר על הורדה של נהגים מהכביש ולא מכוניות. משום מה אני בספק אם הנהגים המדוברים הם מהזן המאד מאד נדיר שנוהג ברכב משופר למופת באופן בטיחותי, לפי חוקי התנועה ולא מסכן איש בכביש בציבורי... אבל אתה יודע מה, למען שלטון החוק בישראל חובת ההוכחה שהנהג הזה באמת מסוכן היא על המשטרה!
והנה עוד הערה סטיריאוטיפית: אני בכלל לא אתפלא אם ה"מודיעין" למבצע הזה הגיע מחבר של איזה שוטר שמשתתף באותם אירועים מסכני ציבור. איך באמת הם לא נתפשים בשעת מעשה...??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
אני לא יכול לגבות אותו בשום נתון סטטיסטי מובהק, אבל מה לעשות, טרם יצא לי לראות רכב העונה לתיאור הנ"ל בזמן שהוא נוסע בצורה בטיחותית.
אם כך, ומאחר שהמשטרע מתהדרת לה ב"מודיעין", הרי שבמטותא תמתין לה ניידת מוסווית בנחת ליד הרכב המועד, ותיסע אחריו לראות אם הוא אכן מתפרע, ואז שתעצור את הנהג על נהיגה פרועה ולא על קליפרים אדומים ...
דרך אגב: אותה משטרה עתירת מודיעין גם לא חייבת לקיים מרדף מסוכן אחרי נהג מתפרע. היא יכולה לצלם אותו בוידאו נכנס לרכב ונוהג בפראות, ואז להגיע אליו בניחותא הביתה ...
יש מספר בעיות עם ההצעה שלי:
א. זה מצריך אינטיליגנציה ...
ב. זה מצריך רצון אמיתי לחפש ולמצוא את הנהגים המסוכנים, גם אם הם לא מתחת לפנס ומצטלמים בתאורה המתאימה ...
ג. זה מצריך שהמשטרה תעשה את העבודה שלה: לעצור עבריינים בפועל ולא בפוטנציה ...
ד. זה כנראה יכניס למדינה פחות כסף ...
בהההה ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצטער.
להאשים את העיריה, את הכביש, את מזג האוויר, זה לא לענין.
מי שנוהג - בב.מ.וו 330, באימפרזה טורבו או בפיאט פנדה, אמור לגלות מינימום של אחריות ולצפות את הלא צפוי, לנהוג בהתאם לתנאי הדרך. גם אם הדרך סלולה רע, התשתיות דפוקות, האספלט מתפורר, השקיית העציצים מציפה את הכביש... תגיד מה שתרצה, הכל נכון. אבל אלה דברים שאינם בשליטתך. מי שכן בשליטתך זו המכונית, ואתה זה שאחראי שהיא תישאר בשליטתך, גם אם זה אומר שתיסע יורת לאט ולא משנה כמה סוסים יש מתחת למכסה. גם פיאט פנדה 1.2 סטנדרטית עם 60 כ"ס משייטת בלי להרגיש על 120 קמ"ש, ויכולה להגיע ל-150 קמ"ש, זה לא אומר שמותר או צריך לנסוע במהירות כזו בשטח עירוני. נהפוך הוא - מי שעושה את זה הוא חסר אחריות ומקומו לא על כביש.
.
זה לא סתירה במודגש ?
ע"י שימוש באותה לוגיקה אתה יכול ולהמשיך לטעון שאין צורך בשיפור תשתיות תחבורתיות , גדר הפרדה , מעקה בטיחות מודרני , צבע עם חיכוך ושאר מפגעים, "הגורם האנושי" לא יכול לצפות את הלא צפוי, ואם כן אז הוא יאיט בדיוק איפה שמסוכן, ואם לא אז פשוט נסע כולנו ב 50-60 קמ"ש הכי בטוח.
כשאתה נוהג בערב קיצי, בכביש סלול היטב עם מספר נתיבים אתה לא מצפה לשלוליות בשוליים,
ואני לא מצפה באמצע סיבוב בירידה מהאיילון שהעירייה תשקה גם את הכביש בפרץ יצירתיות.
-
אני לא מצפה וגם לא רוצה שמישהו יקח את העקומות שבירידה לאיילון ב-120 קמ"ש. לא בסוסיתא ולא באימפרזה STI, לא במזדה לנטיס סטנדרטית ולא בגולף משופרת, גם בלי שלולית על הכביש, גם אם קוראים לו מיכאל שומאכר או סבסטיאן לואב.
אף בר דעת לא צריך לעשות את זה! ומי שכן עושה את זה, מסכן א תעצמו ואותי ואותך, ומקומו לא מאחורי הגה אלא בתחנת אוטובוס.
זה לא סותר את הצורך הנואש שלנו לקבל מהרשויות תשתיות ראויות עבור כספ יהמיסים המופרזים שהן שודדות מאיתנו, אבל אי אפשר לצפות מאותן רשויות גם לקחת את האחריות על טימטום קטלני של חלק מבני האדם, שאפילו איינשטיין בעצמו אמר פעם שאין לו גבולות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
כשאתה נוהג בערב קיצי, בכביש סלול היטב עם מספר נתיבים אתה לא מצפה לשלוליות בשוליים,
ואני לא מצפה באמצע סיבוב בירידה מהאיילון שהעירייה תשקה גם את הכביש בפרץ יצירתיות.
מנהגי ההשקייה של העיריות סתומים בעיני ואני לא מצדיק אותם בשום צורה ומובן, אבל בכל מקרה על כל נהג להיות מוכן להתקלות בדרך - למשל כתם שמן על הכביש, שאינו באשמת הרשויות (אם כי באחריותן לנקותו מן הסתם)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מצטער.
ואני עדיין לא רואה את הקשר בין זה לבין שיפורים.
.
דרור, אתה עוצם עניים. מרוב פחד שאולי יתחילו להתעסק עם גיפים משופרים אתה מצדיק חוליגנים בכביש. מי שמחזק רכב לא עושה את זה לקישוט.
בוא ניקח את הנושא שקרוב אלנו. יש את כל הגיפים השופרים והמחוזקים למינהם. אחרי שהם עברו את הזיק ואת מחמל, הטיולים בשבילים הפכו למשעממים. מה עושים? מטפסים על כל גיבעה והר שיש בנימצא.
את התוצאות רואים טוב מאוד במדבר יהודה ובנגב. אתה בטח יודע שלפני 15 שנים לא היו קוליסים על כל גבעה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
BackDoorMan
הבחור ועוד 4 חבריו לא נהרגו בגלל מרדף ממה שאני יודע.
לא הגיעו שום ניידות לסגור מפגש כי ישבנו ודיברנו ליד הבנינים או על הדשא בשכונה עצמה.
הילד בן ה- 18 שבדיוק קיבל מהאבא 330I חדשה (וסטנדרטית), התחרה עם האימפרזה GT האדומה, בדרך נמיר לכיוון צפון אחרי סמינר הקיבוצים, זה היה בליל שישי, והבחור מנתניה לא ידע כי העירייה נוהגת להשקות את הצמחיה במדרונות בצד
הכביש וכהרגלה לא דאגה אף פעם לניקוז יעיל של מי ההשקיה שנשפכו לשולי הכביש.
הוא איבד שליטה ב 120 קמ"ש כשהגלגלים הימניים איבדו אחיזה על הקטע הרטוב , פגעו באבני השפה
וגרמו להפיכת האוטו באוויר תוך כיסוח עץ ברצועת ההפרדה בין הנתיבים , ונחיתה על גג מכונית של קשישים שנסעו בכיוון הנגדי.
זה לא המקרה שאני מדבר עליו... המקרה הזה התחיל ברידינג בכלל, הבחור ניסה לברוח לכיוון הטיילת ואחרי 5 דקות בערך התהפך בכיוון הנגדי כנראה ניסה לברוח לכיוון איילון... אני לא זוכר את הדגם,אבל בוודאות היא לא הייתה חדשה...
בהתחלה עוד הייה שם צוות בילוש כנראה שדיווח מה קורה, ואח"כ הגיעו עם סירנות ורעש ניידות וניסו לחסום את היציאות מהחניון....
דרך אגב,
כשאתה אומר "החנינו על הדשא ב שכונה,אתה מדבר על איינשטיין?" ;)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
בוא ניקח את הנושא שקרוב אלנו. יש את כל הגיפים השופרים והמחוזקים למינהם. אחרי שהם עברו את הזיק ואת מחמל, הטיולים בשבילים הפכו למשעממים. מה עושים? מטפסים על כל גיבעה והר שיש בנימצא.
את התוצאות רואים טוב מאוד במדבר יהודה ובנגב. אתה בטח יודע שלפני 15 שנים לא היו קוליסים על כל גבעה.
הסיבה היא ממש לא זאת למה שרואים היום.
הסיבה שיש הרבה יותר רכבים שמסתובבים בשטח ומתוכם יש הרבה נהגים שלא מכירים את הנושא של הירידה מהשבילים ומתוכם יש את המעט שיודעים אבל שמים ז..ן וזה ממש לא קשור לשיפורים, כי חלק מהקוליסים האלה עושים כלים סטנדרטים שרוצים להוכיח שהם יכולים...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
היפה והחיה
דרור, אתה עוצם עניים. מרוב פחד שאולי יתחילו להתעסק עם גיפים משופרים אתה מצדיק חוליגנים בכביש. מי שמחזק רכב לא עושה את זה לקישוט.
מה אתה אומר. שנים על שנים נסעתי במכוניות כביש משופרות מאוד ולא התחריתי על כביש ציבורי. אפילו לא פעם אחת קטנה בשביל הכיף. אני מכיר עשרות ומאות שמשפרים אבל לא מתחרים ולא משתוללים. משתמשים במכונית המשופרת יום-יום בלי לעבור על החוק, ואת נהיגות הכיף שלהם הם עושים בכבישים נידחים.
מפחד? הג'יפאים שנים על הכוונת ומציקים לנו בקטנה, באמת בקטנה - רק באמצעות ניידות הבדיקה והטסטים וכו'. אחרי שיגמרו עם ה"חוליגנים" עם מכוניות הכביש המשופרות ויחסלו את בתי העסק שמוכרים את האבזרים הנ"ל, אנחנו הבאים בתור. אנחנו וכל מתקין או סדנא שיבצע עבורנו הגבהה, נעילה או שדרוג כלשהו. תזכור מה אמרתי ועוד כמה חודשים ניילל כאן שוב.... מין הסתם אף תאונה לא תימנע כי אין שום קשר ולו קלוש בין הדברים האלה לבין תאונות... ואז החולרות האלה והמשת"פים הצדקניים שלהם שחלקם גם מסתובבים כאן, ילכו לחפש להם שעיר לעזאזל אחר מתחת לפנס אחר.
אז לפי ההגיון העקום שלך ושל הרשויות - כדי להציל את השטח למה לתת דו"ח לעבריין שיורד מהשביל פה ושם? הכי טוב ענישה קולקטיבית. קדימה - לחסל את כל הענף הזה ולהוריד מהכביש את כל הג'יפים...
אף אחד לא מצדיק חוליגניזם. מקומם של חוליגנים מאחורי סורגים ולא על הכביש.
אבל עוד לא הבנתי את הקשר הקלוש בין השתוללות בכבישים ובשטח ובין שיפור כלי רכב? אז לא תאפשר שיפורים - אתה חושב שלא ישתוללו? ישתוללו במכוניות סטנדרטיות ותקניות לגמרי שבולמות פחות טוב, שאוחזות פחות טוב... יודע מה?.... יש מצב שיעשו אפילו יותר תאונות.
כל זמן שאין כאן ספורט מוטורי חוקי ונגיש - כולל מסלולים שכל אחד יכול לבוא אליהם, לשלם סכום כלשהו עבור ביטוח וכו' ולעלות עם הפרייבט שלו לכמה הקפות של ניקוז אדרנלין, אנשים ימשיכו לעשות את זה על כבישים ציבוריים - להרוג ולהיהרג.
יש לי הרבה מה לומר לך גם בעניין רוכבי האופניים המתאבדים... אבל בהזדמנות אחרת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
טל רותם
זה לא המקרה שאני מדבר עליו... המקרה הזה התחיל ברידינג בכלל, הבחור ניסה לברוח לכיוון הטיילת ואחרי 5 דקות בערך התהפך בכיוון הנגדי כנראה ניסה לברוח לכיוון איילון... אני לא זוכר את הדגם,אבל בוודאות היא לא הייתה חדשה...
בהתחלה עוד הייה שם צוות בילוש כנראה שדיווח מה קורה, ואח"כ הגיעו עם סירנות ורעש ניידות וניסו לחסום את היציאות מהחניון....
דרך אגב,
כשאתה אומר "החנינו על הדשא ב שכונה,אתה מדבר על איינשטיין?" ;)
או.קיי, אז מדובר במקרה אחר בסמיכות זמנים , במקרה שאני מדבר עליו נהרגו כל ה 4-5 חבר'ה
חלק במקום וחלק לאחר שבוע.
אני מדבר על הרחוב המוליך לרידינג ליד הבית של "קולין" , אם זה אומר לך משהו.
אני זוכר טוב את אירוע, הייתי עם אלי חן כשהוא קיבל את הטלפון על התאונה הקטלנית וכולנו
עפנו לשם, אבל כל העולם היה שם, זה נראה כמו אחרי פיגוע רב נפגעים,
אמבולנסים,מכבי אש, מנופים ,זק"א,צוותי צילום ופקק ענק שהשתרך בשני הכיוונים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני לא מצפה וגם לא רוצה שמישהו יקח את העקומות שבירידה לאיילון ב-120 קמ"ש. לא בסוסיתא ולא באימפרזה STI, לא במזדה לנטיס סטנדרטית ולא בגולף משופרת, גם בלי שלולית על הכביש, גם אם קוראים לו מיכאל שומאכר או סבסטיאן לואב.
אף בר דעת לא צריך לעשות את זה! ומי שכן עושה את זה, מסכן א תעצמו ואותי ואותך, ומקומו לא מאחורי הגה אלא בתחנת אוטובוס.
זה לא סותר את הצורך הנואש שלנו לקבל מהרשויות תשתיות ראויות עבור כספ יהמיסים המופרזים שהן שודדות מאיתנו, אבל אי אפשר לצפות מאותן רשויות גם לקחת את האחריות על טימטום קטלני של חלק מבני האדם, שאפילו איינשטיין בעצמו אמר פעם שאין לו גבולות.
:D:D:D:D
שמע... אני אולי טוב, אבל לא עד כדי כך...אני מדבר על מהירות יחסית צנועה לעקומה החדה הזו,
קצת יותר מהר מהקצב הרגיל אבל לא בהרבה,גם אז לא יצא לשמחתי לאבד אחיזה ומשנהייתי מודע לנושא ההשקיה אני נוהג די בעדינות שם.
בד"כ החבר'ה עם המפלצות נוהגים במהירויות המפחידות (240- 315קמ"ש ) בעיקר בקו ישר, בשעות מאוד מאוחרות או בכבישים נדחים ורק כשאין תנועה מלפני ומאחורי המכונית .