תגובה להודעה: דיפנדר מול היילקס ? ? ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
הנסיון האישי של אנשים לא מעיד על כלום, כמו גם הקשקושים על - "תלוי ממי קנית" שחשובים אולי כדי לנסות לאתר את הרכב שכבר הוחלפו בו כל הדברים שמתקלקלים, יתן קצת שקט לעוד כמה ק"מ ויהיה עדיף על רכב שבו אתה תצטרך להחליף.
היות ואנשים כותבים על אמינות ע"ס תחושות ומה שראו ב- top gear, אז אולי כדאי לפתח מעט את נושא האמינות:
אמינות = ההסתברות לפעולה ללא תקלות שהם (החל משריפת מנורת הקריאה של הנוסע מימין ועד לתקלה של השבתת המערכת (רכב)). אמינות נגזרת מה- MTBF (mean time between failure) ומזמן הפעולה של המערכת. חשוב להזכיר גם את המונח זמינות (availability) שהינו יחס הזמן שמערכת פועלת או מוכנה לפעולה לסכ"ה זמן חיי המערכת.
רק כדאי לסבר את האוזן, למטוס "סופה" F16I יש אמינות נמוכה (MTBF של 3 שעות = כל 3 שעות יש משהו תקול במטוס, (וזה נחשב מצויין)) אך זמינות גבוהה מאוד (פה אני לא אזכיר מספרים).
אותי (ואת הטייס) מעניין יותר ה- MTBCF (mean time to critical failure) שהוא קצב התקלות המשביתות את המערכת.
מניסיוני ומניסיונם של אחרים, לדיפנדר יש MTBF~0 (בכל רגע נתון יש תקלה כזו או אחרת, לדוגמא, אצלי פנס אחורי לא עובד כרגע) אבל MTBCF מופלג.
למה ה- MTBF חרא? התשובות רבות ואני אזכיר 2: הבטחת איכות לקוייה בקווי היצור, הנדסת חומרים כושלת הכוללת שימוש בחומרים זולים ובחירה לקויה.
למה הזמינות וה- MTBCF טובים? תכנון מכאני נכון ומערכות פשוטות.
אולי כדאי להזכיר עוד מונח של "עקומת האמבטיה" המאפיין כל מערכת שהיא.
הרכבים הישנים שנת 97 ומטה נמצאים בשלב 3, ה- wearout - תקלות שקשורות לשחיקה/בלאי ולכן יש חשיבות רבה לנושא התחזוקה = הבעלים הקודמים של הרכב.
אין לי ניסיון עם טנדרים של טויוטה (8 שנים עם קורולות לא נחשב) כנראה ששם גם ה- MTBF גבוה. אבל בל נשכח שבסופו של יום מה שחשוב הוא לא להתקע עם הרכב בטיול וזה קורה מעט גם בדיפנדר ובהיילקס.
אצלי ה- MTBCF עומד על 1 ב- 3 שנים וגם זה במערכת לא מקורית של הרכב (משאבת דלק חיצונית שהותקנה ע"י הבעלים הקודמים).
my2C
תגובה להודעה: דיפנדר מול היילקס ? ? ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
דורון אתה לוקח את הדיון לאן שנוח לך ומשחק עם העובדות(יותר נכון ממציא עובדות חדשות).
ארז,
לא התבלבלנו?
התפקיד שלך זה הגוזמאות ושלי העובדות, לא ככה סגרנו?
לפחות תהיה קצת עקבי ותתייחס פעם אחת לעובדות ולא לנאומים מלאי הפאתוס אבל חסרי עקביות ועובדות.
לפני שנמשיך (או שלא),
אתה מתחיל בזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
כתבתי בתגובה שלי גם על רכבים במצב סטנדרטי, גם משופרים קל וגם בכבדות, בכל המצבים אני לא רואה הבדלים גדולים מבחינת יכולות עבירות ברכבים האלו, ההבדל היחידי שאני רואה זה במצב סטנדרטי לחלוטין,שם להיילקס יש נעילה אחורית ולדיפנדר לא.
וממשיך בזה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
בכל שאר סוגי השטח או בנהיגה על כביש הכל ממצב סטנדרטי ועד למשופר מאוד הדיפנדר לוקח בנוק אווט, לא סתם נווק אווט אלא כמו שאני אכנס לזירה מול ילד בן 10....
רק תחליט כדי שנבין למה להגיב, אם בכלל (צודק.. פספסתי.. היילקס לא מהווה אתגר לשום רכב ברגע שיש קמצוץ של דיונה בסביבה..)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
זה שאתה חושב שהיילקס משופר נוח כמעט כמו דיפנדר רק מראה שאת עיוורון האמינות של לנדרובר אפשר לקבל גם בצורת עיוורון נוחות בהיילקס, מרגע שאתה טוען כזה דבר מבחינתי אתה הזוי כמו האדיוט שמספר לי שהלנדרובר שלו לא מתקלקל....
מה באמת הנסיון שלך עם מתלים מבוססי עלים? או עם היילקס בתצורות שונות ,עבודה באפריקה עם היילקס מקורי או 75 מקורי זה לא ממש נסיון, זאת התנסות.
מתי בפעם האחרונה נגעת ברכב עם מתלי עלים? לא קינטור אלא באמת, ספר קצת על הנסיון שלך.
מה שיש לך בדיפנדרים להציע אני מכיר, כולל מקבילים שאתה מתחרה בהם, ההבדל הוא הנסיון וההתנסות האישית ארוכת טווח עם הרכב שלי ששונה משמעותית ולכן מהווה קבוצת ביקורת נוחה.
בנוסף לנסיון של 9 קומבינציות קפיצים+בולמים בהיילקס, קשה לי להאמין שאתה קרוב לזה.
סלח לי אבל להרכיב מערכת איכותית זה לא נסיון ארוך טווח ויותר חשוב מכך, לא נסיון מעשי השוואתי.
בזכות הניסוי ותהייה הזה אני מכיר לפחות קומבינציה אחת נוחה מאד, כמו שאמרתי, עם הסייג של הפחתה משמעותית ביכולת להעמיס משקל על הרכב, לי זה לא מתאים ובגלל שאי אפשר לקבל גם נוח באמת וגם משקל אני נוסע על רכב פחות נוח, הרווח בא ממקום אחר.
תזכיר לי מה הנסיון המעשי שלך בהשוואה אמיתית סדורה ומבוקרת של מערכות מתלים ושינויים במע' ההינע על איכות הנסיעה ועבירות כלי הרכב,ראש בראש על אותו הרכב,בין רכבים, ובשטחים שונים?
אני לא מתיימר לענות על משהו שאין לי נסיון בר-השוואה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
לא זוחל כמו היילקס? למי אכפת? אם מדובר על דגמים ישנים הם זוחלים מספיק טוב, לא מדובר פה על SUV עם גיר אוטומטי....לא נתקלתי במצב שהדיפנדר רץ לי מהר מידי על סלעים, אתה מתגאה במשהו כלכך שולי שלא ברור למה..
אני לא מתגאה, רק מציין עובדה, הרי בעובדות עסקינן, לא כך?
הרי גם אני לא מרגיש שהגמל "רץ" בשטח אבל עובדתית רוביקון נוסע ובולם טוב יותר, עובדה, לא הרגשה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
לגבי המחירים שכתבת,גם הם הזויים במעט, זה יפה שאתה אומר לי כמה עולים השיפורים(אתה שוכח אולי שזו העבודה שלי...
בוא תאיר את עיננו, מה העלות לצרכן של נעילה אחורית נשלטת+2 ציריות מחוזקות מחוייבות המציאות לדיפנדר, אולי טעיתי בהערכת המחיר , לא נראה לי שהתרחקתי למרחק ההזיות אבל יאללה, בוא ננסה.
לגבי זה שאתה לא מודע למחירי שיפורי טויוטה, נשאר לי רק לחשוב שיותר מידי זמן לא נגעת בהיילקס (ע"ע נסיון).
אגב נסיון,
היילקס ישן עם מנוע טורבו נהנה מיחסי העברה נמוכים במעט בסרנים ביחס לחדשים יותר, מה שאומר שהרכב מרגיש ומגיב חזק ונמרץ יותר מהמודלים החדשים יותר מהם הגיע המנוע (4.56 מול 4.3 לשם הדיון).
בצורה הזו הרכבכ רחוק מלהזדחל, בכל מצב הוא בהילוך אחד גבוה מהיילקס עם מנוע אטמוספרי ותתפלא איך שהוא נוסע בדיונות.
לגבי נסיעה ברכב עם מנוע אמיתי, אל תדאג לחוויות המוטוריות שלי, מצבי עדיין טוב יחסית.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
נ.ב דרור אם להיילקס היה מנוע נורמלי הוא כנראה לא היה כלכך אמין...(אני מאמין שהוא עדיין היה הרבה יותר אמין מהדיפנדר, אבל ביננו זה לא מחמאה כלכך גדולה...)
כנס לפורומים אמריקאים, תסתכל עם איזה מנועים הם נוסעים על מכלולים מקוריים של הרכב, מנועים, גודל צמיגים ואבזור מקורי, לך תשוטט קצת ותחזור עם תובנות של העולם האמיתי, של קהל צרכנים של עשרות אלפים ולא הביצה המקומית של כמה מאות דיפנדרים והיילקסים, אולי ג'ו יעשה טובה וייתן קצת מידע בעברית למתקשים.
אני לא רואה דיפנדר מחזיק מעמד עם הגדלת צמיגים ונעילות בשטח קשה ללא חיזוק משמעותי של הציריות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
מול זה צריך לזכור שגם אם המתלים של הדיפנדר מצויינים הרי שהישיבה בתוכו היא סוג של עינוי סיני(בטח אם אתה בחור גדול) ומדובר על רכב שבכל זמן נתון יהיה לבעליו מה לתקן בו...
כאן אנחנו מגיעים למשפט האחרון שלך והצודק
.
אמר זה שהוריד את הניילון מ-130 דנדש..
אתה רואה, אני לא רק קוטל אותך.. אני גם מסכים איתך מידי פעם..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ארז
בסופו של יום להיילקס יש יתרון אחד וזה יתרון שהוא מחזיק מול כל רכב שאני מכיר-האמינות שלו,..
כאן זה לדרור הראל,
מצטער, אני לא רומנטיקן, ולא מחפש חיזוקים חיוביים מהשכנים כשאני עומד בחנייה עם כובע אוסטרלי ומבט מצועף (חישוב בראש של העלויות התיקון הקרובות? ססתתאאאם היה מתבקש..:cool:), אני פרקטי בצורה יבשושית למדי, מעדיף רכב משעמם חסר אופי ונשמה שנותן לי שקט להריח את הפרחים ולראות את הנוף מהחלון של הרכב ולא מגובה הריצפה כי אני שוכב מתחת לרכב ומתנחם שיש לבהמה נשמה..:x