תגובה להודעה: יום שיפורים לויטרה שנגמר בכלום.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
להיפך,
הוספת ספייסר רק מקטינה לך את המהלך אם לא שינית כלום חוץ מהוספת הספייסר.
לתוך המהלך שהיה קבוע הכנסה גורם שלא משתתף בשיכוך והפחתת את טוח התנועה של הקפיץ, בפועל לגלגל שלך יש היום פחות טווח תנועה.
ללא הנמכת הבאמפסטופ כנדרש אתה מכניס את הקפיץ לתחום הפלסטי שלו, כמו שיונתן רשם שלך ובעצם הורג אותו, זה אל יעזור לך לחפש קפיץ אחר, כל עוד הספייסר שם ולא הנמכת את הבאמפסטופ, אתה תהרוג כל קפיץ שתכניס לשם אלא אם תמצא אחד כ"כ קשה שיצאו לך הסתימות מהשיניים גם במעבר מטבע של שקל.
אם אתה לא משנה את כל המתלה (אורך הזרועות והגיאומטריה שלהן), אתה יכול להרוויח טיפלה מהלך אם תמצא בולם מתאים לרכב שטווח הכניסה שלו זהה אבל עם יותר טווח פתיחה+קפיץ קצת יותר קשיח מהמקורי.
תכיר מציאות הקשה, יש לך רכב שאפשרויות שיפור המהלך שלו מקדימה מאד מצומצמות עם המבנה המקורי, ובכל מקרה הציריות יתחילו לסבול מזויות חריגות מידי.
מסכים איתך לגמרי, אך תגובתי התיחסה לעובדה שגם תושבת הבולם זכתה לספייסר ובכך מאחור לא שינית דבר(מהלך), אך מקריאה שניה נראה שלא כך היה. מחזק את דעתך אך נדמה שתגובתי נפלה על אוזניים אטומות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
יונתן,
בתיאוריה אתה צודק. בפועל נראה לי פחות...
קשה לי להאמין שקפיץ סלילי ברכב יגיע לנקודת כניעה לפני שהוא סגור לגמרי.
מה שזה אומר, זה שהוא ינעל כריכה על כריכה, הרבה לפני שהפלדה תיכשל.
בקפיצים קוניים (אם השיפוע מספיק) מה שאתה אומר אכן קורה. כי שם אין מגע בין הכריכות
איל
איל צודק הקפיצים חזרו למקומם והם עדיין עובדים!!!
יש מישהו שראה פעם בויטרה סגירה של במפסטופ???
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
יונתן,
בתיאוריה אתה צודק. בפועל נראה לי פחות...
קשה לי להאמין שקפיץ סלילי ברכב יגיע לנקודת כניעה לפני שהוא סגור לגמרי.
מה שזה אומר, זה שהוא ינעל כריכה על כריכה, הרבה לפני שהפלדה תיכשל.
איל
קשה לך להאימן אבל זה האפקט.
מה ש"הורג" את הקפיץ הוא המכה של מתכת על מתכת ובמקרה זה הסגירה של הכריכות אחת על השנייה ,תחשוב על פעולת חישול, מכה על המתכת בין הסדן לפטיש- בין הסרן ובין השילדה, בלי ריכוך של הבאמפסטופ ובתחום שהקפיץ לא מתוכנן לעבוד בו.
הבאמפסטופ במיקום נכון מונע את הבעיה הזו, וכשמכניסים ספייסר בין התושבת ובין הסליל אז מבטלים את ההגנה שהוא אמור לתת.
הקפיץ שננעל סגור מראה לך בדיוק את הטראומה שהוא חטף, זה שהוא נפתח לא אומר שנזק לא נעשה.
במקרה של השרשור דנן, לא נראה לי שזה משנה כהו-זה למדען המקומי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
במקרה של השרשור דנן, לא נראה לי שזה משנה כהו-זה למדען המקומי.
הדיון בנושא הכשל בקפיץ (בשרשור הספציפי) באמת מיותר. מי שרצה לקח ממנו מידע חשוב. ומי שלא, ימשיך כנראה לספק לנו חומר קריאה משובח לפני השינה...
(ובעניין כשל קפיצים, דפורמציות ותחומי עבודה של קפיצים, נראה לי שהם רחוקים מהנושא אליו כיוון פותח השרשור. אין טעם "לקלקל" את הדיון הזה)
(ובעניין כשל קפיצים, דפורמציות ותחומי עבודה של קפיצים, נראה לי שהם רחוקים מהנושא אליו כיוון פותח השרשור. אין טעם "לקלקל" את הדיון הזה)[/quote]
אולי פותח השרשור אינו מעוניין - אבל חלקנו מאוד מעוניינים שתחלקו איתנו את הידע הזה
אולי שווה לקחת את זה לשרשור בפני עצמו - מנהלים יקרים לתשומת לבכם???
אני לא שובר את הראש בכשל קפיצים. זה קרה כאשר הרכבתי קפיץ אחורי של ויטרה לקדימה.
בשלב זה החזרתי את הקפיץ המקורי. ולמרות ההגבה אין מצב שהוא יסגר למצב של כשל. הוא קשה מדיי.
לכן אתם יכולים להמשיך כאן. אני גמרתי להגיד את שלי עד לשלב שאני הכין את החלקים הדרושים להמשך השידרוג.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eli8ball
חלקנו מאוד מעוניינים שתחלקו איתנו את הידע הזה
אולי שווה לקחת את זה לשרשור בפני עצמו - מנהלים יקרים לתשומת לבכם???
שרשור בנושא הנ"ל הוא דבר מבורך. אתה מוזמן לפתוח..
אני לא יכול להעיד על עצמי כבעל ידע רחב בנושא. חלק ממנהלי הפורום בהחלט כן!
[אגב, אני בטוח שהיו לא מעט שרשורים בנושאים הללו, חיפוש בוודאי יוניב לא מעט תוצאות.]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אתה מתכוון לא ארוך ממנה.
אם הוא טיפה קצר, הוא לא יסגר עד הסוף ולא יקרה כלום
אבל אם כשהקפיץ ארוך יותר במצב סגור מהמרווח שיש לו לחיות בו... אתה בבעיה.
איל
דווקא התכוונתי למה שכתבתי. אם הקפיץ יהיה קצר מהמידה הזו, אז מה שיגביל את הסגירה יהיה הבולם, והוא ממש לא בנוי לזה ויהרס מהר מאוד. היה למעלה דיון על מה יקרה לקפיץ אם ייסגר לגמרי - אז בכל מקרה עדיף שייסגר הקפיץ מאשר הבולם ...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yaniv050
יש מישהו שראה פעם בויטרה סגירה של במפסטופ???
למה אתה מתכוון ?
נדב, בכל מערכת מתלים אסור שהבולם או הקפיץ יגיעו למצב סגירה.
בשביל זה ההנדסה המציאה את הבמפסטופ.
זו לא עניין של פשרות, מה יסגר קודם הקפיץ או הבולם. זה עניין של תכנון נכון של מערכת מתלים ושמירה על כמה חוקים בסיסיים גם כשעוסקים בשיפורים.
אגב, זה בכלל לא קשור רק לקפיצים ספירליים. בכל מערכת מתלים עם קפיץ כלשהו (ספירלה, עלה או מוטות פיטול), בסגירה המתלה חייב להגיע לבמפסטופ לפני שהבולם נסגר או הקפיץ מגיע לתחום הפלסטי שלו. (הסתייגות אחת לנ"ל היא כשמדובר בקפיץ אוויר, שהוא למעשה קפיץ פרוגרסיבי שמתנגד לסגירה בעוצמה מטורפת לקראת סוף מהלכו עקב עלייה חדה בלחץ האוויר. מה גם שהוא אינו יכול להגיע לתחום פלסטי...)
יונתן,
עזוב,
תן לזה להמשיך, יהיה מעניין.