סוזי אנא ממך הרחב לגבי קרב' של L200 .
Printable View
סוזי אנא ממך הרחב לגבי קרב' של L200 .
אם ההבדלים בין המנועים כ"כ קטנים, אני חושב שאפשר לבנות את מנוע ה-1.3 ל-1.6 ע"י החלפת הקרנק והטלטלים לכאלה של מנוע 1.6 ובא לציון גואל...ציטוט:
מנרוד
ראיתי מאוחר מדיי
מנוע 1.6 נבדל ממנוע 1.3 רק במהלך הבוכנה ולכן כל המימדים החיצוניים זהים למעט שינוי קל בבל האוזינג שמצריך את המתאם
כל השאר כולל סעפות מתאים 1:1
מכיוון שאנחנו מטיפים לעבודה עצמית באתר עלו המנוע עצמה בהגזמה לא תעלה על 5000 ש"ח כולל מע"מ
ולכן בהערכה גסה מאד אני מעריך את ההבדל בין שני המנועים במקסימום 1000 ש"ח בעלות רכישה + סכום דומה למתאם
מכיוון שבדקתי את הנושא לפני החלפת המנוע אני יכול להעריך די בודאות שבהרכבה עצמית כל הסיפור לא יעלה על 5000-6000 ש"ח
והבונוס הוא שהשינוי בלתי נראה לחלוטין, ומספר המנוע נשאר אותו דבר בדיוק!
אתה שם לב שאנחנו אומרים בדיוק אותו הדבר?ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
שאפשר לעשות עם סמוראי יופי של דברים בלי להשתגע... ומנוע דיזל של VW עולה סכום מגוחך יחסית לאוטו... סכום שאם משקיעים אותו- כבר יוצאים מגבולות המשחק של הסמוראים.
(ואגב... הציריות המחוזקות שיש לי בלנדרובר (לא ג'יפ) הן לא מקסידרייב. יקר מדי. גם בלנדרובר אפשר לשפר בלי להוציא מחיר של מנוע על ציריות. אבל הרוב מעדיפים ללכת מראש על הפתרונות היקרים.. פסיכוזות של בעלי לנדרובר...)
אסף.
אני קונה ככל הנראה ביום א' סמוראי (שלא לצערי, יש בו מנוע חדש) - אבל מאחר ואני לומד לאט מתחיל לפזול לכיוון של מנוע ה-1600 - לומד את הנושא. למשל ראיתי מודעה של מי שמוכר סמו עם מנוע גמור ב- 10K (סורי, לא זוכר מודל). זו יכולה להיות פלטפורמה נהדרת לשידרוג.
דבר נוסף שתפס אותי, בלימוד הנושא כאן, עם מי שמשתתף, הוא מה שסוזי אמר:
מנוע הויטרה 1600 נבדל אך ורק במהלך הבוכנה ממנוע הסמוראי??? אלו מילים! :twisted:ציטוט:
מנוע 1.6 נבדל ממנוע 1.3 רק במהלך הבוכנה ולכן כל המימדים החיצוניים זהים למעט שינוי קל בבל האוזינג שמצריך את המתאם
כל השאר כולל סעפות מתאים 1:1
עניין 8 השסתומים, 16 השסתומים, הזרקה "רגילה", או רב-נקודתית... יש יתרונות לכאן או לכאן? במה זה כרוך להתעקש על הזרקה רב נקודתית? (התרשמתי שזה כרוך בקשיים כלשהםף לעומת התקנה פשואה יותר ללא הזרקה)
איזי
אני מודע למגוון הגרסאות אבל כבסיס ולא משנה עם ראש המנוע הוא 8 או 16 שסתומים / הזרקה חד /רב נקודתית השינו בין מנוע 1.3 ומנוע 1.6 הוא בגובה הבלוק
כעיקרון הסימון של שני המנועים הוא g13ba למנוע 1.3 וg16ba למנוע 1.6 לעומת זאת המנועים האחרים למשל סוופט1.3 gti עם 100 כ"ס הסימון הוא. g13 a אם אינני טועה
בכל מיקרה כרגע אני לא בבית אבל מחר כשאהיה אשלח שוב את טבלת המנועים של היצרן עם מספרי הדגם
נ.ב מנוע 1.3 של ג'ימני כבר שונה בקוד הדגם ולכן יש בעייה להעבירו באופן חוקי ופשוט אבל אם תעשה זאת תקבל 15 כ"ס בלי מאמץ מיוחד (64-81 )
עצתי אליך מכיוון שאני מבין שעדיין לא קנית כלום תתחיל לנהוג תכיר את הרכב יתרונותיו וחסרונותיו ואז תחליט לאן פניך מועדות
אם תרצה טוחן דיונות תשקיע בכיוון אחד ואם תרצה זולל סלעים תשקיע בכיוון אחר
go easy
חימושניק
כשכתבתי "מהלך בוכנה " התכוונתי שגם הבלוק גבוה יותר פיזית ולכן לא נראה לי אפשרי העניין מעבר לכך שזה פשוט לא כלכלי
מי שמוכן להסתכן פשוט יכול לדפוק מספרים של המנוע הישן על החדש אבל בשביל זה צריך ביצים ולי אין :cry:
מאחר ועברתם למחשבה על 1.6 ולא על הדיזל המצחיק ההוא, אני בעד.
רק עניין קטן לך, איזי: עוד לא קנית את הרכב. אני מנחש ששעות העבודה שלך על סמוראי מועטות מאוד. על איזה בסיס אתה קובע את הצורך שלך במנוע כזה? אז נכון שהוא יותר טוב, בלה בלה בלה. אבל תחשוב טוב האם אתה, כמשתמש שלא מתכנן לעבור מידת צמיג של 235, באמת צריך כזו השקעה?
ולדעתי הדיון התיאורטי לגבי מנוע ה1.6 ליטר פסול מעיקרו. אנחנו מדברים באוויר, בחו"ל זה מזמן עובד. הסבה כזו לא תעלה יותר מ10K אם אדם מתבסס על הנסיון בחו"ל (ועובד לבד, כמובן), כי כבר אין דיבאגינג והפתעות. זה קל, זה פשוט ואפילו אני הייתי עושה את זה אם רק...
אם רק מישהו היה מצליח לתת לי סיבה אחת טובה למה אני צריך את זה במחיר הזה. זה שאני מספיק מטומטם כדי לעשות כזה דבר כולם יודעים. ואל תתחילו עם "יותר כח זה חשוב" כי אז אני אשאל אתכם למה לא 4.3 ליטר, ואז אתם תגידו שזה יותר מדי, ואז תצטרכו לקבוע כמה זה יותר מדי - וזה אי אפשר לעשות. התשובה ל"כי יותר כח זה טוב" היא "תקנה סופה".
אבל הדיון עצמו כדיון מעניין, אל תתנו לי להפריע. באמת.
סוזי אמר:
פישפוש שלי בעמודים ווב העלה גם כן שעלות הקיט היא 1000 ש"ח.ציטוט:
מכיוון שאנחנו מטיפים לעבודה עצמית באתר עלו המנוע עצמה בהגזמה לא תעלה על 5000 ש"ח כולל מע"מ Razz
ולכן בהערכה גסה מאד אני מעריך את ההבדל בין שני המנועים במקסימום 1000 ש"ח בעלות רכישה + סכום דומה למתאם
מכיוון שבדקתי את הנושא לפני החלפת המנוע אני יכול להעריך די בודאות שבהרכבה עצמית כל הסיפור לא יעלה על 5000-6000 ש"ח
המהנדס שאל (סליחה שלא עניתי קודם)
לגבי ההזמנה, בארה"ב מנגנון רכישה ושילוח סחורה עובד יופי! אבל, חייבים להיות בארה"ב! לפעמים יש שילוח OVERNIGHT ועלותו קטנה. משלוח קרקעי הרבה פעמים ע"ח השולח. לוקח כמה ימים מקסימום, והחלק מגיע עד הדלת. אני הזמנתי בגרמניה חלקים, שילמתי בכרטיס אשראי, ובקשתי לשלוח אותם אותם לכתובת בגרמניה (חברה אחרת) שעובד בחברה שעבדתי בה אמור היה לבקר בה שבוע מאוחר יותר. שהוא הגיע הוא אסף את החלקים שחיכו לו בקופסה. (בפעמיים שהביאו לי חלקי מנוע מחו"ל, ולא עשו שום בעייה במסלול הירוק). אפשר קצת למרוח גריז משומש, לנגב, לעטוף בעיתון ולהגיד: "חלק משומש לרכב, שאין אותו בארץ".ציטוט:
אגב כבר הזמנת חלקים מחו"ל בעבר? אתה יודע את כל הפרוצדורות ?
נקסוס:
הצורך שלי הוא צורך בעיקרו נפשי... :lol: ...כמו הצורך שיש לאנשים לטפס איזה סלע, רק בגלל שהוא שם. אני מפתח את הנושא כאן כי אני חושב שנושא ה-swap של המנוע הוזנח בפורום, הוא מעניין, והוא יכול להיות אקטואלי עבור לא מעט (אלו שגם כך המנוע של הסוז' שלהם עומד לשבוק).ציטוט:
רק עניין קטן לך, איזי: עוד לא קנית את הרכב. אני מנחש ששעות העבודה שלך על סמוראי מועטות מאוד. על איזה בסיס אתה קובע את הצורך שלך במנוע כזה? אז נכון שהוא יותר טוב, בלה בלה בלה.
:idea:
אני ממשיך את הדיון שלי על המנוע פה כי השירשור שלי קצת דעך :cry:
בכל מקרה קיבלתי עצה מבעל מקצוע שמבין דבר או שניים.
והיא לשים את הראש של הסמוראי על בלוק של בלנו ולקבל יחס דחיסה יותר גבוהה.
האמת אני לא כזה מבין גדול במנועים, ולכן אני שואל אותכם מה אתם חושבים על האופציה הזאת?
חגי
לא נורא K200 - העיקר שכל בעלי העניין נמצאים תחת קורת גג אחת! - תרגיש באשכול כמו בבית... :oops:
אינטואיטיבית, אני בעד מכלולים שלמים - אני פשוט יודע שיתכן מאוד שיש יותר מידי חישובים של עומסים ובלאי במנוע... ...בטוח שיש, והייתי מעדיף, אישית, להתעסק ברמת מכלול ולא ברמת חלק. יותר מזה, התעסקות ברמת המכלול חוסכת עבודה - (1) תשיג מנוע ויטרה משומש/יבוא, (2) תרכיב מתאים שעולה 1000 ש"ח, (3) תרכיב.
גם את המנוע של הויטרה אפשר בטוח לשפר... אבל למה? אבל תוספת של 25 כ"ס נשמעת לי שווה מאוד (זה מה שמובטח באתר שהבאתי קישור אליו ומוכר את הקיט). הגה-כח ומיזוג, רכיבי תאורה נוספים, אולי מדחס אוויר, וכל מה יעלה בדמיון הפרוע, עם כל הכוח שיקחו מהמנוע, עדיין ישאירו מספיק להנעת הרכב גם בעליות. ........ובמסגרת הגיונית של צריכת דלק!!! (להבדיל ממנועים אמריקאים מטורפים +4L בנפח של מנוע מיכלית נפט טרנס אטלנטית).
איזי, אני הגבתי פה לפני שקראתי את הסיבות שלך לקנית הסמוראי בשרשור השני.
מאחר ולך אין את ההגבלה הכלכלית שהיא המרכיב העיקרי בהחלטה של רוב שאר האנשים פה בקניית הרכב, אני חוזר בי מהצהרות כמו "למה לך". תבין, אני רגיל לחשוב על אנשים כמוני שיש להם כלום כסף וצריכים לקבל מקסימום תועלת במינימום כסף, בלי שום מותרות. לך, למיטב הבנתי, יש כסף למותרות (ואני לא אומר שאתה רוטשילד), לכן לך על זה. ברצינות.
חגי, רד מזה. זה מקור מעולה לצרות, המוטציה הקטנה הזו שאתה מדבר עליה. לך על משהו מוכר, שיש אותו במאות מכוניות כמו שלך: 1.6 של ויטארה. תחסוך מעצמך דיבאגינג, התאמות ושאר חיות. זה מיותר ודבילי לפתוח פתח כזה לצרות כשיש בדיוק את מה שאתה צריך במחיר סביר (יחסית למנוע של סמוראי) והוא כבר מערכת מוכחת. אין קיצורי דרך, תפסיק לחפש אותם. הדבר היחיד שייצא לך מהם זה עוד כסף לבנק.
וזה תקף פעמיים אם אתה עדיין חושב על הגיר האוטומט שלך, כי אז כל שקל קובע - המסגרת התקציבית שלך מאוד מאוד מוגבלת. אתה תהיה חייב ללכת על משהו שאתה יודע שזה "שגר ושכח", כמו ה1.6 המוכר, אחרת את תמצא את עצמך עם הוצאות בלתי נעימות (ומפתיעות) בעליל.
למה לשפר מנוע 1.6 קיים? אני גם נגד. תעשו את זה נכון בפעם הראשונה - תקנו 16V מוזרק, לא קרבורטור ולא 8V. מכאן זה עובר לדעה המקורית שלי על שיפורי מנועי זבוב (1.6 כדוגמה למנוע זבוב): אל תיגעו בהם. מערכת עובדת הכי טוב כשהיא מקורית. הרווח שלכם מהשינויים האלו יהיה כל כך קטן שהוא בחיים לא יהיה שווה את הכסף וההתעסקות. תשקיעו את הכסף הזה בחלק אחר של הרכב או במנוע יותר גדול (2.0 ליטר). תחשבו על זה: לTT (וגם ל RRO, אם אני זוכר נכון) יש קיט להסבה ל4.3. כמה כבר יעלה לכם מנוע כזה?
תקראו שוב את האתרים האמריקאים.
לסמוראי עם קרבוראטור - ניתן להתאים מנוע ה V8 1600 של ויטרה.
לסמוראי מוזרק ניתן להתאים מנוע V16 1600 לא מוזרק של ויטרה, או מנוע מוזרק אם אתה רוצה להתעסק עם החיווט (לא טריוויאלי - טעות פה ואתה מתחילים לשרוף רכיבים אלקטרוניים לא זולים !)
אני מדבר על התאמות "פשוטות" כמובן...
אגב, למה לא לקנות ויטרה ולהתאים לה סרן קידמי חי ? (שווה דיון נפרד, אני יודע.. אולי אני אפתח אותו יום אחד :twisted: )
רפי.
את זה אמרתי כי זה בדיוק מה שיקרה למי שינסה להרכיב 16V מוזרק בסמוראי. זה כן אפשרי, זה פשוט אומר מחשב, צמה, חשמל, בלאגאן. אבל אפשרי. יש לזה דוגמאות, הם פשוט נדירות כי זה לא שווה את זה - שים מנוע גדול יותר וזהו.ציטוט:
הרווח שלכם מהשינויים האלו יהיה כל כך קטן שהוא בחיים לא יהיה שווה את הכסף וההתעסקות.
אני לא מבין למה אתם כל כך מפחדים מהחשמל.
אם עושים את זה כמו שצריך, זה לא מסובך, זה לא מסוכן, זה לא כל כך יקר.
וזה גם יעבוד בטוח!
בשלב ראשון: ארכוש ככל הנראה סמוראי מודל 90 - ביום א' הקרוב (שזה יוצא מחר) ה- 9 לאוקטובר. יש לו מנוע חדש... שנתיים על הכביש... אאלץ להפרד מ-23,500 ש"ח - מזומנים ותקילין. מחיר סביר? (תגובות בפרטי יתקבלו בברכה :wink: ) ...ואם לא אקבל פידבק שלילי עד מחר בבוקר ממישהו מכם מהפורום, אלך עליו ...מקווה לא ליפול איתו (לא לקחתי את הרכב לבדיקה). בכל מקרה אני חייב לרכוש רכב נאלץ, מוכרח, כי אני עומד לעבור לגור מת"א למקום הרבה פחות מרכזי - אין ברירה!
השלב השני: בביקור הראשון שלי בארה"ב ארכוש תמורת 245$ ירוקים - 1000 ש"ח - חיני חינם! את קיט ההמרה... ואולי אולי את הקיט של CALMINI ליחס העברה (4.16:1) 450$ זה 2000 ש"ח - כבר פחות חיני חינם... שיהיה בארון... לשעת הפעולה.
שלב השלישי: (שלב הפעולה) שיתקלקל משהו שידרוש טיפול משמעותי במנוע (כולל הוצאת המנוע מהרכב) מקווה שאמצא מנוע ויטרה במצב טוב מאוד תחליפי... ארכיב עליו את המתאם... והופה חזרה לרכב! ...במידה וכל העסק יתפקד, אפשר למכור את המנוע האורגינלי... ולגזור ממנו החזר כספי נאה.
בין שלב א ועד שלב ג - אני לומד את הנושא. יכול להיות שהמרווח בין השלבים, לחלק מהמשתתפים בפורום, הוא הרבה יותר צמוד - ואני אשמח מאוד אם מישהו יקדים אותי ונראה תוצאות בשטח (תרתי משמע).
מבחינתי יש עוד לא מעט ללמוד תיאורטית על כל האופרצייה, לאט לאט. עכשיו נשאלות השאלות הבאות: מנוע ויטרה יגיע עם "תוספות"? נגיד רכיבים שקשורים להגה-כח (משאבה)? ...עם מדחס של מזגן? ...עם הזרקה? מה היתרון של מנוע ויטרה מוזרק רב נקודתית? בשטח?, בכביש? מה החסרונות? אמינות? ריבוי רכיבים? עמידות למכשולי מים? (...קרבורטורים לא אוהבים מים?) כאן אני מתחיל כבר לאבד את הצפון! רכישת מנוע משומש... זו החולייה החלשה... מה היא כוללת? מה לא? שווה ללכת על ה-swap הפשוט, קארב 8 השסתומים? או ללכת על מוזרק? רב נקודתי? אם כבר אז כבר? בקישור הזה: http://www.off-road.com/suzuki/samur...eswap.htm,נאמר שה-swap הכי פשוט הוא למנוע ה-8 שסתומים, ויש לא מעט הערות (תחת הכותרת: "Here’s a few pointers for those considering the swap").
ה- "נאמר" דפק את הקישור... הנה הקישור שבאמצע העמוד שלו נמצאת הכותרת:
Here’s a few pointers for those considering the swap
http://www.off-road.com/suzuki/samurai/engineswap.htm
:!:
איזי תראה הודעה פרטית
איזיציטוט:
נכתב במקור על ידי rinzai
על האוטו של יש אלטרנטור 70 אמפר (מעל ומעבר לסמוראי גם עם כננת 9000)יש גם מזגן וצמיגים גדולים בשתי מידות מהמקור ועדיין אין לרכב שום בעייה לטפס את פרויד ברביעי עם מזגן (אם לא עוצרים לי את התנופה :P )או להגיע למהירויות בלתי חוקיות בעליל עם אוטו עמוס ביותר כך שאילו לא הבעיות שלך
מצד שני גם אין שום בעיות להתקין הזרקה כי הכל קליק און יש צמה שאליה מתחברים חיישנים שונים / משאבת דלק וכו' ואי אפשר לטעות כש שגם זו לא בעייה
הבעייה היחידה שכל הנ"ל עולה כסף
אצלי שוכבת כרגע מערכת הזרקה של סמוראי שלא הורכבה רב בגלל ההפרש הכספי של המחשב/צמת חשמל/מיכל דלק + משאבה כל הנ"ל היה מייקר את החלפת המנוע עד לכמעט כפול במיקרה שלי (השגתי את המנוע עם כל האביזרים במחיר מצחיק של 2500 ש"ח )
אין שום קשר למורכבות המערכת - כי ההרכבה לכשעצמה פשוטה
אגב הרכב שלי עם קרב סוופט מספק יותר כח מאשר מערכת ההזרקה החד נקודתית
גם אני רוצה של סוויפט
איזה התאמות צריך?
סוזי(א) איזה מנוע הרכבת? ...(נ) ההוא מהקישור אמר (אם הבנתי נכון) שדרך הקרבורטורים נכנסו לו מים למנוע... האם המנוע המוזרק יהיה אמפיבי יותר? רגיש פחות לטבילות עמוקות?ציטוט:
מערכת הזרקה של סמוראי שלא הורכבה רב בגלל ההפרש הכספי של המחשב/צמת חשמל/מיכל דלק + משאבה כל הנ"ל היה מייקר את החלפת המנוע עד לכמעט כפול במיקרה שלי (השגתי את המנוע עם כל האביזרים במחיר מצחיק של 2500 ש"ח )
איזי
מיים נכנסים דרך פילטר האויר וזה יש גם להזרקה וגם לקרב
מוהנדס קרב רגיל של סוויפט מתאים אחד לאחד - צריך רק צינור דלק ארוך יותר מהמשאבה ולהרכיב את תושבת הכבל גז זה הכל
המנוע שלי הוא 1.3 - היום עם קרב אבל במקור היה הזרקה חד נקודתית
בוא נגיד ככה עד היום בכל שנותי עם האוטו נתקלתי רק פעם אחת במקום שכח מנוע היה שווה יותר מכל השאר וגם אז הייתה לי רק נעילה אחת וללא יחסי ההעברה והנחמה הייתה שגם הדיפנדרים 90 שהיו איתי לא טיפסו יותר ממני :P
שאלה אחרונה ואולי מיותרת מאיזה סוויפט (שנתון) איזה תוצרת (AISIN?) ולמה הוא יותר טוב (דיזות גדולות מזה של הסמוראי)?