תגובה להודעה: שאלה לגבי CJ8 (המשך לשירשור קודם)
שי
אני לא יודע למה אני כותב אבל יש לי הרגשה שאתה מתיחס יותר מדי לעיצוב.
ההבדלים בין סופה לסיקס הם לא רק בחזית ובבודי, מדובר בשני רכבים שונים לגמרי אבל עם הרבה גנים משותפים.
יש הבדלים גדולים בהתנהגות של השלדות למרות הדימיון כנ"ל לגבי המנוע, הגיר, ה,,,,,,
בקיצור הכל כתוב בהיסטוריה של הפורום ואני מאמין שקראת
אני למשל(כמו רבים אחרים) לקחתי cj8 ושידרגתי מערכות שונות שנלקחו מסופה ועדיין נהנה מנסיע על סיקס מבחינת התחושה(סוג של מזוכיזם).
תחשוב טוב ותעשה נסיעות תחושה על כמה סוגי רכבים(אתה מוזמן אלי). ומכאן תמשיך לגבי העיצוב והצבע.
עוד דבר קטן. הסיקס דורש הרבה יותר זמן איכות (גם סוג של מזוכיזם)
יואב
רוב הסדיר שלי הייתי משתנע על "פחי זבל ירוקים" ואני הייתי מאוהב בכלי אל מעל הראש,
יואב:
כן העיצוב של "המערבל" (ה SCRAMBLER) זה הוא שגרם לי לנטוש את רעיון הפול-סייז שכה רציתי,
אני מכיר את התחושה ה"סופתית" פחות את תחושת הCJ8 אך תודה על ההזמנה, וכן ג'יפ באופן כללי
(ג'יפ אמיתי ולא איזה סטיישן קוריאני עם 4X4 לכביש) דורש זמן איכות וג'יפים בני 20+ דורשים עוד
יותר זמן איכות, ראיתי את הפרוייקט של עומר "בולדוג" ומי כמוהו השקיע כ"כ הרבה זמן איכות בג'יפ?
דרור:
זה מה שאני מתכנן לעשות, למצוא סגירת פיבר ולקצר, בעיית הרישוי ידועה לצערי, אבל עם
שיניים חזקות אשיג לו טסט - כי אני חושב לקנות אחת עם רישיונות וטסט, ברור לי שיעצרו אותי
לאין ספור בדיקות וכל מתנדב מתנ"א ירגיש את עצמו הנדסאי רכב, אך אני אלך על הפרוייקט הזה,
החלום שלי זה טנדר סטייל אמריקה, ואם אפשר לקבל אותו בצורת Jeep אז אדרבה,
תודה לשניכם על התשובות,
אעדכן כשיתחיל הפרוייקט,
רק אל תידבק מידידנו הבולדוג בנטייתו לפרק את היצירה שעתיים אחרי שסיים לבנות אותה (תהליך שארך שנים).
יואב, ה"סיקס" שלך נוסע ומרגיש כמו סיקס ממוצע, ממש כמו שאני אתיופי שמדבר סינית.
שי
כדאי לברר האם ניתן לייבא באופן אישי אחד מקורי ישר מאמא אמריקה.
בהנחה שכלים אלו יוצרו בתחילת שנות השמונים ונכנסים לקטגורית "רכב אספנות".
אם זה אפשרי, זה עדיף מלחתן כאן סופה וסיקס ולנסוע ב"כאילו"
לך על הדבר האמיתי!
ירדתי מייבוא אישי עוד שהראש שלי היה נעול על "פול-סייז" זה יותר מידי כאב ראש בירוקרטי,
וכמו שאני מכיר את עצמי באיזה שהוא שלב הייתי נוגח בבפניו של איזה פקיד מטונף של משרד
התחבורע/מכס/בוחן במכון טסטים, אם היה לי את הראש לבירוקרטיה הזאת הייתי כיום על טנדר
CHEVROLET מאמצע שנות ה70 עם ארגז STEPSIDE ביררתי כבר לגבי יבוא אישי, אתה משלם
מיסים יותר ממה שאתה משלם על הרכב עצמו (כמו שנאמר - רק בישראל) ולא רק זה מוסיפים לך
למכס גם את מחיר ההובלה, ועל המכס אתה תשלם גם מע"מ (אם הבנתי נכון) בקיצור. לא עסק משתלם,
נכון שזה הדבר האמיתי, ואולי יהיה ניתן למצוא אחד עם V8 אך העצבים והשיערות הלבנות שיצאו לי
בגיל 24 בגלל הקטנוניות של גופי המדינה ואילי קיצור תכולת החיים שלי ב10 שנה בגלל העצבים לא שיים את זה
הבניה של כלי כזה תהיה תרפיה עבורי, לפרק אותו כמו שהבולדוג עשה אחרי 5 שנות עבודה, זה יהיה
טירוף הדעת - או סתם מחלה חשוכת מרפא, העניין הוא הבניה העצמית, גם אם אחזור לסובארו GL בזמן
השיפוץ זה יהיה שווה את זה, כי אחרי נגיד חצי שנה - שנה שיפוץ ובניה, אקבל כלי נדיר ויפה,
אין לי בעיה לעבודת כפיים,
דרור,
תודה , אבל יש כמה וכמה סיקסים משודרגים כמו שלי ויותר.
מה שכן רובם אצל חברה מתבגרים עם בעיות נפשיות קלות ובלי בעיות של זמן ותקציב.
לגבי הבולדוג
אפילו אצל גו' לא קוראים לאונס אלים זמן איכות;)
הבעיה הנפשית הזאת שנקראת Off Road Vehicle זאת אחת המתנות הגדולות ביותר לאנושות,
ולא משנה אם זה CJ, סופה, רנגלר, בלייזר, סיירה, ברנקו, F350, איסוזו, ואפילו ניתן להכניס
את הסמוראים, אין לי בעיה של תקציב, אני רווק, ואין לי משפחה לפרנס או בת זוג שצריך להוציא
מידי פעם, (שטוצים יש;-)) כך שאין לי בעיית תקציב או זמן, וגם אם אעבוד על הפרוייקט זמן ממושך
זה יהיה שווה את התוצאה שאני מקווה שתתקבל, לעבוד על זה זה לא תהיה בעיה, שני ידיים
טובות, כלים מתאימים, ושכל, זה כל מה שצריך (מעבר לתקציב)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
הבעיה הנפשית הזאת שנקראת Off Road Vehicle זאת אחת המתנות הגדולות ביותר לאנושות,
ולא משנה אם זה CJ, סופה, רנגלר, בלייזר, סיירה, ברנקו, F350, איסוזו, ואפילו ניתן להכניס
את הסמוראים, אין לי בעיה של תקציב, אני רווק, ואין לי משפחה לפרנס או בת זוג שצריך להוציא
מידי פעם, (שטוצים יש;-)) כך שאין לי בעיית תקציב או זמן, וגם אם אעבוד על הפרוייקט זמן ממושך
זה יהיה שווה את התוצאה שאני מקווה שתתקבל, לעבוד על זה זה לא תהיה בעיה, שני ידיים
טובות, כלים מתאימים, ושכל, זה כל מה שצריך (מעבר לתקציב)
הבעיה נקראת O.C.J.
שהיא בעצם המקבילה לO.C.D.
או בעברית.OBSESSIVE,COMULSIVE,DISORDER .
אבל בסוף ,JEEPORDER!
כן כן יואבי ,כולנו היינו צריכים להיות בשלוותה!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
RONI
כן כן יואבי ,כולנו היינו צריכים להיות בשלוותה!
רגע, יש להם שם ליפט?:D
קובי
"שער מנשה" יותר קרוב לי,
כן זאת מחלה! היא התחזקה אצלי כאשר היה לי את האיפון,
רוני: LOL גדול!
OBSESSIVE, COMPULSIVE ,JEEPORDER
בתרגום חופשי לעברית זה: "הפרעת אובססיה ג'יפאית"
מאחרי מלחמת העולם השניה שוקדים על תרופה למחלה הפסיכיאטרית הזאת, כאשר חיילים אמריקאים
וקצינים שהיה ברשותם WILLIS BM התאהבו בנהיגת שטח, וחזרו עם תסמונת O,C,J וזה החמיר במיוחד
לאחר המלחמה שיצאו רכבי שטח אזרחיים, ולומר לכם סוד, לאחרונה הצליחו לעלות על תרופה,
אך שום ג'יפאי לא מוכן לקחת אותה והיא נגנזה :-P
רכבי שטח לשוק האזרחי,
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
רוב הסדיר שלי הייתי משתנע על "פחי זבל ירוקים" ואני הייתי מאוהב בכלי אל מעל הראש,
יואב:
כן העיצוב של "המערבל" (ה SCRAMBLER) זה הוא שגרם לי לנטוש את רעיון הפול-סייז שכה רציתי,
אני דיברתי על פחי זבל ירוקים, אלה שתופסים מקום חניה וכולם זורקים זבל מסביבם
לפחות פעם אחרונה שהייתי במגדל העמק זה היה ככה.
אגב, סקרמבלר....זה לא בדיוק מערבל, טוב הפעולה זה לערבב או לערבל, אבל זה לא הכוונה בשם
בסלנג אמריקאי "עתיק" משנות ה50 וה60
סקרמבלר זה מישהו שמתעסק.....כמו...לא מפחד להתעסק עם כנופיות מתחרות,
להשתמש במשפט.....LETS SCRAMBLE
שאומר בלעז עתיק, בא נדפוק להם מכות (הפרוש לא בדיוק מדויק אבל הרעיון זהה)
תודה על הדיקדוק, סחטיין, מצאו באמת שם טוב לג'יפ שלהם!
היי, אם מותר להתערב בדיון ...
אז מעיון רב "בחומר המדובר" ומעצם היותי בעלים גאה של SCRAMBLER ( כן, כן ,אמיתי מקורי ואמריקאי)
משמעות השם היא דורס כלומר כמו עוף דורס או טורף. אבל זה רק מה שאני יודע....
חג סוכות שמח ניר
בסלנג אמריקאי הכוונה דומה למה שבסלנג שלנו קוראים "נותן בראש"..;)