ראשית יפה מאוד
שנית האם זו רמת הגימור על פי הנראה בתמונות חלק מהגימור אינו "מוחלק" ודיי יכול לשרוט את האוחז בוא
ואם אני טועה עימך הסליחה.
חייב להמצא פתרון לשתי הבעיות:
ראשית עיגון לרכב
שנית סגירה הולמת למכסה
Printable View
ראשית יפה מאוד
שנית האם זו רמת הגימור על פי הנראה בתמונות חלק מהגימור אינו "מוחלק" ודיי יכול לשרוט את האוחז בוא
ואם אני טועה עימך הסליחה.
חייב להמצא פתרון לשתי הבעיות:
ראשית עיגון לרכב
שנית סגירה הולמת למכסה
מה לגבי נעילה?
אם משאירים את הארגז באופן קבוע בג'יפ פתוח...
מלבד החלקת כל הפינות, ניתן להוסיף פינות עגולות בתחתית ובמכסה לפי טבלת השידרוגים שבאתר. לגבי נעילות , יש שתי אפשרויות . הראשונה זו סגירה בלבד באמצעות גומיה לאורך הארגז שאינה מאפשרת למכסה להיפרד בעת קפיצות וטלטולים, והשניה נעילה באמצעות מנעול ומפתח מסיביים שאינם מאפשרים פתיחת המכסה. בכל מקרה ניתן לגנוב את כל הארגז באם הוא לא יחובר למרכב הרכב.(תמיד אפשר לגנוב את הרכב - והלך הארגז.....)
לקוח עם לנד-קרוזר 98 הזמין ארגז מיוחד הכולל את המערכת הבאה. 1. צמוד למושב האחורי מיכל מים מוארך עם 35 ליטר מים , משאבה חשמלית וצנרת מים גומי למרחק 2.5 מטר מהרכב וברז משנה זרימה. 2. ארגז שטוח עם שלושה תאים שהאמצעי שבהם מוגבה לקבלת מקרר חשמלי הנגרר לפנים בעת פתיחה. 3. שני ארגזים ניידים המונחים לצידי הגבהת המקרר משני הצדדים ,ויוצרים משטח רציף על שטח כל החלק האחורי. העלות לכל הסיפור 600 דולר ומ.ע.מ. שרטוטים וצילומים בשבוע הבא.
ולא מדובר לגבי ג'יפים אמיתיים , כגון סופות או סיקסים. איחסון הציוד בהם נעשה רק בארגזים ניידים ולא בארגז קבוע.אבל בכלים המלוקקים אנו מתקינים עכשו שלושה דגמים של ארגזים שטוחים עם פתרון יפה למקרר. רוחב הרכב נטו שהינו בערך מטר אחד מחולק לשלושה חלקים. החלק האמצעי הינו ארונית שלתוכה נכנס המקרר שגובהו כחצי מטר והוא יושב על משטח ניגרר על מסילות היוצאות החוצה במלואן ומאפשרות גישה לפתיחת המקרר מלמעלה. משני הצדדים נבנות שתי מגרות אחסנה עמוקות בגובה 25 ס'מ, ומעליהן מונחים שני ארגזים ניידים סידרתיים גם הם בגובה 25 ס'מ.בצורה זו נוצר משטח אחיד עליון מעל המקרר והארגזים ,שמאפשר הנחת ציוד קל ניפחי ונגיש , כגון כסאות, שקשי'ם שטיח וכו'. לכל דגם רכב ניבנית מערכת לפי המידות של הארגז מטען האחורי כך שניצול המקום הינו אופטימלי.בחלק האחורי , בין המושבים האחוריים לארגז השטוח ממוקם מיכל מים מואורך ומוסתר של עד 50 ליטר היושב בדיוק מעל הסרן האחורי ועוזר בייצוב הרכב. למיכל מותקנת משאבה בהספק של 4 ליטר לדקה עם צינור וברז לכל מקום רצוי בהיקף הרכב. ברור שיהיו תמונות ושרטוטים בהמשך.
יש באתר שלי גלריה חדשה של מערכת איחסון שלמה הכוללת שני תאים שטוחים קבועים משני הצדדים של מגרה נפתחת למקרר. מעליהם שני ארגזים סידרתיים ניידים ובין כל המערכת למושבים האחוריים מקובע מיכל מים מאורך של 45 ליטר. המיכל יצולם רק מחר. זו מערכת אופיינית שתורכב מחר על טויוטה לנדקרוזר ,אך ניתן להתאים אותה לכל רכב בהתאם למידותיו. מי שלא נוסע עם מקרר , יקבל שלושה תאים תחתונים עם או בלי מגירות, ומעליהם שלושה ארגזים ניידים סידרתיים. מחיר המערכת שבתמונה כולל מיכל המים ומשאבה חשמלית הינו מעט יותר מ3K. מי שיודע לגרור את הקישור לכאן יבורך. בד'כ נמרוד עושה את זה ולכן תודתי מראש.
קישור לתמונות של הארגזים
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/index.html
עכשו הגלריה עם תמונות של ארגז שטוח משולב בארגזים סידרתיים מוכנה לביקורת. כרגיל שכחנו לצלם את הרכב עם המגרה של המקרר במצב פתוח, והתעלמנו לגמרי ממיכל המים שמובנה מאחור , והא כל-כך יפה. מיהרנו לסיים את ההרכבה לפני החושך ועקב כך הפסדנו קטעי צילום חשובים. אבל תוך מספר ימים תהיה גלריה חדשה עם כל כל כל הצילומים.
בגלריה מופיעות תמונות חדשות.מה אתם אומרים על הפתרון המערכתי של איחסון הציוד?
בשבוע הבא מתחיל ייצור של הארגזים הסידרתיים דגם 02. זהו דגם עם גימור חדש המיוצר בציוד חדיש ומדויק. עם קבלת התוצרת הראשונה ננסה לבדוק באם ניתן לספק אותם כקיט להרכבה עצמית במחיר מוזל. נראה שהדגם החדש המופיע ב-9 גדלים שונים אמור לשדרג את המראה החיצוני והגימור בכלל במספר דרגות. ההשקעה בהנדסה עיצובית חדשה נראית בשרטוטים ממש יפה, עתה נותר לראות אם זה אמנם כך גם במציאות.גם בארגזים השטוחים יש תכנית לעיצוב הנדסי מחודש שאמור ליפייף אותם עוד יותר בעתיד. המענין הוא שבמציאות הארגזים נראים הרבה יותר יפה מאשר בתמונות. אולי צריך צלם מקצועי?
מחר אנו מסיימים להתקין ארגז קבוע בדיפנדר שכולל שני תאים עם פתח סגור ונעול לכיוון הדלת האחורית ,ומאחוריהם תא ענק עם דלת מתרוממת הנפתחת באמצעות כבל בלבד לאחר משיכתו מהפתח האחורי. בצורה זו אין כל ידית פתיחה או מנעול על הדלת המתרוממת שתפריע לאיחסון או תאפשר פתיחתה כאשר הג'יפ חונה לבדו. היות והדלת האחורית נעולה עם בריח ומפתח - יש צורך לפתוח אותה קודם בכדי להפעיל את הכבל.בכך מובטח כל הציוד מפני גניבה היות ועל המשטח העליון אין כל אמצעי נעילה הנראה לעין. נפח האיחסון בשלושת התאים עומד על 230 ליטר המוגנים בפני גניבה. מידות הדיפנדר תואמים במדויק למידות של סופה ארוכה. מחר אנו נעלה צילומים של הפתרון שאנו חושבים אותו ליעיל ביותר שפותח לג'פים האמיתיים.
התמונות של הדיפדר טרם הועלו , אך אני מאמין שביום ראשון הקרוב ניתן יהיה לראות אותן. גילוי נאות - הכבל הסמוי לפתיחה האוטומטית של התא האחורי השתחרר, ודורש תיקון התקלה ובדיקת הסיבה וניטרולה. להזכירכם ניתוק הכבל הסמוי אינו מאפשר פתיחת התא האחורי לאף-אחד כולל הנהג באם הוא לא מיומן עם הרבה סבלנות וזמן .
יש אפשרות לראות את הפתרון שלנו לג'יפים פתוחים עם כנפיים בארגז. אנא הגיבו.
חיים, שימו תמונות - אנשים יגיבו.ציטוט:
נכתב במקור על ידי רכס חיים
אני במקרה ראיתי בינתיים את הדפנדר הצהוב של צחי - העבודה יפה ומרשימה ביותר, והמכסה הקופץ הוא ללא ספק האלמנט המתוחכם ביותר בדפנדר כולו. הוא גם היחיד שעובד כמו שצריך :D
חיים,
תמונות.
היום קיבלנו את הארגזים החדשים הסידרתיים דגם 05. הם יותר מקצועיים ועם שיפורים טכניים לנוחיות המשתמש. שחף העלה את הגלריה עקב מוגבלויות שלי , ותודה על זה אך השבוע יהיה כבר הארגזים החדשים בגלריה לחחות דעתכם. הארגז של צחי שנמרוד ראה והוא מופיע בגלריה- הינו הפתרון לג'יפים אמיתיים מה גם שמחירו לא יקר.לפי מה שצחי אומר ,אני מבין שיש פתאום המון מקום בג'יפ והנגישות לכל דבר השתפרה מאוד. אני מקווה שנקבל את חוות דעתו בפורום.
תמונות ארגז בדפנדר 110 פתוח:
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case89.jpg
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case82.jpg
http://www.rehasim.co.il/cases/pics/case90.jpg
נראה מדהים, גם אני רוצה !!!
אז תתחיל לחפש. אבל תדע מראש- קשה למצוא דיפנדרים פתוחים. הרוב סגורים..ציטוט:
נכתב במקור על ידי ניר ל
:roll: :roll: :roll:
:P
אסף.
נעשה לך בכייף. זה הדגם שמתאים גם לסופות למינהן- אם מסלקים את המושב האחורי.
לדעתי, החלק הנפתח כלפי מעלה שיש לצחי הוא לא מוצלח, כי בשביל להגיע אליו צריך להעיף טונות של ציוד.
יותר נכון היה, שוב, לטעמי, לעשות משטח חלק, כמו למשל אצלי, ולארגן מגירה נשלפת בכל האורך הזה, שתאפשר גישה לציוד שמתחת למשטח, ללא פריקת ציוד.
אצלי אין את המגירה, אז אני צריך למתוח ידיים כדי להגיע לציוד הכי קדמי בבאגאז' , אבל עדיין, זה נוח מאוד שאני יכול להגיע לכל כלי, בלי לפרוק שום ציוד.
http://imgsrv.pic4u.co.il/e6d78d88c1...6e0020000.aspx
חנן, תאורטית אתה צודק ,אך מעשית יש לך טעות שאסביר אותה. אצל צחי יש שני תאים מופנים לאחור ותא אחד ענק עם פתיחה עילית מאחוריהם עד למושבים האחוריים .סך הכל 225 ליטר איחסון.עם חלוקה נכונה של הציוד בין שלושת התאים אין יותר שום צורך באיחסון נוסף של משהו מלבד ציוד קל כגון שקשי'ם או שני כסאות.גם ההי-ליפט מצא שם את מקומו. הכל הכל הכל נכנס מלמטה עם עודף איחסון.התא הפנימי עם הפתיחה העילית נועד לאיחסון של חפצים המיועדים לחניות לילה או לחניות ארוכות בלבד,כגון כלי-מיטה ,ולעיתים הוא לא יפתח שבועות ארוכים,בעוד הימנעות מפתיחה עלית מונעת בכלל את אפשרות האיחסון העמוק מאוד שאינו ניתן כמעט לגישה.מימין ומשמאל לאורך הדפנות ולא מעל הדלת העילית מתוכננים שני ארגזים ניידים עבור מזון, וכלי בישול בלבד.יותר חשוב מדעת שנינו היא דעתו של צחי לאחר נסיון מעשי בשטח , באם טעינו או צדקנו. נקווה לחוות דעתו בהמשך.
יש לי הרגשה שלא יצא לך לנסוע עם 9 אנשים ברכב לטיול של כמה ימים, ורשימת חלפים ,כלי עבודה וחילוץ שמביישת את ינוביץ' . על הסאן ברנרד והרועה הגרמנית (שגם צריכים מקום? ) כבר דיברנו? :wink:ציטוט:
עם חלוקה נכונה של הציוד בין שלושת התאים אין יותר שום צורך באיחסון נוסף של משהו מלבד ציוד קל כגון שקשי'ם או שני כסאות.גם ההי-ליפט מצא שם את מקומו.
http://imgsrv.pic4u.co.il/e6d78d39c3...570020000.aspx
http://imgsrv.pic4u.co.il/e6d78d39c3...570020000.aspx
כמה אתה צודק - פעם לפני דור נסעתי עם 4 אנשים והסיוט היה כזה גדול שלמחרת פירקתי את המושבים האחוריים , ומאז בכל הג'יפים שהיו לי תמיד נסעתי עם שני מושבים בלבד.במחשבה שניה- גם אין שום הנאה לנוסעים במושבים האחוריים , אם אלה לא ילדים קטנים, או הרוטווילר.אולי לנסיעה של יום אחד אבל מעבר לזה שכולל לילה בשטח ולא במלון זה באמת קטע.
בשבוע הבא אנו מרכיבים את הארגז האטום המודולרי הראשון על גג של דיפנדר מחברת 'טיפוס- טיולים מיוחדים'. הארגז מחולק לשלושה תאים והוא בנפח ענק של כ-300 ליטר. כל משקלו אינו עולה על 22 ק'ג וניתן לאחסן בו משקל נוסף של 70 ק'ג. בעקבות ארגז זה תיכננו 26 ארגזים מודולריים במידות רוחב של מ-72 ס'מ עד 126 ס'מ. כחברה העוסקת בטיולים עם 4 או 5 נוסעים ברכב - יש צורך במקום איחסון רב לשקש'ים,אוהלים.מזרונים וציוד קל אחר שאין לו מקום בתוך הרכב. הפתרון לאחסנה על הגג באופן פתוח כמקובל,גורמת לציוד להתאבק או להרטב , ולעיתים גם ליפול במהלך הטיול ולהאבד. באם הניסוי יצליח יותקנו הארגזים גם על ג'יפים נוספים. הפתרון יחד עם צילומים וטבלת דגמים יהיו באתר בשבוע הבא.
אתמול הארגז על הגג הורכב לראשונה. הנפח הסופי שלו עומד על 375 ליטר ולמרות זאת הוא נראה קטן על הדיפנדר.כרגע השאלה היא אם באמת הוא יהיה אטום לחדירת מים כפי שתוכנן. עופר אומר שהוא לא חש שינוי בנהיגה מבחינת הגרר. בינתיים תוכננה בחזית הארגז תוספת של כנף אירודינמית המקטינה את הגרר באופן משמעותי והיא עם זווית עילוי של 6 מעלות הגורמת בנסיעה מהירה להרמת כל משקל הארגז עם המטען ,כך שהג'יפ לא 'מועמס' תיאורטית בעומס האנכי.נקווה רק ששטח הכנף יחד עם שטח הארגז לא יגרמו לרכב להפוך למטוס.היות והארגזהגדול ביותר תוכנן לאורך של 1.20 מטר אנחנו נוסיף דגם ארוך יותר של 1.50 מטר עם נפח ענק של מעל 500 ליטר.
על פניו זה נשמע לי כמו הפרזה בכוח העילוי של הכנף, אבל לא על זה רציתי להעיר, וגם אין לי מידע מספרי על זה. יכול להיות שנמרוד יכול לומר משהו יותר אינטיליגנטי על זה.ציטוט:
בינתיים תוכננה בחזית הארגז תוספת של כנף אירודינמית המקטינה את הגרר באופן משמעותי והיא עם זווית עילוי של 6 מעלות הגורמת בנסיעה מהירה להרמת כל משקל הארגז עם המטען ,כך שהג'יפ לא 'מועמס' תיאורטית בעומס האנכי
אם זה נכון, אז זה פשוט רעיון לא טוב, כי הוספת מסה לרכב שמקשה על ההאטה וההיגוי שלו, בלי שהוספת לכוח הנורמלי בין הצמיגים לקרקע, כוח שמקזז באופן נורמלי את ההשפעה של תוספת המסה, ומאפשר לרכב כבד לעצור ולהסתובב באותו מרחק כמו רכב קל.
כשעושים חישוב של יכולת בלימה, ושינוי כיוון הרכב, המסה נעלמת מהמשוואות, אלא אם כן היא נעלמת רק מצד אחד של המשוואה כמו שאתם עשיתם.
למה לעשות את זה? את החסרונות אני מבין וכתבתי (ועדיין לא דיברתי על תוספת הגרר ש"הרווחתם" ) , אבל מהם היתרונות?
חנן צודק לגמרי. המטרה צריכה להיות הורדת גרר, ולא יצירת כוח עילוי - אם כבר אז להפך, ברכב מהיר יוצרים עילוי שלילי (כוח כלפי מטה) אבל זה על חשבון תוספת גרר ולא ממש חשוב בג'יפ.
בכל מקרה, כרגיל - מה עם תמונות?
כרגע האתר עבר שידרוג רציני וניתן כבר לראות את הצילומים של הארגז על הגג- ללא ה'כריש' בינתיים. אלה צילומים שעשיתי בסלולרי והם לא מי יודע מה.באתר החדש יש כבר את כל המערכות לזיווד עבור כל סוגי הרכבים כולל צילומים מידות ומחירים הכוללים ים של אפשרויות. לגבי ה'כריש' יש לי שרטוטים סופיים לייצור אך עדיין אין תמונה היות ורק בסוף החודש יסתיים ייצור האב-טיפוס. אשתדל להכין שרטוט ממוחשב ולהשתיל אותו באתר בהקדם לטובת דעתכם לאחר העיון בו. לא פחות חשובה לי מאוד דעתכם על האתר המשודרג ועל המוצרים שהייתם רוצים לראות בו ועדיין חסרים.כפי שתראו - בחודשים האחרונים עיבנו מאוד את מגוון הפתרונות לזיווד ,ובמיוחד לרכבי שטח- מה שגזל המון משאבים כספיים והשקעה בזמני תיכנון המערכת המודולרית - ובייצור והתקנה של הדגמים החדשים. כעת אנו נמצאים בסופו של תהליך הפיתוח ונותרו שני פריטים אחרונים להשלמת תיכנון עבור רכבי עבודה עם ארגז פתוח. הראשון הוא ארגז ציוד נעול וקשוח צמוד לגב הנהג כדוגמת 'אלפא' אבל מאלומיניום במקום פלסטיק ובמחיר זול יותר. וכן חיפוי נינעל במשטח אלומיניום על כל שטח הארגז הפתוח ובגובה הדלתות, המתקפל לצדדים כמו כנפי שחף.בצורה זו ניתן לסגור את כלי העבודה במקום בטוח מוסתר ולא גניב, ומצד שני ניתן עם פתיחת הכנפיים להשתמש בארגז ללא מגבלת גובה המטען כאילו אין מכסה.הפתיחה נעשית באמצעות טלסקופים הידראוליים והרעיון כולל איטום נגד מים ואפשרות הנחת מטען קל על החיפוי.החומר על ארגזים ייעודיים גמור ,והייצור יסתיים עוד לפני הכנסתם לאתר.מדובר בארגז לבישול הכולל כירת גז ומנגל, בארגז לטבח המכיל מגירות לתבלינים ולציוד חיתוך וקילוף, ובארגז לקפה הכולל בר-משקאות חריפים על כל הציוד המפנק לשטח בשלוש רמות רכישה אלטרנטיביות.לטובת האתר הוספתי את הבאנר של ג'יפולוג בדף הפתיחה. נמרוד,לא מצאתי את האתר שלנו בעמוד הקישורים של ג'יפולוג. האם אפשרי להכליל אותו בסיווג המתאים?