-
תגובה להודעה: מעלה מרזבה - שיפור פשוט אך חשוב !!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ליישר את המדרגה לא יעזור לאורך זמן, זה נעשה בעבר ולא החזיק מסיבה פשוטה, יחידת הסלע במקום, המהווה את המדרגה ומשתרעת בזוית ביחס לכיוון העליה, לכיוון צפון לערוץ שפרץ וחתר בנקודת החולשה של הסלע.
המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה.
זה או ליצוק מגלש בטון מאסיבי שיבטל את המדרגה, שצריך לכלול בתוכו עיגונים ליחידת הסלע מלמטה וחיזוק משמעותי לצד המפל, למניעת התחתרות בשטפון הבא, או לסדר את המפל בצד הצפוני, שם הבלייה אולי תיצור מדרגה קשה לעלייה אבל לא אלכסונית.
בליה משמעותית של מים לוקחת מאות שנים
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יונתן,
זה לא רציני להגיד על מעלה/מעבר זה או אחר שהוא לא מסוכן רק בכיוון אחד.
אתה באמת יכול לשלוט או בכלל רוצה לשלוט באיזה כיוון עוברים בו?
מסכים איתך.
כתבתי את זה רק כתגובה לאלו שטענו שהוא מסוכן גם בירידה. בתור מעבר הכרחי, בכיוון ירידה אין סיבה לוותר עליו.
דרור- לא אומר שאין מקום לשפר אותו. אבל אני מאד מפחד שאם זו תהיה איזו רשות כזו או אחרת, פעם הבאה שנבוא לשם לא נצטרך לשלב...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
בליה משמעותית של מים לוקחת מאות שנים
אני לא יודע כמה שנים אתה מטייל בנגב אם בכלל.. כי אחרי חורף אחד של השטפונות הכל נראה אחרת לגמרי וזה כולל החלקה\כיסוח של מעלות אי אפשר לדעת למה לצפות אחרי שיטפון גדול...
בגלל זה הכי כיף ללכת לטייל ישר אחרי :)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
דרור- לא אומר שאין מקום לשפר אותו. אבל אני מאד מפחד שאם זו תהיה איזו רשות כזו או אחרת, פעם הבאה שנבוא לשם לא נצטרך לשלב...
ואני מפחד שאנשים ייפגעו, ואז אותן רשויות בדיוק יעדיפו לסגור את השביל במקום לשפץ אותו...
בנקודה הספציפית הזו, שיש בה אלמנט של סיכון מיותר, אז מצדי שלא נצטרך לשלב. יש מספיק אתגרים בהמשך גם בלי להסתכן.
-
לא שמעתי על מישהו שהתהפך שם בירידה. גם לא שמעתי על פגיעה משמעותית בגוף. וגם סיכוי קטן שתהיה. כי עם כל הכבוד, אין שם הרבה לאן להתגלגל - מידת הנזק הגופני האפשרית מועטה למי שיושב חגור בתור רכב סגור/עם קשת התהפכות סבירה. ולכן אני לא מקבל את הטיעון שלך דרור, לא מדובר בסכנת נפשות ולא בשום דבר דחוף.
מעדיף שלא יגעו. בוודאי שלא יוזמות פרטיות של "שני שקי מלט".
-
בירידה אף אחד לא עוד התהפך.
בעליה מתהפכים שניים-שלושה בשנה. כל שנה. תבדוק.
אני לא יודע כמה SUV יפניים הפוכים ראית, אבל אני יכול לרמוז לך שאין להם כלוב התהפכות, שהקורות שלהם לא מחזיקות את משקל הרכב בנפילה של 2-3 מטרים שיש במרזבה ושזכוכיות שבורות חותכות בני אדם יופי-יופי.
בכל פעם שאני מגיע ויש לפני שיירה שעולה, תמיד יש רכב אחד או שניים שמרימים גלגלים באוויר וכמעט מתהפכים. לפעמים יש כאלה שמספיק טיפשים כדי לא להוציא מהרכב ילדים וכו' וכאן יש לי בעיה. זה שבנאדם מסוים לא רק נהג מחורבן אלא גם שחצן ואידיוט, לא אומר שהילדים שלו צריכים להיפגע.
חוץ מזה, כולנו יודעים איך זה עובד במדינה הזו - אם וכאשר מישהו חס וחלילה ייפגע, יסגרו לנו את המעבר הזה אם נרצה ואם לא.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
איתמר_DRZ
אני לא יודע כמה שנים אתה מטייל בנגב אם בכלל.. כי אחרי חורף אחד של השטפונות הכל נראה אחרת לגמרי וזה כולל החלקה\כיסוח של מעלות אי אפשר לדעת למה לצפות אחרי שיטפון גדול...
בגלל זה הכי כיף ללכת לטייל ישר אחרי :)
התגובה שלי התייחסה למשפט : "המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה"
בלי קשר לכמה אני מטייל בנגב אם בכלל..
בשטפון זזים אבנים נשטף חול אבל בליה של הסלע הקבוע במקום לא תהיה בטווח הקרוב.
ההמלצות פה היו בניה וההשגות היו על כמה הבניה תחזיק בשטפון, אני טוען שצריך לסתת
את הסלע לשיפועים סבירים ואין סכנה שיקרה לזה משהו בטח לא כתוצאה מבליה לא ע"י רוח ולא ע"י מים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
חוץ מזה, כולנו יודעים איך זה עובד במדינה הזו - אם וכאשר מישהו חס וחלילה ייפגע, יסגרו לנו את המעבר הזה אם נרצה ואם לא.
אני לא יודע את מה שכולם יודעים. גם כשמת מישהו בתאונה בשטח (וזה קורה מדי פעם, ולרוב לא במקומות שהיינו חושבים עליהם) אין לזה שום משמעות מעבר לכותרת ביום ראשון בבוקר.
-
מה שאתה רוצה.
לטעמי אין אתגר וסתם מסוכן ללא הצדקה.
זה לא אומר שלא אמצא את עצמי נוסע לשם שוב ושוב...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
התגובה שלי התייחסה למשפט : "המשמעות היא שהבליה/התפרקות שלה תמיד תהיה באלכסון ותמיד תיצור שיפוע צד בעליה/ירידה"
בלי קשר לכמה אני מטייל בנגב אם בכלל..
בשטפון זזים אבנים נשטף חול אבל בליה של הסלע הקבוע במקום לא תהיה בטווח הקרוב.
ההמלצות פה היו בניה וההשגות היו על כמה הבניה תחזיק בשטפון, אני טוען שצריך לסתת
את הסלע לשיפועים סבירים ואין סכנה שיקרה לזה משהו בטח לא כתוצאה מבליה לא ע"י רוח ולא ע"י מים.
"בלייה" היא מושג הכולל בתוכו גורמים רבים מאד, כולל שילוב של כמה יחד ליצירת כוח הרסני למדי.
לא התייחסתי למים או רוח כגורם בלייה יחיד, וגם במקרה זה טעות עימך, מים הם לא רק מדיום המסה אלא חשוב מכך, מדיום המסיע חומר אברזיבי ובמידה גם חומר המבצע בלייה מכנית של הפצצת המשטח עליו הם זורמים עם מה שהם מסיעים.
תחשוב על זרימה מהירה (אני בכוונה לא מציין מספרים) שבתוכה נעים סלעים במשקל של ק"ג בודדים, עם התאוצה של המים, ותקבל הפצצה מאסיבית של הסיביבה עליה הם נעים.
יש לזה ה-מ-ו-ן כוח, וכן, זה מפרק הרים..
צדק מי שאמר לך שמבט קטן על הנגב אחרי החורף האחרון ממחיש יותר מהכל את מידת ההרסניות וההתחדשות של הכוח הזה.
לעניין המדרגה,
אופן הבלייה שלה וכיוון הבליה תלוי במידה רבה בתכונות שלה (שיכוב, נטייה וכיוון), ולכן היא תתבלה באלכסון לנתיב העליה במקרה הפרטי הזה.
הבלייה יכולה להיות מגלגלי הרכבים שמפרקים אותה לאט לאט או בבת-אחת משטפון חזק (ראה שוב את ההסבר למעלה).
גם זרימה מתונה לאורך שנים, שממיסה ושוטפת את החומר הדק שממלא את הסדקים ומחזיק את המדרגה במקום יוצרת החלשה לא מבוטלת כלל, תוסיף לזה תעבורה לא קטנה והעסק מתפורר לאיטו.
הסיתות לא יעזור כי הסידוק כבר קיים, מתהליכי קימוט טבעיים עתיקים, זה לא גוש אחיד של סלע, גם אם לך, בעין לא "מקצועית",זה נראה אחרת.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
לא שמעתי על מישהו שהתהפך שם בירידה. גם לא שמעתי על פגיעה משמעותית בגוף. וגם סיכוי קטן שתהיה. כי עם כל הכבוד, אין שם הרבה לאן להתגלגל - מידת הנזק הגופני האפשרית מועטה למי שיושב חגור בתור רכב סגור/עם קשת התהפכות סבירה. ולכן אני לא מקבל את הטיעון שלך דרור, לא מדובר בסכנת נפשות ולא בשום דבר דחוף.
מעדיף שלא יגעו. בוודאי שלא יוזמות פרטיות של "שני שקי מלט".
נמרוד,
מה זה משנה אם מתהפכים בעליה או בירידה?
העובדה היא שמתהפכים שם, והשברים למטה מתחדשים כל שנה.
נראה לי שאתה שוכח שבצמוד למדרגה מצפון יש ערוצון קטן, זו לא התהפכות באנרגיה נמוכה על הצד, הרבה מסיימים על הגג.
אתה גם חושב שכולם חושבים כמוך על חגורות וקשתות התהפכות,
המצב הרבה יותר קרוב לתרחיש מצוי של לא מעט שחושבים ש"בשטח לא צריך חגורות"+אלו שהילדים עומדים בסאנרוף (כן, ברור לי שזה דארויניזם..)+הצלמים/מכוונים/מלווים שמשום מה עומדים למטה בציר הגלגלול..
-
שלום לכולם
השמחה היתה מוקדמת מדי, הרשות דחתה את שיפוץ המעבר עד גמר החורף, וגם זה בתנאי שיהיה טרקטור באזור. בשלב זה סעו בזהירות.
נמרוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
שלום לכולם
השמחה היתה מוקדמת מדי, הרשות דחתה את שיפוץ המעבר עד גמר החורף, וגם זה בתנאי שיהיה טרקטור באזור. בשלב זה סעו בזהירות.
נמרוד
כנראה שאין ברירה ...
כמאמר הפתגם: "אם אין אני לי מי לי ...."
למי יש ציוד לתקוע יתד על הקיר ??
מי מוכן להצטרף ??
קדימה, מדובר בגיחה קצרה של כמה שעות עבודה ביום שישי, אח"כ לינה בשטח, מנגל וקרחנה. למחרת טיול. ההובלה עליי ...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
כנראה שאין ברירה ...
כמאמר הפתגם: "אם אין אני לי מי לי ...."
למי יש ציוד לתקוע יתד על הקיר ??
מי מוכן להצטרף ??
קדימה, מדובר בגיחה קצרה של כמה שעות עבודה ביום שישי, אח"כ לינה בשטח, מנגל וקרחנה. למחרת טיול. ההובלה עליי ...
יוסי , מצטרף בכייף ומוכן לעזור במה שצריך , יש גנרטור ,יש רתכת וכלי עבודה נוספים , השאלה אם לא יקומו כל מיני "ירוקים "למינהם , ויאמרו שזו פגיעה בערכי הטבע .
מעוז
-
לצורך העיניין הזה, אין ירוק ממני.
המטרה היא מניעת ההשחתה ופגיעה נוספת בשטח. עקב גריסה של הסלע בנסיונות נואשים של כאלה שלא הצליחו לעלות ולא התהפכו...
מה רע עושה יתד תקועה בנקודה קריטית לעיגון ?
לגופו של עניין:
1. זו אינה שמורת טבע.
2. זה לא מזיק רק מועיל.
3. זה לטובת הציבור, רוב הציבור שלא יכול לעלות או שעולה רק במזל.
4. אם לא ניתן לזה תהודה גדולה מדיי, עד שמישהו ישים לב, היתד כבר תחליד מזוקן ....
אהיה באיזור כנראה כבר בשבת הקרובה. אם יש לך זמן ויכולת להצטרף, אשמח.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
1. זו אינה שמורת טבע.
זו כן שמורת טבע, למרות שהסימון במפה באזור הזה קצת מטעה. שמורת מצוק הצינים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
יוסי
דיברתי כרגע עם מנהל הערבה של הרשות, הוא אמר שאחרי החג ישפצו את המעלה, למרות שהמקום אינו שמורת טבע, כל הכבוד.
נמרוד
נדב,
שים לב ...
וגם אם כן , מה הפסול? אין כאן לא השחתה ולא כוונה לכך, אלא ממש ההיפך.
אני צריך מישהו שיש לו קונגו נייד, או כלי אחר שיכול לקדוח חור בסלע. בקוטר של כ 1-1.5" באורך של עד מטר.
הכוונה לשתול פנימה מוט עם חור בקצה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
נדב,
שים לב ...
וגם אם כן , מה הפסול? אין כאן לא השחתה ולא כוונה לכך, אלא ממש ההיפך.
אני צריך מישהו שיש לו קונגו נייד, או כלי אחר שיכול לקדוח חור בסלע. בקוטר של כ 1-1.5" באורך של עד מטר.
הכוונה לשתול פנימה מוט עם חור בקצה.
לפי המפה זה כן שמורת טבע, ולא אמרתי שיש בכך משהו פסול.
אגב, מוט כזה שימושי רק למי שיש לו כננת, ואלו בד"כ יעברו שם בלי בעייה ממילא, אז לא יודע אם זה שווה את המאמץ ...
-
נדב
שים לב, לדיברי מנהל הדרום של הרשות המעבר אינו בשטח שמורת טבע.
נמרוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב42
לפי המפה זה כן שמורת טבע, ולא אמרתי שיש בכך משהו פסול.
אגב, מוט כזה שימושי רק למי שיש לו כננת, ואלו בד"כ יעברו שם בלי בעייה ממילא, אז לא יודע אם זה שווה את המאמץ ...
מעל לעוגן, על לוחית מתכת, ייצרב באותיות זהב, בצבע כסף, בזו הלשון :
"נדב טען שזה לא שווה את המאמץ" ...
החיים מלאים באנשים כמוך, נדב, מזל שלא כולנו מקשיבים להם ... אחרת שום דבר לא היה זז ...
קדימה,
אני עדיין ממתין למתנדב עם כלי מתאים ונכונות לעזור.
-
יוסי
מוכן לעזור אבל רק בשבת ה27 לחודש.
נמרוד
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
sos4u
מעל לעוגן, על לוחית מתכת, ייצרב באותיות זהב, בצבע כסף, בזו הלשון :
"נדב טען שזה לא שווה את המאמץ" ...
נדב: יש לי טוש זהב בצבע כסף, אם אתה רוצה :rolleyes:
החיים מלאים באנשים כמוך, נדב, מזל שלא כולנו מקשיבים להם ... אחרת שום דבר לא היה זז ...
נדב: החיים מלאים באנשים עם כל מיני דעות. אתה לא חייב לקבל כל דעה שנזרקת לאוויר, אבל בד"כ כדאי להקשיב...
קדימה,
אני עדיין ממתין למתנדב עם כלי מתאים ונכונות לעזור.
וברצינות, אני לא מבין מאיפה באה פה המתקפה האישית הזו.
לא התנגדתי לקבוע את המוט הזה. גם אם לדעתי הוא מיותר, ממש לא מפריע לי שהוא יהיה שם.
לעניין הזה, אין משמעות מבחינתי אם זו שמורת טבע או לא. פשוט בשרשור אחר לפני מספר חודשים, כאשר המלצתי על לינה בשטח של השמורה הזו ממש מתוך קריאה שגוייה של תחום השמורה, אחד החברים פה העמיד אותי על טעותי והראה לי שזו אכן שמורה, לפחות לפי המפה:
http://jeepolog.com/forums/attachmen...1&d=1289893104
ובכלל, לטעון או לרמוז שבגלל אנשים כמוני שום דבר לא זז ? מה אתה יודע עלי ? על הדברים שאני עושה למען הקהילה בגלוי ובסמוי ? בתחום הזה, לצערי, אתה ממש לא יודע על מה אתה מדבר...
נדב.
-
1. אין פה "מתקפה" ובטח לא "אישית". אם לזה אתה קורא מתקפה .... מה יהיה כשבאמת תעצבן אותי ...
2. אם הרשות הגדירה שזה מחוץ לשמורה, אז מי אנחנו שנכניס אותה לשם? דבר שני, מה עניין שמיטה להר סיני ? ואם זה בשמורה ? אז א"א לשפץ ? מעלה עוזי, לא בשמורה ? ובכ"ז באו "החצופים" מהכתבה של PW, ו"הרסו" את המקום ע"י חידוש הכתובת ....
3. אני נוסע עם כננת, ולא הייתי מנסה לעלות ללא עיגון, ואיך לומר, האוטו שלי זה לא בדיוק "פוקוס ליסינג" [וכבר ראה איזה מעלה או שניים] .... ואני משוכנע שגם אחרים ינהגו כמוני, ויעגנו את עצמם, ברגע שיהיה לאן...
4. אם נחסוך ורק תאונה אחת, שווה המאמץ. ואפשר לחשוב, איזה מאמץ .... עילאי. כולו טיול עם משימה בצידו, ושכרה לטובת הכלל...
אם שמת לב, כל תגובה, מחייבת להקשיב לצד השני ....
לא הייתה כוונה לפגוע בך אישית, אבל במקרים רבים, יוזמה שעלתה, נופלת בגלל "ייתר רעיונות" וחסר במתנדבים....
אז שמעתי לעצתך, ואני אפילו מבין שזה מיותר ולא חשוב, ואני גם מסכים אפילו שהאתר בתחום השמורה, ובכל זאת קורא למי שיש באפשרותו לעזור, להצטרף.
נמרוד,
לא צריכה להיות בעיה להזיז ל 27 ...
-
נדב,
תסתכל במקרא של המפה על ההבדל בין שמורה שהשם שלה מופיע בפונט רגיל, לבין שמורה שהשם שלה מופיע בפונט נטוי.
עירא
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עירא
נדב,
תסתכל במקרא של המפה על ההבדל בין שמורה שהשם שלה מופיע בפונט רגיל, לבין שמורה שהשם שלה מופיע בפונט נטוי.
עירא
אני לא מול מפה...אבל זה מעניין! מהו ההבדל?
תודה
נועם
-
עירא- ומה יהיה עכשיו...? :shock:
-
הראשון שמורה מוכרזת.
השני - מוצעת.
-
יוווו - כמה דיבורים על מוט אחד קטן.
יאללה, תתקעו אותו וסגרו עניין.
-
אני חושב שההערה של נדב מאוד נכונה, יתד תעזור רק למי שיש לו כננת, ואלו ( ;) בד"כ) אנשים שמסוגלים לעבור את המעבר הזה גם היום ללא סכנה.
כמו שנאמור פה, מדובר בציר חיוני, ומעבר מאוד מפתה (העיקוף מאד ארוך) ולכן גם נהגים פחות טובים נאלצים להתמודד איתו.
למרות הציניות של נמרוד (מה רע בשני שקי מלט?), אני חושב שהפתרון צריך להיות מבוסס על כלים כבדים (רשות?) או בניה יציבה מלמטה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zivo
אני חושב שההערה של נדב מאוד נכונה, יתד תעזור רק למי שיש לו כננת, ואלו ( ;) בד"כ) אנשים שמסוגלים לעבור את המעבר הזה גם היום ללא סכנה.
כמו שנאמור פה, מדובר בציר חיוני, ומעבר מאוד מפתה (העיקוף מאד ארוך) ולכן גם נהגים פחות טובים נאלצים להתמודד איתו.
למרות הציניות של נמרוד (מה רע בשני שקי מלט?), אני חושב שהפתרון צריך להיות מבוסס על כלים כבדים (רשות?) או בניה יציבה מלמטה.
כנס ל youtube ותכתוב "מרזבה", ואז תמצא לי אחד שעלה ולא הסתכן ...
ואני חושב שבמקום, לשבת מול המקלדת, תביא חבר או שניים שיודעים לערבב מלט, ותבוא, תאסוף איתנו אבנים, ובזמן שנתקע יתד לבעלי הכננות, תוכל לבנות עם שני שקי מלט, ומבחר מאבני הנגב, דיפון שיעזור לכאלה שאין להם כננת. מבטיח לעזור לך ...
אגב, מה הקשר בין כננת ליכולת המעבר,[ ראיתי כ"כ הרבה כננות מותקנות על רכבים סטנדרטיים לחלוטין ] לא הצלחתי להבין אבל, שיהיה....