תגובה להודעה: הצעת חוק - איסור תיקון כלי רכב
[quote=pinister;347475]נכון, אבל אני הוכשרתי רשמית לנהוג ברכב, כמו כל אחד שקיבל רשיון, quote]
לא פלא שמדינת ישראל מובילה בכמות הרוגים ותאונות דרכים בהשוואה לאירופה/ארה"ב .
כאן ידידי , מלמדים לעבור ת'טסט..., לא לנהוג !!!
לא פרקטיקה,אימון,משטחי החלקה,תגובה במצבי חירום ואפילו לא לימוד והבנה בסיסית איך
בכלל נע הרכב (הנעה קדמית/אחורית) והשפעותיה ,כמו גם ,הכוחות השונים שפועלים עליו.
מזיינים לנו ת'שכל ומחפשים אותנו ,קהל הג'יפאים ,בכביש ובטסטים על שינויים ושיפורים ברכב כמו הגבהות,צמיגים,'בגושים' וכו'...בטוענה ובתירוצים על מעורבות בתאונות,סיכון חיי אדם וכל מיני חארטות...שיבוא מבחינתי שר התחבורה,נציג בכיר ממשרד התחבורע ויוכיח לי בנתונים רשמיים, שאכן כך המצב.אתם יודעים מה ...לא אני ולא אתם צריכים את העובדות והנתונים,אנחנו יודעים בדיוק מהם .פשוט נח מאד לשר התחבורה ובכירי משרדו המצב הקיים.למה להתחיל לעבוד,לשנות ולהפעיל את הראש וההיגיון האנושי , כשמשלמים את אותה משכורת על לגרבץ כל היום,לשתות קפה ולחשוב רק על איזה צד של אינטרס אישי אני הולך לטפח היום .
תרשו לי , לא לחזור על דבריו של 'קובי ערבה' ,אלא לצטט אותם! כי אין... פשוט אין מה להוסיף :
"החוק הזה, במילים פשוטות, לא נועד להעלות את רמת הבטיחות של הרכבים, ולא להפחית את גניבות הרכב, ולא למנוע העלמות מיסים (מי אמר שמוסך מורשה לא עובד בשחור? הצחקתם אותי...). הוא נועד למלא בכסף נוסף את בעלי המוסכים הגדולים, מוסכי היבואן ורשתות "מרכזי השירות" למיניהן, ודוחפים אותו עסקנים מלוכלכים ופוליטיקאים קטנים בשם איגוד המוסכים באינטרס מובהק. אין שום ספק שבגין החוק הזה, שיעבור ודאי אישור בקרוב, יועברו מתחת לשולחן או מעליו מעטפות שמנות עם חבילות נאות, או טובות הנאה אחרות, שהם השמן שמחליק כל חוק או החלטה בתקופה האחרונה במדינה הזו. שוחד, שחיתות וריקבון, כל חור שתכניס את הראש אליו בארץ תמצא אותם."
שחר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיא
אלי@ אתה תמים כמו ילד אם אתה חושב ככה. גם המוסכים הגדולים מחזיקים את הסבא של העוזרת בשביל התעודה שהוא קיבל בזמן המנד"ט ...
גיא ידידי היקר
לא סתם כתבתי מוסך המומחה ל... ולא מוסך מורשה ל...
אני לא מכיר בערכן של תעודות נייר, במקצוע שלי אין אופציה לניירות - או שאתהת יודע מה שאתה עושה או ש... יתגדל ויתקדש.... בגלל זה אני מכיר בערכו של בעל מקצוע לפי העבודה שהוא עושה ולא לפי התעודה שתלויה לו במשרד
רובכם מגיבים תגובה אינסטינקטיבית, בכלל לא קשורה לחוק הזה.
החוק הזה שמקודם על ידי איגוד המוסכים בסך הכל אוסר על תיקון במוסך לא מורשה - אין כאן שום חידוש או שינוי לגבי תיקונים עצמיים בבית.
יש בעיה של מוסכים שפועלים ללא רישוי, והיא בעיה אמיתית. מוסך ללא רשיון = מוסך שאחרי ששילמת לו כסף, אפילו אין לך למי להתלונן אם הוא עשה עבודה לא טובה.
אבל בין זה לבין תחזוקה עצמית בבית אין כלום, זה אפילו לא מוזכר בחוק.
העיקר כולכם צועקים ומתלהמים על זה שאסור לתחזק לבד את הרכב...
אסף.
ולי יש רק שאלה אחת לחברי הכנסת הנכבדים,
כמה תאונות נגרמו השנה עקב רכב לא תקין שטופל במוסך שאינו מורשה?
כמה תאונות נגרמו עקב עבירות תנועה שמשטרת התנועה לא מנעה?
כמה תאונות נגרמו על ידי נהגים מורשעים שבתי המשפט לא הורידו מהכביש?
בקיצור ה $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ לא נותנים לעובדות לבלבל אותכם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
רובכם מגיבים תגובה אינסטינקטיבית, בכלל לא קשורה לחוק הזה.
החוק הזה שמקודם על ידי איגוד המוסכים בסך הכל אוסר על תיקון במוסך לא מורשה - אין כאן שום חידוש או שינוי לגבי תיקונים עצמיים בבית.
יש בעיה של מוסכים שפועלים ללא רישוי, והיא בעיה אמיתית. מוסך ללא רשיון = מוסך שאחרי ששילמת לו כסף, אפילו אין לך למי להתלונן אם הוא עשה עבודה לא טובה.
אסף.
תכלס, זכור לי משהו מהילדות שבאמת אסור לתקן לבד מכוניות. אפילו לרוקן את המאפרה כמו שדרור אומר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
pinister
נכון, אבל אני הוכשרתי רשמית לנהוג ברכב, כמו כל אחד שקיבל רשיון, אבל רוב האנשים המטפלים ברכב שלהם לא קיבלו שום הכשרה רשמית, ולמרות שרובם יודעים מה הם עושים, חלקם (לא יקיר...) עלול לטעות בגלל חוסר ידע.
ולהחליף רפידות, למשל, דורש קצת יותר ידע מאשר לקדוח חור לדיבל (למרות שגם כאן עלולים לקדוח בטעות צינור מים או קו חשמל. רגע, צריך גם לזה אישור...???).
רק דבר אחד הייתי רוצה להעיר לך, בתור אחד שעבד במוסך או 2.
ההסמכה שיש על הקיר- היא של הבעלים, ואין קשר בינה לבין הפועל שעובד לך על האוטו. לרוב הוא אחד שלא ישב מעולם בכיתת לימוד מכונאות, והנה הוא מרכיב לך ולעוד עשרות ברקסים.
אז תבוא ותגיד שהבעלים אחראי על העבודה שלו "ועובר על הרכב אחריו". הצחקת אותי.
הביטחון שאתה מרגיש כשאתה יוצא ממוסך הוא בראש בשלך בלבד, והוא פיקציה.
אגב, במוסכים המורשים המצב חמור הרבה יותר, רוב הפועלים רוויים באנטיגוניזם על המוסך, השכר, המנהל עבודה וכך הלאה. למה זה גורם אתה יכול לנחש (כל מה שיעלה בראשך- נכון).
הכל קשקוש
רק אינטרס כספי עומד מאחרי החוק.
מספרים לנו על "חאפרים"
הרי יצרן הרכב בעצמו (טויוטה לדוגמא) ייצר רכב שלפתע לא בולם ורץ לתוך הצומת ומתרסק למוות.
מה שמכעיס יותר מהכל הוא , שמשרד התחבורה מתיימר לספר לנו סיפורים על בטיחות ,סדר,חוק ואכיפה , מטיל עלינו איסורים לרוב ,זאת בזמן שהוא , הוא ולא אחר , אחראי באופן ישיר למותם של אזרחים יום יום בכבישים בתאונות דרכים , שכלל לא צריכות להיות כורך המציאות !!!
מנכ"ל 'אור ירוק' ,מר שמואל אבוהב, זועק כבר חודשים רבים ומדבר על שיפור תשתית כבישים
במקומות בעייתיים ,שיכולה היתה לחסוך חיים .הפרדת מסלולי נסיעה (אקטיבית) בכבישים דו סיטריים זו רק דוגמא אחת מיני רבות .
זוכרים את תאונת הרכבת בה היה מעורב רכב מסחרי בדרום לפני כחודש בערך ? , בה נהרגה
משפחה שלמה ? מעניין שכשבוע אחרי אותה תאונה מזעזעת ,נפתח לתנועה המעבר העילי
שכבר היה בנוי ומוכן כבר אז , אבל המתין לאישורים . בירוקרטיה = היא מה שהרגה את האנשים
האלה , לא הרכבת !!! אתה מבין את זה סאנשיין ??? מר שר התחבורה ישראל כץ ?
שימו לב , בחיי ...אני מצטט מתוך אתר מאקו : " בחזונו של ישראל כץ שני דברים עיקריים: הראשון הוא המאבק בתאונות הדרכים והשני הוא לקרב את הפריפרייה למרכז. הוא חולם על מדינה אירופאית מתוקנת, הצלת חיי אדם ושיפור השירות לציבור."
הצחיק לי אתם יודעים בדיוק את מה ...ראית אסף איזה איפוק אני מפגין ?
שחר.
דבר אחד מאד מדהים אותי,
איך אפשר להמשיל למכור את כול הלוקשים האלה בשם "בטיחות בדרכים"
מעבר לגבולות מדינת ישראל יש עולם שלם עם כמה מליארדי תושבים,
לחלק ענק מהם אין כול חוקים שאוסרים על בעל הרכב לתפל בריכבו בעצמו, כמו כן אין כול פיקוח על "מיהו מכונאי"
ובכול זאת, אין כול סטטיסטיקה בשום מקום שתוכיח שעבודה "לא מקצועית" גורמת לאלפית אחוז של תאונות.
כמו כן אין סטטיסטיקה שמראה ששנויים ברכב, שיפורים, גודל צמיגים ושאר ירקות גורמת לתאונות, אפילו לא אחוז אפסי!
איך אפשר למכור את הזבל הזה לאוכלוסיה שביכול, הכי מלומדת בעולם?
או שאני בכלל לא בכיוון הנכון, אוכלוסיה מלומדת=אוכלוסיה ששונאת כלי רכב ותשתמש בכול כלי להפטר מהם?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tzagi
דבר אחד מאד מדהים אותי,
איך אפשר להמשיל למכור את כול הלוקשים האלה בשם "בטיחות בדרכים"
מעבר לגבולות מדינת ישראל יש עולם שלם עם כמה מליארדי תושבים,
לחלק ענק מהם אין כול חוקים שאוסרים על בעל הרכב לתפל בריכבו בעצמו, כמו כן אין כול פיקוח על "מיהו מכונאי"
ובכול זאת, אין כול סטטיסטיקה בשום מקום שתוכיח שעבודה "לא מקצועית" גורמת לאלפית אחוז של תאונות.
כמו כן אין סטטיסטיקה שמראה ששנויים ברכב, שיפורים, גודל צמיגים ושאר ירקות גורמת לתאונות, אפילו לא אחוז אפסי!
איך אפשר למכור את הזבל הזה לאוכלוסיה שביכול, הכי מלומדת בעולם?
או שאני בכלל לא בכיוון הנכון, אוכלוסיה מלומדת=אוכלוסיה ששונאת כלי רכב ותשתמש בכול כלי להפטר מהם?
טזאגי היקר
אל תתיפיף בבקשה.
גם לאומה החזקה בעולם מוכרים לוקשים וגם אתם אוכלים את זה.
עניין החור בתחת של האוזון למשל ...
אנשי מכירות טובים ימכרו שלג לאסקימוסים, נכון ?
הפתגם הזה הוא המצאה שלכם.
אז מוכרים, הלוביסטים מוכרים לשר
השר מוכר לממשלה
הממשלה, מה איכפת לה ? ...
ואנחנו, אנחנו מוכרים לעצמינו :)
קטע יפה, בארה"ב ( כך פורסם פעם ) משקיעים יצרני הרכב כסף בפירסומים שיגרמו ללקוח להרגיש טוב עם רכב שכבר קנה .... יענו לטשטש את הדיסונסס הקוגניטיבי ( איזו מילה מפוצצת :) )
זה קורה בכל העולם.
1984 זה לא רק בחלום
בובו,
אתה תוקף את הסימפטום ומזניח את המחלה.
אי אפשר למכור לאלה שלא רוצים לקנות בדיוק כמו שאי אפשר לאנוס את המעונינים באונס.
או, נותנים לעם את מה שהוא דורש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
אני לא מכיר חוק ישן / אחר - אבל זה מאוד מתייחס לזה שאסור לך לעשות משהו לבד:
"מתקן בלתי מורשה" – אדם המבצע עבודת תיקון ואחזקה של רכב מנועי ללא הסמכה לפי דין;
"תיקון" – תיקון או טיפול מכני, חשמלי או אלקטרוני ברכב, לרבות פעולות אחזקה, פחחות וצביעה וכן תיקון מערכת מיזוג אוויר או טיפול בה.
איסור מסירת רכב לתיקון בידי גורם בלתי מורשה 2. לא ימסור אדם רכב לצורך תיקונו לאחד מאלה:
(1) מוסך בלתי מורשה;
(2) מתקן בלתי מורשה.
אחריות בעל הרכב 3. נעברה עבירה לפי סעיף 2 על ידי מי שאינו בעל הרכב, יראו את בעל הרכב כאילו עבר את העבירה, זולת אם הוכיח כי לא ידע ולא היה עליו לדעת כי רכבו נמסר לתיקון במוסך בלתי מורשה או אצל מתקן בלתי מורשה וכי נקט אמצעים סבירים כדי למנוע את ביצוע העבירה.
אחריות מפעיל מוסך בלתי מורשה 4. המפעיל מוסך בלתי מורשה או המבצע את התיקון ברכב במוסך בלתי מורשה, דינו – קנס 20,000 שקלים חדשים או 18 חודשי מאסר.
שחף,
אני לא רואה בתקנה הזאת איסור על תיקון הרכב הפרטי שלך.
אני לא אומר חלילה שמותר, אולי זה בתחום האפור ואולי בתקנה אחרת, אבל התקנה שהבאת פה מדברת על מסירת הרכב לידי צד ג' שאינו מוסמך לתיקון.
ושוב, אולי אני מדבר שטויות, עו"ד אני כבר לא אהיה (תודה לאל), אבל זה מה שאני מבין מהטקסט.
איתי
לשון החוק די ברורה לדעתי:
איסור מסירת רכב לתיקון בידי גורם בלתי מורשה 2. לא ימסור אדם רכב לצורך תיקונו לאחד מאלה:
(1) מוסך בלתי מורשה;
(2) מתקן בלתי מורשה.
אחריות בעל הרכב 3. נעברה עבירה לפי סעיף 2 על ידי מי שאינו בעל הרכב, יראו את בעל הרכב כאילו עבר את העבירה, זולת אם הוכיח כי לא ידע ולא היה עליו לדעת כי רכבו נמסר לתיקון במוסך בלתי מורשה או אצל מתקן בלתי מורשה וכי נקט אמצעים סבירים כדי למנוע את ביצוע העבירה.
כשבעל הרכב מוסר את הרכב לעצמו, והוא בידיעה שהוא עצמו לא מוסך או מתקין מורשה, הוא אשם
אם כוונת החוק היתה לפטור את בעל הרכב מהחוק (ע'י עבודה עצמית) היו כותבים את זה במפורש כיוצא מהכלל.
ממש לא. החוק הזה נועד לקחת את הפרנסה ממוסכי המדרכה. הוא יוזמה של איגוד המוסכים וזה הכל.
לא תמיד צריך לצעוק, לא תמיד גוזלים אותנו ומגבילים אותנו. אבל אם אתם בוחרים להיות מסכנים ודפוקים - אני לא מתערב.
אסף.
לא מצליחים להכיל חוק על הפשע המאורגן אז מתחילים להיטפל לאזרחים שכן מפחדים מהחוק...
חשבתם למה החוק מהלך אימים על הקליינטים ולא על המוסכים הלא מורשים?
למה לא מחוקקים חוק ישיר נגד מוסכי המדרכה והמוסכים הפועלים ללא רשיון?
אהה, יש כבר חוק כזה...
אז למה אותו לא אוכפים??
יותר קל לשוטר לרדוף אחרי המסומם מאשר להתעסק עם סוחרי הסמים וכנופיות הפשע.
סיכומו של דבר שיהיה עוד דף שאף אחד לא קורא או מיישם בספר החוקים המפואר שלנו.
עוד אחד שיתווסף לדוגמא לחוק הקסדות לאופניים.
ושלא תבינו לא נכון, אני מאוד בעד שאנשים ילמדו מקצוע ויעסקו בו בכבוד כמו בשוויץ למשל.
שם אפילו נגר לומד שבע שנים ואסור לאף אחד לעבוד בלי תעודת מקצוע.
אבל דם חוק הוא חוק....
אולי שיחוקקו חוק שהמשטרה חייבת קודם לאכוף את החוקים שכבר חוקקו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לא מצליחים להכיל חוק על הפשע המאורגן אז מתחילים להיטפל לאזרחים שכן מפחדים מהחוק...
חשבתם למה החוק מהלך אימים על הקליינטים ולא על המוסכים הלא מורשים?
למה לא מחוקקים חוק ישיר נגד מוסכי המדרכה והמוסכים הפועלים ללא רשיון?
אהה, יש כבר חוק כזה...
אז למה אותו לא אוכפים??
יותר קל לשוטר לרדוף אחרי המסומם מאשר להתעסק עם סוחרי הסמים וכנופיות הפשע.
סיכומו של דבר שיהיה עוד דף שאף אחד לא קורא או מיישם בספר החוקים המפואר שלנו.
עוד אחד שיתווסף לדוגמא לחוק הקסדות לאופניים.
ושלא תבינו לא נכון, אני מאוד בעד שאנשים ילמדו מקצוע ויעסקו בו בכבוד כמו בשוויץ למשל.
שם אפילו נגר לומד שבע שנים ואסור לאף אחד לעבוד בלי תעודת מקצוע.
אבל דם חוק הוא חוק....
אולי שיחוקקו חוק שהמשטרה חייבת קודם לאכוף את החוקים שכבר חוקקו?
מסכים עם כל מילה.
מותר לרוקן את המאפרה לבד ?
עידו
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
ממש לא. החוק הזה נועד לקחת את הפרנסה ממוסכי המדרכה. הוא יוזמה של איגוד המוסכים וזה הכל.
לא תמיד צריך לצעוק, לא תמיד גוזלים אותנו ומגבילים אותנו. אבל אם אתם בוחרים להיות מסכנים ודפוקים - אני לא מתערב.
אסף.
אני אתקן אותך ...אנחנו לא בוחרים להיות מסכנים ודפוקים...אנחנו פשוט כאלה !!!
האהבה שלנו לתחביב המטורף הזה ,של כולנו ,כולל אותך...עולה לנו בביוקר...
שעות של עבודה עצמית ותחזוק/שיפור הג'יפ , שעות רבות אל מול המסך כאן באתר(סוג של
התמכרות ?)כספים רבים שמוקצים לטובת השיגעון , ריצות , טירטורים ומה עם הטסט =בכלל סרט...אחרי כל זה , צריך להיות אמיתי , כמה זמן נשאר למשפחה אישה/ילדים ?
אז כן , באיזה שהוא מקום אנחנו באמת כאלה .*עיין ערך מעללי משרד התחבורה/מכס ושות'
בשרשור שפתחת *עיין ערך בשרשורי נעים ועוד...
חבל , פשוט חבל שאנחנו לא מתלכדים ועושים משהו , כי כח ...ממש לא חסר .
כמה כלי רכב נכחו במפגש ג'יפולוג 2010 ? כ - 900 לערך ? ועם כמות אנשים של יותר מכ 1200 ? וכל זה כמובן בהרכב חסר . עבודת הכנה לא פחות ממעולה עם נתונים רשמיים , כולל השוואה מול מדינות אירופה / ארה"ב , הצגת הבעיה או המצריך שינוי דחוף ,מנקודת מבט ונסיון
שלנו והצגתם לשר התחבורה ולכל הנוגעים בדבר יכולה וצריכה להוביל לשינוי .הכל תלוי ברצינות
ורמת הלחץ ובלאגן שיוצרים .
לסיכום : אסיים במשפט הידוע מהתוכנית "מצב האומה"...
"אל תשאל מה המדינה יכולה לעשות בשבילך , אלא , מה אתה יכול לעשות לה בחזרה... "
נ.ב : עידו , אל תצחק ...תמתין שאסיים את תואר ההנדסאי , תן צלצול... אני כבר ירוקן לך :rolleyes:
שחר .
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
בזה אני מסכים. אממה - מחר יהיה לך שכןשעיצבנת אותו (או כל אחד אחר שרוצה להתנקם בך),
הוא יכול לדווח ואתה תמצא את עצמך אוכל ז*ן.
ולגבי החוק, החוק נועד לאלו ששומרים אותו (וגם נפגעים ממנו).
במדינת ישראל יש לא מעט אנשים שהחוק הוא לא בנורמה שלהם.
הוא נועד בעיקר ל"אשכנזים לפלפים".
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שחף110
בזה אני מסכים. אממה - מחר יהיה לך שכןשעיצבנת אותו (או כל אחד אחר שרוצה להתנקם בך),
הוא יכול לדווח ואתה תמצא את עצמך אוכל ז*ן.
גם זה כבר קרה, לפני שנים לא מעטות, וכשהבינו שלא מדובר ב"מוסך" הלכו כלעומת שבאו..
יש גם פסיקה לגבי בעל עסק כזה או אחר שעשה טיפול לרכב שלו בתחומי העסק, קיבל תלונה מהפקחים של משרד התחבורה, וזוכה בבית משפט (כי מדובר ברכב שלו והוא לא קיבל תשלום מלקוח תמורת זה).
אסף.