תגובה להודעה: צמיגי "31 על ג'ימיני
איזה בחור, דני ?
מי שקנה את הקיט ממני, ידע גם ידע. לא כי אני סיפרתי (אני בכלל לא הייתי עד לעיסקה) , אלא כי הוא הכיר את הקיט ואת העניין של השיוף, ולא קנה חתול בשק. נהפוכו, הטרנספר עצמו עבר שיפוץ (מיסבים וכד') ולכן מתוך כך שגם נבדק בשלמותו.
ושוב - הכל מבוסס גם על נסיון של עוד עשרות כלים שנוסעים כל יום ברחבי העולם. אז בוא ניתן קצת קרדיט לזה.
בכל מקרה, מצטרף לסייפא של דברייך - כל קיט הפחתה יהיה מצוין. ויש כמובן את הקיט הנדיר של 1:8 :) וכמובן השילובים של דבל טרנספר או KICKER3.
הנחת יסוד מוטעית הקשורה למהירות הסופית של רכב היא שהחישוב הוא בסה"כ קצת מתימטיקה – לוקחים מהירות סיבובי מנוע, מכפילים ביחס ההעברה, מכפילים ברדיוס הגלגל ואיזה פאי או שניים בדרך והופ! יש מהירות סופית.
זה נחמד, אבל זה נכון רק בספרי פיזיקה של ביה"ס. במציאות יש עוד כל מיני גורמים שרובם משפיעים מעט וגורם אחד שמשפיע המון – היכולת של המנוע להגיע לסל"ד שאתם מחשבים בו.
כדי שמנוע יוכל להגיע לסל"ד מסוים הוא צריך הספק כלשהו, ועל ההספק הזה להיות גדול יותר מההתנגדות הכוללת לתנועה אחרת לא ניתן להאיץ. בגלל זה מורידים הילוך בעליה חדה: ההתנגדות לתנועה גדלה, ההספק נהיה קטן מדי אז מעלים סל"ד (מורידים הילוך) ומקבלים עוד כוח. הספק המנוע גם לא עולה ככל שמעלים סל"ד; זה נכון רק עד נקודה מסוימת, מעבר לה ההספק יורד (והנצילות צוללת – צריכת דלק למכביר). יתרה מכך, כשמגדילים בהרבה את ההתנגדות לתנועה (שמים צמיגים גדולים הרבה יותר, נאמר) אף אחד כבר לא מבטיח שהרכב יצליח להגיע לשיא ההספק שלו בהילוך הגבוה ביותר, שכן ייתכן כי בהילוך הזה הוא לא מפתח מספיק הספק כדי להתגבר על ההתנגדות.
דוגמא שתמחיש את בליל התיאוריה:
במציאות, לסמוראי סטנדרטי עם צמיגי 35 אינץ' יש מהירות סופית נמוכה מלאותו סמוראי עם צמיגים מקוריים, למרות שלפי קו המחשבה המצוי הוא אמור להיות מהיר יותר. אינטואיטיבית זה ברור – סמוראי עם צמיגי 35 ובלי שום שינוי ביחס ההעברה לא יוכל להשתמש בהילוך החמישי, הוא יהיה חלש מדי תמיד.
בלי קשר לכל זאת, כשמחליפים לצמיג גדול יותר העומס הנוסף איננו ליניארי לקוטר הצמיג.
המשמעות של שתי הנקודות מעלה היא שאם הבחור ישים 20% הפחתה בHI, למרות שהוא מגדיל צמיג "רק" ב-14-15%, זה כנראה יאפשר לו מהירות סופית מתאימה יותר מאשר הפחתה של 15%.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
איזה בחור, דני ? התכוונתי לפותח השרשור
.
לא התכוונתי לרמוז חלילה שעשית עסקה לא כשרה... ואם זה מה שהובן אני מתנצל