תגובה להודעה: כביש 6 ועוד...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דידין
ראשית אפריקה ישראל (לבייב) כבר מכר את חלקו ב כביש 6 ע,מ לכסות הפסדים אחרים .
http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/147/759.html
או קי. אני לא מעודכן. חדשות כלכלה זה ממש לא התחום שלי... בכל מקרה, מדובר בחברה פרטית גוזרת קופון שמן על הצורך הנואש בתשתית תחבורתית ראויה וחוגגת לנו על הכיס.
פילבול עיניים על האין צורך (הנואש) בכביש,מעיד יותר על הכותב (אולי אפשר להתווכח על התוואי אבל לא על הנחיצות שבכל מקרה הייתה גורמת להרס איזור בתולי). אשר לאגרה שאנו משלמים- אנו רוצים להיות אמריקה , אז בבקשה.
נחיצות? כן. אולי.
אז למה לא רכבות? גם כביש 6 כבר עמוס/סתום בחלק משעות היום. לפני כחודש נסעתי מהקצה הצפוני שלו (יקנעם) לת"א. עד מחלף נחשונים הגעתי ברוגע ובנחת ב-40 דקות בערך. לצאת ממנו במחלף נחשונים לכביש 471 (מכבית) לקח יותר מחצי שעה! ולהגיע ממחלף של 471 עם כביש 4 לת"א (איזור הקריה) לקח שלושת רבעי שעה נוספים... אז אני שואל אותך... על מי עובדים כאן בעיניים? בוא ותספר לי על ה"נחיצות" של עוד ועוד כבישים כאלה, שרק מנציחים את הצורך האמיתי בתחבורה ציבורית נוחה וזמינה ויעילה וז-ו-ל-ה! שתקרב באמת את הפריפריה לת"א ותאפשר גם לתושב הצפון/דרום שאין לו אוטו-מנהלים צמוד עם דלק ופסקל על חשבון העבודה (מה באמת? יש כאלה?...) לעבוד במרכז!
לגבי האגרה - יש לי הרבה מה לומר גם על השוד הגדול הזה של עם טיפש ופראייר שמשלם את המיסים הגבוהים בעולם על רכב וכל הנילווה אליו, ולא מקבל בחזרה אפילו פרומיל של פרומיל מזה בתשתיות, וממשיך להרכין ראש מול כל גזירה... אבל זה ויכוח נפרד.
שנית עמודי החשמל הם לא על הגבעה אלא מאחוריה.(וכבר כתבתי שיש דרך אחרת להגיע אלהם.)
יכול להיות, לא בדקתי שם ספציפית. סתם רואים שם בתמונה עמודי מתח גבוה. אבל בכל מקרה אנחנו מדברים כאן על העיקרון. העמודים האלה לא נוחתים על הגבעות מהליקופטר. כדי להציב אותם מישהו צריך להגיע לראש הגבעה, ופורץ שביל לצורך הזה.
שלישית הצורך ב"הריסת" ערכי טבע נובע בעיקר בגלל הגידול באוכלוסיה (ב 48 בין הים לירדן היו כ 2 מיליון איש , היום מעל 10 מיליון . אוכלוסיה בגבולות הפסקת האש כ 850 אלף, היום כ 7.5 מיליון).
אז כבר הציע מי שהציע הן להגביל עליה והן להגביל ילודה.
רביעית כל מטרת השירשור הייתה "להראות" איך אנו כורתים במו ידנו את הענף (ג'יפאות)שאנו נהנים ממנו כל כך.
אכן, אנחנו כורתים במו ידינו את הענף עליו אנחנו יושבים. אבל גם להלקאה העצמית הזו יש חלק במעשה הכריתה.
...
תגובה להודעה: חוצפה של משחיטבע
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יונתןמצפה
עם ההכרות המצומצמת שלי עם סוגי השבילים של חברת חשמל- אין להם רכבים המצויידים בנהגים המסוגלים לעלות עלייה כזו כשהם עמוסים ולהבטיח ב- 100% שזה ייגמר בשלום.
ובלי קשר, באותה עליה ממש לפני כ- 12 שנה, פינינו במד"א איזה "ווחש" אחד שחבר שלו ניסה "ללמד" אותו איך נוהגים נהיגת שטח.
הרכב התגלגל חלק גדול מהמדרון והתוצאה הייתה איך אומרים..... לא משהו!
חברת חשמל - אתה תתפלא איזה מכוניות ואיזה ציוד יש להם. היו שם סופות, היו ויש איפונים ודימקסים והיילקסים, היו האמר H1, יש להם משאיות 6X6 ו-8X8 ויש שם לא מעט אנשים מקצועיים עם הרבה מאד ידע ונסיון. גם בנהיגת שטח.
גבעת המטומטמים - לא וואחש אחד ולא שניים אלא כמה וכמה כבר התגלגלו שם.
סוזי יש הבדל אדיר בין הטיול האלמותי ההוא לבין המדובר כאן
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
<TABLE style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-yfti-tbllook: 1184; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm; mso-table-dir: bidi" dir=rtl class=MsoNormalTable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: #d4d0c8; BORDER-LEFT: #d4d0c8; PADDING-BOTTOM: 0cm; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 9pt; PADDING-RIGHT: 0cm; BORDER-TOP: #d4d0c8; BORDER-RIGHT: #d4d0c8; PADDING-TOP: 0cm">
<TABLE style="WIDTH: 100%; mso-cellspacing: 0cm; mso-yfti-tbllook: 1184; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm; mso-table-dir: bidi" dir=rtl class=MsoNormalTable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%"><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: #cacaca 1pt solid; BORDER-LEFT: #cacaca 1pt solid; PADDING-BOTTOM: 0cm; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-RIGHT: 0cm; BACKGROUND: #f7f7f7; BORDER-TOP: #cacaca 1pt solid; BORDER-RIGHT: #cacaca 1pt solid; PADDING-TOP: 7.5pt; mso-border-alt: solid #CACACA .75pt">
<TABLE style="WIDTH: 95%; mso-cellspacing: 0cm; mso-yfti-tbllook: 1184; mso-padding-alt: 0cm 0cm 0cm 0cm; mso-table-dir: bidi" dir=rtl class=MsoNormalTable border=0 cellSpacing=0 cellPadding=0 width="95%"><TBODY><TR style="mso-yfti-irow: 0; mso-yfti-firstrow: yes; mso-yfti-lastrow: yes"><TD style="BORDER-BOTTOM: #ffffff; BORDER-LEFT: #ffffff; PADDING-BOTTOM: 7.5pt; BACKGROUND-COLOR: transparent; PADDING-LEFT: 0cm; PADDING-RIGHT: 6pt; BORDER-TOP: #ffffff; BORDER-RIGHT: #ffffff; PADDING-TOP: 0cm"><?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape style="Z-INDEX: 251657728; POSITION: absolute; TEXT-ALIGN: left; MARGIN-TOP: 0px; WIDTH: 150pt; HEIGHT: 112.5pt; VISIBILITY: visible; MARGIN-LEFT: 110pt; LEFT: 0px; mso-wrap-distance-left: 7.5pt; mso-wrap-distance-right: 7.5pt; mso-position-horizontal: right; mso-position-vertical-relative: line" id=תמונה_x0020_2 o:allowoverlap="f" alt="ציר" type="#_x0000_t75" o:spid="_x0000_s1026"><v:imagedata o:title="ציר" src="file:///C:\DOCUME~1\USER\LOCALS~1\Temp\msohtmlcl ip1\01\clip_image001.jpg"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square" anchory="line"></w:wrap></v:shape>
ציר הנפט, זיק-מחמל 2003
מאת : נמרודמלר
30/03/2003
מצווה ידועה היא העלייה ברכב לזיק-מחמל. טיפוסמעלות ציר הנפט הידועים לפחות פעם בשנה מביא סגולות טובות ואריכות ימים. בערב שלפניהתאספנו בחניון הרועה: חנן בסיקס החבוט, צחי וארז בדפנדר המדוגם, דרור ברלי ומאיררוטברג בסופות, רון גל בצ'רוקי הקלאסי ואריק2 עם הסיירה בטיול הבכורה של הטנדרהענק. אחרי לילה של זיוני שכל סביב המדורה, התייצבנו בתשע בבוקר למרגלות מעלהזיק... <o:p></o:p>
</TD></TR></TBODY></TABLE>
אני באמת (ממש באמת!) לא מצליח להבין מה אתם רוצים/מבקשים כאן?
מה אצם מצפים? שאנשים יבדקו איך כל שביל התחיל היסטורית?
מה ההבדל בין השביל כאן, לבין השביל שמוביל למוחרקה, לבין שבילי כורכר שמקיפים את השדות בעמק יזרעאל?
אני מבין את האהבה לטבע אבל כשמטיילים בטבע, גם ברגל, נוצרים שבילים - זו עובדה.
גלוי נאות - התייפיפות נפש וחיבוק עצים מעצבנים אותי מאד
יעקב, הכוונה הייתה שגם שכבר היה שביל (גם אם נפרץ באופן לא נעים), בין השביל לשביל הסמוך לו יש פיסת טבע. ופיסת הטבע הזו נהרסה לפי התמונות שהעלה פותח השרשור.
מכאן גלש השרשור לדיבור כללי יותר בעניין שבילים, טבע והשילוב ל4X4