אני עדיין לא מבין את הצורך בהחלפת סרנים אבל איש איש והשגעוניות שלו...
בכול מקרה אם אתה מעוניין בסרני היילקס אז יש ביד 2 היילקס 97 לחלקים. ללמען הסר ספק אין לי שום קשר להיילקס הזה.
שיהיה בהצלחה.
דני
Printable View
אני עדיין לא מבין את הצורך בהחלפת סרנים אבל איש איש והשגעוניות שלו...
בכול מקרה אם אתה מעוניין בסרני היילקס אז יש ביד 2 היילקס 97 לחלקים. ללמען הסר ספק אין לי שום קשר להיילקס הזה.
שיהיה בהצלחה.
דני
דני,
סמוראי טנדר מגיע עם סרנים בגודל של קיסם אוזניים. סרנים של 84 עוד יותר קטנים משל 87/86
סרנים רחבים של סמוראי/ג'ימני עולים מחיר נושק לסרנים של היילקס.
סרנים של דנה/AMC עולים חצי מזה.
בכל אחת מההרחבות צריך להחליף ולשנות מערכת היגוי ובלמים ועוד מרעין בישין על מנת שהכל ישב כראוי וינוע כראוי ובצורה בטיחותית.
בהפרשי עלויות, מכסים את השאר.
עד פה, יש ?
אני עדיין לא מבין למה ?
האם הסרנים נשברו ?
האם הסרנים התחילו לחייך ?
או שסתם אתה רוצה לבנות מפלצת עבירות....
מה דעתך על הסרנים שבתמונה ?
אגב קטן
הם בדיוק במימדים של סרן סמוראי :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
רפי
קצר, צמיגים נדמה לי 33 או 35. לא יודע איזה סרנים.
אני באופן אישי לא יותר מדי מתלהב מכל הבניות ההזויות הללו. אם כבר בונים דבר כזה אני ממש מבין למה להישאר עם סמוראי, ובטח קצר...
זו גם הסיבה שלא התעניינתי יותר מדי ומצלמה אין עלי לכן גם לא צילמתי.
הסדנא של גיא זה לא איזה מקום סודי. מי שבאמת מעוניין בפרטים יודע איפה למצוא את גיא ואני מניח שהוא יענה על שאלות בשמחה.
במקרה של הרכב המדובר תשכחו ממראה חוקי. אם אני זוכר נכון כל הרכב הזה לא מיועד לכביש...
אני מזהה נכון?
סרני ג'ימני? חיזוקים מטורפים? שינוי מיקום של תושבות קפיצים ועוד כל מיני הסבות?
פירוט פירוט פירוט
בכל אופן, אם זה באמת ג'ימני, אז הם אמורים להיות ארוכים ב-7 ס"מ מהסרנים הרחבים של הסמוראי לא?
סרן עם ביצה ימנית זה סיקס, ואלו מגיעים בארץ ב90% מהמקרים עם 3.31:1. סרני סופה עם 3.54:1 אבל הביצה שמאלית. 3.71 ועוד יחסי העברה קיימים בסרני דנה - הי, הכל קיים בסרני דנה, בדגמים שונים של ג'יפ במהלך השניםף זה הסרנים הכי נפוצים בעולם! אבל לא נפוצים בפרוקיות בארץ. כמובן שאתה יכול להחליף יחסי העברה למה שבא לך - אבל זה מתבטא בעוד כסף, וכל הרעיון של שימוש בסרני דנה הוא בגלל שהם נפוצים=זולים יחסית בארץ, לעומת סרני טויוטה היילקס ישן (יחס של 4.56 במקור, נעילה חשמלית מקורית) שהם הבחירה הטבעית בתור סרנים לשדרוג סמוראי.
אל תזלזל בעניין יחסי העברה - ההבדל בין 4.56 ל3.31 הוא 37% - כלומר עדיין ישארו לך 20% סופר משמעותיים, ובנוסף 10% של הגדלת הצמיג ל31 - הרכב שלך יהיה ארוך יותר ב30% או משהו כזה מאשר המצב הנוכחי. וזה הרבה, מאד, מעבר למה שאני הייתי מכניס להגדרה סביר.
תוסיף לסיפור את מורכבות הסבת מערכת ההיגוי, ותבין שמה שנראה במבט ראשון פשוט וזול, הוא לא פשוט. או לא זול. או לא זה ולא זה :)
נמרוד, ארוך מבחינת יחס העברה ?
הבחור מתכוון לתת הפחתה של 17 אחוז בטרנספר, זה יכול לקזז לא מעט. ובLOW זה מגיע ל180 אחוז, כך שבשטח הוא יהיה מכוסה בכל מקרה.
יחס העברה מקורי בסרנים של סמוראי הוא 3.73.
לגבי הסרנים שרפאל פרסם - עד שלא נדע מחיר, לא נדע אם זה שווה את ההתעסקות. כי כאמור, הסיבה לעבור לדנה היא בגלל עלויות הסרנים הזולות בהשוואה לאלטרנטיבה היפנית.
פרטים על הסרנים - בקרוב
רפי
יש בלוח מודעות זוג סרנים ב2500 שקל..
יש לך משהו יותר טוב מזה?
הם צרים
רפי, לצורך העניין, המשולש שיצרתם המחבר בין הביצה לסרן כ"חיזוק" יכול לבוא בעוכריכם, כי זה מוריד מהקלירנס במעברי סלעים ויכול גם ליצור DRAG בבוץ.
מעבר לזה, נראה יופי טופי :)
עכשיו רק לפתור את בעיית המיסבים.
היי אמיר
תודה על המחמאות.
לגבי קלירנס.....
הבעיה הינה רק בסרנים עם תושבות לקפיצי עלים ורק בסרן האחורי.
עד כמה זה יהיה בעוכרינו ?
אני חושב שבצורה זניחה מאוד ביחס לתמורה של חוזק הסרן שאתה מקבל.
ספר לי מה הבעיה במיסבים כדי שנוכל למצוא פיתרון
רפי
הסרן יכול להיות מחוזק וחסון ובכך למנוע התעקמותו ואו שבירה/סדקים, אבל המיסב הוא החוליה החלשה כשמדובר בעליה במידות הצמיגים 29" ומעלה (בלי להתייחס לציריות מחוזקות). אפילו מיסבים מקוריים אינם עמידים דיו ותכיפות ההחלפה גבוהה יותר בהשוואה לצמיגים במידה 27" (205/215).
עדיין לא הבנתי את ההסבר שלך לחיזוק. אם אני עובר מעל סלע בסמוך לביצה, מה שיעכב אותי הוא היעדר ה3 ס"מ שנגרם בעקבות החיזוק המדובר. אולי "U" יותר צמוד לסרן היה נותן את אותו אפקט חיזוק ופחות "מזיק" לקלירנס.