אנחנו למעשה מתכוונים להחליף את כל מה שניתן (רינגים, מייסבים, אטמים) רק ללא חריטה של הבלוק כך שלמעשה החריטה של הבלוק היא מה שמפריד בין אוברול מלא ללא מלא (תקן אותנו אם אנחנו טועים). אם נצטרך, נעשה גם חריטה לבלוק אבל לא בטוח שזה נחוץ.
Printable View
שלום מורן!בארץ?ממתי?על מה נוסע?יש לך במקרה מכווץ קפיצי שסתומים?דפקתי שסתום פליטה אחד...אתקשר אלייך.
שלום,
המשך עידכונים...ביום ו' האחרון ניקינו את השילדה וצבענו יסוד(יצורפו ראיות).הניקוי עלה ב-חצי יום עבודה של 3 אנשים וכאבי אוזניים מטורפים(3 דיסקים עם מברשות ברזל+מכונת ניקוי חול קטנה).
שלב הבא תיקון הגוף:החלפת תמיכות בפח (פרופיל 35X35 מ"מ),החלפתרצועות פח רקובות (0.9 מ"מ ).
אשמח אם אוכל לקבל עומדן עלויות של מאסטר צלינדר,משאבת מים ומשאבת דלק מכאנית(הכל כמובן לסיקס הוריקן 74).
יש אולי אפשרות להשאיל מכווץ קפיצי שסתומים מחבר דרומי?
תודה.
קובץ מצורף 36965קובץ מצורף 36964קובץ מצורף 36963קובץ מצורף 36962ראיות נסיון 2...
קובץ מצורף 36961 כפי שניתן לראות צבענו יסוד את השלדה,שלב הבא הרכבת הדרמים(4 יח' חריטה והדבקה 500 שקל) ,טיפול במרכב ובמיכל דלק הרקובים.המיכל כרגע יושב מתחת לכסא הנהג...האם יש אפשרות להשתיל מיכל בשילדה מאחורה,כמו בסיקסים מתקדמים?אם כן מה האפשרויות/עלויות הצפויות?תודה
אפשר הכל. אין כמעט דבר שאי אפשר.
במקרה הזה זהייה מאד יקר, כי השלדה שונה, ויש מאחור את שני חיזוקי האלכסון שמפריעים להחניס מיכל סטנדרטי.
תשאר מתחת לכסא.
תודה שמיל,השתכנעתי,נשקם את המיכל הקיים ונחזירו למקומו המקורי.
אייל,
נשמח לראות תמונות מהתקדמות השיפוץ.
הקישורים שצרפת לא מובילים לשום מקום ...
זיו
בשעה טובה אנו בפתח של שלב ההרכבות(במקביל לצביעה),ראשית אקסים ,עלים,דרמים ומשאבות.
לאחר מכן מנוע-מיסבי החלקה,רינגים ושסתום שדפקתי...ולאחר מכן עבודה על הבודי הקצת רקוב -חיתוכים וריתוכים של פרופילים ופלטות חדשות.
http://www.jeepolog.com/forums/asset...1&d=1297345603http://www.jeepolog.com/forums/asset...1&d=1297345591http://www.jeepolog.com/forums/asset...1&d=1297345577http://www.jeepolog.com/forums/asset...1&d=1297345615http://www.jeepolog.com/forums/asset...1&d=1297345627
זה רק אני, או שגם כל השאר לא מצליחים לראות את התמונות ?
אני הצלחתי לראות את התמונות אבל באמת ישנה בעיה בהעלאת תמונות מאז השינוי באתר.
לפני השדרוג כל תהליך העלאת התמונות היה פשוט יותר וללא תקלות.
מקווים שבהמשך ילך חלק יותר החלק של העלאת התמונת. זה נהיה מסובך כמעט כמו השיפוץ של הג'יפ.
שמעון.
עדכון:לאחר ניקוי (חול+מברשת דיסק)לפני צביעה של הסרנים הגענו לממצאים הבאים:סרנים צרים קדמי דנה 27 אחורי 44,על שנהם סימני ריתוך/תיקון,ימים יעידו על איכותם.המנוע פורק לגורמים ויורכב השבוע (יימסר עידכון נפרד),מספר שאלות לחברי הפורום:
1.עלות קיט שלייף\ראש? זמינות?רק אצל יאנוביץ?אנחנו דרומיים...
2.ברישיון מידת הצמיגים המופיעה היא16-600.יש ברשותנו גלגלים 16-700 צהליים במצב סביר,האם כדאי/אפשרי לעדכן את הרישיון בהתאם?כמה כאב ראש זה? תודה.
שלום לחברי הפורום,החלטנו לבצע אוברול למנוע.דרושה התיעצות לגבי הצעת מחיר,האם ההצעה הנ"ל ניראת הגיונית?איפה ניתן להוזיל עלויות?
הצעת מחיר מנוע הוריקן 2200 CC 4 צילינדרים.
1. סט בוכנות 0.2 800
2.סט לגר טלטל 0.2 200
3. סט מיסבים ראשיים 240
4.סט סטמים 380
5. חריטת קראנק 700
6.חריטת צלינדרים 680
7.ליטוש שסתומים+תושבת 200
8.התאמת מיסבים 280
תודה,אייל.
חריטות צילינדרים וקראנק יקרות, השאר נראה בסדר.
לחסוך אני לא יודע, אבל מומלץ להחליף גם משאבת שמן וקאמשאפט על הדרך.
אולי כדאי לשקול, בהנחה שאפשרי, 258 תקין שמחירו קרוב למחיר השיפוץ.
האם ידוע לכם למה הרכב\מנוע הושבת מלכתחילה?
תודה ארז ומורן,סגרנו עם בית המלאכה אדיר בב"ש על 3500 עגול,לאחר מיקוח אגרסיבי ובירור פרטני עם 4 בעלי מלאכה נוספים...שלא היו זולים בחישוב הכללי.
מורן,למה להחליף קאמשאפט?מהיכן ניתן להשיג?בכמה?לגבי משאבת שמן-קניתי את עצתך...
לגבי מנוע 258...הייתי רוצה,אך ממה שהבנתי זה כרוך במלחמות עולם(שינויי שילדה,כנפיים ו-$$$),שעדיף כבר לקנות רכב עם מנוע שכזה.כמו שניתן לראות צבענו את השילדה!מה שאומר שהתחלנו את שלב ההרכבות!צירפתי תמונה של צלב סורר,בשונה מהאחרים הוא ללא ניצרה ומסרב לפטיש 5 ק"ג,אשמח לשמוע ראיונות.
תודה,אייל.
קובץ מצורף 37859קובץ מצורף 37856קובץ מצורף 37857קובץ מצורף 37858
בשביל 258 כמו שכבר הבנת אתה משנה בערך 80% מהג'יפ, לא ריאלי.
לגבי הצלב, וודא שאין לו אבטחה פנימית (סי קליפ על הקאפה מצידה הפנימי)
במידה ואין- 2 האוזניים החופשיות בתמונה שצרפת נחות על מלחצים, היוק (החלק עם האוזניים שהצלב תפוס בו) תלוי באויר, ומכות פטיש על היוק קצת מתחת לקאפה, צריכות להוציא לך את הצלב מהמקום. בהצלחה.
תודה ארז,כנראה שפספתי את הניצרה הפנימית בצלב...קניתי כבר 4(80 ש ליח' ללא גירוז).
מספר שאלות:
1.האם יש צורך בפעולות נוספות מהחלפת שמן ברכיבים הנ"ל:גיר,טרנספר ואקסים?
2.הצעת מחיר על סך 660 ש' על 4 משאבות אופן נשמעת הגיונית?
מהיכן ניתן להשיג את הגלגל שיניים הקטן של המערכת תזמון אוקולון\ברזל (שלנו נמצא פגום)?
3.ברישיון מידת הצמיגים המופיעה היא16-600.יש ברשותנו גלגלים 16-700 האם ניתן לעדכן את הרישיון במעמד הטסט?
תודה.אייל.
אייל.
כייף לראות את ההתקדמות שלכם. אפשר לומר שאני אפילו מקנא ומתגעגע.
כל מה שתשקיעו בג'יפ עכשיו ישתלם לכם כלכלית ונפשית בהמשך. יהיה לכם שקט של שנים מכל מיכלול שדאגתם לשפץ כמו שצריך. בוודאות.
לגבי השאלות שלך:
1. אם כבר החלפת נוזלים וסיכה: תכניסו גריז עם טיפה שמן 90 (מעורבב טוב טוב) לנאקלים בסרן הקידמי.
2. לא יודע לגבי מחיר משאבות אופן. רשמת שהחלפתם את כל הצנרת של הבלמים, נכון?
"גלגל שיניים..."-אתה מתכוון במנוע? לא בטוח שתמצא אצל ינוביץ' בת"א אבל שווה לנסות. תמיד אפשר להזמין מארה"ב.
3. שינוי מידת צמיג: הייתי עושה בדיקה מקדימה לפני הטסט ומגיע לרב-בוחן עם הרשיון המקורי וספר רכב שמצויינות בו מידות הצמיגים שאתם רוצים. לפי התגובה שלו תקבל קריאת-כיוון ותחליט. אם אין לך ספר רכב דבר איתי. זו רק דעתי.
ד"א - מה שנת הייצור הרשומה ברשיון?
זיו
זיו,קובץ מצורף 38067
תודה רבה על כל החיזוקים,צעד צעד נגיע להשקה המיוחלת (אינשאלה תוך חודשיים שלושה).
1.נבצע את המלצתך.
2.אכן החלפנו את כל הצנרת מתכת,וקנינו קיט צנרת משלים(תמונה מצורפת 80$),כנראה של ווליס ישן יותר,מתאים חלקית למטרותינו.
3.שנת ייצור הג'יפ היא 76 בספר של HAYNES לא מצאתי אסמכתאות למידות הצמיג האפשריות בדגם,כשאמצא אממש את המלצתך ואקפוץ לשאול את הבוחן.
שוב,תודה רבה!
http://www.jeepolog.com/forums/image...isc/pencil.png
זיו / איל
לגבי שנת היצור של הגי'פ, קבלו תיקון, שנת 74 ולא 76.
שמעון
שמעון,יא קטנוני אחד!הוצאת אותי אהבל...שכחתי שאתם מאותו מודל-ענתיקה.
לענייננו...בשעה טובה אתמול הרכבנו את הקראנק,בוכנות,רינגים,שסתומי פליטה וקאמשאפט.כל החריטות והרכיבים בהתאמה ל-OVERSIZE/UNDERSIZE 0.2.
קצת התקשינו בהכנסת הבוכנות והרינגים לצלנידר(הרבה שמן ומתקן כיווץ),אך עם קצת עקשנות(5-6 ניסיונות לכל בוכנה) התגברנו על חוסר הניסיון .לא שכחנו לטפוח לעצמנו על השכם עם חיוך טיפשי, ולקנות טורק מטר (250 ש' 330 N\M פרוקסן).
כמה חופש צריך להיות בין הבוכנה לצילינדר(בלי קשר לרינגים)?לנו ההרכבה נראתה מאד מדויקת:פחות מ-0.1 מ"מ חופש בקוטר.
במקביל אנו מנסים להשיג ספידומטר(המכיל מד דלק וטמ' בתוכו),קלאצ',משאבת מים ומשאבות אופן(מאסטר צלינדר מקורי השגנו ב-350ש').ניסינו ביאנוביץ...ללא הצלחה.
כרגיל,נשמח לשמוע על טיפים נוספים .
בשאיפה נסגור את המנוע ביום א'(ראש,משאבות וקרטר).תמונות יצורפו בהקדם,תודות לבית מלאכה אדיר בב"ש על התמיכה ,וליווי התהליך.
אייל / שמעון,
לגבי החלקים שאתם מחפשים:
ספידומטר "גדול" - לדעתי, רק מחו"ל (ארה"ב)
מש' מים + מש' בלמים-אופן - אם באמת לא הצלחתם להשיג בינוביץ' (קצת מוזר כי מש' אופן קניתי ממנו לפני שבועיים... ) תנסו אצל ראוף בנצרת או אצל הדוד סם באמריקה, שזה כמעט אותו מרחק מבאר-שבע .
קלאצ' - מה לא תקין שם? לדעתי אפשר לבצע חידוש של הרפידה על הדיסקה בבתי מלאכה כמו "דיסקל" ואחרים. אם אין אפשרות לתקן/לחדש קשה לי להאמין שתמצאו חדש פה בארץ.
ממליץ לכם לשאול לגבי השגת החלקים האלו בפורום "שלושים פלוס", שם כולם מחזיקים ג'יפים כמו שלכם עם מנוע 4 צילינדר ובאופן טבעי כל אחד הוא אחרי שיפוץ או לקראת שיפוץ ...
תתחילו למהר בשיפוץ כי בסתיו הקרוב טיול הקשישים יהיה בדרום.
שבת שלום
זיו
קובץ מצורף 39066קובץ מצורף 39067קובץ מצורף 39065
תודה זיו,
את הספידומטר והמשאבות כנראה נקנה מארה"ב (תודות לאלון שנמצא שם).
את רפידת הקלאצ' נקנה כנראה ביאנוביץלמיטב זכרוני 250 ש').
הרכבת המנוע מתעכבת:המנוע מסתובב קשה,כנראה שדרושה התאמה מחודשת של מיסבי הקראנק.
http://www.jeepolog.com/forums/image...isc/pencil.png
שלום לכולם,עדכון מצב:
1.שלב ההרכבות בעיצומו (בינתיים ללא ברגים מיותרים... ),הורכבו לשילדה:בולמים,אקסים,עלים.
2.המנוע מוכן להרכבה לגיר- טרנספר-שלדה.הגיר והטרנספר יעברו בדיקה ויזואלית (פירוק מיכסים),ניקוי ,צביעה והחלפת שמן לפני.
3. ברצוננו לקחת את הבודי לפחח שיחסוך מאיתנו את כל הריתוכי פח וזמן יקר (קבענו פגישה עם עין עקב ביולי...).
4.שאלה לגבי הובלת הבודי:האם אפשר להוביל את הבודי כשהוא בולט מהעגלה ב-0.6 מ'(ברשותנו עגלה 2 מ' והבודי 2.6 מ')?
האם יש חבר דרומי בפורום שיכול להשאיל לנו עגלה מתאימה יותר?
"האם הכוונה לפתוח?חייב קשת התהפכות? Μ 15.ברישיון הרכב כתוב "רכב שדה
6.הספידומטר הגיע מארה"ב (תודות לאלון) נראה מליון דולר(משומש ועלה 30),כנראה שהוא גם יביא לנו את המשאבות אופן(13$ ליח').
7.הערות/טיפים של אלופים יתקבלו בברכה.
יש לי עגלה 1.6*3.4
היא בנתיבות,
אם מתאים לך צור קשר.
תודה תומר,
אנו עדיין מתלבטים אם לשלוח את הבודי לפחח שיעשה עבורנו את ריתוך כל הטלאים (כפי שניתן לראות בתמונה).עלות עבודת הפחח 2000 שקל ברוטו .שוב לצורך ריתוכי טלאי הפח ולא פחחות כללית.
מצד שני,יש באפשרותנו לבצע עבודה עצמית אם רתכת אלקטרונית רגילה,עובי הפח בין 0.8-1 מ"מ,ניתן להוסיף שאנו נטולי ניסיון בריתוכי פח ואין באפשרותנו להשיג רתכת מיג/תיל.בקיצור,עצות מחברי הפורום יתקבלו בברכה.
תודה ,אייל.
אני מניח שמעצם זה שאתה רואה שאני מגיב אתה יכול לנחש מה תיהיה התגובה....:-)
ללא רתכת מיג אין לך סיכויי "לטלא" את הבודי עם רתכת אלקטרדה זה ייצא בית שימוש של קקה של יונים,אין לי דרך אחרת לתאר את זה,מצטער...בוא נגיד שיש מקרים שגם ריתוך TIG בא בחשבון במצבי רקבון מתקדם של הנבלות הללו ומה שהן עברו...המחיר עבור העבודה אצל פחח נישמע סביר בהחלט עד חשוד....הייתי מנסה לסגור איתו על מחיר סופי כולל צע ייסוד ועליון בתנור וחסכת לך כאב ראש וכלבת רצינית.
איתי.
רק לחזק את הדברים של איתי:
2000 ש"ח לפחחות טובה לכל הבודי זה לא הגיוני ואני מקווה שהפחח שלך לא קורא את הפורום :)
כדאי לך באמת לסגור אצל פחח טוב וגם לצבוע כמו שצריך.
כייף לראות איך אתם מתקדמים.
זיו