תגובה: תגובה להודעה: סקר על מצברים.
גם אצלי בעבודה (קצין רכב) שנים עבדתי עם שנפ, עד שבשנים האחרונות הרגשתי שהמצברים נגמרים בדיוק בתום האחריות, מניסיון ברכב הפרטי שלי החלטתי ללכת על ורטה לניסיון בכמה רכבים, ובדיוק השבוע 2 מצברים של וורטה שבקו, לאחר בדיקה של החשבוניות והתאריך על המצבר, מתברר שהם שרדו 3 שנים וחודשיים. ואלו רכבים של טכנאים שמניעים במינימום 15 פעם ביום אם לא יותר.(מתן שירות תקלות)
ההחלטה נפלה, עוברים לעבוד עם ורטא.
המצבר עבר טעינה איטית ונמצא תקין היום בבדיקה בעומס. ליתר בטחון אני אבצע בדיקה מעמיקה אצל חשמלאי , אבל יש לי משום מה תחושה שזה לא סוף הסיפור...
אחרי שנתיים פלוס המצבר שלי פרש. מקריאה של השרשור אני מסיק שורטה קיבל הכי הרבה המלצות בין המצברים הפשוטים.מוצע לי מצבר ורטה 60AH עם 12 חודשי אחריות ב-440 ש״ח או עם 20 חודשים ב-620מצד אחד יש בי אמונה מסויימת שהמצבר היקר יותר יחזיק יותר, מצד שני המצבר שאצלי זה השנפ הזול עם ה-12 חודשי אחריות שהחזיק בערך שנתיים ושלושה חודשים שהם זמן סביר. בקיצור אני מבולבל ועצה תתקבל בברכה.
אני קניתי עכשיו מצבר 60 אמפר ב500 שקל, אבל זה כלל הגעה עד אליי הביתה כולל החלפה...
ככה ש440 זה מחיר טוב.
אצלי בדיפנדר מצבר קטרפילר 100Ah - מחזיק בסדר גמור כבר משהו כמו 5 שנים, וזה דיזל ישן שקשה להניע אותו בחורף במיוחד,
נותנים אחריות 3 שנים ,
מה שכן - גם קטרפילר של היום פחות טובים , גם שמועה על החלפת הספק בסין , הגימור ניראה פחות טוב ומחזיקים פחות שנים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ishc
מוצע לי מצבר ורטה 60AH עם 12 חודשי אחריות ב-440 ש״ח
אין דבר כזה Varta עם שנה אחריות - Varta מגיעים עם 20 חודשי אחריות במנועי בנזין.
מה שכן, הרבה מאוד משווקי מצברים מציעים את הStartup שהוא מותג של יבואן Varta שאכן מיוצר במפעל Varta אבל הוא לא Varta, למרות שמשווק המצבר לפעמים "שוכח" לציין את זה...
בקיצור - שים לב שהמצבר שאתה מקבל מגיע עם לוגו Varta והמכסה שלו בצבע כחול... יש לי תחושה שאתה הולך להיות מופתע.
בנוסף לזה - שנתיים זה מעט למצבר ברכב תקין - אם כי מספק בהחלט בהשוואה למחיר הזול שבו נמכר המצבר עם ה12 חודשי אחריות.
עידן
המצברים אצלי של שנפ 70A. ניראה כמה יחזיקו.
אני קניתי ליפני כחודש, 100 אמפר ב 700שח ברעננה, אצל איציק. אני מיתכוון להאריך את חייו בעזרת פאנל סולארי 10W. הפאנל בדרך מדרום קוראה.
רבין
מה תפקידו של הפאנל הסולארי וכיצד הוא תורם לאריכות חיי המצבר? האם הוא טוב גם לפריקה עמוקה? ובכלל מה עושים אם הרכב לא נוסע הרבה ? מה הם אותם מטענים שדיברו עליהם
אשמח לקצת אינפו בענין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קובי ניסים
נדב 42
תגיע למוסך נשר בתל אביב
ואיים המצבר באחרות תקבל חדש
057-4946666
גיסנו - תרשום אותי גם...
קטרפילר - כגודל הציפיות - גודל האכזבות.
טל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
gilad888
מה תפקידו של הפאנל הסולארי וכיצד הוא תורם לאריכות חיי המצבר? האם הוא טוב גם לפריקה עמוקה? ובכלל מה עושים אם הרכב לא נוסע הרבה ? מה הם אותם מטענים שדיברו עליהם
אשמח לקצת אינפו בענין
פאנל סולרי נועד בעיקר לרכבים שחונים ימים ארוכים. במשך היום הוא טוען באופן איטי את המצבר כנגד "זליגה" של הלילה האחרון: אזעקה, רסיברים של שלטים...
בכך מונע מהסוללה להיכנס לתחום של פריקה עמוקה. לפי דעתי הוא יאריך חיי מצבר רגיל בהרבה. לגביי מצבר פריקה עמוקה - המצבר יהיה טעון ומוכן, כניראה שגם שם חייו יתארכו.
רבין
וכמה עולה הצעצוע? וכמה עולה המטען של אופטימה כאלו כבר מתחיל להיות הכל סיפור יקר לא? והתקנה של הפנל הסולארי אתה יודע איך ? ומה קורה איתו בנסיעת שטח האם הוא מורכב באופן קבוע?
המטען עד כמה שזכור לי עולה 1500 ש"ח ואין בו צורך פרט למקרים מיוחדים.
מצבר בסביבות ה 1000-1200 ש"ח אבל בחישוב הכדאיות צריך לקחת בחשבון אורך חיים גבוה יותר משמעותית.
או.קיי כנראה שהייתי אופטימי מידיי לגבי המחיר בארץ, ראיתי מחירים באיששטח של 1850 וגם 2000 ש"ח ואם זה המחיר אצל הספקים האחרים אז כבר משתלם כנראה להזמין מחו"ל, תלוי עד כמה מס הקניה אכזרי .
לדוגמה המצבר הזה מוצע ב 166$ ועלות השילוח לישראל תוסיף עוד 118$ כך שבסה"כ מדובר על 284$ שהם 1061 ש"ח.
אין לי קשר לאופטימה כמובן וחבל, וגם אין לי מושג מה מתאים לכל רכב ממש לא מומחה בענין.