-
תגובה להודעה: גניבות רכבים 4x4 -מה עושים?
חברה יקרים
בדבר אחד תעשו לכם ולי טובה גדולה.
תפסיקו לדבר על אמצעי המיגון שיש או אין לכם ברכב !!!!!!!!!!!
הם מסתובבים כאן בדיוק כמוני וכמוכם.....
הם לומדים עלינו טוב טוב לפני הביצוע.......
כל אחד שיצירתי ומוצא מיגון יצירתי, שמור אותו לעצמך !
אל תשתף אותנו בו ובטח שלא על גלי האתר !
אולי אני אגואיסט, אולי אני אינדבידואליסט, אולי אני חרא שלא משתף אף אחד במיגון של הרכב.......
אבל רק ככה תוכלו למנוע את הגניבה הבאה של הרכב שלכם.....
מה שהם לא מכירים מעכב אותם! גורם להם לעזוב את הרכב ! מונע את הגניבה הבאה !
ואל תשתמשו כל הזמן באותם אמצעים כי הם משקיפים עלינו....
פעם סנדל, לילה אחר שרשרת, לילה שלישי רוטווילר וכו' וכו'.
וואי איזה פרנואיד נהייתי :D;)
רפי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
האופציה הכי טובה היא פשוט להיות חבר של אחד המנהיגים שלהם.
הרי מדובר בשבטים/חמולות/קבוצות מאורגנות. תתחברו למנהיג ואף אחד לא יגע בכם או ברכב שלכם.
ובכלל, כל עוד הם רק נוגעים ברכב ולא נכנסים לבית, איפה שהדברים הבאמת יקרים נמצאים....:roll:
כל השאר, עורבא פרח - הם יצליחו תמיד ואנחנו נמשיך למלא את האתר בשרשורי קיטור (ואולי זו גם טקטיקה שלהם כדי להעמיס על השרת :p ).
לגבי הכלבה שלך רפי, יש לך מזל שזה סטייק רגיל ולא רעיל וכבר היו דברים מעולם.
אם אתה קורא כאן להתחבר לאיזה מנהיג להקה או קבוצת עבריינים "אופצייה" ואתה חושב שזה פתרון למכת הגניבות צר לי עליך ידידי. אתה חושב שזה עובד? אתה טועה בגדול.
שורה אחרונה,מה אתה אומר בעצם? "מהסיבה שאני לא יכול איתם - אני יהיה חלק מהם".
ומה עם קבוצת המסכנים שלא התיידדו איתם? הם לא נחשבים? ומה עם מי שניסה להתיידד איתם לא עבר פסיכומטרי ונדחה,או כאלה שלא בא להם להתיידד? מה אתה אומר?
לא העלתי בדעתי לשנייה אחת שאתה חושב להצטרף גם לרוצחים,פדופילים וכדומה,אבל מהשורות שלך אני מבין שיש הבדל וזה לדעתך לא אותו הדבר.אז זהוא,זה כן. זה אותו דבר בדיוק.
גנב שגונב לך את הרכב הוא גם אונס אותך.אונס אותך ואת המשפחה שלך לנסוע תקופה כמו מניאק באוטובוסים וברכת,אונס אותך לשלם ממיטב כספך למוניות.ואונס אותך שנשלל ממך החופש ונאכל לך הלב.
הציע פה מישהו חכם פיתרון לגניבות.מה? ביטוח מקיף.
לידיעתך חבר: ביטוח מקיף הוא לא פיתרון לגניבות. הוא פיצוי כספי. וגם זה חלקי מאוד תאמין לי.
אני מצטרף להצעה של UNIX להקים יחידות שמירה אזוריות ומוכן להיות חלוץ בעניין.
מנהל הפורום GODS:אני מתנצל ומבקש סליחה אם נפגעת מהדברים.באמת זה לא העניין פה,זו האמת הפנימית שלי,מעולם לא האמנתי בליקוק עכוזים כדי להשיג יעד כלשהוא.
-
אלקבץ היקר
אני מאוד מסכים איתך על הגישה אבל......
הקמת יחידת שמירה הינה הנצחה אפילו יותר גדולה מהיחפ"צ על אוזלת היד של כל מערכת הביטחון פנים המדינית שלנו. אני מוכן להיות חבר בכזו יחידה אבל יש לי תנאי.....
רוצה לשלם פחות מיסים למדינה :p
למה לי לשלם על אותו השרות פעמיים :confused: גם במיסים וגם מכספי הפרטי :confused::confused::confused:
ועכשיו לשאלה נוספת.....
OK אז תפסנו אני ואתה גנב......
מה הלאה ?
תרביץ לו - תשב במעצר !
תהרוג אותו - תשב בכלא ומשפחת הגנב תקבל קיצבת מדינה !
תשבור לו רגל/יד/פיקת ברך - יתבע אותך אישית בנוסף למעצר שתשב בו !
תשחרר אותו - לא עשינו בזה כלום !
תעביר אותו למשטרה - ישוחרר תוך 24 שעות "חוסר עניין לציבור" !
לכן אני חושב שאין מקום ליחידות כאלו......
וכמו שאמרה לי החוקרת שישבה מולי.....
גם אצלנו יש בעיה אבל עיקר הבעיה הינו במערכת המשפט בארץ....
ואגב אותה חוקרת הייתה בדעה שיש לתלות/לסקל באבנים/להוריד יד לאותו גנב :D
צר לי אלקבץ, אך למרות ובגלל מה שחוויתי, אני אומר שיש לאמץ את השיטה האמריקאית "ביתך הוא מבצרך" ובהתאם לזה לתת לנו לחיות.
מכיר את השיטה שנהג ג'וליאני בניו יורק ?
זה עבד ועובד !
רפי
-
אלקבץ, אל חשש!
קודם כל, לא נפגעתי וכמובן שציפיתי שמישהו יקפוץ על ההצעה שלי ויותר מידי ברצינות. לא רוצה להיות חבר של שום עבריין, בטח שלא ללקק עכוזים וגם לא קורא לאף אחד אחר לעשות זאת, זו הייתה הלצה שכמובן מקורה בכך שלמעשה אין במדינת ישראל שום ברירה אחרת למנוע גניבות רכב בין יתר העבירות הדומות לה.
תשים לב שמי שרוצה/יכול/מנסה לעזור לאלה שנגנבו להם הרכבים, מכיר תמיד מישהו "מבפנים" או חבר של חבר של חבר, שבמקרה ראה את הרכב עובר במחסום (מהצד השני), מכיר משחטה, יודע על איזה מוסכניק מעבר לקו שעובד עם ארגונים כאלה וכד'. גם אני הייתי שם פעם בנסיון לחפש רכב של חבר והגענו לאופציה הזו של "איש קשר", הוא ויתר בגלל המחיר.
אגב, כשמדובר ביחסים עם עבריינים, מדובר בכבוד ולא בחנופה, אחרת אתה לא חבר שלו אלא עבד שלו. אבל זה כבר עולם אחר שלא נכנס אליו כאן.
לגבי הביטוח כבר ענו לך - זה רק חצי פתרון אם לא פחות מכך.
לגבי UNIX , גם ענו לך.
עזוב, הדיון הזה, כמו שאמרו מההתחלה, דינו כדין שאר הוצאות הקיטור. מעשית לא יצא ממנו כלום חוץ מלחסוך את ה200-400 שקל לפסיכולוג שיעשה את אותו הדבר רק בחדר אחד על אחד.
-
אלקבץ היקר
אני לא מכיר אותך, אך מבין ללבך.....
אבל בוא נשמור על רמה מסויימת ולא נרד לרמה של הגנבים ;).....
אם תשים $%^ על החוק זה יפגע רק בך אישית, תאמין לי.....
גם אני ישבתי וחיכיתי ליד הרכב עם אקדח על הבירכיים....
והיום בדיאבד אני אומר שטוב שהם הגיעו אחרי שהלכתי לישון....
זה היה יכול להיגמר אחרת בשבילם, אולי הרכב היה נשאר בבית עוד שבוע או חודש (עד הגניבה הבאה) אבל אני הייתי בבעיות מול המערכת המשפטית....
עם כל זה שאני מסתובב עם אקדח 24/7 אני עדיין חושב פעמיים לפני השימוש בו.
רפי
-
וטוב שכך, כי כשאתה היית עדיין מסובך במערכת המשפטית, הנקמה שלהם הייתה עוד יותר גדולה מרק לקחת לך את הרכב...
בהחלט מצב ביש.
-
אירוניה במיטבה,אבל אתה צודק.
אצלם זה מכונה "כבוד". (ממש כבוד להיות גנב),בעברית זה הולך יותר פשוט.
כבד אותי = לקק לי באחוריים,אני רציני לגמרי.
עוד משהוא.
נמחק,בסדר.אבל ישראל לא מדינת חוק.(יש אינסוף דוגמאות)
ואני בז לחוקה ומערכת המשפט.זו זכות שלי לחשוב כך,ובאופן כללי לחשוב על מה שבא לי.
בכל מקרה אני רציני בעניין יחידות שמירה,לדעתי - זה ייצור הרתעה וסיכול בחלק מהמקרים.אם זה יתפוס - גורמי האכיפה הרשמיים יצטרפו גם בסוף.תמיד הם באים בסוף,תרשמו לפניכם.
-
אני שמח שפתחתי את השרשור הזה
וקצת מסקנות מקריאה של כל המגיבים
חסכנו פסיכלוג
חלקנו למדו מה לעשות כיצד ומתי
המדינה נהנית מגניבת הרכבים-קרי קניית אכב חדש
חברות הביטוח מרוויחות
הגנבים מרוויחים
לנו נותר למגן
ובאיזורים מסוימים לעשות דברים בשקט
אגב-נשק אישי הינו למטרת הגנה עצמית בלבד כהגדרתו בחוק,אין על כך עוררין
מה יש לעשות?המון
כאן בודאי לא תיכתב התשובה
העובדה שגנבי הרכב קוראים את הכתוב כאן זה ברור
יש להם גם מכשירי קשר עם הטבעה של סמל משטרת ישראל,
שיקראו למה לא?
אחרי שכמה מהם בטעות יחליקו על הכביש אולי הם יחשבו פעמיים ויעברו למקום אחר,
אין ספק שאם אנו כאזרחים לא נשמור על רכושנו אף אחד לא יעשה זאת במקומנו,
הקדוש ברוך הוא באם קיים עוזר למי שעוזר לעצמו,
ואפרופו סיורים באיזור המגורים שווים לשלג דאשתקד,
המשך יום נפלא לכולם
יוסי
-
אמצעי מיגון היפוטטיים כמובן ואני מכחיש בתוקף כי אנשי הדרום נוהגים כך,
אלו רק שמועות ואין בהן כל אמת,
אין בכך כל המלצה לשימוש אלא אם אתה גר על כוכב קריפטונייט,
ניתוק התאורה בתוך הרכב ,
הנחת פלטת עץ עם מסמרי עשר נעוצים ומושחזים,
הנחת שמיכה דקה עליהם,
המתנה לצרחות איימים אשר יגיעו בשלב מסויים,
אופציה ב זהה לאופציה א בתוספת פלטת עץ עם מסמרי 10 על ריצפת תא הנהג
כאשר הגנב שם רגל בפנים הוא רץ מהר חזרה החוצה עם ה"בלטה " דבוקה לרגלו,
אופציה ג בתוספת לאופציה א+ב הינה חישמול וחיבור המושב לקוייל או דומה לו.
מתוך פורום של אמריקקים ראיתי מישהוא שחיבר אקדח טוויזר מוסלק שיורה חיבור ל50.000
וכל מה שנשאר זה לאסוף את המפרפר מהרכב בבוקר.
מאידך יש בזה סיכונים שאחד מהם (היפוטטי כמובן) היה קריעת כל המושבים ומריחת חרא על כל פנים הרכב וזה בדוק!!!
יש עוד כמה אבל אני מנוע מלכתוב אותם:twisted::twisted::mrgreen::twisted:
-
כולנו קשקשנים.
כי הפתרון היעיל היחידי שאינו בנוסח של ויג'ילנטים שמגיעים בלילות למאהלי הגנבים ויורים בכולם במקום, ללא יוצא מין הכלל וללא משפט, הוא פתרון מערכתי, במסגרת החוק.
אם החוק רוצה, הוא יכול. המשטרע לא כל כך טיפשה - הרי יודעים מי הגנבים, יהודים, ערבים, לא משנה בכלל. יודעים איפה הם גרים. מה הבעיה לעצור את כולם במעצר מנהלי עד למשפט? ומצידי שהמשפט יהיה בעוד 20 שנה או בעוד 50 שנה. מדינת ישראל בכבודה ובעצמה עושה את זה כבר עשרות שנים בשטחים. אם המדינה רק היתה רוצה, היא יכולה לטרטר את הפושעים ככה, שהם יעדיפו לא לגנוב, או שפשוט יילכו מכאן.
תראו מה זה. לפני שנתיים היו בחירות.
הח"כ לשעבר אפרים סנה, איש רציני ללא ספק, בעל רזומה מכובד ולא משנה כרגע מה דעותיו המדיניות, רץ בראשות מפלגה שהמצע שלה היה חד וברור - מיגור הפשיעה. הכבדת היד על עבריינים פליליים.
מישהו מכם הצביע לו??....
מי זה?????......
בכל הארץ הזו, 5,000 תמימים הצביעו לו. זה לא מספיק אפילו לרבע מנדט.
מערכת השלטון הרקובה של מדינת ישראל לא תעשה דבר כנגד פשיעה פלילית כי היא מורכבת ברובה מאנשים שהם עבריינים פליליים בעצמם.
אז כולם מצקצקים בלשון, מקטרים, אבל האמת העצובה היא שהנושא הזה בכלל לא חשוב לעם ישראל.
עם ישראל נוסע ברובו במכוניות ליסינג. מהעבודה. לא רק שלא משלם דלק, הן גם מבוטחות. אז יגנבו. מה אכפת. תוך כמה ימים מקבלים חדש.
עוד מעט משדרים את האח הגדול, אז למה שיהיה אכפת למישהו?
נהפוך הוא. בחר לך מדגם של אנשים ברחוב ותספר להם על גניבות הג'יפים - רוב התגובות יהיו מהסוג של שמחה לאיד.
-
שלום לכולם,
מניסיון של שנים במלחמה בגניבות הרכב בדרום, שום נעילה או סגירה (כולל איתורן או פויינטר) לא ימנעו גניבות רכב.
הדבר היחיד שמונע גניבות הוא התארגנות במסגרת המשמר האזרחי ובחסות המשטרה (יחידת ג'יפים), למרות שאני יודע ומכיר את ההתנגדות שלכם בנושא העזרה למשטרה, אבל אנו רואים בזה עזרה לעצמנו ולא למשטרה (שלא יודעת להתמודד עם זה).
ההוכחה לכך היא שלפני כ - 5 שנים נגנבו מערד כ - 450 מכוניות בשנה. נכון להיום הגניבות הגיעו ל - 10 מכוניות בשנה. ירידה משמעותית לכל הדיעות. המספרים מדברים בעד עצמם. זו כנראה הדרך היעילה והטובה ביותר להלחם (במלא מובן המילה) בגנבים.
נמרוד
-
המדינה (אנחנו?) היא המרויחה הגדולה מגניבות רכב.
הנה ההסבר:
נניח שאתם רוכשים רכב חדש ב 100 אלף ש"ח (50 אלף ש"ח לרכב ו50 אלף ש"ח מיסים)
אתם רוכשים ביטוח מקיף עבור הרכב (כולל ביטוח על החלק שהלך למדינה)
נניח שנגנב הרכב אתם ניגשים לחברת הביטוח ומקבלים 100 ש"ח.
אתם ניגשים לסוכנות רכב ורוכשים רכב ב 100 אלף ש"ח (שוב 50 אלף לרכב ו 50 אלף למדינה)
הארוע הזה (גניבת הרכב) הכניס למדינה 50 אלף ש"ח
בשנה נגנבים בממוצע כ 30 אלף כלי רכב מסוגים שונים
נניח לצורך החישוב ש"רק 20 אלף מהם מבוטחים ועולים בממוצע 100 אלף ש"ח
המדינה תרויח מהגניבות : 50 אלף ש"ח כפול 20 אלף רכבים
סה"כ :(רגע אני סופר את האפסים) 1,000,000,000 ש"ח
מי ממן את זה : ניחשתם נכון פרמית הביטוח שאנחנו משלמים.
ואם אתם מוצאים חלקי רכב זולים בכל מיני מקומות זה גם חלק מההחזרים שאתם מקבלים על כל העניין.
קצת הפרזתי כדי להמחיש את העניין הייתי חייב להגיע למילארד ש"ח אבל זה לא רחוק מהאמת
-
למה זה לא כלכלי לבטח רכב בביטוח מקיף:
ביטוח מקיף ממוצע עולה כ 2500 ש"ח
אדם סביר נוהג ברכב כ 45 שנה
החלטה לא לבטח חוסכת ביום ההחלטה 2500 ש"ח כפול 45 שנה סה"כ : 112,500 ש"ח
שזה בערך סכום הרכישה של רכב חדש
הסיכוי שיגנב לכם רכב או חלילה ילך בתאונה הוא הרבה הרבה יותר נמוך מ 100 אחוז
לכן זה לא כדאי.
אבל הרי בשביל זה יש ביטוח כדי שלא נצטרך לשאת בעלות של קטסטרופה אבל זה לא המקרה
זה כאילו תצטרכו לשלם עבור ביטוח דירה ותכולה 40 אלף ש"ח בשנה זה לא סביר
ביטוח דירה עולה משהו כמו 1000 ש"ח בשנה.
למה זה קורה? זה מתקשר למה שאמרתי קודם בגלל שאנחנו מבטחים גם את החלק שהולך למדינה
ואנחנו אוהבים לקנות חלקי חילוף זולים לרכב
והפרמיות הם יקרות כמעט פי שניים ממה שצריך להיות.
לפני כשלוש שנים יצא חוק שמאפשר לפצל את הביטוח כך שיהיה אפשר לכוש ביטוח מקיף שלא יכלול
גניבה או לא יכלול נזקי תאונה, אבל קרטל חברות הביטוח תמחר את זה כך שזה לא יהיה כדאי.
-
מושיק, אתה מדבר שטויות בלי טעם.
אם מישהו פה, מוכן לקחת את הסיכון שלא ייגנבו לו את הג'יפ ב-20 שנים הקרובות... שלא יעשה ביטוח.
אתה שוכח שהביטוח כולל גם את הצד ג' - תחשוב כמה שנים תצטרך לעבוד אחרי שתקמט איזו אאודי או מרצדס חדישה.
כמובן שיכול להיות שלא יגנבו לך את הרכב, אבל אם תסתכל קצת מסביב, תראה שכל כמה ימים למישהו פה לוקחים , או כמעט לוקחים את האוטו.
-
"למה זה לא כלכלי לבטח רכב בביטוח מקיף:""מושיק, אתה מדבר שטויות בלי טעם."מן הראוי לקרוא היטב:לא לעשות בטוח מקיף אין פירושו לא לעשות צד ג'.
-
-
לפותח השרשור,
צר לי, אבל השרשרת הזו לא מהווה אתגר לקטר תוכי גדול, 12מ"מ זה מעט מידי..
מה גם שההגה, כאביזר בטיחות, מיוצר מחומר "רך" יחסית כדי לא להוות סכנה בעת תאונה, וניתן לחיתוך עם כלים פשוטים וקטנים יחסית ולכן לנעול להגה זה ממש לא אפקטיבי.
הגנבים שלך אולי היו מאד "מבצעיים" אבל טמבלים רציניים כשבחרו להתמודד עם השרשרת ולא עם ההגה.
יש חיישני א"א ניידים אלחוטיים עם סוללות, בדומה לגלאי התנועה הביתיים, שניתן להשאיר בתוך הרכב המשדרים לרמקול האזעקה בתוך הבית.
עובד בטווחים של כ-20~ מטר, ללא חוטים שניתן לנתק, חוצה קירות, וצורח בעוצמה של 90 דציבלים.
אם מישהו בעל חום גוף פותח את הדלת של הרכב ונכנס לגזרה של הגלאי, האזעקה עובדת בתוך הבית.
אני בטוח שעם קצת חיפוש ברשת אפשר יהיה לאתר כאלו שמשדרים לטווח מעט גדול יותר.
זה בתור מפלט אחרון,ואם יגיע גנב עם סורק וחוסם תדרים, זה כבר הרבה מעבר למה שאני מוכן להשקיע.
-
אתה מפספס את העיקר וחבל:
ביטוח צד ג הוא לא עניין כלכלי אם יכול להיות מצב שבו תגרם תאונה באשמתך
אתה חייב לעשות ביטוח צד ג (הוא גם יחסית זול)
ביטוח מקיף (ללא צד ג) הוא ביטוח מאד יקר
זה יוצא בערך 2.5 אחוז לשנה ואם מסתכלים על הערך הכלכלי האמיתי של הרכב ללא
המיסוי עליו אז זה יכול להגיע ל 4 אחוזים.
בכל תחום אחר מדובר בפרומילים
נניח שהיית צריך לבטח את הדירה שלך כולל התכולה ב 2 מיליון ש"ח והיית צריך לשלם 2.5 אחוז שזה 50 אלף ש"ח לשנה, אני מניח שלא היית עושה את הביטוח , מחירי הפרמיות בענף הרכב הם שערוריה
ביטוח הוא המצאה שנועדה להגן עליך מפני קטבטרופה במחיר מאד מאד נמוך
נניח שיש לך חברה שבבעלותה 150 כלי רכב, האם היית משלם 375 אלף ש"ח בשנה ביטוח מפני גניבה ו.או תאונה באשמת הנהגים שלך? ב375 אלף ש"ח בשנה אפשר לרכוש 4 רכבים חדשים כל שנה.
מחירי ביטוח הרכב הם שערוריה ולכן יש פה ענין של חישוב כלכלי.
תסתכל מסביב עליך ההורים שלך ואולי מבוגרים אחראים אחרים ותראה שכולם נמצאים במאזן שלילי הם שילמו יותר מאשר קיבלו.
גם אם זה נראה לך מוזר לא צריך ישר להבהל ולקרוא לזה שטויות חסרות טעם, זה שאתה משתמש בביטויים לא מכובדים
לא מגן עליך מפני ההחלטות שלך.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
"למה זה לא כלכלי לבטח רכב בביטוח מקיף:""מושיק, אתה מדבר שטויות בלי טעם."מן הראוי לקרוא היטב:לא לעשות בטוח מקיף אין פירושו לא לעשות צד ג'.
ה-2500 ברוב הרכבים עד 100000 שח כוללים את הצד ג'. מה שמשאיר אותך עם 1500-1000 למקיף מתוך זה ומשנה את החישוב.
אתה לא יכול לומר שהערך האמיתי של הרכב הוא רק חצי, כי אם יגנבו לך אותו אתה תשלם מחיר של רכב + מיסים. מיסים דרך אגב, הם בסביבות 50% מערך הרכב.
לצערי, אני לא צי רכב של 300 כלים שיכולים לא לבטח במקיף כי הסטטיסטיקה לטובתם. אני גם לא מספיק עשיר כדי שכשהג'יפ ייעלם מתחת לחניה אוכל להוציא את פנקס הצ'קים ולקנות חדש. אני ב-10 שנים שילמתי כ-15000 שח על החלק של ה"מקיף" בנטרול צד ג. אם הייתי שם את זה בבנק אכן היה לי היום עוד 15K. אבל לפני שנה אם הבני ז***ת היו מצליחים לקחת לי את הדיפנדר ולא היה נשבר להם המפתח בסויצ' - מי היה משלם לי את ההפרש??
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
moshik999
בכל תחום אחר מדובר בפרומילים
נניח שהיית צריך לבטח את הדירה שלך כולל התכולה ב 2 מיליון ש"ח והיית צריך לשלם 2.5 אחוז שזה 50 אלף ש"ח לשנה, אני מניח שלא היית עושה את הביטוח , מחירי הפרמיות בענף הרכב הם שערוריה
ביטוח הוא המצאה שנועדה להגן עליך מפני קטבטרופה במחיר מאד מאד נמוך
כן, אין ספק שבזה אתה צודק. אני רק רוצה שתנסה לברר לכמה אנשים פה גנבו את הרכב, ולכמה גנבו את הבית והוא לא היה שם כשהם חזרו (אתה מדבר על נזק של 2 מיליון ש"ח, לא??).
הכל זה סטטיסטיקה ועליה רווח של חברות הביטוח.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו, לי אישית ה-150 ש"ח בחודש שווים את הלישון בלילה בשקט.
-
דורון
יש גלאי תנועה ביתיים שמשדרים עד ל100 מטר וזה נותן לך שקט נפשי שכל תנועה בתוך הרכב מפעילה את האזעקה בבית.
נמרוד
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד - מערד
דורון
יש גלאי תנועה ביתיים שמשדרים עד ל100 מטר וזה נותן לך שקט נפשי שכל תנועה בתוך הרכב מפעילה את האזעקה בבית.
נמרוד
העלתי רעיון,
במקרה האישי שלי מספיק הטווח הקצר, אבל לדעתי זה בהחלט כלי יעיל למי שהרכב חונה בטווח מתאים לתגובה, קו ההגנה האחרון אחרי המכשולים הפיזיים.
גם במקרה של גרירה יהיה מי שיכנס לתוך הרכב לשבת ליד ההגה.
אם יש 100 מטר אז עוד יותר טוב.
-
בישובים הבדואים אין פלדלת,אין שמירה והם בטח לא חוששים מגניבת הרכב שלהם
מה שכן לבית של דרומי הם לא יתקרבו יותר לעולם.
-
תתפלא השבחים גונבים גם מהישובים הבדואים, ולא רק רכבים אלא מכל הבא ליד.
נמרוד
-
יש אזעקת ביפר- התקנה "פאסיבית" שלה- כלומר ללא סירנה, ללא חיבור וינקרים, ללא ניתוקים...
תאפשר לה לשרוד ברכב ולהתריע על שבירת חלון, כניסה לרכב, נסיון התנעה וכו'
ככה גם בסופר, בקניון ובכל מקום (עד טווח הגיוני) תוכלו לדעת מה קורה עם הרכב.
זה כבר מוצר לא יקר במיוחד.
-
אזעקת ביפר מוגבלת גם כן לטווח מסוים ולרוב לא חוצה קירות משמעותיים. 50-20 מטר. העניין הוא ההתקנה שלה, כמו שאר האזעקות, במקום נדיר ולא מוכר. הייתה לי כזו באופנוע, פעלה מצוין כשהחתול קפץ עליו ופספס לבנה שעפה מהקומה השניה לכיוונו.
אבל נניח וגיליתם שגונבים לכם את הרכב, מה תעשו ? תרוצו החוצה ותגלו את השניים עד ארבעה גורילות שמצוידות בכל טוב הברזל ובאומץ חסר מעצורים ואז מה ?
תתקשרו למשטרה שלא תעשה כלום ?
תצאו עם אקדח ועוד בסוף תסתבכו בעצמכם ?
צריך רעש והרבה רעש, עם זיקוקים ואורות, כדי שכול השכונה תתעורר, הגנבים יבהלו ויתחילו לברוח.
זה כמובן לפעם הראשונה. בפעם השניה, הם ידעו גם איך לעקוף את זה.
-
תסלחו לי, אבל מה כל ההתבכיינות הזאת על להסתבך עם החוק במקרה של פגיעה בגנב או שודד ?
במקרה של מפגש עם מישהו שגונב ממכם או פוגע ברכוש שלכם - חובה עליכם לדווח למשטרה אם אפשר ולבצע מעצר אזרחי אם המשטרה לא מספיקה להגיע. הותקפתם - תגנו על עצמכם - גם זו זכות בסיסית. מאיימים על חייכם - אתם נמצאים בסכנת חיים ואין לכם אפשרות לנתק מגע - תשתמשו בכל אמצעי העומד לרשותכם כולל נשק חם.
שהגנב יתבע או יזדקק להגנה או סעד מהרשויות, קחו עו"ד ותעמדו על זכויותיכם, תתבעו אותו בתביעה אישית עוד לפני שיתאושש מההלם.
הרי אם כולם "חבורה של הומואים" ולא בהקשר של העדפה מינית - לגנבים הרי אין ממה לפחד, לא מאזעקה, לא מזיקוקים ולא מחפלה תימנית - הם יכולים פשוט להמשיך לגנוב באין מפריע.
-
ניר, אתה צודק שזה ההליך הנכון. אבל לא בהכרח ההליך הזה הוא גם המתאים. חלק מהחסרונות בדמוקרטיה...
דרומי היה הדוגמא לכך. הוא הגן על ביתו ורכושו והסתבך עד הצוואר לתקופה ארוכה עד שחפותו הוכחה. וזו הבעיה בדיוק. נכון שזה הקיצון ויש עוד הרבה פרטים בתוך הנושא, אבל אם נלך לכותרת, הזכות להגן על הרכוש אינה עניין של מה בכך.
אם ניקח את הדוגמא הנוכחית של רפי, אם היה פוגש את הגנבים ומנסה לעצור אותם, אחרי שגם התקשר למשטרה, ואפילו לירות בהם כי הם 4 והוא יחיד והיו מנסים לתקוף אותו, אין לדעת איך זה היה מסתכם מבחינתו גם אם היה גובר עליהם. מעצר עד תום הליכים, בירוקרטיה, משפט ועוד ועוד. גם להם יש עורכי דין שיכולים לצייר אותם כמסכנים, לא רק לנו. רק שלנו, עו"ד טוב יעלה הרבה מאד ואף אחד לא מבטיח לנו "החזר הוצאות משפט מלא"
ושוב - עניין הנקמה, שאותה אי אפשר למנוע. עדיף לאבד את הרכב מאשר לקחת את הסיכון שיום אחד ינקמו במשפחה שלך או בבית שלך.
תקרא לזה "הומואים" אבל זו המדינה. כל אחד יעשה מה שהוא רואה לנכון, חלקנו עם הגיון,בריא או חא בריא, חלקנו עם עקרונות של ברזל או וותרנים, אבל כל אחד ישלם מחיר בסופו של דבר.
-
ניר צודק וכבר כתבתי מי שלא יעזור לעצמו שלא יעזור זכותו,
היכן שגרתי בעבר -זה היה מקום שכל לילה וכל יום ניקו שם בתים ומכוניות
עד היום -הם מחכים שירגעו הרוחות וחוזרים לתקוף,
אמצעי המיגון השונים?שכל אחד יבחר מה וכיצד,
אני לא בוגר סיירת ולא לוחם דגול-אך אני קנאי לבטחון משפחתי ולרכושי,
ניתקלתי גם בשלושה בני מיעוטים שחשבו שהיהודי הקטן ישקשק ויברח?
הם יותר מפחדים מאיתנו,
פשוט נמאס,
לפני מספר ימים הסתובבו ליד פאג'רו שחנה מול ביתי בני הדודים.היה עליו שלט למכירה,צלצלתי לבחור והצעתי לו לשנות את מיקום הרכב-כך נעשה,
אך אין ספק שגניבות רכבי השטח הינן יותר מרכבים אחרים באופן יחסי,
נכון שאין די בעבודת משטרה.ונכון שלדעתי יש מגמה מכווונת של המדינה שמכת הגנבות לא תיפסק,
כבר נכתב פה-אנו כאזרחים לא עושים די,
נשפכו מילים גאשר מתפרץ וזה נפלא,מפני שהצלחתי לעורר את הנושא ושכל אחד יעשה את המתאים לו והנכון לו,
מי שלא ידאג לעצמו ויש איך(נכון לא במאת האחוזים)שלא יבוא מחר להלין,
ואפרופו-בעבר נגנב לי רכב מתחת לאף וניקו לי את הבית(הרוב הוחזר עם פיצוי הולם)
אך רק כרעיון שניתן לישמו ומאחורי הקלעים ולא בפרהסיה-לסייע אחד לשני במקומות המגורים שלנו-להיות יותר איכפתיים לזולת(חברי הפורום כמובןלא כל העולם)
יום נפלא לכולם
יוסי
-
GODS
אצל דרומי היה בעיה של נשק לא חוקי ועוד כמה בעיות של עברה על החוק, ובכל זאת זוכה, נושא הנקמה תפסיקו לפחד מזה, זה לא עובד עם גנבים, ועם שאר העברינים הבדואים השבט שלהם לא תומך בהם הם מוקצים, ואף אחד לא ילך לנקמה על גנב מת, בקיצור הבדואים מבינים רק אלימות ואלימות קשה, איפה שכואב לא באים.
נמרוד