לא יודע אם השרשור הזה הוא המקום והזמן (תמחקו אם לא) אבל יש למישהו ניסיון עם הדבר הזה:
sonim xp3 quest pro
וכמה יעלה להביא אותו לארץ?
Nash
Printable View
לא יודע אם השרשור הזה הוא המקום והזמן (תמחקו אם לא) אבל יש למישהו ניסיון עם הדבר הזה:
sonim xp3 quest pro
וכמה יעלה להביא אותו לארץ?
Nash
הכל תלוי בעבודה.
נכון שזה נחמד שהוא מעיין לדרמן אלקטרוני אבל קודם כל הוא צריך להיות טלפון.
מסתבר שמרבית המכשירים הללו הם קצת עדינים ולחיצה קלה על המסך וזהו, שלא לדבר על מים.
וכשאני צריך להזמין את הוטרינר בדחיפות והופ המסך שבור זה ממש לא משנה מה הוא יודע לעשות,
כי את ספר הטלפונים אני כבר לא יכול לראות. (דוגמא אמיתית).
מסכים עם חלק מהתיאורים , לא עם המסקנות.
סמראטפון זה כלי רב תכליתי יותר מסלולרי טיפש, זה שיש לא מעט בעלים טיפשים של טלפונים חכמים לא פוסל את המכשיר , רק את בעליו, או יותר נכון זן ספציפי ודי המוני של בעליו, מנגד קיימים משתמשים מתוחכמים המנצלים את יכולת המכשיר ביעילות לניצול מיטבי של זמנם וכספם
או לתקשר בארץ עם שפה זרה
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Znffg_G65ek?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Znffg_G65ek?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LqdpWNSvf0A?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LqdpWNSvf0A?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
אין לי פלאפון עדיין בכלל משום סוג... לא קניתי עד היום.
אחרי יותר מ10 שנים של עבודה בתעשיית ההי-טק.
יש עוד מישהו מוזר כזה כאן ?
אולי בסוף אני אשבר בגלל הדאגה לילד בגן.
אם אקנה , ניראה לי שעדיף משהו חזק ישן ועובד , שלא נורא אם יאבד , אבל זה בטח לא השיקולים של כל אחד.
שימי, אתה רומז משהו?
אני לא מכיר אפילו בנאדם אחד שבאמת צריך סמארטפון.
תגידל י בעצמך? אתה באמת צריך את גרוטאת ה-ZX16V שדחסנו איכשהו לתוך החצר שלך?
מה פתאום. אתה לא צריך. אבל אתה אוהב ורוצה. זה העניין.
אני באמת צריך ג'יפ? הרי 90% מהזמן הוא נוסע על הכביש, בתוך העיר, חשוף לפגיעתם הרעה של שוטרים וגנבים, זולל דלק, לא הכי נוח.... הכי כלכלי היה להחזיק איזה קורולה ופעם בחודשיים לשכור טנדר 4X4 ולנסוע לטייל... אבל אני אוהב ורוצה ג'יפ. בשביל אותם 10% מהזמן שהוא כן מסב לי הנאה ונחת, אני מחזיק אותו. כל עוד אני יכול - זה מה יהיה.
ככה גם סמארטפון. בדרך כלל (אם אתה לא איזה איש עסקים סופר-עסוק) זה גאדג'ט שאתה קונה כי אתה אוהב ורוצה, לא כי אתה צריך.
בטח שיש לו המון יכולות, וברור שרוב משתמשיו לא מנצלים אפילו עשירית מהן.
אני לא מחפש את היכולות הללו ומבחינתי הוא סתם צעצוע.
אז אני לא אוהב ולא רוצה. לא סמארטפון ולא אייפד ולא נגן MP3/4 ולא שום גאדג'ט מטופש אחר, ולכן לא משקיע שקל בזה, כי אני ממש לא צריך את זה ואת היכולות של זה, וממש לא מנסה לעשות רושם על אף אחד שבכיס שלי נמצא המכשיר שהוא המילה האחרונה (נכון לאותו רגע.... בעוד חמש דקות הוא כבר יהיה מיושן וחובב הגאדג'טים לא ידע את נפשו מרוב אכזבה).
מה אני כן צריך? מכשיר טלפון בסיסי אמין. להבדיל ממכוניות, שם אני מחפש הנאות וריגושים - טלפון בשבילי הוא רק מכשיר. לכן אני רוצה אמינות לפני הכל. כי הוא לפעמים יחטוף מכה פה, מכה שם. ייפול לפעמים על ריצפה מברזל, של ג'יפ. על אבן.
אני דורש ממנו להיות קודם כל טלפון: קליטה טובה במקסימום איזורים, איכות שמע טובה.
אני צריך שיכיל ספר טלפונים ענק כי אני שם עליו מעל 1000 מספרי טלפון שכולם חשובים.
מצלמה בסיסית לשעת חירום זה באמת טוב.
לא צריך אינטרנט בטלפון בכלל. לא משתמש בזה. אבל דור 3 כופה את זה עלי.
רדיו זה נחמד וטוב.
לא צריך שינגן לי כל מיני קבצי מוסיקה. בשביל זה יש מחשב ומערכת בבית ובכל מכונית מודרנית כבר יש רדיו שקורא קבצי MP3.
ושוב - שיהיה אמין, כי אני לא רוצה להגיע למרכזי התשת הלקוחות. כי זמני יקר, והפתיל שלי קצר.
הסיכוי שסמארטפון כלשהו יצטרך לבקר במעבדות של מרכזי התשת הלקוחות הוא גבוה בהרבה מאשר במכשיר פשוט וטיפש.
HTC Desire מבוסס אנדרואיד כמובן, מספר חודשים איתו.
זה מסוג הדברים שאתה לא באמת מרגיש שחסר לך משהו עד שיש לך ואז אתה לא מבין איך אפשר בלעדיו...
להערכתי, עוד מספר שנים כל המכשירים הסלולריים יהיו סמרטפון כזה או אחר כמו שהיום כל המכשירים הם עם מצלמה כסטנדרט.
יש בבית אייפון 4 ובלקברי טורץ'
יש גם נקסוס S אבל הוא חדש מכדי להביע דעה
גם אני חיפשתי משהו לדיבור אבל בפועל משתמש המון בוידאו ברמת HD והעלאה ליו טיוב, בסקייפ ואפליקציות ובדואל.
אני אוהב את הטורץ' אבל האייפון מכונת גלישה מדהימה ומלא אפשרויות ממכשיר MP3 ועד אפליקציית blech contest. וזה מבלי להתייחס למה שלא רלבנטי בישראל - netflix וגם ממשק ישיר עם APPLETV :p
אין לי ספק שתוך זמן קצר, לדעתי מדובר בשנה-שנתיים אולי פחות, עולם ה PCשאנו מכירים ישתנה ללא הכר.
כל הסימנים מעידים על כך, יש כבר ניצנים שהופיעו בסוף השנה האחרונה ובתחילת החדשה:
בתערוכת CES האחרונה מוטורולה כבר הפעילה לפטופ טיפש ללא מעבד היישר מסמרטפון נתקע.
סמרטפון עם 2 ליבות כבר הופיע ב LG, עד סוף השנה יהיו מעבדי סמרטפונים (פריסקייל) גם עם 4 ליבות.
כבר היום הנוקיה N8 מסוגל להזרים סרטי HD למסך דרך חיבור HDMI ובעצם לתפקד כסטרימר הקטן בעולם.
עוד כוח עיבוד, עוד תוספת זכרון ואנו כבר בטריטורייה שהייתה שייכת ל PC מלפני שנתיים-שנה והכל במכשיר שנכנס לכיס.
סמרטפון ישאר כשם מסיבות היסטוריות, תכל'ס מדובר בתחליף קומפקטי ביותר למחשב, ואני מנחש שעבור רבים הוא יהיה גם היחיד ובתוספת אמצעי קלט פלט (מקלדת, עכבר מסך בגודל מלא בבית )
הקופסה הגדולה שפעם קראנו לה PC תעלם מרוב שולחנות העבודה.
בלקברי כבר 3 שנים,אותי מעניין בעיקר קבלת מיילים ושליחה,גלישה הפסקתי לנסות מזמן למרות שאני משלם-הייתי מחליף את כל שאר האפליקציות בפותחן בירה יעודי-אז זה באמת היה סמארטפון.
דרור הראל
שכחתם לציין שטלפון חכם חוסך בחשבון הסלולאר החודשי ! במיוחד אייפון, ובקרוב אחרים נוספים כגון אנדרואיד.
אני מדבר על אפליקציות סמס חינמיות כגון Whatsapp (שאגב זמינה לכל הפלטפורמות אפילו לנוקיה סימביאן) ו Viber שמאפשרת שיחות חינם על גבי הרשת ללא סירבול מיותר דוגמת סקייפ.
הטלפון החכם חוסך גם בעלויות רכישת מכשירים משלימים כגון גי פי אס, נגן MP3 ואפילו מצלמה.
לאחרונה יצאו תוכנות נווט שטח מדהימות לאייפון (TOPOMAP) שמורידות את הצורך ברכישת מכשיר או מחשב נווט.
אז כן, מעבר לאפליקציות והיכולות הטלפון החכם חוסך בהוצאות השוטפות.
זה בתנאי שגם המשתמש צרכן חכם :-)
למה ככה ? ... וואי לייק דיס ? ..
האייפון דור 3 שלי לא יותר מטופש מהג'יפ שלך דרור.
אני בטח פותח לעצמי פה לשטן אבל ב 3 שנים האחרונות הוא לא היה חולה ולא היה במוסך.
הוא הרבה יותר חכם ממה שאני צריך אבל הוא מסב לי עונג. אולי אני טיפש כי אני נהנה מאלקטרוניקה יקרה ומיותרת ... אבל טיפשי זה לא.
יש לי אפליקציה אחת מותקנת עליו מעבר למה שמגיע מהמפעל וזה תכנת ניווט כבישים חינמית.
גם בה אני בקושי משתמש.
( כל השאר זה לשוחח ושעון מעורר ואת שני אלו הוא עושה בצורה מעוררת התפעלות כבר 3 שנים )
אבל אני עושה את זה בסטייל ונהנה מכל שניה.
אני חולק על הקביעה שזה טיפשי.
:)
שלא תבין לא נכון.
אני לא שולל את יכולות הסמארטפונים. הן מדהימות. אני רק חושב שאני לא זקוק לזה.
בשטח אני מהעתיקים האלה שמנווטים עם מפה.
רחובות? אם אני צריך להגיע למקום שאני לא מכיר, אני מסתכל בבית ב-YMAP לפני שאני יוצא, וזוכר הכל.
רק בשביל לדבר בטלפון ולהשתמש בשעון מעורר (שאלה שני השימושים היחידים שהנוקיה 3120C המכוער שלי נדרש להם) אני לא צריך אייפון יקר. ועזוב אותי מסטייל ואופנות... גמרתי תיכון לא מזמן, אני כבר בן 44...
אני אתחיל ואסייג שיש לי נוקיה N97 שכל תכליתו בחיים זה לגרום למשתמשים בו להיות לא מרוצים.
אבל מכיוון ששוכני השלג בפינלנד הגדירו אותו כסמארטפון אז:
מה ביקשתי? טלפון נורמלי, עם רמקול ורטט, שינגן מוזיקה וישמש כשעון מעורר ויחזיק יום עבודה נורמלי.
מה קיבלתי? דרעק בן דרעק - אבו דרעק, עם סוללה שנגמרת מהר (מודה ומתוודה, גם אם אני הייתי צרים להחזיק מסך כזה, גם אני הייתי נגמר).
שלא תבינו לא נכון - תנו לי אייפון או אנדרואיד עם סוללה נורמלית - קניתי!
(אשתי עם אייפון כבר שנתיים וחצי, מאוד מרוצה, אבל היא חייה ליד מטען, אני לא).
יוני5
+1.
אחר כך מתפעלים שהעולם מלא בג'אנק
<style> qtl { position: absolute; border: 1px solid #cccccc; -moz-border-radius: 5px; opacity: 0.2; line-height: 100%; z-index: 999; direction: ltr; } qtl:hover,qtl.open { opacity: 1; } qtl,qtlbar { height: 22px; } qtlbar { display: block; width: 100%; background-color: #cccccc; cursor: move; } qtlbar img { border: 0; padding: 3px; height: 16px; width: 16px; cursor: pointer; } qtlbar img:hover { background-color: #aaaaff; } qtl>iframe { border: 0; height: 0; width: 0; } qtl.open { height: auto; } qtl.open>iframe { height: 200px; width: 300px; } </style><qtl style="display: block; left: 458px; top: 181px;" class=""> <qtlbar name="bar">http://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.ask.com/favicon.icohttp://translate.google.com/favicon.ico</qtlbar> <iframe name="content"></iframe> </qtl><style> qtl { position: absolute; border: 1px solid #cccccc; -moz-border-radius: 5px; opacity: 0.2; line-height: 100%; z-index: 999; direction: ltr; } qtl:hover,qtl.open { opacity: 1; } qtl,qtlbar { height: 22px; } qtlbar { display: block; width: 100%; background-color: #cccccc; cursor: move; } qtlbar img { border: 0; padding: 3px; height: 16px; width: 16px; cursor: pointer; } qtlbar img:hover { background-color: #aaaaff; } qtl>iframe { border: 0; height: 0; width: 0; } qtl.open { height: auto; } qtl.open>iframe { height: 200px; width: 300px; } </style><qtl style="display: none; left: 363px; top: 181px;" class=""> <qtlbar name="bar">http://www.qtl.co.il/img/copy.pnghttp://www.ask.com/favicon.icohttp://translate.google.com/favicon.ico</qtlbar> <iframe name="content"></iframe> </qtl>
יוני מה קורה?
לאן בדיוק אתה מנסה לדחוף את הסמארט פון?זה נכון שחברה מהתפוצה שלך ובגילך מתחילים לחשוש מכל מיני מריעין בישין במעלה החלחולת אבל לא בשביל זה המציאו את הסמארטפון.
דרור הראל
איזו תפוצה זו ? שאדע להיזהר .
אם היית צריך להיות אצל 8 לקוחות ביום באזורים שונים ( ככה נראה החורף אצלי ... ), תאמין לי שהיית מצייד בתוכנת ניווט הכי טובה שהיית מוצא והיא גם הייתה מצדיקה את המחיר בזמן שהיא חוסכת .
ושלא תבין לא נכון ... אני לא סומך על תוכנת הניוווט אף פעם ! אני משתמש בה רק כדי לראות את היכן נמצא הרחוב הספציפי ואז אני בוחר את הדרך להגיע לשם .
הכל תלוי ביעוד המכשיר וצורך ...!!!
גם לשירותים הסמארטפון מגיע?
עד שיש מקום אחד נורמלי לקרוא עיתון של פעם...
(באמת של פעם, אנחנו לא קונים עיתונים :rolleyes: יש לי שם עיתון "טורבו" מודל 86...)
באופן אישי, אני גם לא חובב סמארטפונים, כשאר שידרגתי את המכשיר לפני חודשיים הציעו לי כזה,
לאחר 3 שניות התלהבות ניסיתי לדמיין את עצמי שוכב מתחת לאוטו, עם חלקי דיפרנציאל בידיים, מלא בשמן ומנסה להתקשר ליואב לשאול איך מכניסים את החלק ולאן :D
זו הנקודה שביקשתי מהנציגה את ה "נוקיה קבלנים" - לפחות ככה היא קראה לו.
סער
אוי וייז מיר....
צריך לעשות פה סדר
כמות השטויות שנכתבה פה.....יש מצב שזה שיא חדש בג'יפולוג.
ברצוני לתקן את הטועים ונמשיך לניתוח פסיכולוגי של הטועים
here goes:
1.
אחרי שכוייסתי בחו"ל ובבת אחת איבדתי קשר עם העולם החיצון, את לוח הזמנים שלי, את כל כתובות המייל והטלפון הפנמתי שטכנולוגיה כזאת זה נחמד למי שיש זמן למשחקים וצעצועים
אשר יקירי, במכשירים המדוברים שום פרטים לא נמצאים על הסים, איבוד המכשיר מאבד רק את המכשיר ולא יותר מזה
באנדרויד כול אנשי הקשר נמצאים בשרת של גוגל, איבדת?
קח מכשיר אחר, תפעיל אותו עם השם משתמש והסיסמה והטלפון הישן משוחזר אוטומטית
באיפון זה דומה, וניתן לשחזר טלפון אחר ע'י חיבורו למחשב והורדת כול המידע מהטלפון הישן, לוקח כמה דקות
אין שרות לקוחות, אין לחכות בתור,אין טכנאים שימחקו את המידע.
בנתיים הסמרטפון-1 הטיפש-0
2.
מה אני כן צריך? מכשיר טלפון בסיסי אמין.
הרוב המוחלט של המכשירים אמינים מאד, אני אישית הרסתי הרבה יותר טלפונים רגילים מכול סמרטפון,
אם נושא האמינות מאד מדאיג אותך, יש מוטורולה דאפיי ודומים
טלפונים אטומים לאבק, מים (אפשר לשטוף את הטל בכיור) ויש גם את הגורילה גלס-אין סריטות.
לדעתי זה לא כזה נחוץ, לכול מכשיר ניתן לקנות קייס ומגיני מסך בגרושים-יגנו עליו טוב מאד (חוץ מטביעה)
הרוב המוחלט של הבעיות נגרם אקסקלוסיבית ע'י המשתמש
כול טלפון זה לא מטוס ולא צוללת, מעניין שאף אחד לא יתלונן שהקאנון ראבל שלהם נפל לריצפה ונשבר, אבל טלפון?
פתאום זה לא מכשיר אמין.
2.
אני לא מכיר אפילו בנאדם אחד שבאמת צריך סמארטפון.
אף אחד לא צריך כלום, בשנות ה80 לא היו סליולרים וזה לא היה חסר לאף אחד
בכלל, אפשר לחזור למעברות או למערות, מי צריך בכלל מקרר או תנור? אפשר לאכול טרי, לחלוב את הפרה ולבשל מעל מדורה.
הטכנולוגיה נמצאת כן היום- נצל אותה לטובתך.
4.
מצלמה
שווה לתחת
זה שקנית מכשיר עם מצלמה חרא-אשמתך בלבד
במכשירים "מודרניים" יש מצלמה מעל ל6MP והתמונות מדהימות, ועוד בHDMI
אל תשווה .
יש עוד הרבה אבל אין לי כוח וזמן
נגיע לניתוח הפסיכולוגי
COAS (וגם ברלי)
מתעב את העדר עם הסמארטפונים ומסתכל עליהם בלעג,
הוא-הם לא רוצים להיות כמו כול אלה שמסתובבים כמו זומבים ומחפשים אפליקציות (מה המשפחה תגיד?)
ולכן, ממציאים 1001 תרוצים כדי לפסול (להצדיק את נקודת המבט)
למעשה, זה 2 אנשים שיכולים להרויח הרבה ממכשיר כזה(ואני יודע שעמוק בפנים, היו מתים לאחד).....אבל הסטיגמה....הסטיגמה....
ויש לנו את יוני,
יוני קנה מכשיר חרא בלי כול שימוש,(זה לא סמרטפון-זה רק נראה ככה) והוא מוציא את זעמו על העולם, כולם אשמים שמכרו לו גרוטאה.
בקיצור
המכשיר הנכון יכול לחסוך הרבה זמן וכסף, וכמו כול כלי אחר, השימוש וערך היעילות תלויים אך ורק במשתמש ורצונו ללמוד, הגיל זה לא פונקציה, דעות קדומות והכנעה לסטיגמה חברתית כן.
אני אוהב את השרשור הזה !
ג'ו,
רק מנסה להבין מה הפואנטה של השרשור הזה? מה אתה מנסה להוכיח ולמי? :confused:
איל
שכאמור למעלה, לא ממש צריך שכנוע
כנאמר,
עו'ד טוב אף פעם לא שואל שאלה בלי לדעת את התשובה לה מראש
ידעתי בדיוק מי יענה מה
והוצאתי את הסיבות לאור, תחשוב בכיוון של.......מחקר אנטריפולוגי של התרבות הישראלית.
על הדרך, אולי אפשר לתקן דעות קדומות ואגדות אורבניות ואולי ללמד כמה כלבים זקנים טריקים חדשים.
לדעתי זה ממש שרשור של "שרות לציבור" או "למען הקהילה". :-)
מהנסיון שלי ההבדל בין טלפון חכם לטיפש הוא אחד.
בטיפש אתה מחובר לרשת הסלולר. בחכם אתה מחובר לאינטרנט - באופן שמאפשר ניצול אמיתי של הקשר הזה (חבילת גלישה בנוקיה 72 או מכשירים דומים לא באמת נופלים להגדרה הזו).
כל שאר ההבדלים (מבנה, עמידות, מצלמות, GPS וכו') הם לחלוטין משניים ומשתנים מדגם לדגם, ללא תלות האם הטלפון חכם או טיפש.
מי שלא "מבין" מה יכול לתת לו חיבור רציף לאינטרנט, בשנת 2011, כנראה עושה את עצמו.
כמובן שיש כאלה שמשתמשים בקישוריות הזו בכדי לחיות בפייסבוק, אבל ניתן לעשות עם זה מה שרוצים, בדיוק כמו עם כל מחשב מחובר לרשת.
והנה אני מסכים עם ג'ו. גם אני חשבתי פעם שזה מיותר.
מאז עברו 6 שנים ו 4 מכשירים חכמים. על אותו משקל,
פעם לא היו מכונות כביסה, מדיחי כלים, מיקרוגל, מייבשי
כביסה וכו'. אפשר להסתדר בלי, אבל זה הרבה יותר קל נוח
אם יש לך אותם.
פעם מנכ"ל IBM אמר שלדעתו יהיו כמה עשרות מחשבים בעולם.
תראו לאן זה הביא אותו.
אני עם HTC Desire, אחרי I-Mate Jam, I-Mate KJam, HTC TrinityII.
המכשירים החכמים שינו את צורת העבודה שלי, הקפיצה המשמעותית
ביותר הייתה עם האנדרויד.
החסרון היחידי של המכשירים החכמים ביחס ל 6310i שמשמש אותי לגיבוי
(בעיקר בזמן כניסה למפעלים בטחוניים, וגם זרוק בתור ספייר באוטו)
הוא זמן הסוללה, וגם עם זה אפשר להסתדר. כשאני מטייל הוא מקבל
אריזה קשיחה בשביל השרידות וגם במילואים. בשאר הזמן רק מגן מסך שמוחלף
פעם בכמה חודשים (ולא בטוח שבמכשירים מהדור הנוכחי דרוש כזה בזכות
הזכוכית גורילה).
אם הייתי מדרדר עד לפסיכולוגיה בגרוש הייתי אומר שמישהו כאן מנסה לשכנע עצמו שלא יתכן שיש מישהו שלא חושב כמוני...
אבל אני לא.
קישקוש.
ג'ו, מה נהיית לי, בן גוריון?... ("אני לא יודע מה היהודים רוצים, אני יודע מה הם צריכים")
כרגע, אני לא צריך סמארטפון.
אני לא צריך אינטרנט ואפליקציה של חתול מתעטש במכשיר הטלפון שלי.
אז מה הפואנטה שלך? שאני מוכרח סמארטפון רק כי הטכנולוגיה קיימת?
וואלה יופי. גם הטכנולוגיה להגיע לירח קיימת כבר 42 שנה. אז תרשום אותי לטיול הבא לים השלווה?...
כשאני אחליט שזה מה שאני צריך ורוצה - יהיה לי אייפון. עד אז, לא.
עד החתול המתעטש הסכמתי איתך...
זה וציפורים מתעופפות מרוגטקה...