הכל טוב ויפה עד פה אבל - הבלמים על הנאבות של הטרנספורטר הם תוף, לא? זה חסרון גדול...!!
Printable View
הכל טוב ויפה עד פה אבל - הבלמים על הנאבות של הטרנספורטר הם תוף, לא? זה חסרון גדול...!!
עם משקל ייעודי של 500ק"ג אני לא חושב.
אני גם חושב שכדאי לך לדבוק בגיר ידני..
אבל לאיזו באגי מקצועית יש בלמי תוף מאחור?! אני מאוד מאוד רוצה להמנע מזה, בייחוד בגלל שרוב אחוזי הבלימה יילכו לסרן האחורי,
מהסיבה שמלפנים תיהיה מע' בלימה של קדמית טרקטורון כלשהו.
השאלה היא כמה קשה יהיה להסב מתוף לדיסק, אם בכלל, האם אפשר להשתמש בצלחת + קאליפר בלימה של הסובארו..?
אני אכן מכוון לבנות עם גיר ידני בכל מקרה... יותר הנאה לטעמי... :twisted:
אגב, היתה לי האפשרות לקנות כבר סובארו אוטומטית במצב שמתאים לי בול, אבל סירבתי רק בגלל האוטומט.. ואני עדיין בחיפושים. :cry: :(
תומקאר, על כל דגמיו מלבד, צבאיים או ממוגנים שמצויידים כבר בדיסק מקדימה.
כשאתה מדבר על מקצועי, אתה מתכוון למירוצים?
בכל אופן השימוש בגיר ידני יפחית את השימוש בבלמים, תוכל להעזר המון במנוע בשביל לבלום.
בכל אופן, ממש לא ניראה לי הרעיון של בלמי תוף.
מישהו??ציטוט:
השאלה היא כמה קשה יהיה להסב מתוף לדיסק, אם בכלל, האם אפשר להשתמש בצלחת + קאליפר בלימה של הסובארו..?
כשאני אומר מקצועי כן אני לא שולל מירוצים ארציים... אבל בעקרון אני מתכוון לאיכות הבניה ויכולות הכלי, שימוש בפלדת ST52 העומדת בתקן FIA העולמי, נתון קילוסוס טוב וכו'...
לא חשבתי על זה, זו נקודה טובה.. אבל בכל זאת בלימה בשימוש כוח המנוע והגיר ידני יגרמו להאצה בשחיקה הן של המנוע הן של הגיר..ציטוט:
בכל אופן השימוש בגיר ידני יפחית את השימוש בבלמים, תוכל להעזר המון במנוע בשביל לבלום.
שלום לכולם
נמרוד : הצירייה של הסובארו בניגוד לטרנספורטר אינה מתחברת לגיר בפלאנג'ים אלה על ידי שינן כלומר מהגיר יוצא מוט משונן שהפעמון של הצירייה מתלבש עליו ומוחזק בו על ידי פין אבטחה. כמו כן השילוב של הציריות נועד גם להאריך את הציריות כיוון שבאגי בעלת גיר טרנספורטר וציריות טרנספוטר ונאבות הוא בוחב של 1.7 מ' ואני מאמין שרוחב של באגי למטרות מהירות נוטה לכיוון ה 2.0 מ' ומעלה. גם משהוא קטן לגבי ציריות טייפ 2 הן מגיעות לארץ בשלושה גדלים 47, 52 ו 57 ס"מ אורך. צריך לבדוק ליפני שקונים גם יש צורך לבדוק עובי הצירייה ולא לקנות את הדגם היישן והדק.
אמנון : נכון שנאבות של הטרנספורטר הן בעלי דרמים אבל ניתן די בקלות להסב אותם על ידי דיסקים של מרצדס (פרייבט) או טרנספוטר דגם חדש (הנעה קידמית) או פאסאט לכולם יש דיסקים קידמיים והם בעלי אותו חלוקת ברגים.
אחת הסיבות שאני לא ממליץ על נאבת הסובארו זה בגלל שהיא יציקה ובנויה לזרוע A תחתונה ובולם קפחץ עליון ולהשתמש בחלקים אלו יהיה בעיה לרתך למערכת של זרוע עוקבת (למרות שניתן) בטרנספוטר משנת 80 עד 89 קיים מתלה קומלט כבל זרוע עוקבת נפרדת עם בוקסות והכל כולל הנאבה (שמחוברת אליו בארבעה ברגים) ובנויה עם קפיצים ספירליים. כך שבשביל באגי זו זרוע טובה ביותר למרות שהיא טיפה מגבילה את מהלך המיתלה (עם אני לא טועה המהלך המקסימלי שהיגענו איתה עומד על 28 ס"מ.
יש לי אידיאולוגיה כזו לגבי הבניה הזו - הכל אני עושה לבד לקבלת באגי כמה שיותר איכותית בכל מחיר (רגשי, כספי [הכל יחסי...], עניין של זמן וכו'). (כתבתי את זה בשרשור הקודם...). למרות שיהיה נוח לקחת את המתלה האחורי של הטרספורטר ולהרכיב אותו קומפלט, אני לא הולך לעשות את זה אלא אני מתכוון לבנות זרוע בעצמי.
הסבה כזו כמו שתיארת תיהיה פשוטה יחסית?
השאלה העיקרית שלי היא האם אני יכול לבנות את המתלה עם הנאבה עם הדרמים, ואז אחרי שהכל מורכב לבצע את ההסבה (אני שואל מכיוון שאני לא מכיר את מבנה הנאבה, ואת הנאבה אני צריך לרתך לזרוע שאני בונה ויש פה שיקול של זמן וטרטור לחפש את החלק שאני צריך)?
אמנון שלום
כל הכבוד על האומץ. כאשר כתבתי לך קודם שאתה יכול לקחת את המתלה של הטרנספוטר זו הכוונה לפשטות. אבל במקרה שתרצה לבנות לבד את זרוע הבאגי אני מאמין שאת הנאבה ומערכת המייסבים לא תרצה לייצר לבד לכן אני עדיין ממליץ על זרוע זו כיוון שהנאבה מתפרקת ממנה בארבעה ברגים ואפילו ניתן לחתוך ממנה את הפלטה שמחזיקה את הנאבה לזרוע שהיא פלטה מרובעת בעלת ארבעה חורים לברגים (כולל הברזות) וחור גדול לפעמון של הצירייה . כך לפחות אני בצעתי לבאגים שבניתי את הזרועות האחוריות שלהם אני מקווה לצרף תמונות בעוד שנייה.
ההסבה מדרמים לדיסקים לא מסובכת וניתנת לביצוע בכל שלב של הבנייה אבל דורשת ייצור של החלק שמחזיק את הקליפר ( פלטה עם חורים ) אבל תצא מנקודת הנחה שבלם חנייה יהי בעיה לייצר במקרה של דיסקים למרות שניתן בתוספת קליפר ידני או מערכת נעילת לחץ בצנרת הברקס.
http://www.buggy.co.il/modules/coppe...288%29%7E0.JPG
http://www.buggy.co.il/modules/coppe...%20%287%29.JPG
http://www.buggy.co.il/modules/coppe...%20%286%29.JPG
הבעיה העיקרית שאני רואה בזרוע של הטרנספורטר- היא מאוד קצרה. רכב שנוסע מהר צריך זרועות יותר ארוכות בהרבה.
חוץ מזה, היא לא יעילה מבחינת נפח. אפשר לבנות זרוע שתופסת פחות מקום
וכמובן, כשבונים זרוע חדשה, אילוצי החוזק נקבעים לפי פרמטרים שאתה קובע כמו מיקום התושבות וכו'.
אסף.
ארנון, אני מבין מההמלצה שלך שכדאי לי לרכוש את הזרוע כולה, אך לא להשתמש בה אלא בנאבה שלה ובחיבור הנאבה לזרוע. אני צודק?ציטוט:
נכתב במקור על ידי arnonshoshani
להגדלה יש ללחוץ על התמונה
http://grm.m.walla.co.il/briefcase/0...19/p-hayke.jpg
סימנתי את מה שאני חשבתי שהם ברגי החיבור בין הנאבה לזרוע, סימנתי נכון?
האם מבנה זה הוא מספיק חזק?
בתמונה לא רואים את הדיסק\תוף, אך אני מניח שמן הסתם הוא קיים במעמקי הג'אנט..
בנוגע לפאן הכספי, כמה אמורה לעלות לי זרוע אחורית כוללת (ימין + שמאל) של טרנספורטר Type 2 אם הבנתי נכון?
אסף שלום
נכון שזרוע הטרנספורטר היא קצרה מאד כ 40 ס"מ ממרכז נאבה למרכז ציר בגוף לכן אני אומר שצריך להשתמש במרכיבים שלה כלומר הנאבה וחלקי החיבור שלה.
כמו שרואים בתמונות שביצעתי בזרוע כזו לרכב שבניתי והזרוע עצמה היא באורך של 72 ס"מ וכמו שניתן לראות היא מחוברת לגוף בבוקסות אוקולון רחבות ועבות. אילוצי החוזק בזרוע זו שמשקלה כבנויה היא 25 ק"ג שזה המון לזרוע כזו פשוט בגלל זהרכב מבצע ומיועד לנסיעה מאד מהירה על מהמורות כמוכן הוא מקפץ כשצריך מו אופנוע מוטוקרוס.
ולשאלתך אמנון :
נכון אתה צריך להשתמש בנאבה ובחיבור שלה לזרוע. כי אלו חלקים קיימים שגם הוכיחו את יכולתם גם במרוצים.
הסימונים שלך נכונים מאד. המבנה הזה נבחן מבחני שטח רבים כולל קפיצות ומירוצים והוכיח את עצמו ללא שום סימני עייפות.
הג'אנטים שאני משתמש בהם פה הם של מרצדס כיוון שהם בעלי OFFSET חיצוני כלומר הנאבה מתחברת לג'אנט בחלקו החיצוני שמכניס את הגלגל לכיוון הגוף. הייתרון בכך זה היכולת לבנות את המיכלולים רחב ככל שניתן ללא הרחבה מיותרת של הבאגי עצמו. כלומר כרגע רוחב הכללי של הבאגי הוא 2.04 מ' והמיכלולים (נאבות) מסתיימים ברוחב כללי של 1.98 מ' כל זה נותן את האופצייה לציריות יותר ארוכות וכך למהלך מתלה גדול כל כך (52 ס"מ ) מהלך מצד לצד.
זרוע כזו בעלת מערכת בלמים מלאה כולל בלם חנייה (כבל) תעלה בסביבות 1000 ש"ח לשתיהם (יש ימין ויש שמאל) ללא ציריות. צירייה אחת תעלה 250 ש"ח גם תלוי באיזו מידה מדובר כל אלו מפרוק וללא אחריות על תקינות.
אפשר לדבר על חלקים משופצים אבל זה יקר.
ארנון, הייתי חייב לשאול מסקרנות.
הזרועות האחריות ברכב שבנית הינן זרועות עוקבות טהורות, אני צודק?
כאשר יעוד הבאגי הוא מירוצים בראש ובראשונה כמו שקראתי וראיתי, אז מדוע לא עוקבת למחצה?
תמונות עירום:
http://forums.ort.org.il/files/30/2126219/1928449.jpg
http://forums.ort.org.il/files/30/2126223/5330503.jpg
http://forums.ort.org.il/files/30/2126232/8217710.jpg
אורי, אני חייב להגיד לך שאני כ"כ נהנה לראות תמונות של הכלי הזה... :twisted:
פשוט יצירת מופת. גם איכות התמונה היא נהדרת.
אני אישית אשמח לראות עוד תמונות שלו, מכל הצדדים, אני בטוח שגם האחרים פה.
ספציפית אני אשמח לראות את המנוע עירום לא על הבאגי, :roll:
:P
אורי שלום
נכון שזרועות אלו הן עוקבות טהורות בזמן הבנייה עוד לא הייתי נאור לגבי כל הטהורול ולמחצה בדיוק וגם מערך הבנייה של הזרועות הללו הרבה יותר קל כך.
למרות שהזרועות הללו נחתכו בלייזר ונבנו על גבי מתקן שבניתי במיוחד לוודא שהן יישרות היות בבנייה החדשה אני כבר בונה אותם חצי עוקבות בעלות זוית של 20 מעלות (סתם זווית שבחרתי ) ונראה לי שזה בסדר גמור.
נכון להיום הבאגי שבניתי עם זרועות עובות טהורות אפילו בצורת הבנייה הזו נותן מהירות וייציבות שלא ראיתי עד היום בשום באגי שנסעתי איתה. אפשר לעשות איתה סיבוב 180 מעלות במקום על ידי נעילת ברקסים אחוריים (בלם יד) במהירות של 120-130 קמ"ש ואין שום פחד מהתהפכות היא מאד רחבה (2.04 מ' ) ומרכז הכובד שלה נמצא באיזור ה65 ס"מ מהאדמה.
כאשר רצינו להפוך אותה בשביל בדיקת זווי התהפכות היא כמעת ועמדה 90 מעלות לפני שהמשיכה בהתהפכות בלי שנחזיק אותה.
ארנון,ציטוט:
נכתב במקור על ידי arnonshoshani
לפני שאני מרחיב, ניתן לקבל פרטים מלאים על הבאגי?
אמנון,
אני שמח שאתה נהנה לראות תמונות, אני נהנתי לנהוג (:
כמו שבוודאי הבנת מהתמונות המנוע שבק, הכלי הופשט בכדי להתחיל לעשות הסבות למנוע של אופנוע...
אם אני ימשיך לספר לא יהיה מה לספר אח"כ... אבל אני אסכם בכך שנקנה מנוע רוטאקס חדש.. הורכב עם קרב' יחיד, כל הכלי הורכב.. והוא כרגע מוצע למכירה.
אני כבר המשכתי הלאה.. עם כלי חדש.. שדורש כרגע הרבה עבודה וכסף לפני שהוא יסע.
המסקנה שלי מהתומקאר- טווח נסיעה קצר מידי- פאן גבוה.. , כלי כיפי מאוד.. אבל לא מתאים למירוצים, בגלל המנוע.. אמינות וזלילת בנזין שלא תדע שובע, שילוב לא מתאים לכלי.
בכל אופן, זאת ההסרטה היחידה.. מהיום הראשון שנסעתי על הכלי (באותו היום גם שברתי מוט הואריאטור המרכזי).
http://www.hwzone.co.il/newspics/dan/MVI_1076.AVI
אורי שלום
הבאגי שלי (כבר לא ביא נמכרה) בנויה מצנרת סקדיול 40 בשילוב של עוביים שונים.
המנוע והגיר נשלפו מלגאסי אוטומט 1.8 ל' קרבורטוק ולא מוזרק לפי מקורות באינטרנט המנוע אמור לספק 110 כ"ס. המנוע הוא מרכזי (כלומר הגיר כלפי אחורה והמנוע קרוב לנוסעים).
מערכת המיתלה הקידמית היא של זרועות עצה ונאבות של טרנספורטר בעלי בלמי דיסק מסרק הגה של GMC. לכל גלגל יש שני קפיצי בולם אחד של סובארו אחורי והשני של מונרו בולם קפיץ מיוחד באורך של 60 ס"מ.
מאחור שתי זרועות עוקבות (טהורות) שמשתמשות בנאבות של טרנספוטר וחצי צירייה של טרנספורטר שמחוברת לצירייה של סובארו.
הזרועות מחוברות לבולמי קפיץ מייבוא של חרת RACERUNNER מארה"ב והם בולמי מירוץ 2.5" כוללי מיכל חיצוני לגז.
מהלכי המתלה מקדימה גובלים ב 40 ס"מ ומאחור ב60 ס"מ.
הבאגי במהירות נמוכה קצת קשה במיתלים ומקפץ כמעה אבל ברגע שעברת את 70 קמ"ש המיתלים מתחילים להגיב ולגהץ את השטח וככל שנוסעים יותר מהר כך הם מגיבים יותר טוב במעקב אחרי הקרקע במינימום תזוזה של הרכב והנוסעים.
נכון להיום נבדקה לו מהירות סופית של 180 קמ"ש (בתנאים אופטימליים).
הבאגי צריכה שינוי ביחסי העברה כיוון שהם מהירים מידי ותאוצות הביניים לא מדהימות.
שה לא שהבאגי עגלה בהתחלה והוא עדיין מאיץ יותר מהר מרכב רגיל אבל חסר לא את הפירפור הזה בתחלה של הגיר ידני.
את הבאגי בתמונות ניתן לראות בגלרייה באתר WWW.BUGGY.CO.IL
אשמח לענות על כל שאלה נוספת
ביי
ארנון
הכלי בנוי יפה מאוד,
אך נתוני הרוחב והגובה לא מסתדרים לי.., מה מפסק הגלגלים האחורי והקידמי?
ומה משקל משוער של הרכב?
אורי ערב טוב
אני מבין שיש קצת בעיה
רוחב הבאגי מקצה גלגל לקצה גלגל מאחור (כמו גם מקדימה) הוא 2.04 מ'
מרווח הגחון המינימלי שלו הוא 37 ס"מ (מהקרקע לנקודה הכי נמוכה בבטן של הבאגי)
מרווח בין גלגלים (מרכזי צירים) 2.45 מ'
גובה כללי של הבאגי הוא 1.57 מ'
המשקל הלא משוער (נמדד) 820 ק"ג כולל נהג ודלק
חלוקת משקל 72:28 אחורה קדימה
במה עוד אני יכול לעזור ולתת נתונים?
מי שרוצה את כל החלקים שיש לי בלייזר אני מוכן או למכור חתוך או למכור את התוכנית באוטוקאד מוכנה לחיתוך במפעל.
ביי
ארנון
ניתן לראות תמונות נוספות שצולמו היום באתר שלי WWW.BUGGY.CO.IL
אתה יכול בבקשה להסביר מה בדוייק חתכה בלייזר ? ובשביל מה ?
אורי שלום
חיתוכי הלייזר נועדו לשני דברים
אחד יופי והשני היותר חשוב דיוק
החיתוכים שביצעתי הם כל הזרוע האחורית של הבאגי מגיעה כמו לגו וצריך לרתך אותה. כל התושבות של המיתלה הקידמי והאחורי (TABS) תושבות קפיצים ובולמים
הכל אני שרטטי באוטוקאד ושלחתי לחיתוך.
עוד כמה ימים יגיע משלוח של חלקים חתוכים חדשים ואני אעלה תמונות.
רציתי לדעת האם חיתוך בליזר יקר
אם כבר מדברים?
שחכתי.........
ואם יש לי שירטוט דו מימדי זה עדיין בסדר?
או שחייב תלת מימדי?
אמיתי שלום
הכל תלוי בדרישות
עם אתה מעוניין בפלטה אז ציור דו ממדי מספיק
אם אתה מעווניין בחיתוחי צנרת או פרופילים אז ישנה דרישה לשלושה ממדים
כמו כן משלמים הרבה כסף על ביצוע של מעבר משרטוט על נייר לשרטוט ממוחשב (כי צריך להפעיל את מחלקת השרטוט של המפעל)
כמן כן צריך לקחת בחשבון את כמות החלקים. צריך להבין שפלטה אחת היא בגודל של 2 מ"ר מינימום ואם החלק הוא בגודל של 10X10 ס"מ אז יכולים להיכנס בפלטה הזו 200 חתיכות כאלו ונגיד שאתה צריך רק אחת אז רוב הסיכויים שהמחיר שלך יעלה פלאים כמו כן המעבר לממוחשב שהוא קבוע אם יש חלק אחד או מליון זה מתחלק בין החלקים.
רוב הדברים שאי אצטרך לחתוך יהיו פלטות בעובי 4-6 מ"מ
רק רציתי לדעת את העלות תהיה גבוהה?
)ויש סיכוי שזה היה לפחות 1 מ"ר(
עלות של חיתוך בלייזר היא מאד נמוכה יחסית לאיכות המתקבלת. כמו שארנון אמר, אתה צריך לתת קובץ ממוחשב ואז אתה חוסך להם את כל ההתעסקות, מכניסים את הקובץ שלך למחשב והופה. מבחינת עלות החומר, בדרך כלל אין בעיה אם אתה גמיש בבחירת החומר, כי הם ישתדלו להכניס את העבודה שלך יחד עם עבודות אחרות. יכול להיות שיציעו לך לעשות את החלק מפלטה בעובי X כי היום נכנסת כזאת לעבודה אחרת והחלקים הקטנים שלך משתמשים בעצם בשאריות.
קבל מחיר לדוגמא של חלק שכולנו מכירים - לפני כמה שנים הכנתי סטים של שאקלים ארוכים לג'יפים. סט של 8 פלטות בעובי 8 מ"מ (המהוות 4 שאקלים לג'יפ אחד) עלה משהו כמו 120 שקלים, כחלק מהזמנה של 10. הסט הראשון, שיוצר לבד, עלה 150 שקלים.
המפעל, שהבנתי שנמצא בעפולה (?!) מקבל קבצי שרטוט של כל התוכנות בתחום?
לדוגמא, SolidCAM2000, Solidworks, AutoCAD וכו'?
אני שואל מהסיבה שאני לומד כרגע שרטוט על SolidCAM לבגרות ויש מצב שאני יכול להשיג את התוכנה...
(אני מחפש כבר הרבה זמן אחת מתוכנות אלו לשימוש ביתי...)
ארנון,
נשמע כי מדובר על כלי גדול במיוחד..,
על מה דיברת כאשר נתת נתון של מרכז כובד?
אמיתי שלום
לדוגמא בחיתוך של חלק באורך 60 ס"מ ורוחב 40 ס"מ בפלטה 4 מ"מ וביצוע החיתוך הוא מורכב מהרבה אלמנטים פנימיים (כלומר הרבה חיתוכים בתוך החלק) נלקח ממני 130 ש"ח לחלק והוא היה בודד.
אמון שלום
כל תוכנה שיכולה לבצא יצוא של פורמט DXF דו ממדי ניתנת לבצע חיתוך לפיה כמו כן עם תרצה אוכל לעזור לך לגבי אחת מהתוכנות.
אורי שלום
הבאגי לא גדול במיוחד אורך 4 מ' ורוחב 2.04 מ' אבל שוקל 800 ק"ג
הנתון של מרכז הכובד הוא מיקום מרכז המשקל ברכב לגובה ככל שנתון זה גבוה יותר כך הרכב (ביחס לרוחב) ניתן מהר יותר להתהפכות.
אני מאמין שנמרוד מסוגל להסביר את מרכז הכובד יותר טוב ממני
ביי
ארנון
ארנון, השאלה היא האם נתוני חלוקת המשקל שכתבת הם משוערכים או מדודים, ואם כן אז איך ביצעת את המדידה? קראתי על כל מיני דרכים מאולתרות, אבל לא נתקלתי בפועל וזה משהו מעניין.
תודה נמרוד על ההבהרה, גם אני אשמח לדעת.