דיפנדר 110 95, ידני, ברזנט - 10.5-11 ק"מ לליטר, מעורב בינעירוני / שטח קל. נוהג חסכוני, סביבות 90 קמ"ש
Printable View
דיפנדר 110 95, ידני, ברזנט - 10.5-11 ק"מ לליטר, מעורב בינעירוני / שטח קל. נוהג חסכוני, סביבות 90 קמ"ש
עם הפורד: בעיר 1:5 בחוץ 1:6
עם הטרופר: בעיר 1:8 בחוץ 1:10
הרבה חברה ציינו פה שהצריכת עולה בשטח באופן משמעותי, אני לאומת זאת חושב ההפך.
ראשית טיול שטח ממוצע אורך כ 40קמ כך שהצריכה שם שולית ביחס לנסיעה הלוך חזור, אבל יותר חשוב, בשטח המנוע לרוב על סלד מאוד מאוד נמוך כך שהצריכה לא מישתנה למרות היתנגדות הגבוהה יחסית של הקרקע... כך זה לפחות במנוע הסולר.
בכל זאת יש פה הרבה חברה שמציינים צריכה גבוהה בשטח, מה פיספסתי חוץ מחול?
רבין
צודק מאה אחוז.
השטח היחיד שהצריכה עולה בו זה דיונות.
בטיול ברמה בינונית + הצריכה היא כמו בתוך העיר ולא מעבר לכך.
CJ5 שנת 1966 מנוע 4 צ' 2.2 ל' הצתה אלקטרונית לא מכוונת ושסתומים שמחים.
בכביש (בין-עירוני), 30 psi בצמיגים, 75 - 80 קמ"ש: כ 1:8.
בשטח, 14 - 18 psi בצמיגים יכול לרדת עד ל 1:4 תלוי כמה מלא המיכל וכמה דלק נשפח מהפיה בשיפועים.
ספורטאג' 2002 / צמיגי 235 שטח מלא :
בעיר = 1:6-1:5 , ביןעירוני 110 קמ"ש = 1:7.5 , ביןעירוני 100 קמ"ש = 1:8.5 ,
ביןעירוני 90 קמ"ש (מהירות מעצבנת , רק לטובת בדיקת-צריכה) = 1:10 ומעלה .
בטיולים , צריכה משולבת ביןעירוני + שטח = 1:7.5-1:7 .
הערות :
1. "רגל כבדה"+"נהיגה לבנונית" שהיו לי בעבר העלו את צריכת הדלק לרמת צריחה , עד כדי 1:4 (!) בעיר...
2. נסיעה אחרי "היילקס" בטיולים (אהלן איציק...) תורמת לצריכה נמוכה יחסית...
3. המעבר מצמיגי "חצי/חצי" ל-"שטח מלא" , בניגוד לחששות , לא השפיע בצורה דרמטית על הצריכה...
סמוראי הזרקה עם גגון וצמיגי שטח 215 - 11 ק"מ לליטר.
דיפנדר 96 TDI 110 - צמיגי שטח וללא גגון - 9.5 ק"מ לליטר.
סילברדו , לא עמוס אף פעם , צמיגים אורגינליים, מעורב שטח ונסיעה בין עירונית בנהיגה מאד מאד סלחנית ועדינה - 6.6 ליטר לק"מ.
אתר אמריקאי שנותן צריכת דלק של כל הרכבים שנמכרים בארה"ב. ניתן למיין לפי רכבי שטח, שנים מסוימות ועוד:
http://www.fueleconomy.gov/feg/byclass.htm
כל הנתונים ב- mile per galon (בגדול - חלוקה ב- 2.5 נותנת ליטר/ק"מ). ניתן להמיר כאן:
http://www.tdiclub.com/misc/conversions.html
גראנד 2002 - מחוץ לעיר (כביש 6) בשיוט נינוח (110-100 קמש, 1800-2000 סלד) - 1:9
ב 140 קמש - 1:7
משולב - 1:6
בעיר עם פקקים - 1:4.5
פאגרו ספורט -בנזין מנוע 3 ליטר אוטומטי. 2003 עם 100K ק"מ.
צמיגי כביש ללא שיפורים .
גר בכרמל ועובד בחוף ,ככה שכל נסיעה מכילה עלייה וירידה של הכרמל ( ניקרא לזה רק עירוני) -ליטר ל 6 עד 6.5 ק"מ.
החברה נוהגת 95% מהזמן ,יודעת איפה מכניסים מפתח ואיפה צריך ללחוץ כדי שישמיע רעש ויזוז ,בקיצור לא נהיגה חסכונית מידי.
בנסיעות לכיוון המרכז ,חיפה -מודיעין-חיפה ,בשיוט על 110-120 אפשר לראות גם 8.5 ק"מ לליטר(ניקרא לזה משולב).
נסיעה בין עירונית נטו ללא עליות של כרמל ,טרם עשיתי אבל אני אהיה אופטימי ואומר 9.5 ק"מ לליטר.
"אתם הייתם סוגרים עסקה"?:rolleyes:
דיסקו V8 96 לא משנה מה אני עושה עומד על 5 ק"מ לליטר
צמיגי BF שטח מלא על35 PSI
חן
דבר ידוע שבולט בסקר כאן - מנוע סולר חסכוני יותר באופן משמעותי...
XL7
(2006 2.7L חמישה הילוכים אוטומטי)
בנסיעה בין עירונית (120 קמ"ש) - 1:8.
בנסיעה עירונית - 1:6.5 - 1:7
דן.
שבוע טוב רבותיי
אני ממתין שמישהו עם ג'ימיני אוטומט יופיע ויספר לנו כמה הוא צורך..
ממה שאני בדקתי עם חבר טוב עם 2008, זה ממש לא חסכוני כמו שזה נראה למרות מנוע מכסחת דשא שיש לו..
לא רחוק מג'יפים של 2 טון עם מנועי דיזל גדולים.
קדימה, מחכה שמישהו עם ג'ימיני יתעצבן עליי פה..:D
טרופר ארוך, 2003, 3.0 דיזל (כן כן, 4JX1)
מחוץ לעיר 9.5. ממוצע 8.5 (כולל טיולים)
ג'ימיני אוטומט
כ 10.8 ק"מ לליטר - בנסיעה מעורבת
גרנד צ'ירוקי 4.7 V8 שנת 99 ,
מוגבה ,צמיגים שטח מלא וכו'...
בעיר 1:3.5
בנסיעה בין עירונית ארוכה עם קרוז מגיע כמעט ל 1:5 .
מבוסס על נתוני העבר ,
לא בריא לחפור בנפש כמו שאמר סער ...
היי
דיפנדר TDI300 97 ארוך , כשנוסע אז תמיד עמוס בכל טוב ,
מחוץ לעיר 1:10
בשטח 1:7
גראנד צ'ירוקי 5.2L 98 135K KM
הרכב שלי עושה במקרה הטוב 1:6 1:6.5 על כביש 6 בקרוז 100 קמ"ש
מבחינתי הדבר הכי בולט בסקר הזה שרוב המשתתפים חיים בסרט ומשקרים את עצמם.
האפשרות האחרת לא פחות חמורה, רובם לא יודעים לעשות חשבון....
כן, אז לי יש יותר ארוך.... :-)
סמוראי ארוך שנת 87
צמיגי 235 שטח מלא
פתוח אבל עם כלוב התהפכות, פגושים וארגז קבוע ברכב של 100 קילו בערך.
1 ל10 בנסיעה בינעירונית
בעיר 1 ל8
טיול של שטח קשה, כל הזמן LOW (יחסי העברה 4.16) היה 1 ל7...
נסיעה רגועה תמיד, לא מצליח לעבור את 95-100 בכל מקרה,
אם אתה היית מנסה להוציא ממנוע הדיזל המיושן שלך את הביצועים שמנוע הבנזין שלי מוציא בנסיעה רגילה היית מקבל תצרוכת דלק מאד קרובה !!
בנסיעה באותם תנאים בדיוק (כביש מהיר ,כבישי הרים ,שטח מעורב )בין הטרופר בנזין שלי לפרדו דיזל של חבר כל ההפרש הסתכם בפחות מחצי ק"מ לליטר (7.1 מול 7.5 לק"מ)
אם תיקח בחשבון את העלויות הנלוות (כמו אמינות נמוכה יותר במנועי דיזל עתירי הספק/טכנולוגיה) לא בטוח שכלכלית זה כדאי בטח בקילומטרז של רכב משפחתי(15000-20000)
וכשמגיעים לביצועים .?
ראשית תשווה תפוח לתפוח. למה לעצור במנוע דיזל בן עשר? למה שלא תשווה את המנוע שלך למנוע קיטור הראשון???
בתאורייה, מנוע דיזל יעיל באופן משמעתי ממקבילו המבוסס על בנזין, פשוט ביגלל יחס דחיה מצויין. במציאות , באירופה החסכונית הדיזל תפס הרבה נפח. רק עיניין של חיסכון.
נקודתית - המיקרה שלך ניראה לי על פי הסקר פה טעות דגימה...;)
רבין
ג'ימני אוטומט 04
צמיגי שטח מלא ל"א 28
נסיעה משולבת רגועה 90-120 קמ"ש 10-11 ק"מ /ליטר
מעל זה 9-10ק"מ/ ליטר
אהלן.
גראד שירוקי 5.2 V8 מוגבהה 3" צמיג 31/10.5/15 שטח מלא 1:4.5 בממוצע (שטח+עירוני+בין עירוני) אבל.........מוסב לגז כך שמבחינה כלכלית זה כמו 1:9.:-)אה שכחתי גגון עם גלגל ספייר.
פראדו שנת 2000 עם גגון + שנורקל
1:7.8 בבין עירוני 110 קמ"ש
יורד ל 1:6.5 בנסיעה עירונית
יונדאי גלופר ידני אוכל 1:8.5
איסוזו די מקס 2008 אוטומט נסיעה מעורבת ובעיקר נסיעות קצרות כ 9 ק"מ לליטר לפניו די מקס 2005 גיר ידני באותן הנסיעות כ 9.5 ק"מ לליטר שניהם עמוסים במשקל לא קטן כל הזמן (חוץ מב טיולים)
הבעיה שלך היא לא בזבוז דלק בהתנעה .. העברה לניוטראל וחזרה ל D כל הזמן לדעתי תדפוק לך את הגיר, זה בונה לחץ ומשחרר אותו ושוב בונה לחץ ושוב משחרר ...
הפטנט של לכבות מנוע לא חדש ולא אמריקאי, גולף קבל מערכת כזאת כבר לפני עשור פלוס ..
אצלי ניסאן טראנו ידני קצר דיזל, אני נוסע כמעט רק בין עירוני רגוע 100 ממוצע, 1:11.5 ממוצע עם גלישות לעבר ה 1:12
בלי גגון, עם בדיקת אויר חודשית ועם נהיגה מתוכננת ככל האפשר ולניארית בלי עקיפות פרועות.