-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
סטייה יוצאת דופן והרבה חומר פחחות
-
תגובה: עוד רכב למשפחה, והפעם אומרים לי שהגזמתי... (שרשור "יום אחד זה ייסע" - ריאו M81
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שי קרנצלר
הרבה חומר פחחות
אז זהו שלא ...
זה מיגון נ"ט דור י"ג ...(נקרע מצחוק)
או פשוט עוד מסדר מג"ד עוד שכבת צבע
-
תתחדש ותהנה . רכב מטמטם חושים (לי לפחות , כמו שציינתי בכתבה של דרור ) במראה וביכולות .אתמול כשחזרתי הביתה עברו מולי 2 , חשוק כפול מהימ"ח הסמוך לבית ושאלתי את עצמי אם פרצה מלחמת גוג ומגוג , שהתחילו לנייד אותם. בשרות היה לי ביחידה את שתי הגרסאות : חישוק בודד וחישוק כפול .מידת הצמיג בחישוק בודד היתה כמדומני גבוהה יותר ועל פניו סברתי , ויתקנוני אם טעיתי שגרסה זו הייתה לעבירות גבוהה במקצת מגרסת החישוק הכפול שיועד ליכולת העמסה גבוהה יותר.
-
ההבדלים בעבירות הם שיקול חשוב במעבר מדבל לסינגל, המידה שונה מאוד - 42 אינצ' בקוטר לעומת 48.
המעמס זהה בשתי הגרסאות, אגב.
דווקא יש תנאים מסויימים בהם הדאבל עדיף - בוץ טרופי למשל (הבוץ רדוד ותחתיו אדמה קשה).
ובכביש ההבדלים משמעותיים עוד יותר לטובת הדאבל.
אבל הסיבה שהאמריקאים עברו לסינגלים בסוף שנות ה70 היתה כלכלית בעיקר. נכון, העבירות עזרה, אבל עלות משק הצמיגים היתה משמעותית יותר.
אני אישית מחפש סינגלים כי אני רוצה צמיגים גדולים, של טרקטורים. אבל בינתיים ה NDT יעשו את העבודה כי אין להם ברירה...
אסף.
-
אסף, אח שלך יורה כל היום על מטרות ואתה לא יודע איפה הן נמצאות?
-
חייב סיבוב!
אסף - בגללך אני עוד עשוי להתנדב לחודש מילואים בימ"חים
-
1 קבצים מצורפים
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shmulikbg
איציק,
מה שאתם הולכים לשפץ זה נושא ברן תוצרת פורד קנדה?
כן זה הכלי שנמצא כבר בתהליך הרכבה מתקדם
יש לנו במוזיאון 2 כלים מהסוג הזה
שניהם ארגז קצר .
אחד הנעה 2X4 מנוע V8 פורד
השני הנעה4X4 מנוע 6 טורי פורד .
אני זקוק למשאבת ברקס מרכזית ( דרגה אחת ללא מגבר בלם ) זאת שיושבת ברצפה .
ובכלל כל חלק של תא הנהג .
איציק
-
אהלן אסף,
יש לי כננת בשבילך.
צור קשר: 052-4291495
רועי.
-
קודם כל ולפני העדכון- תודה לכל מי שעוזר ומוסר מידע כאן ובה"פ. זה באמת עוזר...
בשבת נסענו לטייל, דווקא די קרוב. מזל שבמקרה נסענו עם משאית קלה, ומזל שהיה לי ארגז כלים, ומזל שדרור נתן יד, ומזל שטל עבר באזור עם הטנדר שלו עם העגורן הקטן... ועכשיו יש לי כננת במצב מצויין, כולל מפרש כוח ודרייבשפט... ג'יפאים יקרים, חושבים שכננת האסקי של סופרוויצ' כבדה וגדולה? בשביל קנה המידה, תחשבו על כננת שהרוחב שלה כמעט מטר והמשקל שלה רבע טון.
בפעם הבאה - סט גלגלים? מי יודע... לפעמים מגלים דברים יפים כשמטיילים בשטח...
אסף.
-
אני מחפש סרן ריאו 2.5 טון קדמי (היגוי). אם אתה "מוצא" אחד כזה בטיולים שלך, אולי אוכל לתת לך כמה גרושים עליו.
בקשר לברקסים, בהנחה ואתה לא רוצה בדיוק אותה מערכת מקורית, למה לא לשים דיסק ברקס על הסרן?
אם אתה צריך ברקסים אחוריים של 2.5 טון אז יש לי. צריך לפרק מהסרן שיש לי.
-
מיכה, בלמים מחליפים כששמים סרן של משאית מתחת לג'יפ. המשאית שלי שוקלת 10 טון. משקל עצמי. כשהיא תסחוב חציר מהמשק היא תשקול בין 15 ל 20 טון, ואולי עוד עגלה. אז לא מחליפים את הבלמים... לא שמה שיש עובד, אבל כשיעבוד, שיהיה בתצורה מקורית.
ואם אני אתקל במקרה ב2.5 טון אני ארים לך טלפון... לא רוצה לקבל בקע... :rolleyes:
אסף.
-
אם אתה יוצא לחפש עוד חלקים אני אשמח אם תדבר איתי, אני יכול לבוא עם הטנדר "כאילו 4X4" שלי. סונומה קבינה וחצי אז יש מלא מקום לדברים מעניינים.
-
-
שמעתי בחדשות שהצבא מתלונן שגונבים לו מטרות.....
יש אפשרות לקנות חלקים מהצבא? בטוח שיש להם המחסנים שלמים מלאי בחלקים...
-
ה"תלונה" של הצבא ששמעת בחדשות קצת באיחור... לא יודע מה קרה שנזכרו בזה עכשיו, אבל כמו כמעט כל הודעה כזאת, זה קשור איכשהו לפוליטיקה של תקציב הבטחון. הבעייה קיימת שנים, מה לא ניסו? יצקו בטון לתוך שלדות הטנקים. באו בלילות גנבי מתכות, קילפו את הפלדה בחתיכות, נשארו יציקות בטון אומנותיות בצורת הבפנוכו של צריח... השיא היה למיטב זיכרוני לפני 5 שנים, כשבהלת גנבת המתכות הייתה בשיא, לא היה על מה לירות, היו מביאים כל שבוע שלדות של מכוניות פרטיות ממגרשי גרוטאות, שהיו יותר גרועות מכלום: הפגזים פשוט עוברים דרכם בלי שיהיה אפשר לראות משהו.
-
חוצפה !!!
במקום ללכת ולהגדיל נפח מטרות בכדי שלחיילנו יהיה יותר קל לפגוע.
אתם הולכים ,כמו גנבים,ומקטינים אותן,ולמען מה ? בכדי שלחיילים יהיה יותר קשה לפגוע ,וכך לההפך צלפים יותר טובים.
וכל זה בשביל להעביר חציר עם נבלה.
בושה !!!
אתם לא יותר טובים מהפוליטיקאים שלכם.
"טל אמצעי הנפה בע"מ"
מקררים ,מכונות כביסה,ברררזלים ......אלטעזאכן.
אלטעזאכן...אלטעזאכןןןןן.
-
חלקי מכניקה ,בדגש על פריטי בילום יש ב"מדביק"
-
נראה לי שבקרוב נדלג שלב ואולי עד סוף הקיץ תהיה משאית נוסעת לפני שיפוץ....
קניתי צינור אוויר וניפלים מהסוג שבונים במקום על הרכב, בשביל לאתר תקלות במערכת האויר.
אני חושב להזמין קיט שיפוץ לMC וגם לאיירפאק. עולים 50 דולר ביחד. אני אבדוק גם במדביק, תודה על הטיפ. אני גם אבדוק אם יש שם קיט שיפוץ למשאבות גלגל.
אחרי זה נרכיב את הכננת. בלי זה לא נוסעים בחורף.
ויש לי מחשבה די מוצקה לגבי זה שיהיה יותר זול לתחזק ריאו עם שני סרנים ולא שלושה. הביצוע אמור להיות פשוט, רק צריך זוג קפיצים ואוזניים שלהם, מהג'נקיה הקרובה.
זה אמור להיות משהו כזה:
http://www.youtube.com/watch?v=pA4w4hbgj8c
או כזה...
http://www.youtube.com/watch?v=KP0_ZoG47w0
נראה כיף.
אסף.
-
הרכב בסרטון הראשון הוא במקור עם שני סרנים, לא?
כשאתה עובר מ-3 ל-2 סרנים אפשר לבטל את האמצעי (ואז צריך דרייבשפט ארוך יותר שיגשר על האמצעי) או את האחורי שזה יותר פשוט לביצוע כי לא צריך חלקים נוספים, אבל נשאר סרח עודף מאחורה - לאיזה מהם אתה מתכוון? או אולי בכלל את הקדמי :D
-
שניהם במקור 6X6. לנתק את סרן מספר 3 די פשוט. ברוב המקרים לוקחים עוד מתלה קדמי מושלם ומחברים מאחורה, עם הסרן השני במיקומו המקורי. את הסרח העודף חותכים.
אסף.
-
1 קבצים מצורפים
-
איזה יפהיפיה ! מסכים עם דורון , אם אפשר 2 באחד אז עוד חסכת ... ;)
אז ה VW קמפר למכירה ? :)
שחר .
-
נסענו לחופשה אצל הדודים בצפון. נסענו עם הקמפר, העמסנו קומפרסור, ארגזי כלים, חלקים ועוד. את הקמפר החנינו ליד הסככה, וכשהילדים היו בבריכה, אני הייתי במשאית.
קודם כל עבדתי בקבינה - החלפתי את השעונים השבורים בלא שבורים (מזל שלקחתי ברנר קטן, בשביל הפיטינג ברך של השעון לחץ שמן), הרכבתי את הכבל מדומם חירוםשהיה חסר למקומו, העפתי כמה דברים עם חוטי חשמל שגם לא היו נחוצים וגם פחדתי שמקצרים, ניקיתי את כל הלכלוך והזכוכיות ושטפתי הכל (שהילדים יוכלו לשחק בפנים), ולסיכום- הקבינה נראית עכשיו לא רע. זה כבר לא נראה כמו תא נהג של גרוטאה חסרת עתיד. צריך עדיין להחליף צינורות סולר של הפומפה להתנעה בקור, או לבטל אותה לגמרי אם לא רוצים שלוליות סולר (בינינו, אני לא רואה מצב של התנעה בפחות מ3 מעלות), וגם צריך למצוא כבל של המשאבת פריימר (המשאבה שמייצרת לחץ כשיש אוויר במערכת). לדעתי אני בכלל אחבר ידית להפעיל אותה בתוך התא מנוע, במקום הכבל שהולך לקבינה. יותר פרקטי. ומושבים. (יש מושבים, אבל אין ריפוד)
בתא המנוע חיברתי צינור חדש מהמדחס למיכל הראשי של מערכת הבלמים, גיליתי עוד צינור אוויר מעוך. המערכת המקורית היא עם צנרת נחושת, אני מחליף מה שאני מחליף לצינורות ניילון. הרבה יותר קל לעבוד איתם, החסרון הוא שגם הצינורות וגם האביזרים שלהם לא זולים, ומעט מאוד מקומות מחזיקים אותם במידות אינצ'יות (אני מכיר עוד מימיי בתחזוקת משאיות אמריקאיות של צבא ההגנה את "אפל" ושם קניתי כמה מטרים של צינור ואת האביזרים).
על הדרך חיזקתי, חיברתי, וסידרתי "בקטנה" עוד כל מיני דברים, ותא המנוע נראה גם הוא יותר טוב ממקודם.
השלב הבא היה לבדוק מה שלום המשאבה הראשית והיחידת אוויר-שמן של הבלמים. החדשות הטובות הן שהדוושה לא יורדת עד הרצפה. החדשות הפחות טובות הן שאני לא מצליח לפתוח את הפקק של הנוזל בלמים. זה אומר לפחות שבוע-שבועיים עם שמן חודר לפני שיהיה אפשר למלא נוזל עד למפלס הדרוש (וחסר לא מעט). רק אז יש טעם להתניע ולבדוק הלאה את המערכת. הפקק המדובר עשוי פלדה וחלודה, למי ששואל...
מהיחידת אוויר- שמן (איירפאק) לא נראית נזילה, אבל עד שלא יהיה לחץ משני הצדדים (אוויר זה אחד, אבל נוזל בלמים מהמשאבה הראשית שכזכור חסר בה שמן זה הצד השני) לא נוכל באמת לדעת. מסתמן שאני אזמין כבר, שיהיה, ערכת שיפוץ גם לMC וגם לאיירפאק, וגם, על הדרך ל4 משאבות אופן. מתחדדת בי ההבנה שבמערכת כזו מסוג של "נזילה אחת ונדפקת" כדאי להשקיע בשיפוץ של כל החלקים - גם אם הרכב עומד רק 20 שנה ואולי לא צריך. מה שבטוח.
לאט לאט...
אסף.
-
הכול טוב ויפה אבל מצלמה שחכת לקחת :confused:תמונות בבקשה של השיפוץ , הרגלת אותנו בסטנדרט גבוהה בענין ;)
עידו
-
האמת היא שאשכרה שכחתי. התיק עם המצלמה נשאר ארוז טעון ומוכן לדרך, ליד הדלת. טוב שיש מצלפון (גם אם לוקח יותר זמן להוריד את התמונות)
אסף.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
האמת היא שאשכרה שכחתי. התיק עם המצלמה נשאר ארוז טעון ומוכן לדרך, ליד הדלת. טוב שיש מצלפון (גם אם לוקח יותר זמן להוריד את התמונות)
אסף.
אם הבלקברי יש סיכוי סופסוף לתמונות טובות...........:cool:
-
2 קבצים מצורפים
אז קבלו כמה תמונות של הבפנים של הקבינה. כן, זה נחשב "הרבה יותר טוב", והאמת היא שחוץ מיחידת החימום שמתחת לדשבורד (שתפורק אחר כבוד ותימכר במחיר מופקע באיביי אחרי ניקוי) הכל עכשיו פיקס בחלק הזה של המשאית.
(אגב, ה"ידית" של המתג הראשי ושל הסוויץ' של ההתנעה בינתיים לא יהיו מחוברות למתג עצמו - סוג של "מפתח" נגד ילדים)
אסף.
קובץ מצורף 47440קובץ מצורף 47441
-
תחזיקו אצבעות... הזמנתי קיט שיפוץ למשאבה הראשית ועוד אחד לאיירפאק.
עכשיו נתחיל לחפש בארץ קיט שיפוץ למשאבות גלגל (2 אינצ' ו 1.75 אינצ').
אסף.
-
אסף
עד שלא תפרק משאבת גלגל ויהיו לך האטמים לא תדע בדיוק מה צריך
בקיצור פרק אחת לדוגמא מכל סרן
-
אני יודע שהאחורי 2 אינצ' והקדמי 1.75. הסט כולל גומיות חיצוניות ואת הגומיות אטימה הפנימיות, וקפיץ. נראה לי שההבדל היחיד שיכול להיות בין משאבה למשאבה באותו קוטר הוא הקפיץ - אבל אף פעם לא התעסקתי עם משאבות גלגל של משאיות... (כשנכנסתי לעולם המשאיות הכבדות הכל כבר היה אוויר).
אסף.