http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=54211מה דעתכם על שולחן כזה? שולחן מפולס פיקס:) קובץ מצורף 54211
Printable View
http://www.jeepolog.com/forums/attac...chmentid=54211מה דעתכם על שולחן כזה? שולחן מפולס פיקס:) קובץ מצורף 54211
ראשית- אני מסיר את הכובע-יש לך ידי זהב כל הכבוד
שנית- יש פה משהו הגובל בהתעללות בחסרי שיניים חדורי קנאה מתקרחים(טוב זה אני אוהב פחות שמפו במקלחת)ועוד כהנה וכהנה
אתםעושים דברים שעשיתי וממשיכים לעשותדברים שאני מתלעשות וכבר לא כל כך יכול לעשות לבד,
אז זה לא הוגן
חכו חכו גם אתם תגיעו לשם ואז מלמעלה בין הכוכבים תדעו שאני מנצנץ לכם בפנס משם(גנוב ממישהו שאמר את זה ב 12 בלילה בשפך נחל זהר)
סחטיין
יוסי
אם אני תוקע גרעפס בריא כבר יוצאת לי שלקה מהגרון אבל מעולם לא עבדתי על שולחן ריתוך היי טק שכזה, אזרום איתך :)
אתה רוצה לנייד את הפרופילים? ללא ברגים ? תחורר בטור דוח את זרועות הרוחב מקצה לקצה. תפור בקצה האורכי של הפרופילים קוצים [אפשר סתם מוט הברגה] שיכנסו לחורים של זרועות הרוחב, דאג לכך שהחורים העליונים בזרועות יהיו יותר רחבים מהתחתונים בכדי שתפר הקוצים יכנס עד שהפרופילים ישיקו לזרוע מבלי להתנדד. את יציבות הפרופילים תקבל דרך החורים התחתונים בזרועות הרוחב. יענו -שולחן ריתוך עם משטח מודולרי.
חשוב גם על אפשרות של בניית משטח פריק עגול מסתובב,מורם מעט מהמשטח התחתון [פלטה עגולה עם צינור קצר במרכזה המתלבשת על צינור המרותך לאחד הפרופילים]אין צורך לסובב את אובייקט הריתוך אלא את הפלטה בלבד [אין ספור יתרונות] בהצלחה
לא קשור- למה אני לא יכול לרתך, סליחה ,לפתוח לינקים מישהו, מישהי
למה הפרופיל הזה בתור משטח? למה פרופיל חלול?
מה המטרה של הפרופילים האלה?
למה זה חייב להיות חזק? כלומר למה זה חייב להיות תפוס ולא מונח.
שגיא, אולי זה כיוון שיכול לעניין אותך
http://www.maytec.org/_neue_daten/si...Hyperlinks.pdf
טוב , אז ככה לפי הסדר :
טל - אין לי צורך באלכסונים אבל גרמת לי לחשוב על זה ...
גלדיאטור - אני לא מצליח לראות את התמונה ששלחת , לתשומת לב מנהלים :mad:.
צביקי שלי - אתה קרוב מאוד למה שחשבתי , אבל עדיין זה לא עונה על תנאי ב' אבל אפשר פשוט לחרוץ את כל הקורה ( במקום לחורר ) כמו בשרטוט של עידו .
לגבי השולחן העגול , כנראה שאקנה את הרעיון .
מיכה - בחרתי את הפרופיל הזה משיקולי זמינות/עלות , אבל כבר כתבתי שהפרופיל יהיה 3 מ"מ בערך , אני מאמין שאשתמש ב4 מ"מ אולי אפילו 5 מ"מ מעבר לזה אני לא צריך , זה אמור להחזיק מכות אלימות של פטיש 5 ק"ג אבל אני רבע עוף ( 60 ק"ג ) כמה כבר מומנט אני יכול לייצר ? ;)
עירא - בקישור שנתת יש פרופיל מאוד מעניין אבל יותר מידי הייטקי בשבילי ואני לא בטוח עד כמה הוא חזק .
עידו - השולחן אמור לשמש אותי לעבודות ריתוך קלות וכל מיני עבודות הזויות שלי בכל מיני חומרים בעיקר עץ , השולחן אמור לספוג ממני אלימות מבוקרת מידי פעם .
עם כל זאת פרופיל דבל T הוא אובר קיל מוגזם בשבילי והמשקל של כל קורה יגרום לי לחשוב פעמיים אם להשתמש במודולריות של השולחן או לא ..
השרטוטים שלך מתיחסים לדבל T , בפרופיל כמו שאני רוצה יש שתי אופציות חיבור בדרך שלך :
א. בורג קבוע עם אום בחלק התחתון כמו שצביקה הציע - יאלץ אותי להתכופף לפתיחה וסגירה ( תנאי ג' )
ב. חור בחלק העליון של הפרופיל ע"מ לאפשר הכנסה של אום , וחור בחלק התחתון ברוחב הבורג + .
חזרה לשולחן השרטוטים לפיתוח אופציה ב' , כנראה יהיו עוד שאלות אח"כ .
אהה ... בועז , אני סתם ניסיתי להתחכם , קבל את זה :
http://www.youtube.com/watch?v=VSFYxHcw-n8
פרופיל בעובי 4 מ"מ לא מיוצר בארץ אלא מיובא. המחיר בהתאם.
נדמה לי ש3.2 כן מיוצר בארץ.
בכל מקרה, אני חושב שאם אתה רוצה שולחן מודולרי אז תבנה זוג חמורים בעלי אפשרות הגבהה ותשים עליהם שתי קורות דאבל T באורך שאתה רוצה שהשולחן יהיה. על הקורות אתה שם קורות של U60 למשל (אני משתמש בU100 שיותר נוח לדעתי). את הכול אתה מחבר בפיקים ככה שזה גם חזק אבל גם פריק.
דוגמא לסטנדים שאני משתמש בהם. שמתי עלים 2 קורות דאבל T באורך 3 מטר כל אחת ועל זה שמתי בודי של סופה. הם חזקים מאוד ואני משתמש כל הזמן בפטיש עליהם.
אם אתה לא מתכוון להזיז אותם יותר מידי אז אין צורך בגלגלים.
את ניידות הפרופילים קדימה אחורה תוכל לקבל ע"י ריתוך פלאח "פס צבירה" רוחבי ,קיימים בו כבר חריצים באורך של 60 מ"מ [אתה צריך יותר מזה?] וגם חורים בודדים. כידוע לך קיימים גם פסי צבירה בפרופיל U קנטים יותר קצרים כמובן,אין צורך בהם, אינם נושאי משקל במקרה שלך. אתה כמובן יכול להאריך את החריצים עם דיסק שורף דק אבל אל תגזים בהארכה, זה עלול להיחלש. כללית -אני זורם איתך, בראש שלך. בא לך להשקיע אפילו סתם בשביל הכייף ?:- סחטיין. אני הייתי הולך על פלטה מלאה כמו ב"מסגריית יחזקאל" :-) לחרוץ את כל הקורה זו כבר ממש "הפקה". אם כבר- 2 פלאחים צמודים בהתחשב בקוטר הברגים.. בהצלחה
נתקלתי ברשת
https://www.youtube.com/watch?v=_OnF6_V28DM
מגניב
מקפיץ את הנושא לטובת כמה שאלות.
יש לי שולחן בבית בנוי מסיבי מאוד מפרופילים כולל מדף תחתון אבל בלי פלטה של שולחן.
חשבתי לרתך עליו רשת של בטון בגלל שככה אני אוכל להניח את האובייקט המרותך לשולחן ולחבר אותו לפלטה בעזרת גבקה, גודל השולחן הוא 140*66.
האם יש רעיון יותם מתאים?
השולחן יושב על בטון מוחלק ובזוית, השולחן יצטרך לזוז מידי פעם ואני צריך גם לפלס אותו.
האם קיים גלגל בריא לשולחן שאפשר לפלס איתו?
ואני מחפש גם מלחציים טובות, עדיף ליד שניה- מישהו שמע על מישהו שמוכר באזור הדרום?
תודה!
רשת בטון לא תחזיק שום דבר.
תן תמונה של השולחן.
קובץ מצורף 101728קובץ מצורף 101729
הנה השולחן, יש לי כמה חתיכות מהגדר הזו ואולי הם יתאימו בתור פלטה?
רשת כזו לא תוכל להחזיק מישור ישר של עצמה אפילו .
עם אתה מחפש פתרון זול , תוסיף כמה פרופילם בתוך המסגרת ותניח עליה דיקט 16 מ"מ .
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
דיקט ישרף לו מהריתוך.
יש הבדל גדול בין שולחן עבטדה לשולחן מסגרות. השאלה היא מה אתה רוצה/צריך.
אם זה שולחן עבודה - אתה צריך פלטה. אם זה שולחן מסגרות אז אתה לא חייב פלטה.
מיכה דיקט נשרף , אבל מה שאתה מפספס זה שהבחור לא הולך לשרוף 10 ק"ג אלקטרודות ביום .
תנסה פעם לחשוב על הצרכים של מי ששואל לא מה הכי טוב בעולם .
מזל שלא המלצת לו על שולחן כזה [emoji12]
http://images.tapatalk-cdn.com/15/09...5065250053.jpg
עידו
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אני לא חושב שזה נכון לעבוד עם שולחן עץ בריתוך. מה גם שפלטת עץ עולה לא פחות מפלטת ברזל 2 ממ.
בקשר לשואל, על מנת לתת לו המלצה טובה, צריך להבין מה הצרכים שלו.
בכל מקרה, כשאני קורא שוב את ההודעה שלו, אני חושב שמה שהוא צריך זה לשים עוד כמה תמיכות לרוחב (או אורך, תלוי איך רואים את זה) השולחן ולחבר פלטה של 2-3 מ"מ. באיזור של המלחצים לעבות את הפלטה על מנת שהמלחצים לא יעוותו את הפח.
החסרון הוא שאם הוא ברתך הרבה או דופק עם פטיש על השולחן, הפלטה תתעוות (תעשה גלית) ולא תהיה פלס יותר. על מנת לפתור את זה משתמשים בפח בעובי של 8-10מ"מ אבל זה יחסית יקר וכבד.
בקשר לגלגלים, אני לא מכיר גלגלים מתפלסים. אישית לא הייתי שם גלגלים בכלל מאחר וזה פוגם ביציבות של השולחן. כשתרצה להזיז, תביא עוד מישהו שיעזור לך להרים ולהזיז. אם חובה שיהיה אפשרי להזיז אז תראה מה נמרוד שם בתחילת הדיון על אפשרות של גלגלים ופילוס. רעיון נחמד אבל דורש עבודה.
בתמונה שצרפתי רואים דוגמא לשולחן מסגרים. זה בגדול 2 חמורים שעליהם 2 רלסים בריאים ועל הרלסים יש 2-4 U קטנים יותר שאותם אפשר להזיז ולכוון לפי גודל העבודה.
הקטע הוא שאני לא רוצה לשים פלטת מתכת, אני רוצה לשים כמו רשת כדי שאוכל לתפוס את האובייקט המרותך, אם זה פלטה אז אי אפשר לעשות ככה. מה לגבי לרתך כמה פרופילים מרובעים במרווחים של נגיד 20 ס'"מ. האם זה גם יתעוות?
מה הכוונה ב"לתפוס את האובייקט המרותך"?
אצלי, שולחן מסגרות, יש כמו שאתה רואה בתמונה 2 חמורים בגובה של 70ס"מ בערך. עליהם שני רלסים של I 120 באורך של 200 או 300 ס"מ (תלוי בעבודה) במרחק של 90 ס"מ אחד מהשני (אבל ניתן לשינוי כתלות בעבודה). את הI אני מפלס על ידי שאריות מתכת (כמו שרואים בתמונה) ועל הרלסים המפולסים אני שם 2-4 U100 באורך 150 ס"מ, כתלות בעבודה ובצורך.
מאוד וורסטילי ובנתיים ענה על כול צורך שרציתי. זה שולחן מסגרים. שולחן רתכים יותר דומה לתמונה של מה שעידו העלה אבל זה שולחן יקר נורא ובתכל'ס לא פרקטי למי שלא צריך.
לדעתי, עזוב את השולחן הזה לנפשו. שים פלטה כלשהי בחלק התחתון, אפילו מעץ ושים פלטה בחלק העליון בעובי של 2-3 מ"מ ותשתמש בו כשולחן עבודה קלה/מלחציים/איכסון חמרי גלם וכלי עבודה. זה הייעוד שלו ובשביל זה הוא נבנה. (בניתי מלא כאלו)
תבנה לך 2 חמורים, משהו ממש פשוט שלוקח שעה לבנות. לא משהו רציני. אני יכול לתת לך רעיונות אם תרצה, לפשוטים ולמשוכללים יותר.
החמורים שיהיו ברוחב של מטר.
תקנה פרופיל I100 (מספיק טוב) ושיחתכו לך ל3 חתיכות של 2 מטר. חתיכה אחת תשאיר בצד או שתשתמש בה לבניית החמורים.
בחלק העליון תשים U60. הפרופיל מגיע באורך של 6 מטר אז שיחלקיו לך ל4 חתיכות של מטר וחצי. זה רוחב השולחן שלך. כשאתה צריך שולחן רציף אתה שם אחד ליד השני, כשאתה עובד על פרוייקט גדול, שער למשל, אתה מרווח את הU בהתאם לצרכים שלך.
למה U ולא פרופילים? כי אתה עם הזמן תתפוס את העבודות בפיקים, אתה תחבר את הU לשולחן בפיקים ואתה מידי פעם תצטרך לעבור עם דיסק השחזה ולנקות את כל הפיקים האלה. עם ברזל עבה, אין בעיה. בפרופילים בעלי עובי דופן דק יחסית (כל מה שמתחת ל3 ממ לדעתי) אתה עלול באיזה שלב להרוס את הפרופיל. מה גם שהU הרבה יותר חזק.
בכל מקרה, לא מגלוון! רק ברזל שחור.
אתה מוזמן לבוא לבקר ולראות איך אני עובד עם השולחן הזה. זה לא מסובך אבל לפעמים קשה לתפוס את צורת העבודה איתו.
פח 10 מ"מ עם חורים כול 100 מ"מ יעשה את העבודה מעולה , ע"י החורים אתה מהדק לשולחן מה שאתה רוצה עם בורג / קליבה וכו' .
עידו
מה בערך המחיר למטר פח 10ממ?
ואיזה גובה שולחן הוא אופטימאלי?
כמו כן אני רוצה לשדרג את האורך של הכבל לרתכת שלי של האלקטרודה ושל האדמה.
האם 25mm על נגיד 3 מטר של אדמה ועוד 3 מטר של אלקטרודה זה בסדר?
בשרשור הזה צוין שפלטה 1.6x0.9 מטר, עובי 8 מ"מ, שמשקלה 90 ק"ג, עלתה 460 שקלים.
תודה על התשובות, לי בראש היו מחירים אחרים וזה יוצא לי יקר מידיי.
יש לי רעיון אחר ואני בטח שבסוף זה יצא לי מצוין.
תודה רבה על היעוץ.
אגב למה לא מגולוון?
כי מגלוון פולט גזים רעילים בריתוך
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
איזה רעיון יש לך? אשמח לדעת
אני יודע שמגולוון פולט גזים רעילים בריתוך, אבל יש גם מניעה לבנות את השולחן שאת מרתך עליו ממגולוון?
והרעיון שלי הוא לרתך כמה פרופילים מרובעים במרווחים של נגיד 15 ס'"מ. ככה אפשר לתפוס לשולחן את מה שמרתכים. וזה גם יוצא יותר זול מפלטה אחת ופחות רגיש לעיקומים.
יש מניעה לבנות את זה מפרופילים מגולוונים?
ואם הפרופיל מגולוון אפשר פשוט לשייף אותו ולצבוע בתרסיס?