חוזר: דרושה עזרה - ג'יפ גראנד צ'רוקי (ובטיחות של רכב שטח בכלל)
סירטון שמעלה מחשבות .... על כמה באמת אני טעיתי ...
http://www.youtube.com/watch?v=rIKu1...h=fifth%20gear
מאוד לא קל לצפיה !
ועוד אחד אוף טופיק אבל מלחיץ למדי http://www.youtube.com/watch?v=Yf39qkvwOhU
במקרה בזמן האחרון אני ראיתי המון אגו וראיתי כל מיני דיבורים בריטים על בטיחות של SUV מול פרייבטים.
קודם כל קצת ניסיון אישי, פעמיים יצא שטמבלים נכנסו בי מאחורה (ואני ישבתי בפראדו של אבא) כי הם לא ידעו שגשם ראשון חלקלק יותר מכל דבר אחר בכביש.
פעם אחת במהירות 0 כמעט התחלק לתוכי דייהו קקי כזה (לא זוכר איל קוראים לו), המכסה מנוע שלו (לא הפגוש!) נכנס לי מתחת למגן מיכל דלק (הרבה מתחת לפגוש) והתקפל כמו אקורדיון.
פעם שניה במהירות קצת יותר גבוה, נכנס בי מאחור פורד (כמו ברלינגו וקנגו, ברח לי השם) הפעם הנזק היה הרבה יותר רציני, הלך מכסה מנוע, פגוש קידמי, רדיאטור, והמנוע זז מהתושבות.
אני רק שמעתי רעש, אפילו לא הרגשתי את המכה.
ושוב כל הפגיעה שלו הייתה במגן מיכל דלק ואפילו לא נגע בפגוש.
עכשיו מה שלמדתי לאחרונה בטופ גיר והילוך חמישי הבריטיות.
לפי סטטיסטיקה בריטית, רוב התאונות הן בין 2 רכבים. ורובן בכלל פגיעות צידיות.
עם כל זה שגובה הפגושים אמור להיות באותו גובה בכל הרכבים. השלדות של SUV אפילו הרכים ביותר גבוהות יותר משל פרייבט. מה שאומר שבפגיעה חזיתית הפגיעה היא לא בין השלדות אלא שילדה למרכב, ומרכב רך בהרבה משלדה.
בפגיעה חזיתית בין פרייבט (עם 4 כוכבי בטיחות) לפאג'רו דור ראשון (גאלופר) הפאג'רו טיפש על מכסה המנוע של הפרייבט. והגלגלים הקדמיים של הפאג'רו נעצרו איפה שהיה כלוב הצלעות של הנוסעים במושב הקידמי.
בפגיעה צידית (כששני הרכבים ב50 קמש) הפאג'רו, בגלל שהשילדה שלו פגעה בקורה B בגובה החלון בצד הנהג נכנס לעומק הפרייבט כשהפגוש הגיעה עד הראש של הנוסע.
ובובה ששיחקה את הנהג, מצאה את עצמה במושב האחורי בצד של הנוסע, כשהרגל שלו נשארה על דוושת הגז.
הפאג'רו אמנם התהפך, (ושוב אני מזכיר שמדובר ברכב משנות השמונים) אבל הבובות ספגו מכות יבשות בלבד.
אני מסכים עם כל מי שאמר פרייבט גדולה, אבל אני יודע שאם היו לי היום אישה וילדים הייתי שם אותם בוולבו, שגם מצויד באלף ואחד מנגנוים פאסיבים ואקטיבים וגם קורס נכון בפגיעה חזיתית מול עצם נייח.
אבל יותר חשוב לדעתי, כבר מדגמי ה940 של אמצע שנות ה90 ואולי קודם, המרכב צויד בקורות חיזוק מאסיביות שיצרו ממש כלוב התהפכות (אפילו עם משלושים באזור הרצפה והגג).
אין מה לעשות וולבו זה טנק.
ושוב אני אזכיר את טופ גיר, ג'רמי קלארקסון נסע ב740 לתוך קיר לבנים כשהוא יושב ברכב במהירות של 70 קמש (אם אני לא טועה זה יותר מהמהיריות במבחני NCAP) לא רק שלקלארקסון לא קרה כלום, אבל כלום!!! הקיר נשבר, והוולבו נסע משם בלי שום נזק לשום מכלול חשוב, אפילו לא לרדיאטור.
וזה לא שהקיר לא היה בנוי טוב, שתי מכוניות מנהלים גדולות נכנסו בקיר כזה באותו מבחן וסיימו את הקריירה שלהן באותו יום.
מי אמר שלא לומדים כלום מהטלויזיה.
קיצר וולבו, ובעד 79K אתה יכול לקנות דגם מסוף שנות ה90 אולי אפילו שנת 2000.
בהצלחה
אפשר לקשקש על זה עד לשנה הבאה. תשובה סופית מוחצת אין ולא תהיה לדעתי אף פעם.
כל הדיבורים שזה מבחן לא הוגן כי רכב אחד בן 20 והשני חדש לגמרי זה קישקוש ולו רק בגלל שזאת המציאות. לא לכולם יש אוטו חדש וחלקינו באמת מעדיפים לקנות רכב ישן מאוד מסיבה זאת או אחרת. כולל אני.
מצד שני, אני יודע מהנסיון האישי שלי שבלימת חירום בגשם ראשון זאת אפילו לא בדיחה, זה אסון שמחכה לקרות, בעיקר אם אני נוהג ברכב שטח כבד מיושן ובעל צמיגי שטח מלא חדשים.
הדבר הכי נכון הוא אולי ונידמה לי שנימרוד אמר את זה מזמן, רוב מכריע של מכוניות על הכביש הן מכוניות משפחתיות וככה יוצא שבמקרה של תאונה, רוב הסיכויים שידינו תהיה על העליונה. מצד שני, החארות הכי גדולים על הכביש הם אוטובוסים / משאיות ומוניות גדולות. להם יש כניראה יתרון על פני SUV מזדקן.
צריך פשוט להיזהר מאוד כל הזמן.
זאת דעתי.