דווקא אם אתה מיליונר ומקושר אתה יכול להסב מכונית לחשמלית ואף אחד לא יעשה לך כלום
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/670/454.html
Printable View
דווקא אם אתה מיליונר ומקושר אתה יכול להסב מכונית לחשמלית ואף אחד לא יעשה לך כלום
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/670/454.html
טל רואח יותר מדי סרטים שבאים מהוליווד
המציאות שונה, כן זה לא זול, ולכן לרוב המוחלט יש ביטוח רפיאי
אלה בלי ביטוח רפואי מקבלים הנחות ענק וגם לזה יש סיוע מדיני,
השיטה היא שונה מאצלכם, אבל הוא לא פחות טובה לאלה שמבינים ומכירים את המערכת
מי שמספר לך את השטויות על משכנתאות ואנשים זרוקים ברחוב טיפש, פטי או שקרן.
כמובן שלכול כלל יש יוצא מהכלל, וקרו מיקרים שאנשים נופלים בין הכיסאות של הטימטום הביורוקרטי (פרטי או מדיני), ואפילו אני אחד מהם ולמרות זאת אין לי טענות כלפי אף אחד, קורה, משלמים וממשיכים.
ג'ו, הגזמתי כמו שאתה הגזמת ,בהומור.
לי לא נראה הגיוני שאני צריך לפחד מרופא שהמטרה הסמויה של המנהל שלו זה לפרק לי את תקרת הביטוח.
ומי שאין לו ביטוח(פרטי) צריך לפנות לעמותות
יש לכם בעיות כמו שלנו יש בעיות,...כן,אצלנו ענף הרכב חולה מאד.
לפחות אצלכם הממשל מתכוון לקחת אחריות על הבריאות (כי יש בחירות).
אצלנו האחריות בנתיים מהם והלאה.....(בחירות אצלנו זה רק הליך פורמלי זניח)
דרור בטח ירצה לשחוט אותי, והסליחה איתו
טלוש
אני בא מענף הרפואה, הצד היותר מכני , ציוד חדרי ניתוחים
בביקורי בישראל קיבלתי טיורים בבתי חולים בארץ ופגשתי רופאים מהדרגה הראשונה (רובם אגב, קיבלו דיפלומה מUSC, מעניין למה)
ואני יכול להגיד לך בצורה חד משמעית,
אני אישית לא רק מעדיף, אלא מתעקש, לא לעבור ניתוח כול שהוא חוץ מבבית חולים שאני סומך עליו, יותר מזה, אם באיזה שהוא שלב מביקורי בארץ יזרעל אני אצתרך לבקר בבית חולים, אני אעלה על המטוס הראשון חזרה הביתה.
הנ'ל נכתב לא בקלות רוח וברצינות מוחלטת לפי נסיוני בתחום.
עכשיו תקרא שוב את מה שכתבת וספר לי על הבעית שלנו.
לשחוט אותך?
אני נאלץ להודות שעד היום רק צדקת, ואני מצטער שלא הקשבתי לך.
מה דרור ?
עוד פעם עונש של 2000 שנה ?
אי אפשר לעצור את הגלגל הזה?
איזה מיאשים אתם
אף אחד לא יוסיף אותנו בתור עוד כוכב בדגל שלו.....
יש להם את הבעיות שלהם...חחח...
מכיוון (שכרגיל) ההתכתבות כאן נהפכה לתחרות מי חושב שאצל השני יותר גרוע, אז גם אני רוצה..
ג'ו, אני חייב להגיד שזה קצת צובט לי התגובות שלך. ולא בגלל שיש (אולי) קצת אמת בחלקן, אלא בגלל האופן שבו אתה כותב אותן. זה מזכיר לי חבורה של תיכוניסטים שהחליטו להתלבש על ילד אחד ומאז לא משנה מה הוא עושה הם לא מפסיקים לקטול אותו. גם כשהוא כבר בסדר הם עדיין נטפלים אליו כי ככה הם רגילים והם לא מכירים משהו אחר.
נראה לי שאיפשהו אתה לא רחוק מזה כלפינו. (וזה לא נעים!)
אבל אם אנחנו כבר במשחק הזה, אז קבל את דעתי:
אפשר להגיד הרבה דברים על הנאורות והיופי שיש בארץ האפשרויות הבלתי נגמרות. אבל יש דבר אחד שלא יעזור לכם: ככלל, העם היושב שם לא משהו... חלקם בכלל לא יודעים שיש עולם מעבר לגבולות אותה ארץ. אלא ששמעו שיש כזה עולם לא ממש יודעים לסרטט את הקווים שלו, אפילו לא אלו של פנגיאה/לאורסיה או גונדוונה. (מוזמנים לחפש באינטרנט). רוצה לשמוע קטע- ילדים בכיתה ח' שהדרכתי פעם אצלכם שמה, (יהודים ואוהבי ישראל, לא תגיד גויים), ראו תמונות של ת"א עם מכוניות אמתיות וכבישים, ולא האמינו שמדובר בישראל. מבחינתם, הם היו בטוחים שמתניידים כאן על גמלים! רציני לגמרי, ראיתי במו עיני!
העם הזה, שכולו עסוק כ"כ בעצמו ובלהפוך את העולם לכמוהו, לא באמת מודע לזה שיש סיכוי שהשונה הוא לגיטימי.
אספר לך, שזה כ"כ אמיתי ומורגש, שכל פעם שהגעתי לשם והתערבבתי בין אנשי העם הזה רציתי רק לעוף משם כמה שיותר מהר. היה לי מגעיל! פעם האחרונה שהייתי שם והייתי "כלוא" שם עד לתאריך שבו נגמרה המחויבות שלי כלפי המחנה שהדרכתי בו, ביליתי בדיוק 24 שעות חופשי לאחר ה"כלא" ומיד ברחתי בטיסה הראשונה צפונה.
מה אני אגיד לך, יש לכם הרבה מה ללמוד מהשכנים שלכם מצפון. בני אדם!! מעניין אותם מה באמת קורה בעולם.. רוצים לשמוע על השונה אולי אפילו יצליחו ללמוד ממנו משהו. ועדיין, בכל הקשור לאפשרויות הבלתי נגמרות הם אפילו לא נופלים ממכם.
אם דרור שואל אותי (והוא לא..) איפה אני הייתי מעדיף לחיות, במדינה מפגרת שבה מותר לי להתרסק עם מטוס שבניתי לתוך איזה גן ילדים אומלל בגלל שריתכתי את הכנף עם מלחם בדיל, אבל אסור לי להיתקע עם רכב שבניתי בשטח ואולי חו"ח אפילו לשבור את היד כי לא תכננתי נכון את הכלוב... אבל שהעם היושב בה מאפשר לי להרגיש בבית (לטוב וגם לרע!)? או לחילופין במקום בו אני יכול לבנות את רכב חלומותי ולהתנייד איתו בכבישי מנהטן כדי להרשים בנות.. אבל שהבנות האלו לא מכירות כלום חוץ ממה שיש במטר וחצי שמקיף אותן... ואבא שלהן רק שמע פעם שיש מחוץ לגבולות המדינה שלו עוד מקומות... אני אומר תודה אבל לא תודה! אני בוחר למרות הכל באנשים..
זהו, סיימתי לשחק את המשחק, אפשק לחזור לדיון המקצועי!
יונתן יקירי,
אתה מפספס את הפואנטה
הביקורת-צניות- סרקסטיות שלי זה לא כדי להשפיל את מדינת ישראל,
מדינה נהדרת, אנשים נפלאים (אני נשוי להם), אבל ממשלה חרא, ביורוקרטיה שלא תבייש את ברית המועעות בימי סטלין, חוקים דרקוניים שבאו ישירות מהגהנום ופקידונים עם סינדרום אלוהים עם חוסר כבוד בסיסי לאזרח-זולת.
כול הנ'ל נכתב מנסיון אישי ולא משמועות או מקריאה באינטרנט.
הנקודה היחידה שאני מנסה להעביר(לאנשים עם תסמונת שטוקהולם): זה לא חייב להיות ככה,
הנה, יש שיטה אחרת שעובדת, ועובדת די טוב, לא פחות טוב מאצלכם, ועם מינימום אכיפה והתעללות באזרח
הנסיון שלך בארה'ב הוא שלך בלבד, ואם היית איפה שאני חושב שהיית, אולי גם אסכים איתך
אבל זה לא עובד ככה, זה מדינה ענקית עם המון אזורים שונים, לכול אזור יש את האנשים שלו עם האופי שלהם, לכן לנסיון שלך, אין כול ערך, טעמת מהאופי של אזור X, זאת לא אומרת שבמקום-אזור אחר, נסיונך היה דומה,
דעתך היא בערך במו תייר שבא לישראל, הגיע ל....סתם נגיד (ובלי להעליב אף אחד) בת ים או לוד או רמלה והחליט שארץ ישראל זה עם של ערסים, על אותו כנה מידה הוא יכל להגיע לשכונה ספציפית באשדוד ולהשתכנע שזה בכלל ארץ של רוסים,
הבנת את הפרדוקס?
על תיסמונת מינכהאוזן בטח שמעת,אתה מטייל בין אצולת הרופאים....
אתה יודע ג'ו,לכולם יש את אותם תשובות,גם לאירופאים הנאורים שאני יושב איתם לא מעט.
יש לנו בעיות,לא כמו חוב של 9 טריליון,אבל יש בעיות ,כמו שאמרתי ייקח זמן,ולא יעזור, בסוף אשתך תחזיר אותך לפה או את הנכדים או שלא...
העיקר שנישאר ידידים,כי בלעדיכם יהיה לנו קשה מאד פה לבד.
אהלן ג'ו,
אל דאגה. הפואנטה לא פוספסה. האמן לי שהבטן של כולנו כאן מלאה לגמרי על הממסדר/ממשל/מנהיגים (הוסף את המיותר...).
בסה"כ לא נעמה לי הדרך שבה אתה מתמיד בזה.. אבל נראה לי שמיצינו את הערת השוליים הזו.
אגב, לגבי החוויה שלי אצלכם, היא ממש לא הייתה ממקודת לאזור אחד. גם לא לפעם אחת. במספר ביקורים שונים (אחד מהם של שנתיים...) שהתפרסו על פני כ- 20 שנה החוויה הזו הורגשה כל פעם יותר חזק. יותר מזה, היא הורגשה בכל מקום שבו פגשתי אנשים מהעם הזה... (יודע מה, אפילו אנשי העם עצמו שפגשתי בטיולים בעולם נטו להסכים איתי. אבל הם היוצאים מן הכלל כי הם מטיילים בעולם...)
אגב, לגבי המקומות שבהם זה הורגש (ככה מהזכון)- פנסילבניה, ניו-יורק, כל מדינות החוף המזרחי (מפלורידה לוורמונט), קליפורניה, וושינגטון סטייט, קולורדו, מיומינג, נבדה, ועוד ועוד ועוד... ולא, לא רק בערים הגדולות. באותו יחס כל המקומות (הרבים) שבהם הייתי אצל השכנה מצפון התחושה הייתה הפוכה לחלוטין...
עזוב, אין מה באמת להיכנס לזה. זה היה רק כדי להראות לך איך זה מרגיש שמתריסים לך מול הפנים כל הזמן את הבעיות שלך.. כל אחד והחסרונות שלו.
בכל מקרה, אין באמת קשר בין מה שאני טענתי לדיון הנוכחי ולכן נראה לי שנעצור כאן.
בברכת שבת שלום
יונתן
חברים,הבעיה, הסוגיה, לדעתי קשורה בכלל לתצפית על החיים מנוקדת מבטו של הצופה הישראלי. אנחנו בכלל עדיין מדינה בהתהוות,אין חוקה,כל הממסד עדיין בהרצה לקראת הדורות הבאים,תמיד יכול להיות יותר טוב,ריבוי מפלגות [מזכיר את 12 השבטים] שכל אחת מושכת לכיוון שלה.[בהחלט לגיטימי]תקשורת שעוד לא למדה את תפקידה היעודי[רק צינור לאינפורמציה ותו לא] בלי הבעת דעה של עיתונאים,ימניים או שמאלניים,זה מותר רק לפובלציסטים.אנחנו חיים במזרח התיכון עם כל ההשפעות של הלבנט מסביב [תראו את הזבל למשל שהצטבר בחופי הכינרת ולא פונה ע"י המטיילים עצמם,או ההתנהגות בכביש וכו']אפשר להכביר מילים על חסרונות המדינה המיוסרת שלנו שעות רבות.לישראל יש תקציב בטחון אדיר מיום קיומה ועד לעצם היום הזה,מלחמת תש'ח לקוממיות לא רק שלא הסתיימה היא בעיצומה.קחו זוג צעיר שיש לו משכנתא בסדר גודל של כ- 40% מתקציבו הכללי ותראו איך הוא חי [לא צריך לספר לכם] איפה להשקיע: להחליף מכונת כביסה,את הווילונות שקיבלו מהסבתא,מה עם החוגים לילדים? נקצץ בשעורי הטניס? לא נשפר את הגיפ בזמן הקרוב? בקיצור לא חיים אלא גוררים רגליים ומתקיימים.יהיה יותר טוב שנסיים עם המשכנתא שושקה. למדינת ישראל לא תסתיים המשכנתא לעולם.וזה אומר קיצוץ בסל הבריאות,בחינוך,בתשתיות וכו' כנראה עד אחרית הימים,שקט לא יהיה פה.איך למדתי להתמודד עם המציאות הזו? ואני כבר בכלל לא צוציק,בואו נגיד שיש לי רשיון נהיגה משנת 1963.לקחתי את הביטוי להסתכל על החצי המלא של הכוס כמוטו לחיי.יורד לירדן ההררי 2פיתות וזעתר, המיים שוצפים? אלוהים גדול.לא זקוק לדיאליזה פעמיים בשבוע?אלוהים גדול.יש 2 נעילות בסופה? אלוהים גדול.המיים מפכים בתל-דן,ציוצי הציפורים ערבים לאוזני בעודי לוגם מהקפה המהביל עם איזה נובלס קטנה?אלוהים גדול.לא רוצה ניאגרה,ילו סטון,מואב.נמצא בתצפית בעמק האלה?חושב הרבה על הל"ה שבזכותם אנחנו כאן,אלוהים גדול.עולה ל-21 חושב הרבה ומוקיר את הצעירים שפרצו את הדרך לירושלים עם כובע גרב ועכשיו אני נהנה מהנוף המקסים? אלוהים גדול.כן יש הרבה מגרעות,חסרונות במדינה שלנו, ולא שאין מה לתקן, אני אימצתי את המודל החיובי.
אגב יש אדם אחד (לפי מיטב ידיעתי ) שנלחם על זכותו לקבל רישיון יצרן רכב וזה עופר גולדנברג מאומנות אחזקת האופנוע שמיבא קיטים מגרמניה ובונה צ'ופרים מדהימים.ולמיטב ידיעתי עדיין עובד.לצערי המחירים רחוקים מלהיות בהישג ידי אבל אולי פעם בעתיד.\\ינון
בוא ותתעצבן עוד קצת , דרור - http://www.ynet.co.il/articles/0,734...712,00.htmlהנה, אחד שבונה אופנועים לבד ומקבל להם תקינה לנסיעה בכביש.ועוד איזה יופי של אופנועים.
זה הבחור שינון דיבר עליו