-
תגובה: מותר לעלות מוגבל החלקה על המסוע בטסט?
ראיתי ברשת איפה שהוא מסמך כתוב מיבואן לנדרובר המיועד להצגה בפני הבוחנים במכון הרישוי ומזהירם מפני נזק שעלול להגרם.
הקיימת מקבילה ממכשירי תנועה?
על פי רוב אני מצליח לשכנע הבוחן שיוותר, אך נמאס לחזור על הסיפור כל פעם מחדש.
מעניין שלגבי לנדרובר הוא יודע והפטור ברור לו, רק אצלנו צריך כל פעם מחדש להתבזות ולהבהיר כי מדובר בג'יפ "כמו לנדרובר" - מזעזע כמו שזה נשמע ... :eek:
אייל
-
דורון, לפי דעתי הדיון מתרכז יותר בשאלה של "האם זה אפשרי ומה יכולות להיות התוצאות של זה".
אני אישית בתור אחד ששומר על הרכב בקנאות לא הייתי מבצע את הבדיקה באופן הרגיל עליו אנחנו דנים.
אך אין מן הנמנע שנדבר עליו.
ועכשיו לנושא, נושא השימון הוא נכון אך תחשבו שמדובר על רכב ניגרר שנלקח למספר ק"מ במהירות יחסית גבוהה , לא מתקבל שימון טוב לאורך זמן מה גם שהרכב ניגרר בזווית כלפי מעלה וכך באמת יכולה להיווצר בעיה.
במקרה הנ"ל הרכב מאונך כאשר הגלגלת פועלת על כוח ופחות על מהירות כדי לסובב את גלגלי הרכב, המהירות של הגלגלים לא עולה על מספר קמ"שים בודדים, הבעיה פה היא העובדה שמתבצעת בלימה חזקה.
קח עכשיו רכב עם נהג ממוצא על ההגה לטיול שטח של יומיים, מסכים איתי שהרכב יצליב לפחות שלוש פעמים במהלך היומיים האלה? + - ...
ההצלבות הללו מדמות בדיוק מצב של הפרשי מהירויות, אגב גם בזווית אלכסונה אשר פוגעת בשימון כמו שאתה אומר.
ושוב המסקנה , לא בריא אבל מפה ועד שילך לך הדיפרנציאל המרכזי הדרך עוד ארוכה.
-
אני חושב כמו דורון, פה המיקרה לא דומה להצלבה בה הממונט מגיע מהמנוע, במיקרה של טסט, המומנט מגיע מהגלגלים לכיוון הדיפ המרכזי. נכון יש מושג של בלימת מנוע, אבל הדיפ הנל לא תוכנן לכפר על הפרשי סלד כלכך גבוהים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
לא מכיר לנדרובר. (לפחות לא כאלה שאני משלם על נזקים בהם...)
מתוך ההוראות של קרייזלר:
TWO-WHEEL-DRIVE VEHICLE TOWING
DaimlerChrysler Corporation recommends that a vehicle be towed with the rear end lifted, whenever possible.
Two wheel drive towing - rear end lifted
1. Attach wheel lift device to front wheels.
2. Place the transmission in neutral.
3. Raise vehicle to towing position.
4. Attach safety chains. Route chains so not to interfere with tail pipe when vehicle is lifted.
5. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
6. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing.
7. Place transmission in park.
Two wheel drive towing - front end lifted
1. Attach wheel lift device to rear wheels.
3. Raise the rear of the vehicle off the ground and install tow dollies under rear wheels.
4. Attach wheel lift device to front wheels and raise vehicle to towing position.
5. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
Attach the safety chains. 6
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing
8. Place transmission in park.
מה הסיפור עם הסעיפים האחרונים של שתי האופציות??? לגרור ב-PARK???
מתוך התנ"ך של WJ:
http://www.wjjeeps.com/towing.htm
איל
איל,
אם כבר, אז לדיון הזה רלוונטיות ההוראות שלהלן:
FOUR-WHEEL-DRIVE VEHICLE TOWING
DaimlerChrysler Corporation recommends that a 4WD vehicle be transported on a flat-bed device. A Wheel-lift device can be used provided the trailing wheels are off the ground and positioned in tow dollies.
Four wheel drive towing - rear end lifted
1. Attach wheel lift device to front wheels.
3. Raise the front of the vehicle off the ground and install tow dollies under front wheels.
4. Attach wheel lift device to rear wheels and raise vehicle to towing position.
5. Attach safety chains. Route chains so not to interfere with tail pipe when vehicle is lifted.
6. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing.
Four wheel drive towing - front end lifted
1. Attach wheel lift device to rear wheels.
3. Raise the rear of the vehicle off the ground and install tow dollies under rear wheels.
4. Attach wheel lift device to front wheels and raise vehicle to towing position.
5. Attach the safety chains.
6. Turn the ignition switch to the OFF position to unlock the steering wheel.
7. Secure steering wheel in straight ahead position with a clamp device designed for towing
וכאן כבר מודגש כי עדיפה גרירה על flat bed ...
אייל
-
ואללה צודק....
היד עובדת יותר מהר מהראש... CTRL-C ----> CTRL-V מהמקום הלא נכון....
וגם הוסיפו DOLLIES שבכלל גורמות לאי סיבוב הגלגלים... בעצם אין הבדל בין FLATBED לבין צד מורם וצד שני על הדוליס'
אולי יש דברים בגו.
http://i203.photobucket.com/albums/a...y/DSCF0694.jpg
איל
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shahav
אני חושב כמו דורון, פה המיקרה לא דומה להצלבה בה הממונט מגיע מהמנוע, במיקרה של טסט, המומנט מגיע מהגלגלים לכיוון הדיפ המרכזי. נכון יש מושג של בלימת מנוע, אבל הדיפ הנל לא תוכנן לכפר על הפרשי סלד כלכך גבוהים.
נכון ,זה לא כמו בטסט, בהצלבה בשטח יש פוטנציאל נזק הרבה יותר גבוהה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
ליאור,
כרכב עם הנעה כפולה קבועה גם בניבה אתה לא חייב לעשות את הבדיקה, זה שעשית לא אומר שזה בריא ולך תדע, אולי בגלל זה השועל בטרנספר מיילל..
אהלן דורון
לגבי חייב או לא..בוא נגיד שלא בא לי להתווכח איתם על זה ואז שיחפרו לי בבור על כל ציוץ הכי קטן...
את השועל בטרנספר הרגתי מזמן, זה עניין פתיר והוא לא מיילל אצלי יותר..מה גם שאחרי 15 שנה הצלחתי לצבור איזה 4 תיבות העברה ככה שאחת ל-15 שנה להחליף..לא נורא..:)
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
ואללה צודק....
היד עובדת יותר מהר מהראש... CTRL-C ----> CTRL-V מהמקום הלא נכון....
וגם הוסיפו DOLLIES שבכלל גורמות לאי סיבוב הגלגלים... בעצם אין הבדל בין FLATBED לבין צד מורם וצד שני על הדוליס'
אולי יש דברים בגו.
http://i203.photobucket.com/albums/a...y/DSCF0694.jpg
איל
קיצר, עכשיו זה כבר הוראות יצרן !
יאללה, ארגן מכתב ממכשירי תנועה שישמש את כולנו בטסטים.
(נדמה לי שיוסי מתקשר טוב למדי עם המהנדס שלהם ...:))
-
שלום
לאחר קריאה מעמיקה של הדיון כאן על בדיקה לרכב 4X4 קבוע או בעל מוגבל החלקה.
אני מודיע לכל החברים "שוויתרו" להם על בדיקת הבלמים אל תבלבלו את ה.....
אם כבר ויתרו לכם על משהו זה על הרצה בדינמומטר לצורך בדיקת עשן במאמץ!!!!
על בדיקת בלמים אף אחד לא ויתר ולא יוותר לכם. למרות שהגלילים נראים אותו הדבר להדיוטות שפוקדים פעם בשנה את המכון.
הם שונים בתכלית אחד מהשני.
האחד מריץ את המנוע מהסרן והשני בודק בלמים, כן גם 4X4 קבוע גם נעול גם פתוח וגם וגם.
מד הבלם מריץ כל גלגל בכיוון הפוך והתנועה נשארת בדיפרנציאל וכך הוא מודד בלימה!
חוץ "מזיקה" "וספול" שהן לא חוקיות, הכל מדיד.
אז בפעם הבאה שאתם בטסט אל תעשו מעצמכם צחוק, לא משנה מה קראתם באתר ומאיזה "חוייכם" למדתם.
בידידות .
ניר
-
ניר,
אני לא מבין מהיכן הביטחון הזה שאנו מבלבלים את ה ...
אני אומר לך באחריות שלי ויתרו על בדיקת בלמים באמצעות המתקן וביקשו ממני ליסוע קצת ואז לעצור (לא בודק כלום ...).
גם על גבי הטופס טרחו לציין כי נבדק בנסיעה ולא במתקן.
תן טיפה, לא הרבה, קרדיט לאנשים פה שלפחות חלקם יודעים לפעמים על מה הם מדברים.
בידידות,
אייל
-
הייתי מפסיק את הדיון בנושא בשלב הזה ,
יש עוד אנשים שקוראים את החומר בפורומים,
התוצאה הסופית תהיה שהמכונים יחמירו יותר , והמבין יבין.
-
יצא לי לגרור דיפנדרים מאות קילומטרים בעזרת רצועה שום בעיה במערכת העברת הכח.
-
אפשר למחוק את ההודעה הזו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepeto
שלום
על בדיקת בלמים אף אחד לא ויתר ולא יוותר לכם. למרות שהגלילים נראים אותו הדבר להדיוטות שפוקדים פעם בשנה את המכון.
האחד מריץ את המנוע מהסרן והשני בודק בלמים, כן גם 4X4 קבוע גם נעול גם פתוח וגם וגם.
אז בפעם הבאה שאתם בטסט אל תעשו מעצמכם צחוק, לא משנה מה קראתם באתר ומאיזה "חוייכם" למדתם.
בידידות .
ניר
ניר,
אתה מדבר שטויות, אתה באמת חושב שאנחנו לא יודעים להבדיל בין בדיקת עשן לבין בדיקת ברקסים?
לא מעט אנשים שעברו טסט עם דיפנדר/לנקרוזר או רכב אחר עם הנעה כפולה קבועה יכולים להעיד שזו ההנחייה והמצב התקין בבדיקה ובצדק.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום לרמן
יצא לי לגרור דיפנדרים מאות קילומטרים בעזרת רצועה שום בעיה במערכת העברת הכח.
דיברו על גרירה עם סרן אחד על הריצפה והשני באויר, לא על גרירה עם 2 סרנים על הריצפה ומשיכה עם רצועה, בזה אין לך בעיה.
את הרכב הפרטי שלך היית גורר עם סרן אחד באויר?
את החשבון תיקונים של הרכבים האלו שגררת אתה שילמת או מישהו אחר?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
jeepeto
שלום
בידידות .
ניר
אני חושב שכולם פה מבחינים הייטב בבדיקות, לא צריך לזלזל :-)
לי עשו בדיקת *עשן* במאמץ ליפניי שלוש שנים, טרנו דיזל מן הסתם, ונחש מה, נורת ה ABS נידלקה, וגם המשיכה לדלוק לאחר מחזור או שניים של כיבויי והדלקה.
בבדיקה כזו, רק סרן אחורי רץ. בטרנו הוותיק יש ניתוק מוחלט של הסרן הקידמי כך שנזק מכני לא בא בחשבון, אבל המחשב עלול להשתגע. בטסט של שנה שעברה בקשתי לפסוח על הבדיקה במאמץ, וכך היה, בטסט השנה אפילו לא ביקשו לבצע את הבדיקה.
אחד שמבחין:-)
רבין
-
דורון אין שום חשבונות לשלם מכירים מצב ניוטרל בתיבת העברה?
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום לרמן
דורון אין שום חשבונות לשלם מכירים מצב ניוטרל בתיבת העברה?
תום,
קח צעד אחורה ואל תזלזל במה שאחרים אומרים. ובטח אם זה לא מגובה בעובדות... :)
מצב ניוטרל בתיבת העברה מנתק בין הכניסה שבאה מהגיר לבין הדיפרנציאל שמחלק תנועה בין 2 הדרייבשאפטים.
זה אומר שגם את תהיה בניוטרל, עדיין הדיפרנציאל המרכזי יסתובב (כמו משוגע) עם תרים סרם אחד באוויר ותיסע על השני.
זה טוב לגרירה כשהרכב עם כל הגלגלים על הקרקע כדי לא לסובב את הגיר אבל לא למצב בו סרן אחד מורם ויש תנועה יחסית בין 2 הדרייסשאפטים.
של פורד אבל אותו רעיון. סרטון מדהים ד"א...
<iframe width="425" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/0gUSaNryioI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
איל
-
ברור נו ו.... דפרנציאל אורכי מתנהג כמו סרן הציריות מחוברות אל דפרנציאלים הרוחביים והפניון מקבל את הכח מתיבת העברה.
נזק למכלולים נגרם כתוצאה של הפרשי מהירויות (אנרגיה) פתאומי
לדומא: גלגל שמסתובב בהצלבה באוויר ומגיע לקרקע הכח מנסה לעבור לגלגל השני ואו לדריישפט\טרנספר גיר מנוע לגלגל הוא לא יכול והפרש המהירויות בין המנוע גיר טרנספר לגלגל יוצרת עומס שעלול לגרום לנזק .
שאתה בניוטרל היוק(המחשה)יכול להסתובב וכך לכח\מהירות\אנרגיה יש לאיפה ללכת.
נב כלום לא נכתב בזלזול.
-
תום, אתה לא מקשיב. אין פה עיניין של מכה או אנרגיה שהולכת לפח, לא קשור לגלגל באוויר שחוטף מכת אחיזה. בזמן גרירה עם סרן אחד באוויר, מיכלולי דיפ מרכזי עובדים כמו משוגע לאורך זמן ארוך מאוד , הם לא נועדו לעשות כן, נזק כבר נעשה....
רבין
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
תום לרמן
ברור נו ו.... דפרנציאל אורכי מתנהג כמו סרן הציריות מחוברות אל דפרנציאלים הרוחביים והפניון מקבל את הכח מתיבת העברה.
נזק למכלולים נגרם כתוצאה של הפרשי מהירויות (אנרגיה) פתאומי
לדומא: גלגל שמסתובב בהצלבה באוויר ומגיע לקרקע הכח מנסה לעבור לגלגל השני ואו לדריישפט\טרנספר גיר מנוע לגלגל הוא לא יכול והפרש המהירויות בין המנוע גיר טרנספר לגלגל יוצרת עומס שעלול לגרום לנזק .
שאתה בניוטרל היוק(המחשה)יכול להסתובב וכך לכח\מהירות\אנרגיה יש לאיפה ללכת.
נב כלום לא נכתב בזלזול.
-
אין לי מושג לגבי יצרנים אחרים לגבי תיבת העברה של דיפנדר אתה טועה .
-
שימו לב, תקראו כל אחד את תגובותיו של השני כמה הודעות אחורה... זה קצת "שיח חרשים"
1. תום מדבר על גרירה כשכל 4 הגלגלים על הרצפה (עם רצועה...)
2. SHAHAV מדבר על גרירה כשרק סרן אחד מסתובב
3. דורון מנסה לומר שלמרות ש- 4 גלגלים על הרצפה עדיין יש פוטנציאל נזק (שימון?).
4. SHAHAV מנסה להסביר למה יש נזק
5. תום מסביר על נזקים בהצלבות מול גרירה כאשר אין עומס על הציריות
עשיתם קצת סלט מהשרשור...
(לפחות בשבילי)
-
יונתן... אני נעלבתי. מה איתי??
-
בקשר לסלט
א.השתמשתי בדוגמת ההצלבות כאמצעי המחשה בלבד לגלילים שמסובבים רק סרן אחד במער העברת כח בעלת דפ אורכי ותיבת העברה במצב ניוטרל.
ב.בקשר לנושא השימון אשמח לקבל הסבר מכיוון שהמיכלולים פשוט טבולים בשמן ואין מעברים או משאבת שמן כמו בגיר אוטמטי.
ג.אפשר לנסוע בדיפנדר ימים שלמים על מגרש אספלט בסיבובים (דיף מרכזי עובד) גם נעול וגם משוחרר עם בלימות והאצות אגרסיביות(אותו דיפנדר כל הזמן) בלי נזק מיידי לתיבת העברה.
בברכה
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
יונתן... אני נעלבתי. מה איתי??
מצטער, פספסתי שיש גם מלח בסלט.
אולי עכשיו אחרי שתום עשה סדר הדברים יתבהרו.
-
אני פרשתי מהדיון.
אתם משווים גרירה לפעולה שונה בתכלית.
ולא מגיעים לנקודה.
עד שמשהו פה לא נותן דעה מקצועית מטעם מהנדס/ דעה מקצועית מאדם מוסמך ברכבים הללו, הדיון הזה נראה כמו "אני חושב שזה ככה ואני חושב שזה ככה"
תכלס מה שקורה בשטח, בעל ניבה עובר את הבדיקה הזאת כבר 15 שנה בלי שום בעיה.
בעברי הצבאי עבדתי על דיפנדרים עם מתקן סקיד קאר, מתקן שמרים את החלק הקדמי או האחורי כדי לדמות מצבים של החלקה(היגוי יתר, תת היגוי).
פועל יוצא מזה הוא כאשר מרימים את חלקו האחורי מתבצע סחרור גלגלים משמע הפרשי סיבובים גדולים מאוד.
על אותו רכב עובדים כבר 4 שנים מבלי שנגרם נזק לדפרנציאל המרכזי, חשוב לציין שהרכב עובד מאוד קשה לפחות פעמיים בחודש למספר ימים למשך כל היום ובלי רגל עדינה על הגז.
רכב שני שעובדים עליו עם מערכת הסקיד קאר הוא האמר, גם 4על4 קבועה, עם הרכב הזה עובדים גם 4 שנים, מעולה לא נגרם נזק לתיבת העברה, הרכבים אינם חדשים.
אלה העובדות בשטח.
-
אתה מכיר מישהו שמת מסיגריה אחת?
סימן שעישון זה בריא!
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אתה מכיר מישהו שמת מסיגריה אחת?
סימן שעישון זה בריא!
בייחס לכמויות שמדברים עליהן כאן, זה משול לפקט סיגריות ביום למשך 4 שנים על שני אנשים שלא מתו :)
ד"א, Chace, השאר בפרטי
-
אני גם חושב שנהיה פה קצת סלט.
עיקר הטעות פה לדעתי היא שערבבתם מצב של גרירה(סרן אחד באוויר),לבין בדיקה על מתקן גלילים במכון בדיקה.
לדעתי אין מה להשוות בין המצבים,אמנם שהם יוצרים את אותו אפקט אבל אין מה להשוות פעולה שנמשכת כמה שניות לפעולה ממושכת של למעלה משעה,נניח.
הרי יצרני הרכבבים שהזכרתם ,בהתייחס להערות שלהם לאופן הגרירה,לוקחים בחשבון צורך בגרירה ממושכת ולאורך של מאות קילומטרים.
קחו בחשבון גם מהירויות שונות מאוד בין המצבים.
דעתי היא:
א. אין מה להשוות בין שני המצבים.
ב. מצב גרירה עם סרן אחד באוויר לרכב בעל דיפרנציאל מרכזי,הוא מתכון לנזק ודאי.
ג. אין שום סכנה לדיפרנציאל המרכזי כתוצאה מפעולת הבדיקה במכון בדיקה מאחר ומדובר בפרק זמן קצר מאוד בעיקר,וכן מהירות נמוכה יחסית.
טל.
-
הי זה המגרש שהתכוונתי אליו רק בפירוט יתר
זה אותם כלי רכב כבר 6 שנים ולא ארבע.ועוברים עליהם שבעה מדורי גיהנום על בסיס יומי.
זה משול למגורים על הארובות ברידינג