תגובה: כיצד אפשר לבדוק לחץ שמן באופן מדוייק בצורה ייזומה? (סופה)
הנוזל שאתה רואה בחלל השעון הוא לא שמן מנוע, אלא גליצרין שמשמש בתוך מדי לחץ כנוזל איזון וסיכוך. השמן לא מתפזר בחלל השעון אלא דוחק את מכלול החיווי בתוך השעון שהוא מכלול סגור. השמן לא יורד חזרה מהצינור אלא הצינור תמיד נשאר מלא בשמן, וממילא אין הבדל בקריאה בין שמן לאויר.
קובי
קובי לא שמת לב אבל הוא התכוון שהוא רואה בועות אויר בצינור לא בועה בשעון (גליצרין)(השעונים שמוכרים הם לא עם גליצרין רק אם מישהו הרכיב שעון כזה)
בכל מקרה לדעתי (אולי אני טועה) אבל הבועת אויר נלחצת מהשמן ו''הופכת'' ליהיות באותו לחץ כמו השמן
כי אם השמן בלחץ של נגיד 30 PSI אז הבועה לא יכולה ליהיות 10 PSI היא חייבת ליהיות באותו לחץ
ההיתי מציע לך לפרק את הצינור מהשעון להניע לשניה (כמובן שהשמן ישפך לאיזה בקבוק \כוס) ולתת לבועות לצאת ואז ליראות מה הקריאה שיש לך
נ.ב
איזה צינורית יש לך שאתה רואה את הבועות? אני מבין ששקופה אבל שמת את הצינורית הזבל שמוכרים עם השעונים של ה2 שקל?
האמת, שחשבתי שיש טעות בהודעה, כי לא חשבתי שהוא משתמש בצינור שקוף לשעון לחץ השמן (יש חיה כזאת?). אם ככה, טעות שלי, וכל התשובה שלי לא קשורה, למעט העניין שגם אתה הזכרת, שאויר שדחוס בתוך השמן יהיה באותו הלחץ כמו השמן עצמו.
קובי
איפה קונים צינור יעודי לשעון לחץ השמן ?
אצל ינוביץ תמצא צינור מוכן, אני יודע שעם שעון זה עולה 200 ש'ח (בערך)
אבל צריך לראות אם ההברגה שיש לך בשעון היא כמו שהוא מוכר
אתה יכול להכין גם אצל כל מכון הידראוליקה למרות שמניסיון זה יותר יקר
אבל אם יש לך קומבינה....