אני ממשיך לאסוף חומר עד שאני אחליט סופית איך להתחיל ובכל מקרה יש לי עוד כמה דברים לעשות לפני כן. הרכב חייב להמשיך להבדק בתנועה, ולטפל נקודתי בכל הפתעה שלא ראיתי מראש. כבר היה כמה: אגזוז, צינורות, ועוד כמה קטנות.
Printable View
אני ממשיך לאסוף חומר עד שאני אחליט סופית איך להתחיל ובכל מקרה יש לי עוד כמה דברים לעשות לפני כן. הרכב חייב להמשיך להבדק בתנועה, ולטפל נקודתי בכל הפתעה שלא ראיתי מראש. כבר היה כמה: אגזוז, צינורות, ועוד כמה קטנות.
כל עוד לא תעשה את זה בחופזה, כך יגדלו סיכוייך להצליח בפרויקט ועם כמה שמעט ניסוי וטעיה.
אני חושב שזה יהיה מצוין אם תעלה כאן שאלות וצעדי התקדמות בנושא, זה יעזור לך וגם בעתיד לאחרים.
למה שהגלגל כשזז אחורנית במתלה האחורי הוא זז למרכז הרכב ? יש לך נדנדה כלפי חוץ, התנועה היא החוצה.
קראתי את שני ההסברים ועדיין - נקודת החיבור לשלדה היא סטטית בצד אחד ו"משוחררת" בשניה, הדחיפה היא לכיוון ה"משוחרר".
מה קורה למיתר שיוצרים מנו צורה של קשת?
הקצוות מתקרבים אחד לשני, והיתר קצר יותר מהאורך של המיתר המקורי.
קפיץ מקושת שמתיישר בעצם מתארך=נדנדנה נעה החוצה, ומהאמצע עובר למצב בקשת הפוכה ואז הוא "מתקצר"=נדנדה נעה פנימה.
במקרה של קפיץ ישר, מהלך כניסה שלו רק מתקצר=הנדנדה נעה פנימה.
ואם היא זזה פנימה, למה שהסרן יזוז קדימה ?
אגב, אם הקפיץ ישר והנדנדה לא במצב מאונך לקפיץ, מה אז ?
מצטער דורון, זה לא מסתדר לי עם המציאות.
בפועל - פתיחה וסגירה של מתלה כאשר העלה הוא ישר/שטוח במקור, שונה ממה שאתה מתאר.
עלה שטוח, זוית של נדנדה כ45 מעלות ולא 90 מעלות.
פתיחת מתלה, אכן הנדנדה זזה פנימה, הסרן לא זז קדימה, רק מטה.
סגירת מתלה לאחר מכן, הנדנדה חוזרת למקומה עד לרגע שהקפיץ שוב עובר את הנקודה שבה העלה ישר וממשיכה לנוע פנימה (שוב) כשם שהיה בפתיחה. עד לפגישה עם הבמפסטופ או שבירה של העלה...
אני תוהה היכן אני טועה...
אמיר, צייר את זה לעצמך ותבין.
גם אם מדובר רק על תזוזות של מילימטרים, עדיין התזוזות הן גמו שדורון ונמרוד כתבו.
אם אני יסגור את הקפיצים על האוטו( מורכבים) בעזרת כננת ניידת לשבוע זה ישנה את הגובה שלהם?תזכרו שהם נולדו ישרים. סתם מחפש את הדרך הקלה/יעילה.
תחפש סוחר ברזל שיש לו CAR COMPACTOR שילחץ לך את האוטו.....
סתם שאלה ליניב אם אתה עושה הרבה טכני. ואתה רוצה קפיצים מעל הסרן ואתה רוצה נדנדות מאחורה למה לא קנית היילקס אני לא צוחק אני שואל ברצינות
לא מכיר את יניב אבל מהגיון כללי של המצב אני מניח שיש קצת הבדל בין היילק לסופה ,אני לא למשל חושב שאם אתה נוסע בהיילקס אתה נראה גנן לפני שאתה נראה ג'יפאי
יש עוד סיבות להעדיף רכב אחד על אחר מלבד המבנה המכני שלו.
אה ויש עוד סיבה, אותה סיבה שכאשר יתחלף הרמזור לירוק כשתשב בהילקס אתה תראה את מספר הרישוי של הסופה....
אין קשר לזמן. אם תכווץ את הקפיץ (לא משנה באיזו דרך) יותר מדי, למה שנקרא "התחום הפלסטי" של המתכת, הצורה שלו תשתנה באופן קבוע, גם אם זה יהיה לעשירית שנייה. זה מה שעושים כשמערגלים קפיץ. ולהיפך - כל עוד הקפיץ בתחום העבודה שלו, מה שמכונה "אלסטי", אפשר לכווץ אותו מליוני פעמים לכמה זמן שרוצים, והוא לא ישתנה בכלל. קפיצים שוקעים בדיוק בגלל שמדי פעם, ומי שעוסק בעבירות ובהצלבות - בלי באמפסטופים מתאימים - הרבה פעמים, מכווצים אותם לתחום הפלסטי ואז הם מאבדים מאיות ועשיריות מ"מ בכל פעם.
בקיצור - קפיץ זה משהו שצריך ידע וניסיון כדי לייצר.
נמרוד, לפי מה שאתה כותב רכב סטנדרטי לא אמור מעולם לשקוע. זה בהנחה שהמהנדסים שמים את הבמפסטופים במיקום שבו הקפיץ לא מגיע לתחום הפלסטי, ואני יצאתי תמיד מנקודת הנחה שכך הוא לגבי רכבים סטנדרטים.
אם גם ברכב סטנדרטי הבמפסטופים מאפשרים לקפיץ להגיע לתחום הפלסטי אז יש לי שאלה מהותית שיכולה אולי להתפתח לדיון בפני עצמו- איך יודעים איפה למקם במפסטופ (מבלי להתייחס לאורך הבולם/זרועות במתלה, קרי רק מבחינת הקפיץ)?
זה תלוי מאד ב"כמות הקפיץ"
למשל אורך העלה ,אורך הספירלה אורך מוט הפיתול....
וכמובן איכות חומר הקפיץ.
אני מצטער להגיד לכם אבל הסופה בצורה הנוכחית ממש אבל ממש לא רכב עביר!!!!בדיוק חזרתי מהסלעים ולא היה סלע אחד שלא פינק לי את הקפיצים והנדנדות. באופן רישמי הפרוייקט מתחיל כי אם לא אני לא מעונין ברכב הבלוע דלק הזה..... שאחזיר אותי שנים אחורה. הויטרה הייתה פי 10 יותר חזקה בסלעים!!!!!מישהו שאל למה לא קניתי היילקס:רציתי רכב בינוני.
יניב, סופה עם שתי נעילות וצמיג 33, ומה שחסר לך זה עבירות?....
הפרויקט המיותר הזה, חוץ מהמון כסף שתוציא לשווא, הטירטורים עם משטרה וטסטים ובוחני משרד התחבורע, גם הולך באמת להרוס לך את האוטו.
זה לא רק שהקפיצים צריכים להיבנות ע"י קפיצאי סבלני, מומחה, ובעל נסיו ןבדברים כאלה, שיודע את העבודה ולא רק חרמן על הכסף שלך, אלא גם יש עוד עבודה ענקית על מערכת ההיגוי.
ומכיוון שכל אלה שהולכים להתעסק לך בג'יפ הם אולי בעלי מקצוע בתחומם - אחד שמתקן קפיצים, אחר שעושה כיווני פרונטים או סתם מכונאי שמכיר ג'יפים - אבל הם אינם מהנדסי רכב, סביר להניח שאין להם מושג בתכנון הנדסי נכון של הדברים האלה, ואני מבטיח לך שהכל יתבצע בשיטת ניסוי וטעיה - שהיא השיטה הכי יקרה והכי מתסכלת - כי הג'יפ לא נולד ככה, ובתכל'ס מה שאתה עושה זה לאלתר, ולקוות שהאילתור ייצא מוצלח.
שמע לעצתי - רד מזה. ארז כבר הזהיר אותך, ושלא תגיד אחר כך שגם אני לא הזהרתי.
אתה צריך תמונות כדי להאמין שאין סלע שלא נוגע??רגע רגע... שאני אומר לא עביר אני לא מתכוון למעלות כמו זיו, ניסתר, מישלט, אשתאול...... אילו מעלות למתחילים אני מתכוון להרבה יותר קשים.סיבוב, צינור,דרור. וכאלה. *
יניב, תזכיר לי.... אתה עם 33 על בודי ליפט ועם קפיצים כמעט מקוריים רק מעורגלים, נכון? אז לפני שאתה קובע שמדובר בחרא של ג'יפ (מה שנכון, אבל לא מהסיבות שכתבת), תעשה לעצמך טובה, תשיג סט קפיצים ובולמים נורמליים, תעיף את הבודי ליפט או לא - זה כבר עניין אחר, ואז נדבר.
בסופה נוהגים כמו בסופה. לוקחים בחשבון את השקלים (אולי הם ארוכים מדי אצלך? עוד "תופעה" של "הגבהה דה-לה-שמעטה" שהרבה סופות סובלות ממנה) ואת המיקום של הסקידפלייטים (גם אותם אפשר לשריין), ונוהגים בהתאם. גם במעלות ל"מתקדמים" יש לסופה בסטאפ לא קיצוני מה לחפש.
ואם אתה מתעקש - היו כמה סופות יפהפיות בארץ עם שאקל רברס - וכן, זה הוסיף לעבירות. אבל לא המון. ממש בשוליים.
אסף.
רגע לא הבנתי משהו..
רצית ''רכב בינוני'' אז קנית סופה
אז איפה ההיילקס נמצאת לעומת הסופה? מתחת? אז רצית בינוני אז עלית טיפה
או מעל הסופה אז לא רצית לעלות כ'כ אז קנית סופה?
אני שואל באמת כי אני לא מבין למה באותו מחיר (פחות או יותר) לא קנית ההיילקס?
או שאתה מחפש גם שהאוטו יסע?
ובאמת אין לי שום דבר נגד היילקס הם חיות רעות בטכני
רכב סטנדרטי באמת כמעט לא שוקע, אלא לאחר שנים רבות. וגם אז, את השקיעה אפשר לייחס לפעמים הספורות יחסית שמתלה נסגר עד הסוף, ולא לתנאי נסיעה רגילים. למשל, שמעתי שיש כאלו שאוהבים להקפיץ מכוניות ליסינג על פסי האטה עד שהתוכן של הבאגאז' מגיע לתקרה.
הדרך לחשב מיקום באמפסטופ - לחשב מאמצים בקפיץ, ולקחת מרווח בטחון מספיק ממאמץ הכניעה של המתכת. החישוב עצמו לא מסובך, אבל מהו מרווח הבטחון - זה כבר עניין של מומחיות וניסיון אני מניח.
אם יעשו סדרת לה-לה-לנד על ג'יפאים אתה בעשירייה הפותחת.