-
תגובה: האם אתר ג'יפולוג הפך לפרומוטר הרשמי של סדנת עידו כהן?
ברנרד,
גם אותך אני לא מכיר אישית , גם אתה לא אותי, אגו זה ממני והלאה... תציג את עצמך בכמה מילים ותסביר את הרקע , נראה שגם לך יש בטן מלאה...
את ברוך לעומתנו אין צורך להציג...שמו הולך לפניו, לכן כן מצאתי לנכון להתייחס גם להסטוריה שלו שלא ממש מוסיפה נופך של רוך ושל קורקטיות לטענות שהוא מעלה כאן ,
והוא העלה הרבה טענות, גם כאלו שנוגעות אלי אישית בתור מנהל פורום (בעניין של סתימת פיות /קוספירציות ואינטרסים שאני לא רוצה להיות מזוהה איתם) .
אז כן, "הכנסתי" לו , כמו שאתה "הכנסת" לי , לא במטרה להסית את דעת הקהל, אלא כדי לא להצית כאן אש בכוונים שאכן היו גורמים למחיקת השרשור, שים לב שבזמן שלקח לי לשלוח את התגובה - כבר החל להתפתח דו קרב ארסי בינו לבין גולש אחר...
לדעתך הגזמתי/ התנשאתי וכו' ? - קראתי כל מה שכתבת בקשר אלי, מקווה שלמדתי מזה משהו . מה לעשות - לפני אי אלו שנים כשכולנו כאן הכרנו אישית , זה היה יותר פשוט ואפשר היה לעקוץ בחפשיות בלי שמישהו יעלב, היום אין את הפרווילגיה הזאת לא לי , לא לברוך ולא לאף אחד אחר כנראה - אז אנחנו צריכים להרגיע ואני אהיה הראשון שיישם את זה או יתנצל אם צריך . מתנצל אם נפגעת מדבריי (גם אם באופן עקיף) !
בכל מקרה - לדעתי השגתי את המטרה - ברוך נשאר ממוקד, הרבה אנשים כאן אמרו מה שיש להם להגיד, הצנזורה לא נאלצה להתערב ואולי אפילו יצאו מזה כמה פיצ'רים מעניינים.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
ברנרד,
גם אותך אני לא מכיר אישית , גם אתה לא אותי, אגו זה ממני והלאה... תציג את עצמך בכמה מילים ותסביר את הרקע , נראה שגם לך יש בטן מלאה...
אוי, כמה שאתה לא קרוב אפילו..
לבקשתך להציג את עצמי:
אני פנסיונר לא זקן, בעליו של ריינג' רובר שאני משפר/משנה לבדי, לומד הרבה מהפורום ומעלה דברים, שאולי יעניינו ויתרמו למי מהחברים בפורום.
אני לא חבר של ברוך ולא של מי מהבעלים/מנהלים של האתר ואין לי כל אינטרס כזה או אחר בשום עסק שמוזכר או הוזכר באתר אי פעם.
לנושא הנדון, אני לא תומך בברוך ולא נגדו וכאמור, אינני מכיר אותו ולא מעניין אותי כמה הוא נחמד אליך או פחות נחמד לילדים של חברים שלו.
האיש העלה טענות ולדעתי כולנו זכאים לתשובה/תגובה עניינית (ולשמחתי שתיים כאלה כבר הגיעו, למרות הסקפטיות שלך) ולא להתייחסות מזלזלת ומסיתה.
הבטן המלאה שלי היא על התנהלותך בשירשור הזה (אין ולא היתה לי אי פעם טענה נגדך בקשר לשירשור אחר ואני לא זוכר כל שירשור שלך), כמי שמנצל "הזדמנות" על מנת לנגח מישהו ולסגור חשבונות אישיים (כך נראה), שלא קשורים לנושא ולא מעניינים איש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ניר ל
את ברוך לעומתנו אין צורך להציג...שמו הולך לפניו, לכן כן מצאתי לנכון להתייחס גם להסטוריה שלו שלא ממש מוסיפה נופך של רוך ושל קורקטיות לטענות שהוא מעלה כאן ,
והוא העלה הרבה טענות, גם כאלו שנוגעות אלי אישית בתור מנהל פורום (בעניין של סתימת פיות /קוספירציות ואינטרסים שאני לא רוצה להיות מזוהה איתם) .
אז כן, "הכנסתי" לו , כמו שאתה "הכנסת" לי , לא במטרה להסית את דעת הקהל, אלא כדי לא להצית כאן אש בכוונים שאכן היו גורמים למחיקת השרשור, שים לב שבזמן שלקח לי לשלוח את התגובה - כבר החל להתפתח דו קרב ארסי בינו לבין גולש אחר...
לדעתך הגזמתי/ התנשאתי וכו' ? - קראתי כל מה שכתבת בקשר אלי, מקווה שלמדתי מזה משהו . מה לעשות - לפני אי אלו שנים כשכולנו כאן הכרנו אישית , זה היה יותר פשוט ואפשר היה לעקוץ בחפשיות בלי שמישהו יעלב, היום אין את הפרווילגיה הזאת לא לי , לא לברוך ולא לאף אחד אחר כנראה - אז אנחנו צריכים להרגיע ואני אהיה הראשון שיישם את זה או יתנצל אם צריך . מתנצל אם נפגעת מדבריי (גם אם באופן עקיף) !
בכל מקרה - לדעתי השגתי את המטרה - ברוך נשאר ממוקד, הרבה אנשים כאן אמרו מה שיש להם להגיד, הצנזורה לא נאלצה להתערב ואולי אפילו יצאו מזה כמה פיצ'רים מעניינים.
ואתה ממשיך. אתה משהו!
ניר ל., אתה לא עוקץ. אתה משמיץ ומלבין ברבים ונוקם ונוטר ומוציא הרבה משקעים שיושבים אצלך הרבה זמן (כמו שאתה מעיד על עצמך) ללא כל קשר לנושא המדובר.
אני לא "הכנסתי" לך כמו שאתה "הכנסת" לברוך. אני קראתי לך לראות כיצד אתה מתנהל ואמרתי לך איך נקראת התנהלות שכזו.
אל תנסה להשלות אותי/אותנו שהיתה לך איזושהי מטרה נעלה באופן בו פנית לברוך בפומבי.
אל תשלה את עצמך שתרמת במשהו למיקוד של ברוך. הוא לא נשמע לי מפוזר. הוא פשוט לא נגרר (כמוני) לויכוח איתך.
ירדת אל מתחת לחגורה על מנת שלא יירדו מתחת לחגורה כדי שלא יצטרכו למחוק את השירשור - אתה מקשיב לעצמך?
כל אחד והסיגנון שלו. של ברוך ישיר בוטה (גס אם תרצה) וממוקד מטרה (נכונה או לא - לא רלוונטי) יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.
לי חשוב יותר מה הוא אומר ופחות ההיסטוריה שלו איתך וכמה נעלבת ממנו.
לא קראתי התנסחות דומה לשלך, בקשר לברוך, לא מנימרוד ולא מדרור.
אתה פשוט מתרכז מתחת לחגורה ומחוץ לנושא כמו תרגן בשוק שמנצל ויכוח צדדי כדי לסגור חשבונות ישנים וכשמעירים לך שאתה מגזים, אתה מחפש מניעים נסתרים (שאין) מתרץ "מתנצל" וחוזר לסורך.
כבר פעם שנייה (ואחרונה) שחרגתי ממנהגי בקשר אליך.
אתה מוגדר מנהל פורום: בעל אחריות ושיקול דעת - תתחיל לנהוג ככזה.
פשוט תפסיק.
-
ברנרד,
מישהו אמר משהו, ואני צריך עכשיו להוכיח שאין לי בכלל אחות... שיהיה ברור - אין בהאשמות של פותח השרשור הזה אף לא גרעין של אמת. התשובה לכותרת השרשור היא מילה אחת - "לא".
אבל אנשים באים וקוראים, והנה מה שאתה כותב:
ציטוט:
באשר לכתבות ,המעניינות כשלעצמן, ולאפלייה, אני כלל לא נכנס למניעים ולא יודע אם יש/אין יד מכוונת בעקבות אינטרס מסויים ואני לא מביע דיעה לכאן או לכאן אבל הדברים שברוך מעלה ראויים לתגובה עניינית ולא להשמצות עטופות האובייקטיביות/תמימות מעושה
ומה אני יכול לעשות? בדרך כלל אנחנו בוחרים להתעלם, להושיט את הלחי השנייה ולהמשיך הלאה. בדרך כלל זה עובד. הפעם אני בוחר לענות. האם זה עדיף? לא יודע. תגיד אתה.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
אוי, כמה שאתה לא קרוב אפילו..
לבקשתך להציג את עצמי:
אני פנסיונר לא זקן, בעליו של ריינג' רובר שאני משפר/משנה לבדי, לומד הרבה מהפורום ומעלה דברים, שאולי יעניינו ויתרמו למי מהחברים בפורום.
אני לא חבר של ברוך ולא של מי מהבעלים/מנהלים של האתר ואין לי כל אינטרס כזה או אחר בשום עסק שמוזכר או הוזכר באתר אי פעם.
לנושא הנדון, אני לא תומך בברוך ולא נגדו וכאמור, אינני מכיר אותו ולא מעניין אותי כמה הוא נחמד אליך או פחות נחמד לילדים של חברים שלו.
האיש העלה טענות ולדעתי כולנו זכאים לתשובה/תגובה עניינית (ולשמחתי שתיים כאלה כבר הגיעו, למרות הסקפטיות שלך) ולא להתייחסות מזלזלת ומסיתה.
הבטן המלאה שלי היא על התנהלותך בשירשור הזה (אין ולא היתה לי אי פעם טענה נגדך בקשר לשירשור אחר ואני לא זוכר כל שירשור שלך), כמי שמנצל "הזדמנות" על מנת לנגח מישהו ולסגור חשבונות אישיים (כך נראה), שלא קשורים לנושא ולא מעניינים איש.
ואתה ממשיך. אתה משהו!
ניר ל., אתה לא עוקץ. אתה משמיץ ומלבין ברבים ונוקם ונוטר ומוציא הרבה משקעים שיושבים אצלך הרבה זמן (כמו שאתה מעיד על עצמך) ללא כל קשר לנושא המדובר.
אני לא "הכנסתי" לך כמו שאתה "הכנסת" לברוך. אני קראתי לך לראות כיצד אתה מתנהל ואמרתי לך איך נקראת התנהלות שכזו.
אל תנסה להשלות אותי/אותנו שהיתה לך איזושהי מטרה נעלה באופן בו פנית לברוך בפומבי.
אל תשלה את עצמך שתרמת במשהו למיקוד של ברוך. הוא לא נשמע לי מפוזר. הוא פשוט לא נגרר (כמוני) לויכוח איתך.
ירדת אל מתחת לחגורה על מנת שלא יירדו מתחת לחגורה כדי שלא יצטרכו למחוק את השירשור - אתה מקשיב לעצמך?
כל אחד והסיגנון שלו. של ברוך ישיר בוטה (גס אם תרצה) וממוקד מטרה (נכונה או לא - לא רלוונטי) יש כאלה שאוהבים ויש כאלה שלא.
לי חשוב יותר מה הוא אומר ופחות ההיסטוריה שלו איתך וכמה נעלבת ממנו.
לא קראתי התנסחות דומה לשלך, בקשר לברוך, לא מנימרוד ולא מדרור.
אתה פשוט מתרכז מתחת לחגורה ומחוץ לנושא כמו תרגן בשוק שמנצל ויכוח צדדי כדי לסגור חשבונות ישנים וכשמעירים לך שאתה מגזים, אתה מחפש מניעים נסתרים (שאין) מתרץ "מתנצל" וחוזר לסורך.
כבר פעם שנייה (ואחרונה) שחרגתי ממנהגי בקשר אליך.
אתה מוגדר מנהל פורום: בעל אחריות ושיקול דעת - תתחיל לנהוג ככזה.
פשוט תפסיק.
+1
זה לא הפעם הראשונה שמנהל פורום עם עצבים רופפים נכנס באזרח תמים שמעז להביע את דעתו (רק בגלל שהוא מתייג אותו לאיזה מחנה).
-
ראשית, אפתח ואומר שאכן, קיבלנו מעידו טובת הנאה. קיבלנו סיבוב. וזה - רבותי - דבר שאני לא זוכר שאי פעם סירבתי לו. חלק עצום מהמוטיבציה שלי להיות פה בכלל, זה בשביל לקבל סיבוב - לא משנה על מה. (האמת היא שקיבלנו גם קפה, אבטיח, ואני חושב שאייל גם אכל עוגיה אחת.)
על הדרך ביקרנו במקום, וראינו דברים מעניינים, שלדעתנו מעניינים גם את הגולשים - אז מה? לא לפרסם? לפרסם את המבחן של הטופי ולשמור את השאר על ההארד-דיסק בבית, כי... למה בעצם? זה שירות יותר טוב לגולשים?
ועל מה כל תאוריית הקשר בנויה? על מבחן אחד ועוד כתבה שמרכזת עוד לא מעט חומר מעניין מאותו ביקור בפרדס חנה. שני אייטמים. זהו.
נכון, יש סרטון של שמוליק, אבל מה הקשר, למען השם? שמוליק גמר אחרי חודשיים לערוך סרט באורך של פיצ'ר על הקבוצה בחוצה ישראל, אבל אתם צודקים, הוא לא צריך את החשיפה - כי בטוח ערוצי הספורט מתחרים כרגע על הזכות לשדר את הסרט שלו, ושמעתי שגם בפסטיבל דוק-אביב בשנה הבאה הוא בתחרות. אז לא לתת לו את הבמה, כי במקרה הקבוצה שעליה הסרט היא של עידו?
וזה- שני אייטמים - זה
ציטוט:
רצף ושצף הכתבות והפרומואים לסדנא מפרדס חנה
??? שני אייטמים מביקור בודד? זהו? רצף ושצף?
כל מי שיזמין אותי לקבל סיבוב (בצד של ההגה, כן? ) ברכב מירוץ או כל רכב מעניין / מגניב אחר - אני בא עם מצלמה. גם אם זה ייקח זמן. אם בדרך, בסדנא, יהיו עוד דברים מעניינים - יש סיכוי טוב שזה גם יתפרסם. אל תצפו שאני ארדוף אחריכם, או אדע מה קורה אצלכם בתוך הסדנא. אל תצפו שאחרי שאמרתם לי "נזמין אותך כשהרכב יהיה גמור" ולא הזמנתם, אני אארוב לכם בנסיעת אימון. אם לא תזמינו - איך אני אבוא?
מישהו הזמין אותי לסיבוב במכונית מירוץ ולא באתי, ברוך? מישהו שלח לנו את הסרט שהוא ערך על חוצה ישראל, וביקש שנפרסם אותו, ולא פירסמנו?
זו הפעם השניה שאנחנו מואשמים בשחיתות, על ידי ברוך, שתיהן באותו הקשר, ובשני המקרים, בלי הצדקה. זה מרגיז אותי ולכן התגובה שלי היא קצת מהבטן.
הציעו כאן לעשות סבב סדנאות בין כל העסקים של ה 4X4 בארץ. זה באמת מעניין אתכם? אז אני בעד. והנה רעיון, שאני זורק לאוויר לפני שקיבלתי לזה אוקיי באופן שבו מקובל שאנחנו מאשרים כאלו פרוייקטים...
מי שרוצה להיות זה שיסתובב בין כל העסקים בארץ מוזמן לשלוח לי ה"פ עם טקסט שהוא כתב, בן 500 מילה, על נושא חופשי. רצוי שזה יהיה מישהו שיש לו הרבה זמן פנוי- כי מדובר על לא מעט עסקים, ופרוייקט כזה, אם מתחילים - חייבים לסיים אחרת יהיו מי שמרגישים זנוחים ופגועים. אני מבטיח לעדכן, בשקיפות, לגבי התהליך של בחירת מבקר הסדנאות החדש שלנו, אם ימצא מועמד ראוי, כמובן. במאמר מוסגר, ברוך - אני יודע שאתה יודע לכתוב באופן רהוט, מתמצא היטב במושגים הטכניים, וגם הוכחת לנו בדיון הזה שאתה מכיר את כל הסדנאות, גם אלו שאני לא מכיר. אם אתה מגיש מועמדות - אני אעשה כל מה שאני יכול כדי שאתה תיבחר (אבל אני לא מבטיח כלום). אני חושב שאתה יכול להיות מבקר סדנאות מעולה. באמת ובלי טיפת ציניות. רק על נושא הצילומים נצטרך לעבוד.
(עבור חברי המערכת הקיימים, נראה לי שזה יהיה קצת גדול מבחינת לוחות זמנים - כי על עצמי אני יכול להעיד שבחודש ממוצע של מירוץ אחד , שניים עד ארבעה מבחני דרכים, טיול אחד לפחות ועוד כמה כתבות ופיצ'רים - נגמרו לי ימי החופש, וסופי שבוע אין מספיק, גם ככה אני מזניח את הקמפר, הריאו והמשפחה. כולנו עובדים בעבודה "אמיתית", (חוץ מדרור, הוא עובד בשלוש או ארבע - יותר מדי ילדים ונשים), רובנו עושים עוד כמה שבועות מילואים בשנה בין לבין (חוץ מנמרוד, שמרצונו החופשי עושה מספיק מילואים בשביל כל אלו שלא עושים), והסיבה שהרבה פרוייקטים שהיו יכולים להיות יפים ומעניינים לא התרוממו - היא שלנו אין זמן. נגמר.)
אסף.
-
כאחד שעוקב אחר הנעשה באתר הן בפן המקצועי והן בפן העיסקי (מה לעשות , אני מגיע מתחום השיווק והמכירות ומסקרן אותי מאד לראות תחביב העוסק לעסק.) .
עפ"י מה שקראתי ושמעתי אתר גיפולוג היה אתר של חברים למען חברים ואט אט הפך לעסק (עדיין יש חברים למען חברים אבל גם זרימה של מזומנים וזה לגיטימי).
אני מסכים עם מה שכתב דרור שהשילוב בין התחלת הפרסום של עידו בצירוף 2 כתבות מפרגנות גרם גם לי להרים גבה (או שתיים..).
אני לא מנסה להכנס לפן המקצועי כי אני לא מספיק מבין ...
יתכן שזאת כתבה ראשונה מבין סדרה אבל , וזה האבל הגדול , צריך לציין את זה . יש כאן סדנאות שמשקיעות כספים לאורך זמן , אנרגיה ואפילו מלאו את כרטיס הלוטו
המדובר ובקשו כתבה על פרי עמלם בסדנאות שלהם.
היה אפשר להציג את הכתבה בכותרת הבאה : "גיפולג מטייל בסדנאות ישראל : כתבה מספר 1 - הסדנא של עידו "
יתכן והכתבה היתה מוצגת תחת כותרת בעלת רוח כזו , שאר הסדנאות היו מזמינות את כתב גיפולוג לבקר או המנומסות יותר מחכות לביקור של כתב.
אבל אני חוזר , השילוב בין כתבה + התחלת פרסום + כתבה נוספת + חוסר שקיפות בסדרת כתבות שיתכן ותצא גרמו גם לי להרים גבה.
אז אני חושב שעל מנת ליישב את הסכסוך אולי הגיע הזמן לכתבה מספר 2 בסדרה .
לירן - השבדי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
ברנרד,
מישהו אמר משהו, ואני צריך עכשיו להוכיח שאין לי בכלל אחות... שיהיה ברור - אין בהאשמות של פותח השרשור הזה אף לא גרעין של אמת. התשובה לכותרת השרשור היא מילה אחת - "לא".
...
ומה אני יכול לעשות? בדרך כלל אנחנו בוחרים להתעלם, להושיט את הלחי השנייה ולהמשיך הלאה. בדרך כלל זה עובד. הפעם אני בוחר לענות. האם זה עדיף? לא יודע. תגיד אתה.
אהלן נמרוד.
אתה לא צריך להוכיח כלום.
נכון, אנשים קוראים ובד"כ אלה שלא מעורים ב"מאחורי הקלעים" מתרשמים רק ממה שכתוב ומה לעשות, מה שברוך טוען נשמע, על פניו מבוסס.
כלומר בזמן האחרון יש יותר סדנא אחת מאשר אחרות.
עכשיו, אני (שאני מדבר בשם עצמי ולא כמנהיג האוהלים ברוטשילד) קורא וזה מצלצל לי לי מוכר: היה פה עידו אתמול והיה פה עידו שלשום והיה עידו בטלוויזיה ופתאום יש מסביב יותר מידי עידו.
ואני באמת מעוניין לשמוע את, מה שנקרא, "הצד השני", שהרי אני לא משוחד לכאן או לכאן ובאמת רוצה להבין מה קורה, אם בכלל קורה ואולי זה לגמרי במקרה וגם אם לא זה לא נורא, רק שנדע.
אם אין תגובה, להבנתי יש כמה אפשרויות:
א) הדברים נכונים ו"לצד השני" למעשה אין מה להגיד ואז אני מרגיש קצת קצת מרומה, שהרי בהתחשב באלטרנטיבות אני די "קהל שבוי"...
ב) "הצד השני" מזלזל/לא מתייחס ל"צד הראשון" ולכל אלה שחושבים כמוהו ואלה שרוצים לדעת "מה קורה" וזה לא נחמד ואפילו מעליב.
ג)"הצד השני" כ"כ גאה ונעלב שחשבו עליו ככה ועושה "ברוגז".
ואיך נדע אם זה א), ב) או ג) או משהו אחר?
כך או כך, כל אלה שלא "בעניינים (תקרא להם הרוב הדומם (יענו, לא השתתף בשירשור ומחכה לראות "מה קורה/יקרה), שהוא... הרוב), לא של ה"צד הראשון" ולא של ה"צד השני" ושומעים על זה בפעם הראשונה כשחיפשו "מה חדש באתר", נשאר בחוץ ומרגיש, איך נגדיר את זה: "מוזנח".
ואז גם מתחילים מחנות, מבלי שבאמת יודעים למה ומתחיל "איכסה", כמו שהגמדה הקטנה שלי אומרת על מי שרב...
אז אני אומר לא להתעלם ולא להושיט את הלחי השנייה ולא להמשיך הלאה כאילו כלום משום שאם אין ממש בטענות (כל טענה), אז לא מגיע למי שהטענה כלפיו שיהיו מי שיפרשו את חוסר התגובה כ-א) או ב) וגם לא מגיע ל"רוב הדומם" לא לדעת על מה ולמה המהומה.
אני לא מוצא פחיתות כבוד בלהסביר בקצת יותר מ"לא" את מה שהולך מאחורי הקלעים.
זמן, כסף, זמינות, הזמנות, איכות וכו' הן בהחלט שיקול של מה לכתוב ומתי ואם בכלל וזו לא בושה להסביר לכולם בשני משפטים (ו"לצד הראשון", הטוען/מאשים אפילו בקצת יותר משפטים "ב-"4 עיניים) "מה קורה" ולמה - והנה, אתה ודרור הסברתם ביותר משני משפטים.
פעם שופט מפורסם (בבית משפט מחוזי, לא במגרש) אמר למי שהופיע מולי והתבכיין שאני מזלזל בו ולא נוהג בו בכבוד הראוי שאם הוא רוצה שיתייחסו אליו כמו אל (עו"ד) גדול, כדאי שיתנהג כמו (עו"ד) גדול.
אני לא יודע אם התגובה שלך ושל דרור סיפקה/מספקת את ברוך ומי שמרגיש כמותו אבל זה בהחלט נראה רציני בעיני שהגבתם לעניין.
אני גם חושב שיעזור מאוד (לכולנו, שהרי כולנו תורמים לאתר ולעצמינו ולא ניתן לומר שהשם "הצפרדע" הופיע בתדירות נמוכה באתר ולא תרם לרבים ומכאן, לאתר) אם "תשבו" ותדברו עם ברוך ומי שמרגיש כמותו (ומסתבר שיש כאלה) - זו לא פחיתות כבוד, להיפך.
אולי אפילו ייצא מזה משהו טוב לכולנו.
הקיביצר.
אני בהחלט חושב שכן עדיף להסביר.
זה מראה על רצינות, על איכפתיות, על שותפות על כבוד וגם אם לא ניתן לרצות את כולם כל הזמן, זה בכל זאת מחזיר רצינות ואיכפתיות ושותפות וכבוד - ואני חושב שעל בסיס זה עומד האתר וזה מה שמפריד אותו מאתרים אחרים (שצבועים בצבעים אחרים).
וזה לא שאני נאיבי (יותר מידי). מי שיזם והשקיע ומשקיע - שירוויח. לבריאות. אני בעד. מאוד.
זה מה שאני חושב, באמת.
-
אני פשוט לא עומד בקצב הקריאה/תגובה - כנראה הגיל מתחיל לנגוס בי...
בכל מקרה, עלתה עוד תגובה/תשובה של אסף ואני חושב שזה נחמד מאוד (באמת) שגם אם נעלבים קצת, בכל זאת עונים ומגיבים ומכבדים את הטענות בתשובה עניינית (כך אני מבין זאת).
וגם עוד דעה של חבר נוסף,לירן השבדי, שגם הוא חושב קצת אחרת.
נמרוד, לזה בדיוק התכוונתי.
איך אמרו לי בטירונות" "יחס גורר יחס".
העיקר שיהיה יחס, לא התעלמות.
-
לירן, העמוד הראשי בג'יפולוג הוא כמו עמוד השער של מגזין. השבוע הופיע על השער עידו כהן. למעשה, השיקול היה לרכז במקום לפזר - תקרא לזה דאבל-פיצ'ר. היה אפשר לאגור חומר ואז לשחרר בעוד חודש את הכתבה השנייה - אבל אז היית יכול לבוא ולאמר שהנה גם החודש אותה סדנא על השער...
ההסתכלות על השער בלבד, בלי להתייחס לאתר שמאחוריו, בלי להתייחס שנים אחורה - זה פספוס. זה לא ביקור סדנא הראשון ולא האחרון. ההיסטוריה של ג'יפולוג עשירה. צריך רק "לדפדף" אחורה. בניגוד למגזינים שיושבים בארגז בבוידעם במקרה הטוב- כאן הכל קיים ונגיש.
כדי להופיע על השער - סדנה או אדם פרטי - צריך רק להזמין - עם סיבה טובה. קח את "רוק-סוליד", שנדמה לי שאתה קשור אליה, סדנא מהצעירות יותר, ארנון ורפי לקחו יוזמה לא מזמן - ארגנו אצלהם בהתנדבות יום בדיקות של רכבים תחרותיים. דרור הגיע, כתב צילם, והסדנא הופיע על השער באותו שבוע. קח דוגמא מ"רסטה", ארגנו יום קח-תן, הזמינו אותנו - גם זו היתה סיבה מצויינת לכתבה בעמוד השער של ג'יפולוג. ודוגמאות באמת שלא חסר, נתתי רשימה חלקית ביותר של קישורים.
יתרה מזאת - בניגוד למגזין נייר, כאן כל אחד יכול ליצר את התוכן בעצמו - עידו לוריה הוא דוגמא מצויינת, וכשהוא מצלם וכותב על פרויקט שלו, כל שנשאר לנו זה לערוך ולהעלות לעמוד השער. מאד מקל עלינו.
לגבי סרטונים - אנחנו מעולם לא צילמנו ולא הפקנו וידאו, אין לנו את היכולת הזאת. מי שמפיק וידאו ושולח לנו/מעלה ליוטיוב - וזה סרטון איכותי, ורלוונטי, ומעניין - הוא מקבל את עמוד השער, כמעט מיידית - אנחנו רק ערוץ הפצה לכל מה שרלוונטי - ספורט מוטורי ישראלי. תסתכל על מדור הוידאו באתר - יש וידאו מהרבה גולשים, אם כי אתה תראה מייד שני שמות עיקריים - שמוליק לודוויג, ומיקי יוחאי - למה? כי הם טרחו וטורחים לצלם ולהפיק.
-
ובקיצור, מערכת נכבדה ויקרה, ממקבץ התגובות שלכם(נמרוד, אסף, דרור, ניר ושות'), ברור לחלוטין כי אתם - לפחות בעיני עצמכם - בגדר איש צדיק תמים, אשר שמץ של רבב ו/או של טעות לא דבק בכם. פשוט שום כלום.
מקבץ הדיעות והתחושות השונות לגמרי כפי שבא לביטוי כאן למעלה וגם מחוץ לשרשור הזה, הוא אין ואפס בעיניכם. כלום לא נדבק, הכל כל כך חלק וטהור שאין בכלל מה "לרדת לרמה" הזאת ולטעון שאין לכם אחות, זאת, על אף שקבוצה שלמה טוענת שראתה את האחות, ומי יודע אולי גם עשתה איתה משהו...
:)
חבל, לא שציפיתי למשהו אחר, אבל בכל זאת מאכזב לראות ולשמוע שכלום לא השתנה.
כולם וכל הסדנאות צריכים להזמין אתכם, לכתוב לכם מאמרים של 500 מילה, לייצר ימי עיון וכיו"ב מאמצי על, בעוד שהאחר לא צריך לעשות כלום - רק מחכים ומחזרים לפתחו, ומוכרים את הבכורה(בעצם את כבודכם העצמי) עבור נזיד עדשים, ועוד מפרסמים עבורו ענינים עסקיים והזמנה(משתמעת היטב).לבוא לסדנא אשר מחכה ללקוחות שכן פתחה שוב את שעריה לאחר שכל החמאה של מכירות העל לחו"ל(כביכול) נמסה ונעלמה לה.
אינכם יכולים להתעלם מכך שהזמנים האלה מאד קריטיים לעסקים ולעוסקים בבניית רכבים תחרותיים - עכשיו הכל הופך חוקי ולא מעטים ירצו לרכוש כלים כאלה. למה לכם לגרום להפניית לקוחות דוקא לשם ולמה לכם להיות כל כך מזוהים עם אותה סדנא??
אלא אם כן זאת אכן מטרתכם(המוכחשת בשלב זה בתוקף), ואם כן, אימרו זאת בפה מלא ובלי להסתתר תחת הסברים לא משכנעים ותחת מליצות נבובות וכן תחת "אי ירידה לרמה".....
במקום לחוש כל כך צודקים וצדקנים אשר מאומה לא דבק בהם, עשו מעט חשבון נפש, הטו אוזן לרחשי ליבם של רבים וטובים כאן אשר לעניות דעתי הפליאו להתבטא לעיל, ואזנו את עצמכם ואת פרסומיכם - אל תתנו כאן לאנשים תחושות קיפוח, אכזבה, משוא פנים והעדפה לא ראויה ומציקה, ונסו לשמור על המוטו שלכם שמופיע פה ושם באתר, שעיקרו מקצועיות, אמינות, הגינות ויושר בכלל ועיתונאי בפרט.
לסיום הודעותי כאן בשרשור, אי אפשר בלי לציין את הטוב - יש לכם אתר יפה, חי ואנרגטי, מתחדש ומתעדכן, עמוס פעילות, אבל יש בו כמה רעות חולות של צנזורה מוגזמת ומופרכת, של הטיות לא ראויות כמו במקרה של הסדנא של פרדס חנה וכו'.
במקום להתנצח ולהתנשא ע"י "אי ירידה" לרמה ו/או ע"י היעלבות מעושה כגון זאת של קציר ו/או ע"י תרצנות לא ענינית כמו של דרור, קחו לתשומת ליבכם ושפרו את מה שטעון שיפור.
-
סבורני כי בנימה זו ניתן לסגור את הנושא
-
נראה שהשירשור הז לא מוסיפ כלום לאתר ובטח שלא לצפרדע!!סתם מירמור וצרות עין. יש לך מה להציג תפנה לגיפאולוג ואני בטוח ב100% שלא תהיה שום בעיה ואפילו ישמחו להגיע אליך לסדנא ולהעלות כתבה יפה ומפרגנת..יש בעיה עם דרך זו או אחרת עם הכתבות באתר תפנה למנהלים בהודעה פרטיתותקבל תשובה..חבל לצאת צר עין בעיניי הגולשים באתר, כאשר אפשר ליפתור את זה בדלתיים סגורות..אני מאוד אהבתי תכתבות על עידו!! ונראה לי שאם יש סדנא בארץ שמגיע לה סיקור ראשוןזה עידו כהןבברכה...
-
כמו שכבר הצעתי,
סבב סדנאות/ בונים/ כלים מיוחדים. לסיקור
אני מברר על מבחן לאונימוג שלל :-)
ברוך
ה500 מילים לאסף זה למי שרוצה להיות הכתב.
אביב.
תרגיע. תרגע. תקרא את כל השרשור,
ולמרות שאתה לא אוביקטיבי בלשון המעטה...
תבין מה היתה מטרת השירשור, ואת הדרך המתורבתת שבה היא הושגה.
-
תומר אנחנו מכירים??!!מאיפה אתה יודע אם אני אוביקטיבי או לא??!!ומה זה תרגיע תרגע?? אני מביעה דעה ואני יביע אותה איך שאני חושב לנכון!וכן קראתי תשרשור ואני עדין חושב שהוא לא מוסיפ כלום לאתר לא לצפרדע ועכשיו גם לא לך..וזאת דעתי האישית בתור גולש באתר ואני בטוח שיש עוד שחושבים כמוני,רק שלא רוצים להיתעמת עם הצפרדע או לקבל תגובות כמו שלך..
-
יצא לי לעבוד כספק מוצרים ויועץ טכני/מקצועי לאמנים/יוצרים/מתקינים בכמה שווקים שונים. כולם דורשים יכולת טכנית, מקצועיות, שירותיות וכו' - מבחינות אלה מדובר בתחומים דומים לבניית רכבים סדרות קטנות.
מעולם לא מצאתי איזה שהוא מתאם בין היכולת הטכנית/מקצועית נטו של בעל מקצוע להצלחה המסחרית שלו ,או לתפיסת המקצועיות שלו אצל קהל הלקוחות הרלוונטי ואפילו אצל המתחרים שלו. ראיתי אמנים גדולים בתחומם שלא גמרו את החודש ומצד שני כאלה שהיו רק בסדר אבל הצליחו בענק. בשביל להצליח צריך להיות בעיקר סוחר ואיש עם תפיסה שיווקית נכונה לתחום.
ולענייננו - מי אמר שלשתף את כולם במסגרת הפורומים בכל צינור שמרתכים לשלדה או באיזה מיסב השתמשתם היא התנהלות נכונה של סדנה מסחרית? אולי דווקא חוסר שיתוף הפעולה בפורומים גורם לסקרנות גדולה יותר לגבי מה שקורה בסדנה X, "ניפוח" תפיסת יכולותיה (כי הרי אף אחד לא באמת יודע מה קורה שם) ומכאן - כאשר יש כבר הזדמנות לסקר שם משהו כמובן שכולם יקפצו מיד לדום.
במילים אחרות - שכל אחד יעשה את החישובים שלו מה הוא מעדיף, חשיפה בפורומים או חשיפה בכתבות (או הכי טוב - הבנה שכתיבה בפורומים בפרט ונוכחות במרחב הוירטואלי בכלל, היא תמיד בעלת משמעות שיווקית עצומה ויש לנהל אותה - כמו כל דבר אחר בעסק. יש כאלה שזה בא להם מהבטן ויש כאלה שצריכים להקדיש לכך המון מחשבה).
כמובן שכל זה נכתב ללא קשר ספיציפי לאיזה שהיא סדנה שהוזכרה כאן.
-
נא להמנע מהעלבות ופגיעות אישיות,
לא חייבים להסכים עם אף אחד על שום דבר,
כן חייבים לכבד.
המקלדת סובלת הכל, מי שמצידו השני של המסך, לא.
סביון
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מאיר רוטברג
סבורני כי בנימה זו ניתן לסגור את הנושא
וואללה מאיר.
איזה מזל שיש מישהו שאומר לי (ולאחרים) מתי זה מפסיק להיות לי מעניין...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
aviv30
נראה שהשירשור הז לא מוסיפ כלום לאתר ובטח שלא לצפרדע!!סתם מירמור וצרות עין. יש לך מה להציג תפנה לגיפאולוג ואני בטוח ב100% שלא תהיה שום בעיה ואפילו ישמחו להגיע אליך לסדנא ולהעלות כתבה יפה ומפרגנת..יש בעיה עם דרך זו או אחרת עם הכתבות באתר תפנה למנהלים בהודעה פרטיתותקבל תשובה..חבל לצאת צר עין בעיניי הגולשים באתר, כאשר אפשר ליפתור את זה בדלתיים סגורות..אני מאוד אהבתי תכתבות על עידו!! ונראה לי שאם יש סדנא בארץ שמגיע לה סיקור ראשוןזה עידו כהןבברכה...
אני לא מבין את התגובות האלה.
אביב, לא ברור לך שכשיש עסק יש שיקולים אחרים מאשר צרות עין ומירמור שאתה ממהר לבטל אותן?
יש הבדל בין מישהו (כמוני) שמעלה פרוייקט פרטי לשירשור, לבין עסק שמופיעה עליו כתבה. בשער.
אני, כאמור, פנסיונר ולא בעל עסק ואין לי שום קשר עסקי עם שום בעל עסק אבל גם אני מבין שיש הבדל ויש שיקולים אחרים, לבד מהפן האישי.
ובכלל, למה נראה לך שאם יש סדנא שמגיע לה זו דווקא הסדנא של עידו? למה מגיע לו יותר מאחרים? מה וכמה אתה יודע על אחרים? ואולי זו הבעייה, שאתה (ואנחנו) לא יודעים (מספיק) על אחרים?
התנפלות כזו נראית לי "מוזרה".
חבל מאוד אם צריך להתחיל לפשפש במניעים של כל אחד שמביע דיעה והמלצה כ"כ חד משמעית.
רכשת מעידו רכב ורמת הגימור/ביצועים הדהימו אותך? התאכזבת מעבודה שברוך עשה? השוואת כלים של כמה סדנאות? עידו מעסיק נערים במצוקה או תורם למעון לנשים מוכות, שברוך היכה?
למה אתה חושב שלעידו מגיע יותר? תספר, שנדע אולי גם אנחנו נחשוב ככה וגם נכתוב את זה ונמליץ ושהעסקים שלו יפרחו יותר מאחרים ושיהנה, לבריאות.
אבל למה לזרוק סתם?
לא נראה לך שאני/אנחנו צריכים לדעת מה ההבדל בין קניית פרסומת לגיטימית, בה האופה מעיד על עיסתו ואני/אנחנו לוקחים זאת בחשבון בבחירת העסק לו נשלם עבור משהו, לבין עסק מומלץ על ידי מומחים אובייקטיבים, שהם אלה המעידים על העיסה?
לא נראה לך שיש הבדל בין כתבה יזומה ואובייקטיבית לבין כתבה מוזמנת ומשולמת.
שלא תבינו אותי לא נכון.
אני לא אומר שברוך צודק ואני לא מעלה טענות נגד אסף,נמרוד,דרור וכל שאר העושים במלאכה - אני לא יודע ולא מאשים.
אבל אני כן חושב שזה דיון חשוב ומהותי לאופן שבו אני מתייחס ורוצה להתייחס לאתר וזה מה, שלדעתי, מבדיל את האתר הזה מאחרים. ושבעלי/מנהלי האתר ירוויחו מהשם שיש לאתר - ככה זה צריך להיות.
לכן לגיטימי בעיני שיעלו טענות ואני כן רוצה לשמוע מה יש להם להגיד על הטענות ואם הן לא נכונות הן ירדו.
אבל בין זה לבין העלאת תגובות של "בעלי עניין" ו"חברים" להשמצות וברכות המרחק גדול ומביא לשירשור דומה לכאלה שבאתרים אחרים...
מה שמוריד את הרמה זה תגובות כאלה.
יש לך מה לומר, אביב, תומר. אל תתחיל לשפוך זבל ופרחים ללא כל הסבר.
לו אני בעל/מנהל האתר, לא הייתי סוגר/נועל/מוחק את השירשור.
שום דבר טוב לא ייצא מהעלמתו של השירשור ורק טוב יכול לצאת מדיון בנושא - כן אפילו מהודעות כמו זו שהגבתי עליהן. שנדע איך להתייחס להמלצות חיוביות/שליליות של חברים פה (שמצהירים או לא מצהירים "גילויי נאות" בקשר למה שהם כותבים).
-
ברוך,
אתה אומר את מה שכולם חושבים.
מילים כדורבנות.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לו אני בעל/מנהל האתר, לא הייתי סוגר/נועל/מוחק את השירשור.
שום דבר טוב לא ייצא מהעלמתו של השירשור ורק טוב יכול לצאת מדיון בנושא - כן אפילו מהודעות כמו זו שהגבתי עליהן. שנדע איך להתייחס להמלצות חיוביות/שליליות של חברים פה (שמצהירים או לא מצהירים "גילויי נאות" בקשר למה שהם כותבים).
לדעתי השרשור איבד מטעמו ואני אולי לא הייתי נועל אותו אבל בהחלט הייתי נותן לו לגווע.
לאורך השרשור קראנו את הטענות שמעלה ברוך וגם אתה ברנרד וגם ראינו התייחסות של כל מנהלי ג'יפולוג לטענות. לפי איך שזה נראה, כל אחד מהמנהלים ענה אינדיווידואלית, מבלי שיש איזה קו מנחה לכל התגובות האלה.
בעמוד האחרון כבר אין חדש, עולות אותן הטענות ומכיוון שכך, אין צורך להגיב בשנית - זה עלול רק לדרדר את השרשור לביטויים אמוציונאליים מיותרים.
הנקודה הובהרה. לשני הצדדים.
קובי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Bernard
לא נראה לך שאני/אנחנו צריכים לדעת מה ההבדל בין קניית פרסומת לגיטימית, בה האופה מעיד על עיסתו ואני/אנחנו לוקחים זאת בחשבון בבחירת העסק לו נשלם עבור משהו, לבין עסק מומלץ על ידי מומחים אובייקטיבים, שהם אלה המעידים על העיסה?
לא נראה לך שיש הבדל בין כתבה יזומה ואובייקטיבית לבין כתבה מוזמנת ומשולמת?
לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב גם אם הייתי מתאמץ מאד.
זאת בדיוק תמצית הטענה - הלבשת פרסום, שיווק וקידום אגרסיביים במלבוש של דיווח אוביקטיבי, הוגן ונטול משוא פנים, וההבדל האדיר שביניהם.
-
כךל השרשור הזה מראה על בורות מאאאאאאד גדולה בענייני שיווק !!
כן
כדי לשווק את הסדנא שלך ברוך או את של רפי ,עידו לוריא ,אורי שוער או כל אחד אחר לצורך העניין צריך לפתות!!!!
כן תרתי משמע
איך מפתים ?
יש הרבה דרכים אבל את חולי ההגה של הנהלת ג'יפולוג מספיק לפתות בנסיעות על כל מיני רכבים משוגעים יותר או פחות ......
אפילו לא צריך איזו כוסית ובטח לא כמויות בשר איכותי (אם כי ככל שהסיעוב גדל גם זה יבוא :)) כולה סיבוב
מה לעשות שאתם כנראה לא מציעים את זה ?
ומה לעשות שמספר נסיבות יצרו תשתית ראייתית מטעה !!! כן נסיבות !!!
כי תזמון הסרט שלי למשל נבע מסיבה טריוויאלית אחת - לקח לי למעלה מחודש וחצי להתמודד עם 150 ג'יגה של חומר גלם (גודל של הרד דיסק ממוצע), עם בחירת מוזיקות שאני עדיין נאבק בבעיות זכויות של חלקן....
חמש שבתות מלאות (שישי שבת) ועוד אין ספור ימים ושעות באמצע שבוע כדי להגיע לשידור הסרט
מבחינתי האידיאל היה כשבוע שבועיים אחרי התחרות אבל מה לעשות שגם אני כמו שאר הצוות מתנדב וכמות הזמן הנדרשת היא כזו שלא מאפשרת לי לעמוד ביעד שלי וכך יצא שהסרט עלה לרשת בדיוק ביחד עם הכתבות על עידו מה שיצר מראית עיין מטעה
מה רצית שיחכו עם הכתבות? או אם הסרט?
הלוווו
אם זה לא יהיה כאן זה יהיה אצל המתחרים !!!!
מציע לכולם לכו תלמדו שיווק במקום להתבכיין או לספר כמה הרכב שלכם מוצלח
הרכב שלכם יכול להיות חרא של רכב ועדיין יהללו אותו כי השיווק נכון!!!
אתם לא שמים לב לעובדה שכשאתם עסוקים בהתבכיינות יש כאלה שעסוקים בבנייה , השגת עוד נותן חסות , וכו'?
ועוד משהו
כדאי שכמה מה"גולשים" התמימים שמדברים כאילו בשם עצמם יגלו גילוי נאות ויספרו על היותם שותפים סמויים בסדנאות !!!
גל שחם
תפתח להם בית ספר !!!!
רק תזכרו
קנאה היא רגש מאד בעייתי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סוזי המשתוללת
את חולי ההגה של הנהלת ג'יפולוג מספיק לפתות בנסיעות על כל מיני רכבים משוגעים
בינגו.
התגובה הכי מפוקסת ונקודת אור גדולה בשרשור המחליא הזה.
-
ציטוט:
לא נראה לך שיש הבדל בין כתבה יזומה ואובייקטיבית לבין כתבה מוזמנת ומשולמת?
אם זאת תמצית הטענה, ברנרד, אז הנה תמצית התשובה. ככה זה עובד בג'יפולוג:
1. פרסומת בתשלום - באנרים.
2. ידיעה צרכנית - מדור "חדשות צרכנות" - http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=21.
מה הכוונה ידיעה צרכנית? ידיעה, שלדעתנו מעניינת/רלוונטית, הרבה פעמים זה ידיעות לעיתונות שאנחנו מקבלים. ההבדל כאן הוא שאנחנו מביאים דברים בשם אומרם - לא בדקנו, לא מחווים דעה. אתה יכול לראות במדור הנ"ל מגוון גדול של ידיעות מסוג זה, על סדנא שנפתחת, מוצר חדש, שרות חדש, השקה או חשיפה של רכב וכדומה. אם תשים לב, הידיעה היא לפעמים של מישהו שכן מפרסם בג'יפולוג ולרוב לא - הקריטריון הוא רמת העניין - האם יש כאן משהו חדש? בעיקרון זה אינטרס שלנו לפרסם ידיעות כאלו, כדי לשמור על הרלוונטיות של ג'יפולוג כמקור לחדשות בתחום השטח - לשרת את הגולשים ולמשוך גולשים חדשים, לתת לגולשים סיבות להכנס כל יום לאתר לראות מה חדש (הגולשים שמשתתפים באופן קבוע בפורום הם רק חלק מסך הגולשים באתר).
3. תוכן "מגזיני" - תוכן שאנחנו כותבים וחתומים עליו, ומשקף בהגדרה את הדעה וחוות הדעת של הכותב ושל אתר ג'יפולוג.
הידיעות הנדונות כאן נופלות תחת 3 - אין אין מאחוריהן לא תשלום ולא קידום מכירות. להד"ם. דרור נהג וכתב את דעתו והתרשמותו, אסף צילם, כולם נהנו. הסיבה שהופיעו שתי כתבות בסמיכות הוסברה כבר - האמת שזה היה יכול להיות שלוש, הטנדר שהוא בהחלט חדשה גם היה ראוי לכתבה נפרדת, אבל הוא לא היה ראוי למבחן של ממש בהעדר הנעה קדמית, ובעיות בטורבו - אז ההחלטה הייתה לאחד את שאר הדברים מלבד הטופי טראק לידיעה אחת. שיקול מערכתי טהור. אל תופתעו אם וכאשר יופיע כאן פי'צר מפורט על הטנדר, כמו שהיה לזיבאר סימן אחד וסימן 2. אני לא חושב שיש כאן גולש שחושב שאלו כתבות שלא צריכות להופיע בעמוד הראשון של ג'יפולוג?
ברנרד, אני לוקח את עצתך ומשתדל להסביר בצורה ברורה. מקווה שהצלחתי.
-
ברוך קודם כל אני רוצה לומר שאני בעדך גם אם מהצד אתה נראה כמו עוסק ברזלים מטורף אתה דמות מאוד צבעונית.
כל שירשור שלך הוא אבן שואבת ועצם היותך דמות שנויה במחלוקת זה דבר מעניין , עובדתית אתה לא נמחק מהאתר למרות כל ההתנגדויות והאנטגוניזם שיש לאנשים המערכת כלפיך .
אני מסכים עם העובדה שאכן יש המון כתבות על הסדנה של עידו אבל לפי דעתי אפשר להבין את חברי ג'יפולוג, הסדנה של עידו היא מוקד עניין שאפשר לפרסם יום אחרי יום תוכן מגזיני כמו שנמרוד כותב ועדין זה יהיה מעניין.
לי אישית זה גם לא מפריע, כי זה פשוט מאוד מעניין, איפה עוד תמצא כזאת סדנה עם כאלה השיגים ומוצרים, ללא ספק הרמה הגבוהה ביותר בארץ בראיה כוללת.
יש לה גם הכי הרבה ניסיון ביחס לכולם ועובדתית העסק הזה מביא תוצאות שאיש לא מצליח להתחרות בהם מפריז דקאר ועד באחה רביבים.
כמובן שאין צורך להרחיב בהישגיהם.
אמנם בכל זאת אפשר להבין גם את הכעסים אותם אתה פורק על המקלדת אך אני חושב שכדי לך לקחת את מה שאנשי המערכת לא מפסיקים לכתוב הודעה אחרי הודעה וזה מגוחך עד כדי מצחיק לראות איך אתה לא מתייחס למה שהם כותבים לך.
עזוב את הפוליטיקה! עזוב את הבולשיט!
תזמין את אנשי ג'יפולוג לסדנה שלך, תזמין אותם לנהוג, כל פעם שאתה בונה רכב חדש תזמין אותם להשקתו.
הם בעצמם כותבים לך שאין סיכוי שהם יסרבו , בתכלס כמה כבר תוכן מעניין ניתן ליצר מסדנאות בארץ, אין הרבה אז יאלה לעבודה ברוך!.
ועוד משהו, בעבר פרסמת שרשורים על עבודותיך ,ברוב המקרים הדיונים התגלגלו לוויכוחים כאלה ואחרים שלא תרמו כל כך לתדמית הסדנה ,
אני חושב שבתור סדנה אין לך צורך להיכנס לדיונים מסוג זה ועדין להציג עבודות מוגמרות בלי הרבה פרטים.
חשיפת אופן העבודה בסדנה דרך הפורום משולה לחשיפת חיו הפרטיים של זמר , זה תמיד לא טוב לתדמית...
לדוגמה הסדנה של עידו, איך עידו מתכנן רכב? מושיב כיסא ובונה סביבו רכב איך שבא לו ללא תכנון מוקדם על מחשב, אם עידו היה מעלה דיון על אופן בניית הרכב אני בטוח שהדבר היה מעלה הרבה דיונים על אופן הביצוע , דברים שלא כל כך תורמים לסדנה ולאופן העבודה, אבל לא, אצל עידו מביאים תוצאות ותמונות ומזמינים לנסיעות מבחן כי זה מה שסדנה צריכה לעשות, (נקודה למחשבה).
אני אישית הייתי מעוניין לראות פיצ'ר על הרכב החדש של עידן הגז או איזה shop tour על כל סדנה בארץ.
קדימה .
-
נמרוד,
רגע לפני שהאתר הזה משנה את שמו לג'יפולוג היום, אני אענה לך.
לא בגלל הדיון הזה, אלא בגלל כל מה שקורה בארץ, כל התרבות הזו של ספינים ודיונים עקרים (ולא במקרה אני משתמש במילה דיון ולא דו שיח).
תקרא טוב מה כתבת -
הסברת את סוגי התכנים באתר.
הסברת למה כל מה שנכתב עומד בקירטריונים האלו.
הוספת ופירטת מה (ולמה) לא זכה לכתבה.
עכשיו תחזור, בבקשה, ותקרא מה כתבו כל המתלונננים ועל מה בכלל נפתח הדיון.
מישהו מהם שאל מה הקירטריונים?
מישהו טען שמה שנכתב לא עומד בקירטריונים? לא שייך לתחום ההתעסקות של האתר?
מישהו התלוננן למה לא עשיתה כתבה על הטנדר?
התלונה היתה נורא פשוטה - הכמות והאניטנסיביות של הפרסומים על סדנה אחת בפרק זמן קצר (ולטענתו של ברוך, גם בתקופה רגישה).
ואתה נותן תשובה, ארוכה, מלאת פרטים, מן הסתם מדייק בכל מה שאמרת, אבל פשוט לא עונה לעניין.
מה שאתה עושה, עשו כל הפוליטיקאים שלנו בשנים האחרונות. ביבי ושטייניץ הביאו את זה לשיא של ציניות וספינים. אני בטוח שהם לא שיקרו בשום נאום, הם פשוט דיברו על מה שנח להם ולא על מה שכואב לאזרח. הם אמרו חצאי אמת בידיעה ברורה שמה שהם אומרים זה חצאי אמת, ובסופו של דבר התוצאה הסופית שונה ממה שהם מנסים לצייר. הם דיברו בידיעה ברורה, שמה שהם לא מדברים עליו, חשוב ורלוונטי לא פחות.
תראה איפה נמצא האמון של הציבור בפוליטיקאים האלו, תראה לאן זה הביא אותם (ואותנו), אתה בטוח שאתה רוצה ללכת בדרך הזו?
-
זיו, הפעם אתה פיספסת. נשאלה שאלה האם מדובר בתוכן מוזמן ומשולם. זו התשובה. נשאלה שאלה למה לא עשינו נסיעת מבחן גם על מכוניות המירוץ של האחרים. ניתנה תשובה. מה עוד? מה אני פיספסתי בדיון הזה?
אסף.
-
זיו, אם זו התלונה - ואני מצטט:
ציטוט:
התלונה היתה נורא פשוטה - הכמות והאניטנסיביות של הפרסומים על סדנה אחת בפרק זמן קצר (ולטענתו של ברוך, גם בתקופה רגישה).
אז אני אחדד את התשובה - הוזמנו לסיור וסיבוב על הרכבים, מצאנו לנכון לחלק את החומר לשלוש גלריות ושתי כתבות. האם היה נכון יותר בדיעבד לאחד לכתבה גדולה אחת? יתכן. זה חלב שנשפך. מה שאני מבטיח, זה שלא עמד כאן שום שיקול זר - אין כאן קונספירציה, זה לא תוכן בתשלום, להד"מ. כמו כן אין הפלייה חיובית או שלילית נגד אף אחד.
מספיק ברור זיו?
אני רוצה להודות לברנרד ששכנע בדבריו שכדאי הפעם לנסות לא להגיש את הלחי השנייה אלא לענות, למרות שההאשמות הן חסרות בסיס - אני לא סתם משתמש באנלוגית האחות. לשמחתי השרשור אכן לקח כיוון חיובי, ומעז יצא מתוק - קיבלנו שתי הזמנות לנסיעות מבחן על כלים, אחד מהם בשלבי בנייה מתקדמים שאני לפחות לא הייתי מודע בכלל לבנייתו.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אם זאת תמצית הטענה, ברנרד, אז הנה תמצית התשובה. ככה זה עובד בג'יפולוג:
1. פרסומת בתשלום - באנרים.
2. ידיעה צרכנית - מדור "חדשות צרכנות"
- http://www.jeepolog.com/forums/content.php?r=21.
מה הכוונה ידיעה צרכנית? ידיעה, שלדעתנו מעניינת/רלוונטית, הרבה פעמים זה ידיעות לעיתונות שאנחנו מקבלים. ההבדל כאן הוא שאנחנו מביאים דברים בשם אומרם - לא בדקנו, לא מחווים דעה. אתה יכול לראות במדור הנ"ל מגוון גדול של ידיעות מסוג זה, על סדנא שנפתחת, מוצר חדש, שרות חדש, השקה או חשיפה של רכב וכדומה. אם תשים לב, הידיעה היא לפעמים של מישהו שכן מפרסם בג'יפולוג ולרוב לא - הקריטריון הוא רמת העניין - האם יש כאן משהו חדש? בעיקרון זה אינטרס שלנו לפרסם ידיעות כאלו, כדי לשמור על הרלוונטיות של ג'יפולוג כמקור לחדשות בתחום השטח - לשרת את הגולשים ולמשוך גולשים חדשים, לתת לגולשים סיבות להכנס כל יום לאתר לראות מה חדש (הגולשים שמשתתפים באופן קבוע בפורום הם רק חלק מסך הגולשים באתר).
3. תוכן "מגזיני" - תוכן שאנחנו כותבים וחתומים עליו, ומשקף בהגדרה את הדעה וחוות הדעת של הכותב ושל אתר ג'יפולוג.
הידיעות הנדונות כאן נופלות תחת 3 - אין אין מאחוריהן לא תשלום ולא קידום מכירות. להד"ם. דרור נהג וכתב את דעתו והתרשמותו, אסף צילם, כולם נהנו. הסיבה שהופיעו שתי כתבות בסמיכות הוסברה כבר - האמת שזה היה יכול להיות שלוש, הטנדר שהוא בהחלט חדשה גם היה ראוי לכתבה נפרדת, אבל הוא לא היה ראוי למבחן של ממש בהעדר הנעה קדמית, ובעיות בטורבו - אז ההחלטה הייתה לאחד את שאר הדברים מלבד הטופי טראק לידיעה אחת. שיקול מערכתי טהור. אל תופתעו אם וכאשר יופיע כאן פי'צר מפורט על הטנדר, כמו שהיה לזיבאר סימן אחד וסימן 2. אני לא חושב שיש כאן גולש שחושב שאלו כתבות שלא צריכות להופיע בעמוד הראשון של ג'יפולוג?
ברנרד, אני לוקח את עצתך ומשתדל להסביר בצורה ברורה. מקווה שהצלחתי.
ראשית אבקש להבהיר ש"הטענה" היא לא שלי.
הטענה היא של ברוך ואני שוב אומר, אני לא יודע אם הטענות של ברוך נכונות או לא.
כל מה שאני אומר ואמרתי, שהטענה, כשלעצמה, היא לגטימית ותגובותי באו לאחר הדה-לגיטימציה הבוטה שעלתה כנגד ברוך.
נמרוד, מצויין שאתה מסביר.
זה מראה על רצינות ויחס ולכן אני כלל לא מסכים עם דבריו של זיו, לגבי הציניות והספינים.
יכול להיות שהתשובה שלך לא בדיוק עונה על כל הטענות אבל אתה לא מתעלם וזה חשוב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
זיו, הפעם אתה פיספסת. נשאלה שאלה האם מדובר בתוכן מוזמן ומשולם. זו התשובה. נשאלה שאלה למה לא עשינו נסיעת מבחן גם על מכוניות המירוץ של האחרים. ניתנה תשובה. מה עוד? מה אני פיספסתי בדיון הזה?
אסף.
אסף, עם כל הכבוד ויש כבוד, לעניות דעתי אתה מפשט ומפשיט את הדברים לקיצוניות נוחה וקצת קצת מפספס משהו.
הדוגמא שלי על כתבה משולמת ומוזמנת היתה דוגמא ובשום אופן לא האשמה כלפיכם, משום שאני לא מעורה ולא מתיימר לדעת את הפרטים הקטנים (למרות שאני לומד, מהתגובות).
הדוגמא שהעלתי באה לענות על התתממות נאיבית של חברים בשירשור "שלא מבינים" על מה ולמה ברוך ואחרים מתרתחים. כאילו ששירשור יחסי ציבור עצמי שווה ערך לכתבה וכאילו פרסום שווה ערך לסקירה אובייקטיבית.
לא טענתי שלקחתם כסף לעצמכם בתמורה לכתבה, בסיגנון ג. יפית, ללא הרישום בתחתית הכתבה ש"מדובר בפירסומת" - לא.
מה שלדעתי אתה מפספס ואולי גם אחרים היא הטענה של ברוך לאפלייה ולא בדיוק מעניין אם זה על רקע תשלום, חברות אישית או עיסקית או כל אינטרס אחר, שהוא לא עיתונות צרופה.
ואם זה אכן כך, אני הייתי רוצה לדעת, על מנת לדעת ולהחליט כיצד להתייחס לדברים.
לא היה קורה כלום אם דרור (דוגמא. רק דוגמא. כל קשר בינה לבין המציאות מקרי לחלוטין, אם בכלל קיים!) היה כותב שיש לו חבר טוב, בעל סדנא שבונה רכב והנה מה שיש לי לומר על זה.
היה חוסך הרבה רינונים.
לעניין העיתוי והמשמעות, בו לא ניתמם CHASE.
כשעידן חוקיות הספורט המוטורי בפתח, זה הזמן לצאת המחושך ולפרסם את מרכולתך, שעד עתה אולי שווקה בשקט, מפה לאוזן.
זה הזמן לצאת ולחפש ספונסרים ולשם כך צריך פירסום וצריך למצב את עצמך כפופולרי בקהילה שאליה פונה הפירסום הזה כדי שהספונסרים יבחרו בך.
אם אתה לא מפורסם ולא פופולארי בפלח השוק, למה שמישהו בכלל ישקיע בך?
הספונסרים לא עסוקים בנבירה בתהומות הפורומים.
מה נראה לך טוב/יעיל/הגיוני/מכובד יותר CHASE, שברוך/עידו יגיד לספונסר שהוא נפגש איתו, הנה תראה, יש שירשור שפתחתי לעצמי בדף ה-37 בפורום הבונים או תראה איזו כתבת שער עשו עלי בג'יפולוג. אלפים, שרק נכנסו לאתר ראו אותי ואם תהיה ספונסר שלי, אלפים יראו גם אותך.
אל תהיה ילדותי. יש הבדל אדיר בין הקנאות האישית שאתה מתאר לבין עסק שצריך להתמודד מול עסק אחר ש(אולי)מקבל חשיפה גדולה יותר,מסיבה סובייקטיבית לחלוטין, באיצטלה אובייקטיבית.
ודרך אגב, זו בדיוק "פוליטיקה" של עסק ואי אפשר לעזוב את זה, אם אתה רוצה לשרוד ולהתפתח כעסק וזה בהחלט לא "בולשיט".
נראה לי, בלי לפגוע, שאם אתה אכן חושב ומאמין במה שכתבת, אתה הוא זה שצריך שיעור קטן בשיווק.
אני לא מנסה להתנשא אבל לא ברור לי איך אנשים מבוגרים, שעשו ועברו דבר או שניים בחיים, לא מבינים את זה (או שמתחזים, מסיבה זו או אחרת, לא להבין..)
ברור שמגיבים שונים שקשורים בצורה זו או אחרת לסדנא אחרת יגיבו באופן מגמתי לצד שלהם - גם זה לגיטימי, בדיוק כמו שלגטימי בעיני הטיעון של ברוך והסדנה שלו - אבל גם את זה הייתי רוצה לדעת. שוב, על מנת שאוכל לדעת כיצד להתייחס לתגובה ושוב אני אומר, התגובה הסובייקטיבית של בעל עניין לגיטימית לחלוטין.
אבל למה להסתיר ולהסתתר?
את זה אני לא מבין.
אני גם לא מבין למה אחרים, לא כמוני, שיודעים ומכירים את אחורי הקלעים, לא אומרים שבחור X קשור לסדנא Y, אם אותו X לא טורח משום מה לומר זאת.
מה הסודיות הגדולה?
אם יידעו שאתה קשור לסדנא "נפגעת", הדבר יגרע מחוזק הטיעון והתגובה שלך? - ילדותי.
אני גם לא מוצא שום דבר מחליא בשירשור הזה, מלבד כמה אמירות לא, איך נגדיר זאת, אינטיליגנטיות...
למדתי מהשירשור שזה חבר של ההוא ושותף בסדנא של האחר ושהחלק ה"עיסקי" באתר (של חברים ובעלים ומנהלים) הוא "קצת" יותר גדול מששיערתי.
ואני חושב שהמנהלים/בעלים של האתר למדו/ילמדו ש"האצילות מחייבת".
זה כבר לא אתר קטנטן של כמה משוגעים לדבר.
האתר גדל וההשפעה שלו גדלה והכוח שיש לאתר (ולבעליו/מנהליו) גדלו בצורה כזו שיש בכוחם "לחרוץ גורלו" של עסק או, לחילופין, לרומם אותו.
לכוח שכזה מתלווה אחריות שהיא מעבר לחברות עם בעל עסק כזה או אחר.
וכן, צריך, לדעתי, לשים לב לעיתוי ולמינון מפני שאז, לפעמים ואולי גם בלי שהתכוונת תיצטרך להסביר שאין לך אחות ואולי בכלל לא שמת לב שבזמן שחשבת שאתה מנהל אתר קטן כתחביב, נולדה לך אחות ובלי ששמת לב היא די משטרללת...
התלהבתי קצת...(-:
אבל מה שאני אומר שבמעמד והחשיפה שיש לאתר, בעיתוי הנוכחי, בהחלט צריך להכניס את הדברים האלה לשיקול מה ומתי לפרסם.
אני לא חושב שזו אחריות של דרור, ככותב והתגובה שלו הגם שנשמעת לי נכונה וכנה, לא רלוונטית לטענות של ברוך והאחרים.
אתה, כעיתונאי, צא ונבור ותשכנע ותבחן ותבדוק ותכתוב, העורכים צריכים לשקול מעבר לכך.
אני אקצין עוד יותר.
אני לא מכיר את עידו אבל אני יודע (מכתבות שונות ותמונות שמתפרסמות והתפרסמו..גם פה) שיש לו כלי רכב בנויים ובתהליך בנייה ובתהליך מחקר ופיתוח ועוד ימבה פרוייקטים מעניינים - כן, גם אותי - מספיק למלא את האתר בכתבות שער במשך שנה ועוד קצת.
אני בטוח שמבחינה מקצועית גרידא, יש את כל הלגיטימציה והעניין לכתוב רק על הפרוייקטים שלו - אבל לא תעשו את זה, נכון?
זה עניין של מינון והגינות.
זה שבמהלך השנים שהאתר קיים נערכו המון כתבות וסקירות על המון סדנאות ופרוייקטים, זה נחמד וטוב והכל..
עכשיו המצב שונה לחלוטין.
האתר גדול יותר, משפיע יותר, חשוף יותר (למפרסמים ונותני חסות) ושוק הספורט המוטורי עומד להפתח - המצב שונה והשיקולים צריכים להיות "מעודכנים".
אנשים ופרנסה עלולים להפגע - זה לא צחוק.
ואם צריך להפנים ולהפיק לקחים ולשנות (קצת) ולהרגיע ולהסביר, אז צריך לעשות את זה.
אני לא חושב שזה ירידה ברמה ולא מחליא ולא עושים פה טובה לאף אחד - כולם מרוויחים פה, אם הדברים מתנהלים כמו שצריך.
לי, כחבר באתר/פורום, חשוב שהאתר ישאר (בגדול) כמו שהתחיל - מקום שבו ניתן ללמוד ולראות ולהעזר באחרים, בלי (יותר מידי) ליכלוך, שיהפוך אותו לאפיזודה חולפת של "צחוקים ושיגועים", כמו שכבר קרה לא רחוק מהכתובת שרשומה למעלה, בדפדפן..
-
אני רוצה להתנצל בפני CHASE.
בדברי באשר לשיווק וכו', התכוונתי לסוזי המשתוללת ולא ל CHASE.
רציתי לתקן אבל לא יכולתי, מסיבות שמוזכרות למטה..
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
זיו, אם זו התלונה - ואני מצטט: אז אני אחדד את התשובה - הוזמנו לסיור וסיבוב על הרכבים, מצאנו לנכון לחלק את החומר לשלוש גלריות ושתי כתבות. האם היה נכון יותר בדיעבד לאחד לכתבה גדולה אחת? יתכן. זה חלב שנשפך. מה שאני מבטיח, זה שלא עמד כאן שום שיקול זר - אין כאן קונספירציה, זה לא תוכן בתשלום, להד"מ. כמו כן אין הפלייה חיובית או שלילית נגד אף אחד. מספיק ברור זיו? אני רוצה להודות לברנרד ששכנע בדבריו שכדאי הפעם לנסות לא להגיש את הלחי השנייה אלא לענות, למרות שההאשמות הן חסרות בסיס - אני לא סתם משתמש באנלוגית האחות. לשמחתי השרשור אכן לקח כיוון חיובי, ומעז יצא מתוק - קיבלנו שתי הזמנות לנסיעות מבחן על כלים, אחד מהם בשלבי בנייה מתקדמים שאני לפחות לא הייתי מודע בכלל לבנייתו.
אני מתקשקש ומתקשקש עם המקלדת והראוטר (המחור..ן) הזה שמתנתק כל הזמן מהרשת וברקע דברים זזים...
כמו שאמא של חבר שלי היתה אומרת "סאחה, סאחה" (כי "סאחתיין" זה לעצלנים שמקצרים..).
זה הכיוון \/
-
ציטוט:
מה שלדעתי אתה מפספס ואולי גם אחרים היא הטענה של ברוך לאפלייה ולא בדיוק מעניין אם זה על רקע תשלום, חברות אישית או עיסקית או כל אינטרס אחר, שהוא לא עיתונות צרופה.
ואם זה אכן כך, אני הייתי רוצה לדעת, על מנת לדעת ולהחליט כיצד להתייחס לדברים.
אז אני אענה לטענה הזו, ולמרות שאני חושב שכל מי שקרא את התגובות הקודמות שלנו כבר קרא תגובה, אני אחדד.
אין שום אפליה - על שום רקע - בין עסק זה או אחר בתחום ה 4X4 בישראל, במה שנוגע לסיקור בג'יפולוג.
ובהרחבה - בזמננו הפנוי והמוגבל אנחנו כותבים על הרבה דברים, כולל מדי פעם על כלי רכב מיוחדים ועל אירועים מיוחדים בסדנאות או עסקים אחרים. במקרה הנוכחי, כתבנו על הטופי טראק כי הזמינו אותנו לסיבוב. כתבנו על הדברים האחרים שקורים בפרדס חנה, כי כבר היינו שם. אם אתה תזמין אותי לסיבוב על כלי שבנית ויש מה לכתוב עליו - אני בא. אם ברוך היה מזמין אותי - הייתי בא. אם רוקסוליד היו מזמינים אותי - הייתי בא. וכן הלאה לגבי כל אחד אחר (ותסלחו לי שאני לא רושם כאן את כל העסקים בתחום ה4X4 בארץ).
אני יכול להעיד שלגבי חלק מהעסקים שהוזכרו בדיון הזה וטענו לאפליה, יש כאלו שאנחנו ביקשנו מהם לעשות פיצ'רים על רכבים מעניינים שעברו אצלם - בתור בקשה שלנו, לא חיכינו להזמנה (גם זה קורה לפעמים) - וקיבלנו תשובה שלילית.
לגבי ענייני חברות וכן הלאה - נכון, יש עסקים שדווקא יותר מקורבים אישית אלי, או אל דרור, או אל נמרוד. זה טבעי, אבל זה לא חלק ממערכת השיקולים. כולם מכירים אותנו, כולם יודעים להגיע אלינו. דווקא חלק מאלו שהם בחוג החברתי שלנו טוענים כאן לאפליה...
הסיבה שפירסמנו את הסרט של שמוליק - היא שהוא הכין אותו. אם אתה היית מכין סרט על חוצה ישראל - הוא היה עולה גם. וכנ"ל לגבי כל אחד אחר.
ציטוט:
אבל למה להסתיר ולהסתתר?
את זה אני לא מבין.
גם אני לא מבין. אבל אם יש מי שחושב שזה טוב לו - שיהיה.
אסף.