תגובה: מה הסיפור של הגוז'ונים של ה"דוד" (דיפנדר ממוגן)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אסף,
אני לא אכנס לוויכוח, וזכותך לחשוב/למחוק אחרת... אבל לפחות מה שמחקת לי זה לא משהו שמהייתי מגדיר כאפילו כמעט "שמור"....
נו שויין...
איל
כתבת פרט אחד שאסור לכתוב.
חשוב לי להדגיש - יש דברים שאנחנו יודעים, והאויב לא. גם דברים שנראים לנו פעוטים וידועים - לפעמים הם החלק האחרון באיזשהו פזל שמישהו עושה על ידי איסוף מודיעין. לפעמים הוא כמעט בטוח שהוא יודע, ואז אתה מוסר לו פרט קטנטן והוא בטוח שהוא יודע.
אם יש ספק - אני מעדיף למחוק, קבלו את זה בהבנה.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tomer s
ואח"כ מתפלאים למה הרכבים הצבאיים מתפרקים...
תגיד הלכת למלואים או לקייטנה?
מזגן, טיולים, כול היום בג'יפולוג.
יש לך זמן לבדוק את הצ'ופצ'יק של הקומקום
לפי מצב המשק כדאי שתחתום קבע :-)
תהנה ידידי ותשמור על עצמך!!
חיכיתי לתגובה כזו... אבל ממך? לא יפה!
בוא נגיד ככה, תבדוק מתי הגבתי באתר. בכל יתר השעות- כנראה שלא ממש יכולתי להגיב. (למעט עכשיו שיצאתי לסופ"ש)
קייטנה? אפשר גם לראות את זה ככה. הכל עניין של השקפה...
והבוקר... שוב 40 דקות לפתיחת אומי הגלגל!
ושוב... לא פנצ'ר שאני עשיתי (בלאט!...)
הפעם הכיסויים הללו היו במצב ממש גרוע. כמעט עגולים לגמרי. מזל שהבאתי איתי בשבת את ארגז הכלים של הרכב.
מצאתי שיטה טובה: מועכים בעזרת ג'בקה את 6 הצלעות של הכיסויים עד שהם מקבלים צורה יפה של אום. אז אפשר להכניס את מפתח הגלגלים במידה 27 בעזרת מכות פטיש (או אבן אקרשטיין לצורך העניין) בקלות יחסית.
כסיימתי לפרק את הגלגל הגיח לפתע אחד מנהגי הקו הסדירים עם 3 גוז'ונים חדשים ללא הכיסוי אך במידה שמתאימה למפתח גלגלים המסופק. משהו שנראה כמו מה שבתקווה יצא מהמכרז שאסף דיבר עליו. מעניין אם עד שיהיו אומים ישארו דוידים במצב נסיעה בצה"ל...
נו, והחלפתה את הגוז'ונים שלך בשלו?
אגב, שאל בבקשה את הסמח"ט שם אם הוא יודע היכן השאקלים לכבל גרירה שלו.
מילא שהכבל היחיד שהיה לי נלקח בהשאלה אי שם בצפון ממי שעדיין מחפש אותו, אף אחד בגזרה לא ידע לספק שאקלים...(חוץ מהדוד של הסמח"ט, שסיפק אותם בשמחה. לאדון סמח"ט יהיה קל יותר, כנראה, להשיג חדשים).
אחר שבוע וחצי עם דוידים ועוד שבוע וחצי לפנינו...
אלוהים איזה אידיוט בחר בדיפנדר בתוך בסיס לרכב מבצעי? (ועזבו אותי מכל היחידות המובחרות... אני מדבר על רכב מבצעי שעובד כל יום, כל היום, לא משהו שעומד היכון להטסה למבצע שושו פעם ב) ואם כבר, אז מי המטומטם שסגר חוזה אחזקה אזרחי על הרכבים האלו? האמינות שהם מפגינים די נמוכה, אבל הרבה יותר גרוע מזה - הם יוצאים כמעט על כל שטות שברכב נורמלי (כמו סופה) מתקנים בסדנת החימוש הרגילה, למוסך אזרחי... וזה עוד יומיים מינימום ושלושה-ארבעה בדרך כלל של השבתה.
מה שכן הם בהחלט נוחים יותר ועבירים יותר מסופה ממוגנת, אין ספק. ודווקא הגלגלים והצמיגים ברמה גבוהה, אין יותר מדי תקרים. אבל האמינות...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
אחר שבוע וחצי עם דוידים ועוד שבוע וחצי לפנינו...
אלוהים איזה אידיוט בחר בדיפנדר בתוך בסיס לרכב מבצעי? (ועזבו אותי מכל היחידות המובחרות... אני מדבר על רכב מבצעי שעובד כל יום, כל היום, לא משהו שעומד היכון להטסה למבצע שושו פעם ב) ואם כבר, אז מי המטומטם שסגר חוזה אחזקה אזרחי על הרכבים האלו? האמינות שהם מפגינים די נמוכה, אבל הרבה יותר גרוע מזה - הם יוצאים כמעט על כל שטות שברכב נורמלי (כמו סופה) מתקנים בסדנת החימוש הרגילה, למוסך אזרחי... וזה עוד יומיים מינימום ושלושה-ארבעה בדרך כלל של השבתה.
בגדול א ני מסכים. אבל יש כמה סייגים:
אני "נפלתי" במילואים האלו על רכב מצויין. במהלך 20 יום מילואים שבהם לא ממש ריחמתי עליו לא הייתה לו שום תקלה. הפעם היחידה שנסעתי למוסך האזרחי היתה כי הבוחן הצבאי חשב שצריך להחליף רפידות ברקס.
ולגבי המוסך האזרחי- לפני שהגעתי לשם הייתי בטוח שאני הולך להיתקל במקום שכל יעודו בחיים זה לשאוב כסף מקופת המדינה. מקצועיות? לא ציפיתי להרבה...
אבל כשמנהל העבודה הגיע עם קליבר מיוחד למדוד את עובי הצלחת של הבלמים הבנתי שמדובר במוסך מסוג אחד. כזה שאשכרה עובד כמו שכתוב בספר!
זה נכון שהרבה (הרבה מאד אפילו) מהרכבים הללו כבר במצב עגום ++. ושבאמת על כל פיפס צריך להגיע למוסך המרכזי.. אבל:
א. ממה שהבנתי זה עומד להשתנוןת בקרוב לאחר שלחלק גדול מהרכבים נגמרת האחריות ואז יתחילו לטפל בהם בצבא.
ב. איזה רכב אחר אתה מציע? (אגב, במוסך האזרחי הזה יש עוד הרבה מאד רכבים שהם לא LR שגם מטופלים שם. זאב למשל...)
ולגבי זה:
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
מה שכן הם בהחלט נוחים יותר ועבירים יותר מסופה ממוגנת, אין ספק. ודווקא הגלגלים והצמיגים ברמה גבוהה, אין יותר מדי תקרים. אבל האמינות...
בכל הקווים שהייתי עד היום במילואים (4 או 5), גם כשהיו סופות תמיד הייתה לפחות סופה אחת מושבתת. מהבחינה הזו אין הבדל כשעברו לדוד...
לפחות עכשיו הרכבים שכן עובדים ראויים להיקרא רכב!
אני עושה קוי מילואים כסמ"פ ומ"פ כמעט 15 שנה. רכבים זה צרה צרורה בצבא, והולך ונהיה יותר גרוע כל שנה - כל הקונספציה החימושית מטורפת, לא הגיונית. בעצם, מזכירה את משרד התחבורה... בקיצור את שניהם צריך למחוק ולהתחיל מהתחלה...
שלא תבין לא נכון - רכב ממוגן שעובד 24 שעות בסיור, ויש סופות ממוגנות שעברו את מליון הקילומטרים - אני מכבד את זה. אבל הסופות פשוטות יותר לתחזוקה, ומתוחזקות על ידי החימוש הצבאי. הדוד - דיפנדר TD5 - מורכב יותר, ואני לא חושב שיכול להיות על זה ויכוח בפורום ג'יפולוג... והעובדה שהוא בעצם לא מתוחזק בסדנא הצבאית אלא יוצא למוסך חיצוני, מסבכת את העניין פי כמה. אתה מספר שנסעת בעצמך למוסך - הלוואי! בחטיבה המרחבית בה אני משרת עכשיו, הרכב הולך ליום טיפול. על כל בעייה יותר מטריביאלית (כמו שציינת יונתן - החלפה שגרתית של בלמים שהג'יפולוג הממוצע מבצע בחצר הבית עם כלים בסיסיים) הוא מושבת. נגמר היום הראשון. למחרת נהג של החטיבה לוקח אותו למוסך. המוסך נסגר בארבע. הלך יום שני. למחרת מתקנים את התקלה, אבל שוב המוסך נסגר לפני שהחטיבה מספיקה למשוך אותו כי יש לה בעיית נהגים - הלך היום השלישי. ביום הרביעי הוא חוזר לחטיבה, עובר בחינות וכולי, ועכשיו בערב אני צריך לשלוח נהג ומלווה שלי לחטיבה... עם מה בדיוק? הרי הרכב המנהלתי באותו ברוך בסבירות גבוהה... התשובה בגדוד מילואים ברורה - עם רכב ליסינג של מישהו!
נמרוד... הבעיה כנראה טמונה או בסמ"פ שלך או בנהגים. (ואני מראש מזהיר שאני מעט ציני אבל יש גם רצינות בדברי)
לסדנא יוצאים ב- 7 בבוקר ונעמדים ראשונים בתור. חובה לחקת עוגה/עוגיות/כל דבר אחר שנגדים אוהבים (למה בדיוק? בהמשך..)
נכנסים ראשונים לבוחן הרכב (שאותו כבר מכירים כי את הרוטינה אתה ציינת...). מפלרטטים איתו על הצבא הדפוק וכמה אין להם שם תנאי עבודה נורמליים. דוחפים לו את העוגה מלמעלה, ואז הוא כבר "חבר" שלך ולא נעים לו לתקוע אותך על תקלה שניתנת לדחייה. אז הוא אומר לך שבפעם הבאה הרכב נוסע למוסך...
הנהג (אני במקרה הזה) חוזר למוצב ומספר על עלילות הסדנא למ"פ שמתכונן לשובע הבא מבעוד מועד (נהג נוסף/רכב ליסינג/עוגה לנגד הרכבים של החטיבה וכד').
עובר שבוע..
אתה יוצא לסדנא כרגיל כדי להגיע ראשון לתור. גם הפעם לוקח עוגה...
בוקר טוב לבוחן, עוגה, ומזכיר לו שאתה צריך לנסוע למוסך. הוא בודק בזריזות את הרכב כדי להוסיף על הדרך עוד כמה דברים למוסך ושולח אותך לנגד רכבים החטיבתי שאחראי על הורדת הרכבים למוסך.
אתה מוריד מהרכב זיוודים שאסור שיישארו במוסך וע"י סיחבוק + עוגה משאיר אותם למשמרת במשרדו של נגד שקר כלשהו מזדמן.
נוסעים עם הנגד הקודם למוסך (גם הוא זוכה לטעום מהעוגה וע"י לשפר את תנאיך בהמשך).
במוסך העוגה כבר לא עוזרת.. אבל אתם ראשונים ונכנסים ראשונים. אז למוסך יש אינטרס לסיים אתכם מהר! (כי אחריכם יגיעו עוד עשרות רכבים שידפקו על דלתותיהם בזעם).
המוסך עובד, אתם פורשים להפסקת שירותים שמתארכת, בשירותי הלקוחות של המוסך... חוזרים. הרכב כבר כמעט מוכן!
יופי! לוחצים ידיים ושיחת חולין עם מנהל המשמרת במוסך, קופצים להרביץ חומוס אזרחי במסעדת פועלים של האזור תעשייה.
בדרך למוצב עוצרים לכוס קפה בארומה/YELLOW ומגיעים בדיוק בזמן לתגבור צירים של אחרה"צ.
נכון, השיטה היבשה של הצבא מבטיחה לך שזה ייגמר כמו בתיאור שלך. אבל בשביל זה אנחנו מילואמניקים לא?!
אגב, שום דבר בסיפור לא הומצא. הכל אמיתי לגמרי. ובשינויים קטנים גם יותר מפעם אחת או שתיים בקו.
נמרוד, תבדוק מי הנהגים שלך, מהסיפורים שלך עולה שהם לא ממש מבינים את הגדרת התפקיד שלהם!