מורי, בהזדמנות בשמחה.
בינתים הייתי שמח אם חברים שיש להם ג'ימני אוטומטי עם נעילה 1510 מרגישים שהיא מתנהגת כמו שכתבתי.
Printable View
מורי, בהזדמנות בשמחה.
בינתים הייתי שמח אם חברים שיש להם ג'ימני אוטומטי עם נעילה 1510 מרגישים שהיא מתנהגת כמו שכתבתי.
אתה מבין איך נעילה עובדת ? מה היא אמורה לעשות ?
ומה קורה בסיבוב / פניה ואו כשמשנים מהירות ?
אתה למעשה מפעיל את הנעילה באופן יזום ומתפלא על זה שהיא עובדת :)
מציע לך להפגש עם חבר/ים שיש להם רכבים נעולים באופן דומה אבל בעלי נסיון ולהבין מה לא נכון באופן הפעולה שלך.
לחילופין, גש למורי שיסביר לך וגם יבדוק מה קורה אצלך ברכב. עוד בסוף תצרף אותו למעגל החברים שלך גם כן :)
אשמח לשמוע מה לא נכון במה שהבנתי..
נעילה זאת המצאה נפלאה ואני נהנה מכל רגע שיש לי אותה אבל אי אפשר להתעלם ולהגיד שאין בעיות
לא תמיד אפשר להכנס ולצאת מסיבוב ללא שינוי מהירות ואז יש את הבום של השחרור
זה קורה למשל בכיכר שנמצאת בשיפוע - אתה נכנס בירידה ומנסה להאט והיציאה במגמת עליה דורשת ללחוץ על הגז (תל אביבים תתעלמו - לא בעירכם)
דוגמה שניה ירידה בחניון שבקצה הירידה יש סיבוב 90 מעלות - אתה צריך לבלום בירידה ובסיבוב החד להתחיל ללחוץ על הגז כדי לא להתקע
בשני המקרים יש סיכוי רב לבום גם כשאתה עדין על הדוושה ביציאה
לגבי הירידה בחניון אני פשוט בולם לגמרי בקצה הירידה רגע לפני תחילת הסיבוב ואז מאיץ כך שכל הסיבוב מתבצע במהלך האצה ויש ריצ'וט
גם לגבי הכיכר אני מאט ככל האפשר לפני הכניסה כאשר ההגה ישר ככה שמשם הסיבוב מתבצע במגמת האצה קלה
להגיד שיש 100 אחוזי הצלחה ואין יותר בומים - לא
יש גם בעיה הפוכה של חוסר שחרור נעילה כשכן רוצים - כשצריך להשתחל בחניון בין מכוניות שחונות בניצב למדרכה - בעיקר אם יש קצת חול על האספלט היעדר חיכוך מושלם משאיר את הגלגלים נעולים
אני נוהג על ג'ימני אוטומט ואת הנעילה התקנתי אצל ליאור שיש לי רק מילים טובות עליו. הסיבה שהתקנתי אצלו ולא ביצעתי לבד ע"פ המדריך כי רציתי שמישהו עם נסיון יבצע את ההתקנה.
אם יש דרך טובה יותר לעבור את המצבים הללו אני אשמח לדעת
אהלן עידו, גם לי התקין את הנעילה ליאור ויש לי רק מילים טובות להגיד על העבודה שלו.
וכן המצבים שתיארת בהודעתך מוכרים לי, ולא חושב שיש פתרון.
אני רק מקווה שהבומים האלה שיש מהנעילה פעם ב, לא מזיקים יותר מידי לה ולסרן.
רק הערה קטנה לגבי המדריך פה באתר (ואני מבין שהיא לא נוגעת לפותח השרשור, שהלך לבעל מקצוע):
לפני כשנה התקנתי נעילה בסמוראי שלי לפי המדריך. באורח פלא (כך הבנתי בדיעבד) הכל עבד חלק. למעשה עובד, עד היום.
לאור ההיבריס מההצלחה התנדבתי להתקין גם נעילה לחבר עם ג'ימני. גם העניינים לא זרמו כל כך, וה"איבר השלישי" הגיע לסיום הניתוח אצל מורי.
כיום, לאחר שביליתי כמה שעות טובות לצד הד"ר, ולאחר מספר חודשים בהם הוסמכתי להתקין נעילות (אוטו' ונשלטות) במסגרת עבודתי ב"גתוס", אני יכול להגיד בביטחון:
המדריך שקיים באתר לוקה בחסר ואף מסוכן למכלולי הרכב. אסור לסגור דיפ' בלי ליווי צמוד של אדם שיודע לכוון קורונה-פיניון. פשוט אסור. כל הפרק הנוגע לכיוונם לוקה בחסר עד לא קיים.
עכשיו, אני יודע שאם הייתי קורא את התגובה הזאת לפני שנה, הייתי חושב לעצמי: "מי זה הפוץ הזה? הרי כל הכיף הוא בעבודה העצמית!"
ולכן לא אמרתי ש"אסור לבצע את העבודה בבית". רק אל תשכחו לדאוג לחניכה הולמת.