מאיה - העלה העליון והארוך (ובדר"כ היחיד שמחובר באמת לרכב, בשני קצותיו)ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
הקצר והשמן - עלה עומס. לא נותן לקפיץ לצאת המתחום האלסטי שלו לתחום הפלסטי שלו, שבו הוא יישבר או יינזק.
Printable View
מאיה - העלה העליון והארוך (ובדר"כ היחיד שמחובר באמת לרכב, בשני קצותיו)ציטוט:
נכתב במקור על ידי erezjack
הקצר והשמן - עלה עומס. לא נותן לקפיץ לצאת המתחום האלסטי שלו לתחום הפלסטי שלו, שבו הוא יישבר או יינזק.
כאשר מדברים על קפיצי עלה צריך לזכור שהוא צריך גם להפתח וגם להסגר בהתאם לפתיחת מהלך או סגירת מהלך.
כמו שנקסוס אמר יש לכל קפיץ את המשרעת שלו (אמפליטודה) ולכן זה תלוי מהיכן אתה מתחיל.
אם מערגלים את הקפיץ יותר ממדי, מקטינים את מהלך הפתיחה שלו, מכיוון שבפתיחת המהלך המשולש שמחבר את האוזן של המאיה נע אחורה ונותן לקפיץ להתקופף עוד יותר ממה שהוא עכשיו עד לנקודה שבו הוא נעצר (סוף המשרעת), אם ערגלנו את העלה יותר מדי אין לעלה לאן להתקופף ומהלך המתלה קצר מאוד, אומנם הרכב מוגבה אבל מהלך מתלה קטן.
לאומת זאת מהלך הסגירה גדל אם מערגלים יותר מדי, מכיוון שבמהלך הסגירה, המשולש שמחובר לאוזן של המאיה נע קדימה והקפיץ מתישר, כאן במקרה הזה יש לקפיץ הרבה מה להתיישר ולכן מהלך הסגירה גדל.
ונכון גם להיפך אם מיישרים את העלה יותר מדימתחילים בעצם את המשרעת שלו מנקודנ נמוכה יותר, דבר שנותן יותר מהלך פתיחה ופחות מהלך סגירה.
אבל חשוב לזכור עוד דבר כאשר מדברים על סרן חי וקפיצי עלים צריך לקחת בחשבון שכאשר צד אחד נסגר הצד השני נפתח. ואז אם אין איזון בין השניים, כלומר דוגמא: יש ברכב מסוים מהלך מתלה ארוך לפתיחה וסגירה מאוד קטן.
מה שיקרה זה: הפתיחה תיפתח עד לרגע שהצד השני נסגר ומגיע לסוף של מהלך הסגירה, מרגע זה ולמרות שהצד השני יכול להמשיך להפתח, הצד השני יפתח על חשבון שפ"צ של הרכב, עד לנקודה שהסגירה היה לה לאן להסגר הרכב היה עדיין פחות או יותר מאוזן (עד כמה שניתן) מרגע שהסגירה הגיעה לסוף הרכב יתחיל להכנס לשפ"צ גם אם תנאי הקרקע לא בדיוק מחייבים זאת ומהלך הפתיחה לא יגיע ליכולת האמיתית שלו.
לאומת זאת אם מהלך הפתיחה והסגירה פחות או יותר פרופורציונלים, גם מהלך הפתיחה יהיה יותר אפקטיבי וגם מהלך הסגירה לא יכניס את הרכב לשפ"צ מוקדם יותר.
לכן חשוב לדאוג שהקפיץ יהיה בערך באמצע המשרעת שלו כאשר הרכב במנוחה.
יניב.
כל נושא הקפיצים הוא חשוב, אבל ממש אינו תורם לרכות הנסיעה.
בסופץי הקצרה (סגורה) הקשחתי את ארבעת הקפיצים ע"י הוספת עלה ארוך נוסף (סה"כ 3 ארוכים).
הקשחת הרכב היתה לטובת טיסה :twisted: עם הרכב בנחלי הדרום.
את הנוחות השגתי ע"י כסא אורטופדי של "שלמן" + בסיס הדראולי איכותי, מבית היוצר של אספיר.
אני בכלל לא יודע מה קורה ברכב כשאני נוהג, ולמען האמת, גם לא מעניין אותי.
כסא איכותי עושה את כל ההבדל.
טיפ חשוב: עם רכב רך ומוגבה, אל תתפתה לתת בגז יותר מדי, זה מסתיים ב"התפזרות" הרכב על השבילים.
בברכת, נסיעה מהירה.
קיד.
אבל מה לעשות עם האשה והילדים? חוץ מזה הכסא לא עוזר נגד טילטולי הצד החדים, ז"א אני מעדיף מסזיסטית לצוואר ועמוד השידרה
אישית, אני לא אוהב את הגישה הזו של הנוחות תוך כדי ניתוק מהרכב.ציטוט:
נכתב במקור על ידי קיד
למרות שהסופה קשוחה וקשיחה, כאשר אתה מנותק מהרכב, אתה לא יודע מה עובר עליו, איך הוא מרגיש, ולמעשה זה גורם לפירוק מהיר יותר של המכלולים (בעברית פשוטה, אתה שובר את הרכב, בלי לשים לב).
יש לזה פתרון בצורה של בדיקה מקיפה בזמנים קצרים.
מצד שני, מבחינת נוחות, זה מאוד נוח.