-
תגובה: מכונית המירוץ של אוניברסיטת בן גוריון BGR 2012
לא מומחה ולא שום דבר שיכול לעזור, אבל אתם מחממים את הלב, אני כבר מת לראות את פרויקט זוחל הסלעים שלכם, מתי זה יקרה, אחד היתרונות הוא האפשרויות למבחנים רבים בארץ ואפשרות להראות אותו בפני קהל רב כמו בכנס ג'יפולוג עוד שנתיים, אני בטוח שזה יהיה אירוע משמח עבורכם. יאללה זרקתי לכם כפפה. (ואני יודע שהכפפה שאתם לובשים היום היא די והותר והרבה יותר ממה שנעשה בתחום עד היום בארץ), אבל כל אחד ונהמות הלב שלו...
המון בהצלחה ולימודים מהנים.
יריב
-
אני שמח להכריז שהכתבה המדוברת בערוץ 2 תופיע מחר ב21:00!!!
מזמין את כולם לראות, נקווה שיהיה אפשר לראות מה עבר עלינו בשנתיים האחרונות.
נ.ב יריב תודה רבה! כרגע לא בתכנון זוחל סלעים אבל לך תדע הכל יכול ליהיות...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רני דקל
אני שמח להכריז שהכתבה המדוברת בערוץ 2 תופיע מחר ב21:00!!!
מזמין את כולם לראות, נקווה שיהיה אפשר לראות מה עבר עלינו בשנתיים האחרונות.
נ.ב יריב תודה רבה! כרגע לא בתכנון זוחל סלעים אבל לך תדע הכל יכול ליהיות...
תיקון קל, מהודרת שישי מתחילה ב20:00
-
לגבי היכול להיות, אני מקווה שהוא יתקדם...
ולגבי הזכייה שלכם במענק משרד הספורט, כל הכבוד, תמשיכו ככה.
whisky
31:27 למי שמבין על מה אני מדבר
-
לגבי בעית ההתקמברות אני מעריך שלא קיים פתרון מלא בקונפיגורצית מיתלים פאסיבית, יש מכונית מחקר מענינת של מרצדס מלפני מספר שנים, עם קמבר
משתנה בטווח של 0 -20- מעלות ולא תלוי בגלגל השני, היתה גם מכונית פשוטה יותרבאחד האירועים בגודווד של מתכנן F1 ותיק (בן 90+ ) שם הצמיגים דקים
ונראים כמו צמיגי אופנועים ועם טווח קמברם גדול.
-
BDM, אתה בטח מתכוון לזה:
http://www.youtube.com/watch?v=2JLYqZHuqCk
אנחנו לא רוצים ממש להעלים את בעיית הקימבור, ברור שזה לא אפשרי. מה שכן אפשרי הוא לוודא שבעת סיבוב הגלגלים החיצוניים יהיו בקמבר שלילי או אפסי ובשום מקרה לא חיובי. צמיגים דקים הם טובים לקמבר אבל פחות טובים לאחיזה, לשחיקה ולחימום.
רני
-
-
-
כתבה יפה מאוד וכל הכבוד על ההישג המרשים!!
הייתי סטודנט במחלקה בתקופה של המכונית הראשונה,קצת הופתעתי שלא הוזכר בכלל פרופ' ערן שר שלמעשה יזם את הרעיון ושרוב הפעילות התבצעה במעבדתו.
איתי.
-
כתבה נחמדה, מתי לוקאץ ילך להסתפר ? עד הזום-אאוט הייתי בטוח שזו עם השיער הארוך שדפדפה תמונות באייפון היא החברה של פלצ'ינסקי.
-
כבוד גדול לכל האנשים שהזיעו כדי להגיע לרגע הזה , מחכים בקוצר רוח ל2012 ..
-
רני, היי.
שלחתי לך הודעה פרטית לפני כמה ימים - אשמח אם יצא לך לעבור עליה ולהתייחס.
אגב, כל הכבוד עד כה - תמשיכו כך.
-
1 קבצים מצורפים
עברו עוד כמה שבועות, ובכל יום שעובר מרגיש כאילו הקבוצה נכנסת לראש של עבודה משותפת. למרות שהקבוצה אותה קבוצה, החברים בה חדשים כמעט לגמרי ביחס לשנה שעברה, מה שאומר שאנשים צריכים ללמוד את התורה פחות או יותר מאפס. לאחרונה ביצענו בדיקת פיתול לשלדה, תמונות, תוצאות ותובנות אני אפרסם אח"כ.
במהלך שלושת השבועות האחרונים מורן ואני התעסקנו בכל נושא הצמיגים, שכן כל מערכת מתלים ברכב כביש בנויה סביב מאפייני הביצוע של הצמיגים. ההחלטה הראשונה היא באופן טבעי, איזה צמיגים לקנות. התשובה המתבקשת היא: 'זה שאוחז הכי טוב'. נשמע פשוט, אבל זה ממש ממש (ממש) לא. המידע שקנינו עליו דיברתי קודם מה-FSAE TTC, כולל בתוכו המון פרמטרים כמו טמפרטורה בשלושה מקומות, עומס אנכי, רוחבי ואורכי, קמבר, מומנטים בשלושה צירים, זוויות החלקה ועוד ועוד. אחיזה תלויה ישירות במספר גדול של פרמטרים והיינו צריכים למצוא דרך להשוות בין הצמיגים בתנאי עבודה זהים ככל שניתן. הסינון הראשוני נעשה לפי רוחב ג'אנט. החישוק שאיתו נעבוד הוא ברוחב 7 אינץ' ועל כן השתמשנו רק במידע שנבדק על חישוק ברוחב זהה (כל צמיג נבדק גם על 8 אינץ'). אח"כ סיננו את המידע לפי עומס אנכי, ולקחנו איזה ערך מקסימלי עבור גלגל יחיד, 1200 ניוטון עומס אנכי. במצב זה חיפשנו את הצמיג המייצר את הכוחות המירביים בבלימה, תאוצה וסיבוב טהורים, כאשר לכל רכיב משקל שנקבע לפי ניתוח שעשיתי לסרט וידאו של מכונית במסלול התחרות. http://www.youtube.com/watch?v=mbH6_iWQrXI
חילקתי בצורה גסה את הסרטון לבלימה, סיבוב ותאוצה (למרות שברכב מירוץ אין כמעט אף פעם מצב מתמיד ולרוב התאוצה בכמה בשני צירים במקביל. גס כבר אמרתי?). אפשר לומר שהאקסל שלנו עבד שעות נוספות בשבועות האחרונים. לאחר כל המניפולציות נבחר צמיג של חברת 'הוזיר' האמריקאית, בקוטר 20 אינץ' על 7.5 אינץ' רוחב, המורכב על חישוק 13. העובדה שכל הקבוצות המובילות משתמשות בצמיגים של החברה המדוברת אוששה את התחושות שלנו.
נכון להיום יש כבר מודל נוסע של האדמס שהעלינו לתוכנה, הצוות המקביל שעוסק במוטות מייצבים ובבולמי הזעזועים הצליח להתקדם בתחום זה כבר די הרבה ואפילו החיפוי יושב על השלדה. השבוע הבא יהיה גורלי עבורנו שכן בעזרת האדמס נחליט על כל הגאומטריה של המתלים, שלב לפני התיכנון בעזרת סוליד והייצור. יש להחליט מה חשוב לנו מבין כל המאפיינים השונים שבמערכת המתלים ומה יבוא על חשבון מה (מה יותר חשוב - קמבר או מיקום מרכז גלגול קבוע, למשל).
קובץ מצורף 52875
צוות מכלול גלגל התחיל להריץ אופציות לתכנון האפרייטים והבלמים. השנה כמו שכבר ציינתי אנחנו רוצים לעבור לחיבור עם 'גוז'ון' יחיד, וגם לעבור לדיסק צף במקום הטובע שיש לנו כרגע. חוץ מזה יש דיון פורה ואכזרי למדי לגבי אופן הכוונון שהאפרייט יאפשר בכל הנוגע לשינוי קמבר סטטי על הרכב. אנחנו (צוות מתלים) רוצים אפרייט שתי חתיכות עם אופציה לחיבור מיסבי הקצה במקומות שונים בעוד צוות מכלול גלגל רוצה פיתרון אחר. יש כמה אופציות על השולחן, בסוף נבחר את המתאימה ביותר עבורינו.
בגזרה אחרת לחלוטין, נפלה בחלקינו הזכות להופיע באילת יחד עם פורמולה ישראל. למי שלא מכיר מדובר באירוע מוטורי ענקי בקנה מידה ישראלי, מירוצי פורמולה, קארטינג ואופנועים וכן מופעי דריפטינג במסלול שנבנה במיוחד באילת. אנו נבצע נסיעות ראווה עם הרכב על המסלול באירוע. אישית נפלה בחלקי הזכות הענקית ליהיות זה שנוהג על הרכב באילת, היות ויהיה לי רישיון ספורט מוטורי ישראלי בזמן קיום התחרות כיוון שאני בנבחרת פורמולה ישראל (עוד זכות ענקית שנפלה עלי ביום בהיר אחד). מעבר להצגת הרכב באילת חברי הקבוצה יעזרו למכונאים הצרפתים לטפל במכוניות הפורמולה רנו, כיף גדול וגם הזדמנות ענקית ללמוד איך בנויה מכונית פורמולה אמיתית. מצחיק לחשוב שעד היום תיכננו מכוניות בואקום, עד לתחרות באיטליה לא ראינו מכוניות כאלו מקרוב וכל הידע מספרים או מתמונות מגוגל.
עוד עדכונים בקרוב. כרגיל, הרגישו חופשי להעיר ולהגיב!
רני
-
2 קבצים מצורפים
סיפור מצחיק שקרה היום: מסתובבים שלושה חבר'ה בתל אביב (השמות לא רלוונטיים), מחפשים צינור דק דופן לייצור ספייסרים לשים בין מיסבי הקצה לתושבות על השלדה\אפרייט. מגיעים ל'טכנו צינור' בתל אביב, חמושים בקומבינה הכל כך ישראלית "XXX שלח אותי". אלי המומחה מסתכל עלינו במבט מוזר, שואל אותנו "מאיזה אוניברסיטה אתם?", מפנה אצבע למעלה למסגרת שניתנה לו לפני כמה שבועות בה התמונה של חברי הקבוצה מסביב לאוטו ושואל "את החבר'ה האלה אתם מכירים?". הם תומכים בנו כבר תקופה די ארוכה, ואנחנו באנו להתחנן להנחה כרגיל... פאדיחה גדולה שלנו.
אלי סולח ושולח אותנו לדרכינו עם החומרים המתאימים לאחר סקירה של כלים מעניינים (ראצ'ט פתוח ומחזיק מפתחות לזיהוי ראשים) וזורק על הדרך טיפ מעולה למילוי צנרות בלמים... לא יודע איך הצלחתי לשכוח שהם תומכים בנו ולא עשיתי את הקישור, בכל מקרה סליחה ותודה רבה!
לאחרונה קיבלנו חשיפה מכיוון לא צפוי בעליל, שבועון הספורט המוטורי המוביל באיטליה, Autosprint, פירסם עלינו כתבת אמצע של שני עמודים! בתמונה המצורפת הקדשה לקבוצה מלא אחר מאשר ג'אן פאולו דלרה, (http://en.wikipedia.org/wiki/Gian_Paolo_Dallara) המקים והבעלים של יצרן מכוניות המירוץ הנושא את שמו ומהנדס\מתכנן של וויליאמס, פרארי ולמבורגיני בעברו. כבוד ענקי.
קובץ מצורף 52902קובץ מצורף 52903
לא זוכר אם פירסמתי זאת, אבל השנה אנחנו עובדים על עיצוב החיפוי בשיתוף פעולה בין מוסדי עם המחלקה לעיצוב תעשייתי של בצלאל. את הפרויקט מוביל בבצלאל מעצב הרכב המוכר דורי רגב, שסטודנטים בהנחייתו יעצבו את הרכב בשילוב עם צוות אוירודינמיקה. לאחרונה הם אף העבירו סקיצות ראשוניות מעניינות, כשאוכל אפרסם אותן כאן. תוכנן גם ביקור שלהם במעבדה אצלינו ואולי אף נסיעת הדגמה,במקביל כל חברי הקבוצה הרווקים סימנו לעצמם את התאריך ביומן על מנת שיזכרו להתקלח, להתגלח ולרסס דאודורנט :D.
זהו להפעם,
רני
-
"(ראצ'ט פתוח ומחזיק מפתחות לזיהוי ראשים) וזורק על הדרך טיפ מעולה למילוי צנרות בלמים..."
האאא???
אפשר להרחיב בכל אחד מ3 המודגשים ?
ד.א, למה חרטום הרכב כל כך קטום ובולבוסי במקום שפיצי נאה כמקובל ?
-
http://www.youtube.com/watch?v=p5GFxydEG1c&feature=related
ראצ'ט פתוח
לכלי השני לא מצאתי לינק, מדובר במכשיר קטן שסוגרים על ראש של בורג\אום בדומה לפלייר. על המכשיר שנתות המספקות את מידת המפתח המתאימה וחוסכות ניסוי וטעייה לאלו מאיתנו שעוד אין להם "עין".
בשביל הטיפ תצטרך לפנות לאלי, אני לא רוצה לבלבל היות ולא עשיתי זאת בעצמי. חברי הקבוצה ביצעו זאת לפני כמה חודשים ודיווחו שהמערכת התמלאה מהר ולא דרשה פמפומים מוגזמים על הברקס.
חרטום הרכב מכיל בתוכו את סופג האנרגיה, כך שבמידת מה האילוץ הזה קובע את צורתו. מעבר לכך מדובר ברצונות המעצב ואילוצים אוירודינמיים שאין לי מספיק ידע כדי להבינם כרגע. בכ"מ אני כבר מחכה לראות את הסקיצות הירושלמיות...
רני
-
5 קבצים מצורפים
הבטחתי תמונות מניסוי הפיתול של השלדה של שנה שעברה, אז הנה הן. השלדה נרתמה מאחורה לרצפה ומקדימה הופעל עליה מומנט. בעזרת מוט שהועמס במשקולת ונמתח מצידו השני בעזרת המנוף. בגלל שהמוט מתכופף גם הוא מהעומס חושב גם אפקט זה והתוצאות שוקללו. לבסוף התקבלה תוצאה של 1600 ניוטון מטר למעלה פיתול. לשלדה קשיחה חשיבות גדולה בהתנהגות של הרכב, שלדה רכה מתנהגת כקפיץ נוסף במערכת ומקשה מאוד את כיוונון האיזון של הרכב (תת היגוי יתר וכו'). הבעיה היא שעל תכנון נתון הקשחת השלדה גוררת עוד משקל (האויב המושבע שלנו) ו\או אילוצים לשאר מערכות הרכב כמו מתלים, ששלדה רחבה וקשיחה מגבילה את הגאומטריה שלהם. כמו כל דבר צריך למצוא את נקודת האיזון.
בתחום המתלים התחלנו להריץ כבר סימולציות ממוחשבות של האוטו עם גאומטריות מתלים שונות, אותן אנו משווים לרכב עם הגאומטריה של השנה שעברה. בהמשך אלמד איך להעלות סרטונים ליוטיוב ואז אקשר פה.
השבוע כורסמו להן ארבע ליבות חדשות לג'אנטים לאחר שאחת הליבות כשלה באחד האימונים, או כמו שקולין צ'פמן אמר "מכונית שמחזיקה יותר ממירוץ אחד היא כבדה מדי"...
הליבות החדשות עשויות אלומיניום 7075 במקום המגנזיום של פעם שעברה ונבנו חזק יותר על חשבון משקל שצמח מ-720 גרם לקודמות ל-1100 לנוכחיות. הרכב יוצג באילת עם הליבות החדשות, אך לצערינו הרב לא יסע בגלל סיבות ביורוקרטיות כאלה ואחרות. עצם ההצגה באירוע היא כבוד והזדמנות גדולה עבורינו ואנחנו מאוד שמחים ליהיות שם.
מפה אני אתן לתמונות לדבר:
קובץ מצורף 53184קובץ מצורף 53185קובץ מצורף 53186קובץ מצורף 53187קובץ מצורף 53188
-
3 קבצים מצורפים
היום סיימנו להרכיב את הרכב לקראת הנסיעה לאילת והוא כולו מתרגש. למרות שהוא כבר ראה עולם, באילת הוא עוד לא הספיק לבקר...
חוץ מזה גם הגיע הצלם של האוניברסיטה לצלם את המכונית לשער של עיתון האוניברסיטה, כבוד גדול ואין ספק שאני אאסוף לא מעט גיליונות ואפזר לכולם (עיתון אבג של האוניברסיטה מחולק בחינם בכניסה לאוניברסיטה ;)).
בנימה אישית מחר אני יורד לאילת למיונים הסופיים לקראת המירוצים בחמישי ושישי. כרגע אנחנו 12 ומאיתנו ינהגו במירוצים 10 נהגים סה"כ. כרגע כל כולי במשימה הזו, לא יודע כמה אני עוד אשן הלילה. בוער בי הרצון להשתתף באירוע המיוחד הזה ומחר מתחיל התהליך שיקבע מי אכן ינהג. החזיקו לי אצבעות!
באותו נושא כל גולשי האתר מוזמנים להגיד שלום בעמדת המכונית שלנו שתהיה במתחם האירוע (איזור שהביקור בו בחינם). נציגי הקבוצה יהיו שם לאורך כל האירוע, אני בטוח שיהיה כיף.
רני
קובץ מצורף 53378קובץ מצורף 53377קובץ מצורף 53376
-
4 קבצים מצורפים
לאחרונה קיבלתי קלירנס לפרסם סקיצות ראשוניות של החבר'ה מבצלאל (שגם ביקרו במעבדה לאחרונה) למכונית של השנה, הן בסיסיות מאוד אבל כבר אפשר לראות כיוונים ראשוניים.
קובץ מצורף 54261קובץ מצורף 54262קובץ מצורף 54263קובץ מצורף 54264
חוץ מזה לאחרונה השתתפנו במס' מיזמים יחצניים יותר, אנחנו לא מסרבים לאף אחד. כל הזדמנות לפרסם ולעזור למי שעוזר לפרויקט שווה את זה. לאחרונה הצטלמנו לקמפיין חדש של האוניברסיטה, ועל הדרך גם הופענו הופעת אורח בבלוג הוידאו של האוניברסיטה ובדרום TV.
http://www.daromtv.co.il/video.asp?i...bTnkw.facebook
http://www.youtube.com/watch?v=hQwnr...&feature=share (דקה 1:52 והלאה)
אנחנו כרגע בתהליכי רכש מתקדמים של ציוד איסוף מידע או Data Aquisition כמו שזה נקרא בלעז. כיום כל מפתח רכב מירוץ שמכבד את עצמו עוקב אחר פרמטרים שונים במהלך נסיעת הרכב על מנת לעקוב ולשפר, הכל בשביל חלקיקי השנייה שאפשר להוריד פה ושם. זה עולם שלם של חיישנים שמודדים חום, עיבורים (מאפשר לדעת את הכוחות העוברים בחלקים), תאוצות, מצבי גז, הגה ובלמים ועוד ועוד. התכנון שלנו נכון לעכשיו הוא חיבור של חיישני עיבור לשלדה כדי לראות איפה אפשר להוריד משקל, פוטנציומטרים שיחוברו לקפיצים\בולמים ויאפשרו למדוד זוויות גלגול ועבודת מתלה, חיישני תאוצה למדוד תאוצה צידית ואורכית, GPS למיקום ומהירות ועוד פרמטרים שקשורים למנוע, מי שמתעניין מוזמן לשאול ואני יעלה מומחים לנושא. המטרה היא לקבל מושג טוב גם לגבי תפקוד הרכב כמעט בזמן אמיתי וגם יכולת למשב נהגים בצורה מדויקת על אופי הנהיגה שלהם ברכב.
חוץ מזה כל הקבוצות בשלבי סגירה של קונספטים ראשוניים למערכות אותן הם בונים, כל קבוצה והכיוון אותו היא בחרה. בפינה האישית שלי, מתלים, לקחנו צעד אחורה משימוש באדמס וחזרנו קצת לחישובים גסים, פשוט ראינו שהתוכנה כפי שאנו משתמשים בה לא נותנת לנו תוצאות אמיתיות בסימולציות רכב מלא, על כן חזרנו קצת למידע הצמיגים ולתכנון שינצל את אחיזת הצמיגים כמה שיותר. אני מאמין שהשבוע נסגור גאומטרית מתלים, ואז כבר יתחיל התכנון האמיתי בסוליד, והכל ימודל כמו שצריך.
עדכונים בקרוב...
-
אנחנו מופיעים החודש על השער של עיתון האוניברסיטה! חוץ מזה יש כתבה נחמדה בפנים, אתם מוזמנים לקרוא: http://www.digitaler.co.il/Magazines/bg/bg75/index.html
קובץ מצורף 54787
-
-
לא יודע אם מותר להעלות לכאן סריקות, בכל מקרה המכונית הופיעה גם בבלייזר של החודש, בכתבה של אלי פנגס שגם עשה סיבוב על המכונית. שווה לקרוא, אחלה כתבה שממש תפסה את רוח הפרויקט.
-
5 קבצים מצורפים
תקופה קצת לחוצה עכשיו, מסיימים דוחות סמסטריאלים אחרי שכל הקבוצות סגרו, רעיונית לפחות, את התכנונים שלהם (עד לשלב התכנון הממוחשב בסוליד בו יתחילו הפשרות והמלחמות בין זה שרוצה את מיסב הקצה עמוק בתוך הגלגל והשני שרוצה אפרייט חזק וקל). כל קבוצה והצעד הקטן שהיא עושה כדי לשפר את המכונית של השנה. קבוצה אחת מתכננת לבנות מאסטר צילינדר אנכי למערכת הבלימה, הכל כדי לחסוך עוד 10 ס"מ באורך הכללי של הרכב ובמומנט האינרציה הפולרי שלו (המטרה לרכז את המסה של הרכב באמצע כדי שיהיה זריז יותר בשינויי כיוון, על רגל אחת). אותה קבוצה עובדת קשה על מערכת החלפת הילוכים מההגה, בשילוב גז דחוס שיפעיל בוכנה וימנע צורך להוריד את היד מההגה בהחלפות הילוכים. קבוצה נוספת חושבת איך להוריד את הקשת הראשית ואיתה את מרכז הכובד (והשיפור במראה הרכב). אנחנו בעסקי המתלים מנסים לתקן את בעיות הקמבר מאחורה ולאפשר לחבר את הנדנדים של המתלה כך שיגזרו משני כיוונים במקום אחד כיום. חוץ מזה על הדרך מנסים לאפשר לצוות שלדה להרחיב את השלדה ככל שניתן כדי שתהיה עמידה יותר בפיתול. באמת שהיריעה קצרה מלהכיל את כל שעות המחשבה שהולכות בתכנון של המכונית הזאת, ואנחנו רק סטודנטים... מה קורה בקבוצות הרציניות של הפורמולה 1? קשה לדמיין.
בפאזה שונה לגמרי, לאחרונה קיבלנו עוד מנה של פרסום, הפעם בקמפיין של אוניברסיטת בן גוריון. מי שקרא היום 'ישראל היום' יכל לראות פרסומת של חצי עמוד של חברי הקבוצה עם המכונית. מי היה מאמין לפני שנה שאוניברסיטה בארץ תנסה למשוך סטודנטים עם פרויקט בניית מכונית מירוץ!?
חוץ מ-15 דקות התהילה הנחמדות לכשעצמן, כיף לראות שכל אלה שתמכו בפרויקט ובחרו להאמין בחלום ההזוי הזה כשהוא עוד היה בחיתולים מקבלים היום תמורה מלאה לכל העבודה שהם עשו. בתוך הרשימה הזו כלולים גם שניים מאדריכלי האתר הזה, אסף ונמרוד.
לאחרונה התחלנו גם בעונת הניסויים והכשרת הנהגים לתחרות של השנה. לאחר ניסוי ראשון שהיה פחות אינטנסיבי מבחינת לו"ז וכלל בעיקר סיבובי היכרות לחבר'ה של השנה אנחנו מעלים הילוך בכל הנוגע לניסויים הללו ורוצים להתחיל להשתמש כבר בכל מערכות איסוף המידע.
בניסוי השתמשנו בפעם הראשונה במערכת קשר עם אוזניה כך שהנהג על המסלול יכול לקבל פידבקים מבחוץ על הנהיגה. עבד מעולה וגם גרם לשיפור אמיתי על המסלול בזמן אמיתי, אני אישית מאוד הופתעתי לטובה מהיעילות של הסידור הזה. חוץ מזה בדקנו את נושא החלפות ההילוכים בלי המצמד. הכיוון להשנה הוא שימוש בקלאץ' רק ליציאה מהמקום, והייתה בליבנו דאגה שהורדות ההילוכים יגרמו לבלימת מנוע חזקה שתקשה לשלוט ברכב ותגרום לנעילה של הגלגלים האחוריים. היו כבר כוונות להשתמש בקלאץ' מחליק (פטנט שנועד למנוע בדיוק את התופעה הנ"ל באופנועי ספורט) אולם לאחר הניסוי כולנו שקטים יותר, הורדת הילוך בסל"ד בינוני מרגישה טבעית לגמרי בלי מצמד, ובלימת המנוע שמתקבלת קטנה וזניחה למדי.
קובץ מצורף 55325קובץ מצורף 55326קובץ מצורף 55327קובץ מצורף 55328קובץ מצורף 55329
זהו להפעם...
-
1 קבצים מצורפים
אהלן רני ,
כזה
קובץ מצורף 55331
עידו
-
1 קבצים מצורפים
-
שלום לכולם, מישהו מכיר מקום עם דינמומטר לבולמי זעזועים? חשוב לציין שאלו בולמים של אופניים למעשה, כך שמדובר בעומסים ומידות קטנים מאוד יחסית לבולמים של ג'יפים.
-
רני גם לאספיר יש וגם לאוטבק טכנולגיות .
עידו
-
2 קבצים מצורפים
תודה עידו, אני יעביר את זה לאנשי הבולמים.
השבוע הופענו על השער+כתבה של הירחון המפואר של אגודת הסטודנטים של האוניברסיטה - 'צ'ופצ'יק':
קובץ מצורף 55414קובץ מצורף 55415
-
מי זה החתיך ההורס שיושב ברכב :cool: ממש סאלב .
עידו
-
לגמרי סלב! הידיעה שתמונות של החבר'ה ושלי נזרקו על מושבים ברכבת ובפחי זבל ספוגי גשמים ברחבי הארץ ממש מחממת את הלב...
תקופה יפה, 15 דקות התהילה בשיאן. :cool:
אגב מה עם הטכניון? אני מקווה שתידרכת אותם להתחיל לתעד את צעדיהם.