-
תגובה: נעילת דפרנציאל נשלטת SOONG - מישהו מכיר?
אני חושב שרוב הציבור מסכים שאפשר לחיות עם הנעילות האוטומטיות כל עוד הנסיעה צפויה וללא הפתעות. גם בכבישים רטובים.
הבעיה תצוץ כשהנהג יופתע. ממישהו שיסטה מנתיבו באופן לא צפוי, מילד או אפילו בעל חיים שיקפוץ אל מתחת לגלגלים. שם לא יעזור גם הקורס לנהיגה מתקדמת שאין לי ויכוח שהוא חשוב ובטח גם מלמד איך לצפות את הלא צפוי.
דרך אגב דרור אשמח להשתתף בקורס כזה. למה לא תקים קבוצה מבאי האתר? עוד הזדמנות טובה להכיר...
-
נעילת דפרנציאל נשלטת SOONG - מישהו מכיר?
דורון, אני נוהג על רכב כזה ביום יום, את הקורס הראשון שלי עשיתי במגרש החלקה באשדוד הרבה לפני שראם סמואל בכלל חשב על ״מסלולים״. פיאט פונטו בלי abs וצמיגים של אופניים. אה כן , וידנית. ומאז על כל רכב שהיה לי.
שלא לדבר על ימי מסלול, ג׳ימאקנות וכו׳.
ואני אומר לך שוב, אין קשר בין הדטרויט לעזיבת הגז והחלקה של הרכב שלך בעיקול.
זה קרה לאחותי עם הקינג שהיה לה והוא לא היה נעול.
זה קרה לחבר עם 205 1.4 והיא בטוח לא נעולה מאחור.
זה קרה לי עם הפונטו (פעם אחת בלי כוונה, כל השאר היו במתכוון) בכיכר ענקית (המפרשיות באשדוד למי שמכיר) .
עזיבה של הדוושה בפתאומיות באמצע עיקול גורמת להיגוי יתר.
על אחת כמה וכמה ברכב לא מאוזן עם צמיגי שטח..
ואם יש משהו שהקורסים האלה יכולים לעזור בו, זה לצפות את הלא צפוי ולהגיב נכון.
-
אתה יוצא בהנחות שלא קשורות למה שכתבתי.
לא כתבתי שהרכב החליק, כתבתי נזרק.
זה לא אותו דבר.
בתור בוגר הכשרות נהיגה, אני בטוח שאתה מכיר שניתן לתקן היגוי עם מצערת, פתיחה וגם סגירה.
ועל זה אין עוררין. נעילה אוטומטית, בסיבוב, בעזיבת מצערת, ננעלת וגורמת לתופעות מעניינות, בין בומים לקפיצות.
וסרן שננעל בסיבוב, שואף ליישר את הרכב.
אם לא, אתה היחיד שנתקלתי שנוסע עם רכב כזה ולא מודה שזה ככה..
אף רכב נורמלי לא מחליק על כביש יבש בעיקול, דגש על עיקול, מתון בכביש, בלי מניפולציה מכוונת של העברות משקל.
אני יכול לעזוב מצערת בבת אחת במהירות גבוהה יותר עם הרכב הנוכחי שלי, עם צמיגי שטח מלא, (לסופה ההיא היו צמיגי AT), דיפ פתוח, והוא לא מגיב ככה.
-
אצלי דווקא אני עוזב גז או מחזיק קבוע בסיבוב ואז הנעילה מרצ׳טת, רק בתאוצה היא ננעלת.
זה אופי פעולתה של נעילה אוטומטית, היא לא אמורה להינעל בעזיבת גז.
לגבי זה שסרן שננעל שואף ליישר את הרכב אני מסכים איתך. אבל אין סיבה שהוא יינעל בעזיבת גז.
אם כבר להפך.
אתה יותר ממוזמן לנסוע על הרכב שלי ולראות בעצמך.
וזה לא רק אצלי ככה.
בקורנדו של נאור זה ככה.
כנ״ל הג׳ימינים שמטיילים איתנו.
גם לי לפני התקנת הנעילה (לוקרייט דרך אגב) היו חששות לגבי אופי הנסיעה.
נאור שהתקין לפני הרגיע אותי, ובשיחות עם עוד חברים קיבלתי את אותה התשובה, הנעילה לא מורגשת כמעט. למעט הרעש של הריצ׳וט.
אז גם אני התקנתי.
והפלא ופלא, גם אצלי הנעילה לא מורגשת.
וצר לי לומר לך, הייתה לנו טויוטה היילקס, 2003, הרכב בגשם היה זורק בלי יותר מדי מאמץ. אז אל תספר לי סיפורים.
כל עזיבה פתאומית של הגז מעבירה משקל קדימה בייחוד ברכב עם אף כבד מלכתחילה ובלימת מנוע של טנק.
לדעתי, או שהדטרויט שם הייתה פגומה, או שפשוט נזרקת בלי קשר אליה. נעילה אוטומטית תקינה לא מתנהגת כמו שאתה טוען.
-
רק לחדד את אופי הפעולה של נעילה אוטומטית.
הנעילה אינה "ננעלת ". המצב הקבוע הוא דיפרנציאל נעול.
לראיה, כאשר מרימים סרן עם נעילה אוטומטית באוויר ומסובבים גלגל אחד ביד, השני מסתובב יחד איתו ובאותו כיוון מהשניה הראשונה גם במהירות איטית מאד.
כשמסובבים גלגל אחד בחדות יחסית לשני הנעילה משתחררת ונשמע קול "ראצ'ט" הנובע מהצמדות והפרדות גלגלי המשלב מהסייד גיר.
הנעילה "משתחררת" ומאפשרת הפרש בסיבובים בין ימין לשמאל רק כאשר יש הבדל במומנטים בין גלגל ימין לשמאל (ושלא יהיה אפס בצד אחד-גלגל באוויר).
דהיינו, רק בזמן סיבוב על משטח בעל אחיזה טובה לשני הגלגלים.
כאשר המשטח אינו מספק אחיזה מספקת (כביש רטוב וחלק ) לא יהיה הפרש בין המומנטים בין הגלגלים, הנעילה לא תשתחרר, גלגל אחד יחליק או יפרפר יחסית לשני ומכאן נובעת ההחלקה ואובדן השליטה ברכב.
כל שאר הדברים שנכתבו כנראה נכונים.
בברכה, טושי
-
גם זה לא לגמרי מדוייק, כל זמן שאין לחץ מהקרוסשאפט, הנעילה משתחררת בקלות, גם באוויר, זה בהתקנה נכונה.
לפעמים הטולרנסים בהתקנה קטנים מדי ואז היא צריכה הפרש מומנטים גדול יותר כדי להשתחרר.
-
גיל,
אני שמח בשבילך שהנעילה שלך מתפקדת כל כך נהדר, ואחרת מרוב התיאורי משתמשים..
נראה לי שבסיכום החוויה שלך, אפשר להמליץ עליה לכל נהג חדש ולא מיומן, בדגש על תמרוני חירום בכביש פחות מיבש לגמרי (לא).
מבחינתי מוצע הנושא.
-
אני שמח שאתה שמח, אבל זה לא מה שאמרתי והתשובה שלך קצת ילדותית.
כאחד שנוסע עם נעילה נשלטת, אתה הוא זה שניזון משמועות ודיווחים כאלה ואחרים.
אני מתנהל עם רכב עם נעילת לוקרייט ביום יום.
באופן כללי אני מציע לכל נהג חדש ולא מיומן לעבור קורסים של נהיגה נכונה, ומצבי חירום במינימום. על הרכב שלו, נעול או לא נעול.
לא טענתי שהנעילה בטיחותית יותר, או פחות.
רק אמרתי שבמקרה הספציפי שלך! אין קשר בין הנעילה לאיבוד השליטה.
אלא אם היא הייתה לא תקינה.
אם היית אומר לי שהרכב נזרק לך כי לחצת על הגז באמצע סיבוב אז נכון, הנעילה אשמה.
במקרה הספציפי שלך!
היא לא.
מעניין שגם אני וגם דרור ועוד כמה שאני מכיר טוענים שהנעילה האחורית לא מורגשת כמעט, ואתה שבכלל נוסע עם נעילה חשמלית טוען שנעילה אוטומטית זה סכנת נפשות.
-
אתה הופך את זה לאישי גיל. זה לא. בסך הכל אנשים מחליפים דעות ומעבירים מנסיונם האישי.
אצלי, בשני רכבים שונים, הנעילה התנהגה דוקא כמו אצל דורון. כן מורגשת וצריך לנהל אל הנהיגה כך שלא תפריע.
-
איזה רכבים? איזה נעילות? ואין פה עניין של אישי.
הרי ידוע שהדעות חלוקות לכאן ולכאן.
תמיד היה ככה ותמיד יהיה.
-
דורון, לפעמים לא בושה להודות בטעות. גיל צודק לגמרי.
נעילה אוטומטית אכן נעולה בנסיעה בקו ישר. היא לא "ננעלת פתאום". לצורך העניין גם עיקול רחב הוא "נסיעה בקו ישר" מבחינת הנעילה. היא עדיין נעולה כי הפרש המהירויות בין הגלגלים לא מספיק גדול כדי לגרום לה לרצ'ט. כדי לקבל היגוי, אנחנו מפנים את ההגה מעט יותר מאשר ברכב זהה אבל עם דיפ' אחורי פתוח. ולכן לא "נעילה פתאומית" של הדיפ' האחורי זה מה שהעיף לך את הסופה סתם ככה. מבחינת האוטו, הדבר ה"פתאומי" היחיד שאתה מתאר בדוגמא שלך - וגם טעות הנהג - זו העזיבה החדה של דוושת המצערת.
בלימת המנוע החזקה שמנוע בנפח גדול מייצר בעזיבת גז פתאומית, ביחד עם העברת המשקל, גורמת לאבדן אחיזה של הגלגלים האחוריים כי פתאום מגיע אליהם הרבה פחות מומנט. הם מאולצים להסתובב הרבה יותר לאט מהמהירות בה המנוע סובב אותם אך לפני שבריר שניה. אבל מכיוון שהמסה של הג'יפ עדיין נעה קדימה באותה מהירות - הגלגלים האחוריים שעכשיו גם יש עליהם פחות משקל (המשקל עבר קדימה) פשוט מחליקים. עקרונית זה דומה לתרגיל זריקת הזנב באמצעות הרמת בלם יד שנועלת בלמים אחוריים. ואם הג'יפ נע במהירות גבוהה וההגה לא באמת ישר פיקס - במצבים מסויימים זה עלול לזרוק לך את הרכב הצידה גם עם דיפ' אחורי פתוח.
אם אגיד לך שבסיטואציות כאלה זה קורה המון במכונית קטנה מודרנית ופופולרית, עם הנעה קדמית דווקא, שמגיעה מיצרן ענק ובעל מוניטין שאולי הכי "נחשב" בעיני ההדיוטות (לא אציין כאן שמות) ושאלמלא פעולה היסטרית של מערכת ה-ESP, בנהיגה מאוד אגרסיבית עם העברות משקל ועזיבות גז פתאומיות בכניסה לפנייה, הפחנוע הזה היה מסיים כמעט כל סיבוב כשהוא על הגג?...
דווקא ברכב כמו גראנד ויטארה או ג'ימני, שיש להם הרבה פחות כוחות סוס והם מייצרים הרבה פחות בלימת מנוע, התופעה אמורה להיות פחות חריפה. אבל בנוסף להנעה אחורית וללא ESP, יש להם מרכז כובד גבוה יחסית ובסיס גלגלים מאוד קצר ודווקא הם עלולים לגלות מאפייני התנהגות מאוד "מעניינים" על כביש רטוב גם ללא נעילות. ממש כמו רוב רכבי השטח שלנו שהתנהגות כביש בטוחה אינה הצד החזק שלהם וזה בלשון המעטה.
-
6 קבצים מצורפים
חברים,
אנחנו "מעט" סוטים מהנושא המקורי...
הגיעו תמונות מהספק הסיני, נראה לי שמישהו קצת הינדס לאחור את ARB.
לגבי עלויות - 700 דולר לנעילה כולל קומפרסור ומשלוח. אחרי מיסים הצפי הוא סביב 3500 ש"ח בארץ, לפני התקנה.
כנראה שאזמין יחידה לנסיון אחרי שאתאושש מהפרויקט הקרוב.
אסף
, קובץ מצורף 92315קובץ מצורף 92316קובץ מצורף 92317קובץ מצורף 92318קובץ מצורף 92319קובץ מצורף 92320
-
אני קיבלתי מהם לפני שנה וחצי בערך הצעה על 480 דולר כולל קומפרסור מתגים צנרת וכו׳ לפני משלוח. דרך עליבאבא..
אני לא מוצא את המייל אבל אני די בטוח שהמשלוח היה באיזור ה160 דולר.
מגיע באריזת קרטון ללא מותג.
וכן, הם הינדסו לאחור את ARB. רק שהכל שם גדול יותר כנראה כדי לפצות על המתכת הזולה יותר.
ARB אגב עשו פעם בדיקה לנעילה של הסינים ולזיפ לוקר האמריקאית.
הסינים ניצחו.
כמובן שarb ניצחו את שניהם.
-
יש שרשור מתעדכן ודי מעניין באתר אוסטרלי של סוזוקי לגבי הנעילות הנ"ל. מלא במרמור על כך שARB (מיוצר באוסטרליה..) עולה בארה"ב פחות.
לא מעט מהם הזמינו את הסיניים (חלק נעלו קדימה ואחורה ב-1000 דולר אוסטרלי, אין מכס שם?!)
מהעדויות לא שומעים על כשלים מהותיים, ושם הם נוסעים עם צמיגים "מעט" יותר גדולים.
http://www.auszookers.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=16760
-
לפני הבדיקה של arb , הנעילה הסינית נשברת קצת לפני הציריה.
בבדיקה של הarb, הציריה נשברת לפני הנעילה.
בכל מקרה, המומנט היה עצום, הרבה יותר ממה שגלגל סטנדרטי יכול לייצר.
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
גיל אסרף
לפני הבדיקה של arb , הנעילה הסינית נשברת קצת לפני הציריה.
בבדיקה של הarb, הציריה נשברת לפני הנעילה.
בכל מקרה, המומנט היה עצום, הרבה יותר ממה שגלגל סטנדרטי יכול לייצר.
בטח ובטח כשמדובר ברכב חלשלוש כמו סוזוקי עם צמיגים סטנדרטיים.. גם הסרטון של ARB לא ממש אובייקטיבי לדעת חלק מהאנשים.
עוד עדות..
-
למי שהחליט להזמין את הנעילה הזו - דבר איתי בפרטי .
-
הם בדקו על סרן 8״ טויוטה לדעתי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דורון, לפעמים לא בושה להודות בטעות. גיל צודק לגמרי..
במה?
בזה שהוא מנסה לשכנע אותי שהרכב החליק (כשאני אומר שהוא לא החליק אלא נזרק..), כשהוא מנסה לשכנע אותי שזה בגלל רכב מוגבה, עם צמיגים גדולים, כשזו סופה סטנדרטית עם צמיגי AT?
כשהוא נותן דוגמאות של כביש רטוב בכיכרות בנסיעה מהירה, כשאני מדבר על מהירות מתונה בעיקול בכביש?
וכל זה בלי להיות שם..
כי הוא משליך מהרכב הנוכחי שלי היום על מה שהיה פעם? בלי שאנחנו מכירים בכלל?
עוד רגע אשתכנע שחלמתי.. ושבכלל היה לילה ולא יום.
הבום של דטרויט נפתח ונסגר הוא משהו מאד אינדקטיבי.
בשנים ההן, נסעתי כ-10K שנתי על סופה.. במשך כמה שנים, כך שניסיון מהי התנהגות חריגה יש לי, דווקא כי עם סופה רוב-רובו של הניסיון הוא עם דיפ' פתוח- מאד קל להבחין בשינוי הברור בהתנהגות.
אין כאן טעות נהג, כי באותה סיטואציה, רכב אחר בכלל לא התרגש, כולל במהירויות גבוהות יותר.
אז יכול להיות שהעברת המשקל גרמה להבדלי האחיזה, ולנעילה להגיב- ואז חוזרים להבדל בתגובות בין סרן פתוח לנעול קבוע.
גם אתה דרור, חוטא כאן לאמת, כי גם אתה לא מתכחש שמידי פעם נעילות אוטומטיות מתמרדות ונותנות "בקטנה" בום או הפתעה, בעיקר בסיבובים.
פתאום הכל נופת צופים?
והמהות הייתה ההערה כי זו לא נעילה "שקופה" למשתמש, להבדיל מנשלטת, שזה מה שעלה בדיון, ואליו התייחסו המגיבים לגבי מה עדיף ברכב שעוד אנשים נוהגים בו מעבר לנהג המיומן ומתורגל.
נעילה "אוטומטית" היא לא נעילה שקופה למשתמש שאינו מיומן או מתורגל, יש לה שטיקים שצריך להכיר ולדעת.
-
אני רק 15 שנים רצוף על סופה נעולה דטרויט, מתוכן 9 שנים עם לוקרייט מקדימה ועוד 4 שנים עם נעילה נשלטת מקדימה.
"בום" כמו שאתה מתאר רק הדטרויט נותנת, וגם זה פעם בכמה חודשים. נעילות "קטנות" כמו לוקרייט דומיו לא נותנות בומים.
שום רכב לא "נזרק" סתם בנסיעה. "זריקה" הצידה היא תוצר של החלקה.
ה"בום" של הדטרויט יכול לגרום לתחושה של פסיעה קלה הצידה. כאמור, זו רק תחושה, האוטו לא באמת פוסע. לא מרגיש נעים, אבל עד היום זה קרה לי רק ביציאה מרמזור.
למי ששואל מה עדיף אז אני עדיין בעד הדטרויט ובגדול, למרות שהקטנות גם מצויינות. אם רוצים אוטומטית והתקציב לחוץ - קחו לוקרייט/נו סליפ בלי להתלבט.
רכב כביש-שטח, בוודאי רכב שטח "אמיתי", הוא ממש לא "רכב רגיל". הוא דורש התייחסות שונה בנהיגה. אני מאוד נזהר שלא לדרוש הכשרה רשמית מיוחדת בנהיגה ברכבים האלה כמו בצבא, אבל אני משוכנע שהשתלמות נהיגה מתקדמת (לא נהיגה ספורטיבית, תעשו הבדלה ברורה) יכולה לעזור. מאוד. בעיקר בהבנת כוחות שפועלים על הרכב ומאפייני התנהגות שלו.
לעניין הנעילה הסינית - כל הנעילות המפוקדות לחץ אויר הסיניות הן אכן רוורס-אנג'ינירינג של ARB, כמו כל מוצר אוטומוטיבי סיני - הם מעתיקים הכל בלי בושה.
אם הייתי סמוך ובטוח שהנעילה הזו משתווה באיכות לנעילה ששווקה כאן ע"י בולסטר, הייתי אומר לך ללכת על זה בלי להתלבט בכלל. כי מנסיוני האישי הבולסטר היא נעילה מצויינת ואמינה.
ההבדל המהותי הוא שלנעילה של בולסטר היו שירות מצויין וחלפים כאן בישראל - ולכן אתה מהמר קצת.
3,500 שקל עבור נעילה, מדחס וחיווטים/מתגים, בוא ונאמר עוד מינימום אלפיה להתקנה ואם תוסיף כל מיני זנבות שמסביב, תגיע ל-5,000 שקל "על האוטו". זה ממש לא הרבה עבור נעילה נשלטת לחץ אוויר (מוצר מקביל של ARB יעלה לך פי 2 לפחות), אבל זה גם לא מעט כסף אבסולוטית. אם השימוש לא אינטנסיבי ולא אקסטרימי, כנראה שאין לך מה לדאוג. רק תוודא שאפשר להזמין מהם בנפרד חלקים עדינים שמועדים לפורענות כמו טבעות אטימה, פרסוסטט וכו' אם וכאשר יהיו לך דליפות אויר (ובמוקדם או במאוחר יהיו) וזהו.
-
שיהנדסו לאחור כבר נעילה חשמלית, זה הרבה יותר אמין.
ודורון, המקרים שתיארתי קרו בכביש יבש במהירות סבירה. מכשול פתאומי, (במקרה שלי נהג מונית שלא נתן זכות קדימה ) עזיבה של הגז והחלקה חריפה .
אני אשמח אגב שתסביר לי מה זה ״נזרק״ מבחינתך.
כי מבחינתי, החלקת זנב, זריקת תחת, היגוי יתר, זה אותו דבר.
דרור, הלוואי שהייתה מודעות לקורסים האלו ולחשיבותם באזרחות.
למזלי, מורה הנהיגה שלי הוא גם מדריך נהיגה מתקדמת וכך גם אבא של אחד החברים הטובים שלי.
-
אם אפשר להתערב....
היתה לי סופה נעולה דטרויט אוטומטית מאחור - בעזיבת גז בעיקול היתה משתחררת והרכב היה כמו נבעט הצידה.
היום אני עם ספרטן מאחור - אין את תופעת ההתנתקות הזו הגדולה כמו בדטרויט.
לגבי לתת למישהו חסר נסיון לנהוג על סופה נעולה כמו שלי לדוגמא, הייתי אומר שיהיה לו במקרה הגרוע לא נח בסיבובים ממש איטיים כשהנעילה מקפיצה קצת את הרכב.
Sent from my JEEP
-
אם אפשר להעלות את הנושא מהאוב...
החורף הזה עזבתי את אילת לטובת חיפה, הגשומה הרבה יותר ועם כל הסיבובים והשיפועים פה, חששתי מאוד מתפקוד הלוקרייט.
בסופה"ש האחרון יצא לנסוע גם על קרח בכבישי רמה"ג, ואחרי שמבינים שאי אפשר להאיץ עם מכת גז, הרכב תפקד נהדר. הנעילה השתחררה בזמן, ולא היו שום בעיטות או החלקות.
פעם אחת בחודשים האחרונים, לחלוטין עקב טעות שלי (נעילת גלגלים על כביש חלק בתוך סיבוב 180 מעלות בירידה), הרכב החליק (במזל הייתי לבד ולאט, ונעצרתי על המדרכה הסמוכה מימין), אבל אני לא חושב שאפשר להאשים בכך את הנעילה.
שורה תחתונה - לעניות דעתי, אפשר לחלוטין לחיות עם נעילה אוטומטית מאחור בשלום, גם בתנאים חורפיים למדי.
-
אתמול בקרח של ירושלים, בהשוואה לשלג דאשתקד , שבו הייתי עם דיפ׳ פתוח, האחיזה דווקא הייתה טובה יותר. שנה שעברה הזנב יצא בכל נגיעה בגז והשנה הייתי צריך להתאמץ כדי להוציא אותו.
לדעתי, כל סיפורי הבלהות על נעילות אוטומטיות מגיעים מבעלי נעילות נשלטות שמתבאסים שהם הוציאו 10K ש״ח על מוצר לא אמין במקום 2kעל משהו שתמיד עובד..
-
אני בכלל מעדיף את האוטו בכביש חלק... דיפ פתוח הרכב מעבד מומנט...