ציטוט:
חנן, בבלימה במהירות גבוהה, הכוח הנורמלי אותו מפעיל הצמיג על הכביש גדול משמעותית מאשר הכוח הנ"ל בעמידה. יש להוסיף למסה אשר על הסרן הקידמי, את הרכיב האנכי של כוח האנרציה F=MA, אשר ווקטורו יהיה מנקודת מרכז הכובד של הרכב, אל נקודת המגע בין הצמיג הקידמי לכביש. הרי בסופו של חשבון, חיכוך <=> מדרגה. נקודת המגע בין הצמיג למדרגה הדימיונית הינה נקודת הציר לווקטור ההתמד. כוח ההתמד תלוי בתאוטה A ולא במהירות. לכן עם האטת הרכב לא יהיה שינוי בתאוטה אלא במהירות. מכאן, שלא יהיה שינוי בחיכוך.
עד כאן, כתבנו את אותו דבר. אין ויכוח.
ציטוט:
אבל.....חנן יש לזכור את ההשפעה של התנגדות הרוח על מיקום מרכז הכובד של הרכב. הרוח משפיעה משמעותי על הכוח הנורמלי (לרכב מבנה כנף אוירודינמי). הירידה בכוח הנורמלי בין הצמיגים לכביש כתוצאה מירידת מהירות הרוח, הינה משוואה דיפרנציאלית אשר אינה מתכנסת (שואפת לאפס). לכן יהיה מאוד קשה לחשב את הכוח הנורמלי הריגעי, ללא שימוש בכלי מיחשוב מתקדמים.
א. יש לי הרגשה שבמהירויות הכביש המקובלות, מדובר במשהו מדעי, ולא מגיע לרמות של אחוזים משמעותיים, בטח לא כאלה שיכריחו את הנהג להרפות מהדוושה. אבל זו רק הרגשה שלי, חסרת ביסוס, ובכל מקרה: לדעתי זה דווקא תומך בעמדה שלי כי:
ציטוט:
(לרכב מבנה כנף אוירודינמי). הירידה בכוח הנורמלי בין הצמיגים לכביש כתוצאה מירידת מהירות הרוח
נראה לי שטעית קצת. אם הרכב מתפקד ככנף אז במהירויות גבוהות הכוח הנורמלי בינו ובין הכביש קטן, לא גדל.
ציטוט:
אבל... הרי תפקידם של הבלמים הוא להתגבר על הרכיב האופקי בלבד של כוח ההתמד. וכמובן שיש לחשב את התנגדות הרוח, הבאה לעזרתם של הבלמים. שוב משוואה דיפרנציאלית אשר אינה מתכנסת. שוב קשה לחישוב.
לא התווכחנו על קצב בלימת הרכב אלא אם במהלך ההאטה , עוצמת הכוח על דוושת הבלם היא קבועה או לא.
ציטוט:
במגבר וואקום סעפת, כוח המגבר הגדול ביותר יהיה בסלד גבוה, מיד עם סגירת המצערת.
במגבר וואקום עם משאבת וואקום, לרב הוואקום אחיד, ומגובה ע"י צובר וואקום.
מרגע הפעלת הבלם, כל עוד לא עזבת את הדוושה, ירידה בוואקום של הסעפת לא תשפיע מכיוון שיש שסתום חד כיווני בכניסה לתא הוואקום במגבר. אני כן אבין אם תאמר שבשתי בלימות שונות בסל"ד נמוך וגבוה תצטרך ללחוץ בעוצמה שונה על הבלם כדי לנעול גלגלים, אבל לא בזה עסקינן, אלא בבלימה אחת רצופה.
ציטוט:
יש לחשב את השינוי במקדם החיכוך בין הרפידה לדיסק כפונקציה של התחממות הבלם.
גדול עליי.
ציטוט:
חנן, עוד פרט אחד קטן, לא דיברנו על יכולת פינוי המים של הצמיג על כביש רטוב, כפונקציה של מהירות הסיבוב שלו, והכוח הנורמלי. ומן הסתם הקשר בין החיכוך לפינוי המים מהסוליה
גם כן, סותר את העמדה שבה במהירות גבוהה ניתן להפעיל יותר עוצמת בלימה.