תגובה: איתור 2 ספרות ראשונות במספר רישוי.
כלי העבודה תלוי בשימוש שנעשה בו ובנסיבות האירוע. משמע ידרש להוכיח מקרה של הגנה עצמית וסכסוך על זכות קדימה מוציא אות מכיון ההגנה העצמית שלפיה אם יכול להתרחק מגורם האיום ולא עשה זאת הוא אינו מוגן מתוקף ההגנה העצמית, ובנוסף יש הצהרת כוונות ברורה להמיר את יעודו של כלי עבודה לכלי "הגנה עצמית" משמע כלי משחית - שזו הגדרתו של כלי תקיפה\פגיון זו יכולה להיות אלת בייסבול מוט של טוריה או שבר בקבוק באותה מידה. עצתי הייתה להימנע מאמירות שכאלו לפחות על גבי הפורומים והרשת ואולי להגיד אותן במסגרת שיחה עם חברים על כוס קפה ברוגע. לא נראה לי שיש מה להמשיך לדוש בנושא. אולי מבחינה משפטית ופרשנויות של החוק במערכת המשפט יש משמעות שונה ממה שאני מכיר - אבל מצד החוק היבש="החוק בשטח" זו עילה סבירה לפגוש תא מעצר. לפחות ללילה או שניים.
אגב לגבי אותו ג'ודוקא\מומחה להגנה עצמית - אין שום סיבה לכרות את ידיו או איבר אחר בגופו. גם עם הגישה של לקלפ זנב ולברוח יש לי בעיה מאוד גדולה. כאחד שנתקל במציאות הזו כחלק מחיי היומיום שלו ולאו דווקא מידי בנידודינו, אני דווקא בעד השיטה האגרסיבית והתקיפה כלפי אותם "חמודים" שלוקחים את החוק לידיהם. בגלל זה המלצתי ליובל שאני מאמין שהוא אחלה בחור לא לעבור וגם אם בטעות לצד הלא נכון. למקרים של הגנה עצמית יש אמצעים שהם הרבה יותר נכונים ומתאימים. אומנויות לחימה המתמחות בתחום בסגנון נינג'יטסו\קרב מגע שגם משבות המון בריאות, אקדח (ברישיון כמובן למי שהיה ספק) או תרסיסי גז מדמיע\פלפל. מניסיון האחרון הוא אולי היעיל ביותר למשתמש הסביר קרי אזרח\ית תמים שלא רוצה להיקלע לארוע ללא יכולת מענה.
חפרתי מספיק ולכן אפסיק, וכל מה שנותר לי לאחל לכולנו זה שלא נגיע למצבים האלו, ולך יובל שהבן $%^& יתפס במהרה ויחטוף בראש. חזק.
", אקדח (ברישיון כמובן למי שהיה ספק) "
זה דווקא יש לי עם רשיון נשיאה .אבל הפסקתי ללכת אתו כי נמאס והוא דווקא יותר מסוכן כי על השטות הכי קטנה גם אם ירית באויר - תואשם בירי בשטח בנוי או כל האשמה איזוטרית אחרת . ושוב- אתה במקרה הטוב אתה יודע איך זה התחיל -אתה אף פעם לא יודע מי עומד מולך ומה אורך הפתייל /פיוז שלו.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
הירשפלד יובל
", אקדח (ברישיון כמובן למי שהיה ספק) "
אתה במקרה הטוב אתה יודע איך זה התחיל -אתה אף פעם לא יודע מי עומד מולך ומה אורך הפתייל /פיוז שלו.
בזה אני מסכים לחלוטין ודווקא באזור שלך לא מומלץ לבדוק את העניין - יש סיכוי שזה ינדוד מהפלילי לפח"עי. למרות שבמצב היום לא רק אצלכם זה סביר.
"יש סיכוי שזה ינדוד מהפלילי לפח"עי. "
לצערי לאחר שהחוקר שאל את מפקד התחנה אם להגדיר את האירוע -פלילי או פח"ע - וזה ענה לו פלילי הבנתי שלפחות מבחינת המרץ והשקעת האנרגיה/משאבים של המשטרה היה עדיף לי שהתיק יוגדר כאירוע פח"ע .