-
תגובה: הסבת אופי לדיפנדר יוצא מגב
אהלן לכל העוקבים המעטים שלי,
אז ככה, הרכב נצבע עד אתמול ב21:30 בערב, הבוקר התחלתי להרכיב. ואז......
פירקתי את הדלתות והצירים שלהן ולא השגחתי כמו שצריך על המיקום שלהן ביחס לרישום שלי של מקום ההוצאה שלהן. ומסתבר שיש שישה סוגים שונים של צירים!
מאחורי כל ציר נמצא מספר BEF020 או BEF 030 והשאלה היא לאן הולך כל ציר, מלבד הספרות האלו יש עוד ספרות לא ברורות, חיפושים נרחבים באינטרנט של אישתי כדי לעזור לי, נסיעה שלי למוסך נירגד בירושלים (שרק הטעה אותי, כי הרכב שהיה שם היה ממוגן והצירים היו מורכבים בו הפוך), עבר דיפנדר לידי הסתכלתי והצלחתי. אז למען הדורות הבאים:
הכיוון של הצירים הוא בחתך צידי צר למעלה ועבה למטה, מי שיפרק או מנסה להרכיב כבר יבין.
הציר הקדמי העליון הוא כמובן עם שני החורים למראה.
שני הצירים הדומים של כל צד (BEF020, או BEF 030 ) הם התחתונים והם זהים אחד לשני.
הציר האחורי העליון הוא מה שנשאר לכם ביד.
כדי להקל עליכם עוד יותר, סדר הברגים, חיבור למרכב בלבד, החיבור לדלת הוא זהה):
ציר עליון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר תחתון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר אחורי עליון (כל צד) בורג ארוך.
ציר אחורי תחתון (כל צד) הבורג הארוך ביותר.
בהצלחה לכל המפרקים.
תמונות בקרוב על ידי עידו.
מחר הרכב יורכב סופית ויהיו תמונות נוספות.
whisky
-
ניסיתי לשרטט כמיטב כשרוני, הלא משהו, מצורף שרטוט של חתך צד להרכבת צירים לדיפנדר.
אם אני אצליח להעלות קובץ, כי עד היום לא כל כך הצלחתי, אם לא אעביר לעידו. קובץ מצורף 54843
-
אם אתה כבר כאן - נסה להשיג ברגים של TD5. הם טורקס ולא פיליפס כמו בישנים יותר. הרבה יותר קל להדק ולשחרר אותם בלי להרוס את הראש. (על טורקס אפשר להפעיל מומנט הרבה יותר גדול).
אם תצליח למצוא ברגי טורקס נירוסטה - הכי טוב (בחנויות האנגליות של הלנדרוברים מוכרים קיט ברגי נירוסטה לדיפנדר בתור "שיפור"). אגב, את החלון הקדמי מחברים שלושה ברגי M8X40 או M8X50, אני לא זוכר את האורך, אותם חשוב מאוד להחליף לברגי נירוסטה (יש בכל חנות אספקה טכנית רצינית). אחרת הם מחלידים למוות בתוך הבלוק אלומיניום שמחזיק את החלון, ויותר גרוע גורמים לחלודה בקיר האש.
אסף.
-
אסף תודה,
הברגים הקיימים הם של TD5, הבנתי שהיום יש ברגים חדשים מסגסוגת חדשה שמחלידים פחות. בהזדמנות אחליף את הקיימים, החלודה עליהם סופנית. לגבי הבורג שמחזיק את חלון הקידמי, המצב שם סביר למעט בורג אחד שהחלודה שלו עיכלה חלק מהאלומיניום באמת. גם הם יוחלפו בהזדמנות הקרובה.
whisky
-
5 קבצים מצורפים
כמיטב המסורת וויסקי העביר אלי תמונות ואני מעלה אותן .
עידו
ההסבר של וויסקי לתמונות : " התמונות הן לאחר שכבה שלישית, התמונה האחרונה היא לאחר התחלת הרכבה. מחר אני מסיים להרכיב. "
קובץ מצורף 54845קובץ מצורף 54846קובץ מצורף 54847קובץ מצורף 54848קובץ מצורף 54844
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
אהלן לכל העוקבים המעטים שלי,
אז ככה, הרכב נצבע עד אתמול ב21:30 בערב, הבוקר התחלתי להרכיב. ואז......
פירקתי את הדלתות והצירים שלהן ולא השגחתי כמו שצריך על המיקום שלהן ביחס לרישום שלי של מקום ההוצאה שלהן. ומסתבר שיש שישה סוגים שונים של צירים!
מאחורי כל ציר נמצא מספר BEF020 או BEF 030 והשאלה היא לאן הולך כל ציר, מלבד הספרות האלו יש עוד ספרות לא ברורות, חיפושים נרחבים באינטרנט של אישתי כדי לעזור לי, נסיעה שלי למוסך נירגד בירושלים (שרק הטעה אותי, כי הרכב שהיה שם היה ממוגן והצירים היו מורכבים בו הפוך), עבר דיפנדר לידי הסתכלתי והצלחתי. אז למען הדורות הבאים:
הכיוון של הצירים הוא בחתך צידי צר למעלה ועבה למטה, מי שיפרק או מנסה להרכיב כבר יבין.
הציר הקדמי העליון הוא כמובן עם שני החורים למראה.
שני הצירים הדומים של כל צד (BEF020, או BEF 030 ) הם התחתונים והם זהים אחד לשני.
הציר האחורי העליון הוא מה שנשאר לכם ביד.
כדי להקל עליכם עוד יותר, סדר הברגים, חיבור למרכב בלבד, החיבור לדלת הוא זהה):
ציר עליון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר תחתון קדמי (כל צד) ברגים קצרים.
ציר אחורי עליון (כל צד) בורג ארוך.
ציר אחורי תחתון (כל צד) הבורג הארוך ביותר.
בהצלחה לכל המפרקים.
תמונות בקרוב על ידי עידו.
מחר הרכב יורכב סופית ויהיו תמונות נוספות.
whisky
WHISKY, יש לך הרבה עוקבים, זה שלא מגיבים אינו אומר שלא קוראים את השרשור,
אז........
תמשיך לעדכן, אנחנו קוראים ונהנים,
בסוף נחלק ציון :)
-
תענוג לעניים:)
ממש יפה, מסקרן לראות אותו מוכן
-
חברים,מתקשר ללב שלכם, תבכו בשבילי, הצלחתי לתקוע דיפנדר בחדר סגור בלי הצלבות ובלי שיפועים.המצבר מת, עליו השלום השם ירחם עליו וישלח אותו לאלף עזאזל, יקבור אותו באש הגיהנום יצלה אותו בכבשני השטן.... התמונה ברורה לכם. מה שמעצבן זה שאי אפשר להכניס עוד רכב פנימה ולהניע עם כבלים, אז בדחיפה של שעה וחצי בערך הרכב יצא, אבל לא הורדתי מספיק אוויר, אז נשרט הצבע בגג. בקיצור יום מעצבן. הבשורה החיובית היא שעוד חמש דקות אישתי כאן עם מתבר חדש, נניע ננפח גלגלים, וניקח אותו הביתה. מחר נתקן את הצבע בגג ונסיים להלביש אותו ויש לי רכב, איך נגדיר את זה? קצת שונה... שבת שלום לכולכם, whisky
-
כל הכבוד על העבודה
תהנה ממנו
-
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
חברים,מתקשר ללב שלכם, תבכו בשבילי, הצלחתי לתקוע דיפנדר בחדר סגור בלי הצלבות ובלי שיפועים.המצבר מת, עליו השלום השם ירחם עליו וישלח אותו לאלף עזאזל, יקבור אותו באש הגיהנום יצלה אותו בכבשני השטן.... התמונה ברורה לכם. מה שמעצבן זה שאי אפשר להכניס עוד רכב פנימה ולהניע עם כבלים, אז בדחיפה של שעה וחצי בערך הרכב יצא, אבל לא הורדתי מספיק אוויר, אז נשרט הצבע בגג. בקיצור יום מעצבן. הבשורה החיובית היא שעוד חמש דקות אישתי כאן עם מתבר חדש, נניע ננפח גלגלים, וניקח אותו הביתה. מחר נתקן את הצבע בגג ונסיים להלביש אותו ויש לי רכב, איך נגדיר את זה? קצת שונה... שבת שלום לכולכם, whisky
תגיד תודה רבה שהלך המצבר!!!
אם היית מצליח להניע,תחשוב מה היה קורה לו היית יוצא בנסיעה! מקום של כבוד בשרשור האידיוטים....
בכל מקרה,
פרוייקט יפה מאוד וכל הכבוד על העבודה והתוצאה!!!
איתי.
-
שי שלום,
תודה על המחמאות, אני לא מתכוון להחליף את החזית, החזית החדשה הזו נראית לי מודרנית מדי לדיפנדר. אני הולך קצת לשדרג את הקיימת: להחליף חלקים מנורות ולהוסיף אלומיניום מרוג מושחר מעל לכנפיים, אבל זהו בערך, בנוסף אני עובד על להשיג חלקים לשנורקל מבניה עצמית, ואלומיניום מרוג לכנפים אחוריות, קיצור הרכב הולך להיות כתום שחור מגניב.
יריב
-
צבע יפה, עבודה יפה- סחטיין!!!
איזה הבדל מול החצי-חצי של מגב... לא להאמין.
-
אתה יכול למצוא באינטרנט סט מנורות לד לדיפנדר, לדעתי זה יפה!
-
שי תודה,
בדקתי עכשיו על מה אתה מדבר, נראה יפה, ראיתי במחירים שלא רלוונטיים כרגע, אבל אני אעקוב בebay.
אגב מה היתרון של נורות לד לרכב, הרי ההשפעה של זה על החשמל היא מינימאלית, קצת אולי אורך החיים של הנורה, אבל יתרונות נוספים, מישהו יודע?
whisky
-
לד הרבה יותר חזק מהלוגן, עוצמה של 5 וואט לד שווה ל50 וואט הלוגן מבחינת כמות האור
נורת לד היא נורה בעלת אורך חיים גדול מהלוגן משמעותית,
הינה כמה תמונות לשם ההשוואה:
http://adalit.es/img/Noticias/LEDvsHalogena/foto1.jpg
http://www.cleanmpg.com/photos/data/...en_Collage.jpg
http://www.solidlights.co.uk/feature...n-1103-480.jpg
http://www.cleanmpg.com/photos/data/...ED_Collage.jpg
שים לב לעוצמה והבהירות של הלד אל מול ההלוגן, ושים לב שהלד יותר ממוקד מההלוגן,
אבל זה כבר תלוי בעדשה של הפנס, - בכל אופן, כשיהיה לי תקציב למותרות אעשה לד ברכב שלי
(כמובן אחרי צמיגים, הגבהות, פחחות, וריפוד)
-
וויסקי אתה מוזמן לכוס יריב
תמונות מדהימות
יוסי
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
whisky
מה היתרון של נורות לד לרכב, הרי ההשפעה של זה על החשמל היא מינימאלית, קצת אולי אורך החיים של הנורה, אבל יתרונות נוספים, מישהו יודע?
whisky
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shay_love_off_road
לד הרבה יותר חזק מהלוגן, עוצמה של 5 וואט לד שווה ל50 וואט הלוגן מבחינת כמות האור
נורת לד היא נורה בעלת אורך חיים גדול מהלוגן משמעותית, שים לב לעוצמה והבהירות של הלד אל מול ההלוגן, ושים לב שהלד יותר ממוקד מההלוגן,
בלדים הזולים לא תקבל עוצמה טובה, שים לב להבדל בין נורות שמדברים עליהם בוואט לבין כאלו שמדברים על מספר נורות.
הסוג השני יהיה הזול...
גם המיקוד תלוי במבנה של הנורה , אלו עם ה 734 לדים יהיו מפוזרים יותר.
מעבר לעוצמה או אורך חיים, יש השפעה גם על צריכת הזרם, נמוכה יותר בלד. פחות זרם עדיף למערכת החשמל.
נורות ברקס מלד לא ימיסו לעולם את הפלסטיק החיצוני שאתם יכול למצוא אותו מעוות בלא מעט רכבים מכיוון שהוא צפוף וקטן יחסית.
-
טוב חברים,
זהו סיימתי להרכיב, זה כלל עבודה נחמדה של התאמת כל בורג למקום שלו, אבל הסתדרתי.
בגלל שהידיות החיצוניות כנראה שלא נגעו בהן מאז שהורכבו, הברגים האומים הפנימיים שלהן השתחררו, הדבקתי אומים חדשים עם אפוקסילינה וזה עובד כמו שעון שיווצרי. לגבי הצירים של הדלתות, נשארו לי שני ברגים ואומים שאכלה אותם החלודה, הם יוחלפו בימים הקרובים, אבל זה לא מונע מהרכב לעבוד כמו שצריך מבחינת הדלתות.
המשך הפרויקט הוא:
1. חיתוך והשחרה של אלומיניום מרוג, אני מקווה עד סופ"ש או עד סופ"ש הבא.
2. בניית שנורקל בניה עצמית.
3. בניית מנגנון לגלגל אחורי.
התמונות הן לאחר הרכבה, את הכנפיים חיברתי בעזרת ניטים ראש גדול 16X5, כיוון שעל קליפיסים מפלסטיק רצו מחירים מופקעים ובחלק אחר של החנויות באזור ירושלים פשוטו לא היה, או שרצו דוגמא... קיצור, 7 ש"ח פתר את הבעיה - 70 ניטים.
מקווה להצליח להעלות את התמונות, אם לא עדו היקר, שמגיע לו שפו ענקי גם על העזרה לי, אבל בעיקר על היותו איש מעשה מדהים על הרכב שהגיע מקום ראשון שתי קטגוריות בדאקר, כל הכבוד והמון תודה על העזרה.
יריב whisky שמרון
-
מהמם !!!
אתה חייב להעלות תמונות סופיות !
(לא אמרת שהגג יהיה שחור ?)
-
-
-
תנסה לפתוח גלריה ולהעלות אליה את התמונות
אחר כך רק "תשתול" את הלינק של כל תמונה בטקסט
-
ממש מתוסכל מההעלאת התמונות, אבל אני מצליח לפתוח את הלינקים משני מחשבים שונים ומהאיפון אז אני כבר לא יודע איפה הבעיה.אני אשלח שוב לעדו שיעלה בשבילי
-
יריב תודה על המחמאות .
אני מחכה לתמונות במייל :)
עידו
-
הנה הגלריה של שלוש התמונות האחרונות, אם זה ילך אני אמשיך לצרף לכאן תמונות כשאתקדם בשלבים השונים.
http://www.jeepolog.com/forums/album.php?albumid=537
whisky
-
3 קבצים מצורפים
תמונות רבותי
עידו
נ.ב יריב שכחת לטשטש את המספר אז הגדלתי ראש ;) חוץ מזה יצא יפה מאוד .
קובץ מצורף 55122קובץ מצורף 55123קובץ מצורף 55124
-
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 55125עם הכתום שלך והצהוב שלי אנחנו יכולים להיות אטרקציה בכבישים....
-