-
תגובה: עוד גנב מת :)
הגישה הסלחנית הזו של "רק צעצוע", "רק אוטו", "אז פרצו לי, אז מה", ומה עם ילד שגנב מסטיק בזוקה, חלחלה כבר מזמן לאולמות המשפט והביאה את המדינה הזו למצב שבו היא נמצאת. מדברים לנו על מידתיות - אין עונש מוות בישראל. אנסים ורוצחים מקבלים עונשים מצחיקים. אז מה זה גניבה. באמת מה זה.
נכון, "קדושת חיי אדם".
"גניבה זה לא אונס".
בטח את גם מצביעה למרצ...
אבל טלי, בכל רגע נתון הם יכולים להיכנס אליך הביתה. גם כשאת בבית, ישנה. זה לא יעצור אותם.
יחטטו לך בארונות. מילא.
ירימו לך תכשיטים? מילא.
יחטטו לך בחפצים הכי אישיים. בתחתונים, בחזיות, בטמפונים, אם תסלחי לי. גם זה מילא.
אבל יש מצב שגם בך פיזית, בתוכך, הם יחטטו.
כבר היו מקרים. לא מעט.
לא מזמן היה שוטר אחד שניסה לעצור גנב רכב במנוסתו. קיבל ממנו מברג בראש. שכב כמה שנים צמח ולפני חודשיים בערך נפטר.
וכל זה כי שופט יהודי רחמן לא מכניס להם את העונש המקסימלי הקבוע בחוק. הדם הזה, הצער, עוגמת הנפש, הכל על מצפונם של השופטים הרחמנים האלה, המעופפים, המנותקים.
אולי לא צריך עונש מוות (לזה ידאג אלוהים, אם הוא קיים. כל גנב שמת, משכנע אותי שכנראה אלוהים כן קיים), אבל לפחות שיכניס להם את המקסימום, את הכמה שנים המצחיקות שקבועות בחוק.
כי היום הם נתפסים, מובאים לתחנה, נפתח להם תיק והם משוחררים במקום. את יודעת?
יש תמריץ גדול מזה להמשך הפשע?
כל מי שמתנגד לענשיה מחמירה, איומה ונוראה, לפושעים פליליים, הוא אחד שלא נפל קורבן לפשיעה, ובעצם ההתנגדות הזו שלו, הוא מסייע לפשיעה להמשיך ולפרוח.
ג'יפ אחד נגנב לי. איך אמרו לי כל עדר הכבשים? עזוב אותך מג'יפים. חבל לעבור את זה שוב. אז בגלל המדינה המזויינת הזו אני אמנע מעצמי את ההנאה הזו? אז נרכיב סנדלים ושרשראות, ונישן עם גרזן מתחת למיטה. ואני מבטיח לך שגנב שייתפס על חם, ערבי או יהודי, כנראה יקבל את הגרזן הזה לתוך המוח שלו. חבל שזו לא הגישה הרשמית. החיים שלנו כאן היו הרבה יותר טובים.