תגובה: כמה אפשר להיות אידיוט
טוב, כמעט יצאתי אידיוט, אבל זה היה כחוט השערה.
ביום הכנסת הסיטרואן לחצר בסיועו הנדיב של דרור האוטו כבר 3/4 בפנים אבל קצת תקוע וצריך לחלץ את השפאלות,
בודק עם הג'ק עגלה הסטנדרטי ומגלה שהפוזיציה היחידה להרמה היא כשהג'ק מושחל מקדימה עד לגשר, אממה...הידית הרגילה לא מספיק ארוכה
ובכלל היה עדיף ג'ק עגלה ארוך שתמיד רציתי לקנות ולא הספיקותי.
אז ההרמה עברה ללא קושי מיוחד, סחבנו את השפאלות, והתכוננתי לשלב ההנמכה וחילוץ הג'ק,
כידוע בג'ק הידראולי פשוט, שיחרור השסתום מתבצע עם חריץ מיוחד בידית הנשלפת, אבל קשה מאוד לשלוט בשיחרור ובד"כ האוטו צונח במהירות,
זה לא מהווה בעיה אם אין חלקי גוף מתחת לאוטו וזה תמיד ככה כשמשתמשים בג'ק מהצד.
אבל...במקרה הזה הג'ק עמוק בפנים.
לג'ק הנוכחי יש מוט נוסף בסט המתחבר לידית הרגילה ומאריך אותה פי 2, מחפש מחפש בבית הגדול ולא מוצא.
כולם לחוצים ממהרים, ואני מחליט לכרוע ליד האוטו, להשחיל יד עד לידית ולסובב בעדינות המירבית האפשרית את השסתום הפרימיטיבי.
זה לא כל-כך מצליח, מאחר והמעלה 2 הראשונות של פתיחת השסתום כרוכות בהפעלת כוח רב וברגע שהוא משתחרר הכוח שהופעל ממשיך לסובב אותו
הרבה מידי מעלות מהדרוש, האוטו צונח במהירות מרשימה אבל אני שולף את הזרוע במהירות מרשימה עוד יותר...
דרור שעמד וצפה במחזה קפוא, מוציא משהו שנראה כמו חיוך ופולט ...יש לך מזל...יש לך מזל...;)
טוב
אז מהשבוע האחרון
הדלת של הבית לא נפתחת עם השלט של האוטו
ואני עוד מצלצל לזוגתי ושואל אותה מתי היא מגיעה הביתה מפני שהשלט הדפוק לא פותח את הדלת של הבית
יש לי קופסא מיוחדת אטימה למים שבתוכה אני מכניס את הסיגריות המצית ומפתח עם שלט סוגר מכניס לחליפת הצלילה והופ יורד למים
אחרי שעה וחצי נגמר לי כוח הסוס והרגל כבר לא יכולה לדווש עם הסנפירים
כבודו יושב לו במים פותח את החליפה יד אחתפנס ויד שניה במקום להוציא את הקופסא אני פותח אותה בתוך החליפה ביד אחת כמובן
נו -גל קטנטן ויש לי סיגריות ממולאות במי ים שלט חנוק ממים מלוחים זיפו שלא דולק-מזל שאת הטלפון אני משאיר בעגלת הציוד בחוף
יוסי
נחמד לראות שיש אנשים שלו מתביישים להודות בפשלותיהם.
1965 התקבלתי לעבודה ברפ"אל. הייתי כבר בעל רשיון ג. היחידה שבה עבדתי הייתה משופעת ברכבי שטח. בעיקר וויליסים, גיפים וקומנדקרים מתע"ר, ריו אפילו מרצדסים עם כננות ועגורנים. כמו בכל מקום עבודה מכובד אשר מעסיק קצין בטיחות בתעבורה, בוחני רכב- חוייבתי לפני עלותי לנהוג ברכבים בהכשרה יסודית להפעלתם. חילוץ , הפעלת כננת נכונה , [אם קורה לי משהו זה תמיד נופל על ק. הבטיחות בצדק או לשם כסת"ח]מכונאות וחשמל רכב ,קורס חובשות,הפעלת עגורן , כיבוי אש, ועוד נושאים שונים ומגוונים] הלימודים נעשו בשילוב עם עבודה מעשית. בגמר הלימודים קיבלתי הכשר לנהיגת שטח[ לא לפני ששפכו עליי מיים מקונטיינר מצחין. מסורת, אין מה לעשות]. יצאתי למשימתי הראשונה מהבסיס הזמני [מאהל] עם נ.נ. עטוף בדובון חרמונית כנהג יחיד וללא מלווה. עונת החורף בעיצומה, חורף עתיר גשמים שכבר לא רואים היום ומסביב רק בוץ ובוץ חמרה. אז שקעתי, קורה בכל משפחה טובה, לא? שקיעה עמוקה מעל הגחון +, ממש ביצה טובענית. התקשרתי לבסיס הארעי- תישאר במקום אל תעשה כלום אוכלים צהריים ובאים. הגאווה והמורל כמו בבורסה היום במצרים. מגיע רכב חילוץ עומד מרחוק ואומר לי בקשר [היו לנו כבר אז מכשירי מוטורולה בהספקים של למעלה מ -120 וואט] " אין מה לעשות היום , אין סיכוי,מחר נביא ריו , קח את כל הציוד האישי ומפתחות הרכב ובוא אלינו ברגל] אז עשיתי בדיוק את מה שאמרו לי , נו אז איפה הפשלה בסיפור? אה כן - לא שכחתי למשוך את בלם היד.
נחמד לראות שיש אנשים שלו מתביישים להודות בפשלותיהם.
1965 התקבלתי לעבודה ברפ"אל. הייתי כבר בעל רשיון ג. היחידה שבה עבדתי הייתה משופעת ברכבי שטח. בעיקר וויליסים, גיפים וקומנדקרים מתע"ר, ריו אפילו מרצדסים עם כננות ועגורנים. כמו בכל מקום עבודה מכובד אשר מעסיק קצין בטיחות בתעבורה, בוחני רכב- חוייבתי לפני עלותי לנהוג ברכבים בהכשרה יסודית להפעלתם. חילוץ , הפעלת כננת נכונה , [אם קורה לי משהו זה תמיד נופל על ק. הבטיחות בצדק או לשם כסת"ח]מכונאות וחשמל רכב ,קורס חובשות,הפעלת עגורן , כיבוי אש, ועוד נושאים שונים ומגוונים] הלימודים נעשו בשילוב עם עבודה מעשית. בגמר הלימודים קיבלתי הכשר לנהיגת שטח[ לא לפני ששפכו עליי מיים מקונטיינר מצחין. מסורת, אין מה לעשות]. יצאתי למשימתי הראשונה מהבסיס הזמני [מאהל] עם נ.נ. עטוף בדובון חרמונית כנהג יחיד וללא מלווה. עונת החורף בעיצומה, חורף עתיר גשמים שכבר לא רואים היום ומסביב רק בוץ ובוץ חמרה. אז שקעתי, קורה בכל משפחה טובה, לא? שקיעה עמוקה מעל הגחון +, ממש ביצה טובענית. התקשרתי לבסיס הארעי- תישאר במקום אל תעשה כלום אוכלים צהריים ובאים. הגאווה והמורל כמו בבורסה היום במצרים. מגיע רכב חילוץ עומד מרחוק ואומר לי בקשר [היו לנו כבר אז מכשירי מוטורולה בהספקים של למעלה מ -120 וואט] " אין מה לעשות היום , אין סיכוי,מחר נביא ריו , קח את כל הציוד האישי ומפתחות הרכב ובוא אלינו ברגל] אז עשיתי בדיוק את מה שאמרו לי , נו אז איפה הפשלה בסיפור? אה כן - לא שכחתי למשוך את בלם היד.
רמי, אישתך לוקחת בענק... :-)
קרעת אותי מצחוק