תגובה: מעוניין במחשב נייח והמלצות על מקום רכישה.
דיסק קשיח שבנוי משבבים (לא מסתובב) צריך רק לישומים תובעניים במיוחד - למשל אם הנייד יהיה מותקן ברכב 4*4 שכל היום יעשה את המעלות הקשים ביותר ...עם כל הכבוד לשמעון , זה לא שייך לצרכים שלך, ואני לא מדבר בכלל על העלות של זה שיכולה להיות פי שתיים מהתקציב שלך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אמיר ב.א
דיסק קשיח שבנוי משבבים (לא מסתובב) צריך רק לישומים תובעניים במיוחד - למשל אם הנייד יהיה מותקן ברכב 4*4 שכל היום יעשה את המעלות הקשים ביותר ...עם כל הכבוד לשמעון , זה לא שייך לצרכים שלך, ואני לא מדבר בכלל על העלות של זה שיכולה להיות פי שתיים מהתקציב שלך.
אני מדבר מנסיון אישי אם מחשב נייח .פחות משנתיים ,החלפתי פעמים דיסק קשיח .אומנם ההחלפה היתה באחריות ,אבל התוכנות ושאר החומר הלכו לאבוד.זה כאב הראש הגדול.שמעון
קבלתי המלצה על מחשבי סוני מסדרת וואיו, יש למשהו חוות דעת עליהם?
סוני מחשבים טובים מאד, הבעיה היא שאתה משלם גם על השם וגם הם די מפלוסטקים, אפילו שהגימור מצוין. יש לי אחד כזה בבית, שנתיים עבודה טובה מאד, טפו טפו טפו.
המליצו לך פה עם THINKPAD כמה פעמים. נסה לבחון דגמים בסדרה הזו, היא באמת מוצלחת מאד והם בנויים לעבודה. עבדתי ואני עדיין עובד איתם ובאמת שהם לא מאכזבים, גם אחרי התעללות לא קטנה.
אין חד וחלק בתחום הזה.
כל אחד מחפש משהו ולא אחד מתאים משהו אחר.
אני יכול להעיד על עצמי שאחרי ה THINKPAD השני חשבתי לעבור ל DELL ובדקתי גם עוד כמה אפשרויות.
בסוף קניתי את ה THINKPAD השלישי :)
(זה לא שהקודמים הפסיקו לעבוד, אחד היה של מקום העבודה, אחד פרטי שאחרי 3 וחצי שנים החלטתי שאני רוצה חדש)
אני אוהב את ה SSD (הדיסק ללא חלקים נעים) בגלל המהירות הגבוהה שלו. ריסטרט למחשב לוקח כמה שניות...
סער
SSD מייקר את המחיר משמעותית
היתרונות שלו ברורים אבל עדיין.
אני מסכים בעניין הלבטים, בהחלט אין חד וחלק אבל יש BEST PRACTICE ודל, שנחשבים לטובים מאד , נופלים בישראל משום מה ולא ברור לי עדיין למה. בסה"כ בעולם דל וTHINKPAD נאבקים די חזק על "של מי יותר טוב".
תלוי איזה תת-סדרה, יש את ה VAIO Z שזה כנראה שיא הטכנולוגיה בניידים.
http://www.youtube.com/watch?v=vpEnwBVTZfI
אז ככה
לשימי-רוצה ללמד סבא קצת ?העברת תמונות וכו'?כל תשלום שתבקש ויהיה לי לשלם תקבל
לשמעון 2--חוק בל יעבור-דיסק חיצוני לגיבוי יום יומי ואם אתה פרנואיד כמוני אז שניים או יותר
ולעינייננו
בחירת מחשב יעודית היא לא קלה
לכל אחד את הצרכים שלו
אני מתרשם מכל השרשור הזה ששימי יכול לתת לך את העצה הקרובה ביותר לדרישותיך
אני מחזיק בבית שני שולחנות מחשבים
האחד מחשב נייח שרק רעייתי משתמשת בו
השני שזו הפינה שלי-נייח אחד משמש רק כפלטפורמה לדיסקים כשיחים למטרות גיבוי בלבד
לנובו לשימוש יום יומי
פוג'יטסו סימנס לשחק סוליטור ולרדת איתו לרכב-עם ג'פיאס-ןתוכנת ניהול מנוע של הג'מוס
ועוד אחד שקניתי מאחד מחברי הפורום עם דיסק לא מכני בנפח קטן-שהוא רק ואך ורק לניווט
מה לעשות אני לא אוהב לערבב יין עם בירה וויסקי
וכל העסק הזה לא עלה יותר מחמשת אלפים ש"ח בשנים האחרונות ,אבל זה רק אני
נתתי לך את הדוגמא שלי על מנת שתחזיר את עצמך למירכוז הצרכים שלך
אשמח לנהל איתך שיחה בנושא שלא על גבי האתר
גילוי נאות-אני כבר לא מוכר מחשבים וכבר לא מתקן לאחרים אך כן מתמחה בלעשות סדר(אצל אחרים כמובן)
יוסי
העברת תמונות בחינם.
אחרי שביררת אם המחשב עומד מבחינת היכולות הנדרשות (שים לב אלו כרטיסים גרפיים לניידים מאושרים ע"י אוטודסק יצרנית אוטוקאד בטור השמאלי בתגובה הקודמת שלי)
ממליץ מאוד לבדוק את הלפטופ בידיים, גם הנייד הכי עוצמתי לא שווה כלום אם הממשק-אדם שלו גרוע.
ראייה: מסך איכותי, פנל IPS (יש במקבוק ואחרים)
מישוש: מקלדת ולוחית מגע גרועות יכולות להרוס ולהשניא את חווית השימוש בנייד עד כדי סלידה ממנו, היו כמה דגמים של דל LG אייסר ולנובו שהיו עם לוחיות מגע זוועתיות,
ומקלדות גרועות, להערכתי מקלדות הצ'יקלט המרווחות עדיפות אבל אין לי נסיון וכדאי לבדוק.
מקלדת עם תאורה אחורית מקלה מאוד בעבודה עם תאורה חלשה.
שמיעה
רעש: מחשב לא מתוכנן היטב מבחינת פינויי חום יעמיס עבודה על המאווררים, הרעש הזה לאחר תקופה יתחיל להציק, זה עוד יתרון לתצורה של גרפיקה מפוצלת שסוני עם הואיו Z שבסרטון לא ניצלה, וזה גם יתרון נוסף לדיסק SSD ואם אין כסף ל SSD טהור אז יש גם SSD היברידי המשתמש ב 20GB זכרון פלאש כמטמון שלישוני.
מוסיקה וקול, בד"כ הליין העסקי או ההנדסי לא מצויד ברמקולים וכרטיס קול מי יודע מה, אבל יש כמה דגמים ביתיים עם רמקולים מעולים (אצלי הרמן-קרדון חזקים להפליא
ואיכות צליל מעולה) נוח כשלומדים דרך סרטוני הדרכה.
שמעון2 - כתבת :
"אני מדבר מנסיון אישי אם מחשב נייח .פחות משנתיים ,החלפתי פעמים דיסק קשיח .אומנם ההחלפה היתה באחריות ,אבל התוכנות ושאר החומר הלכו לאבוד.זה כאב הראש הגדול.שמעון "
אני מבין שמדובר בכלל במחשב נייח - כלומר פשוט הרדיסק מדגם דפוק בלי קשר לשימוש המחשב- ספר לנו על איזה דגם מדובר - שנדע להמנע ...
אגב , באותו הקשר , חבר החליף 5 פעמים הרדיסק נייח בתוך שנה , מדובר בשני מחשבים של דל כמובן.
כל פעם שהגיע טכנאי שלהם , לא היה לו מושג מה צריך לעשות , בחלק מהפעמים היינו צריכים לעזור לו ...
גם בסדרה של ה THINKPAD יש תת סדרות:
R - הזולים בסדרה, פחות טובים מבחינת חוזק חומרה, כבדים יותר, מסכים פחות טובים (לרוב עם שנה אחריות ולא 3)- זולים משמעותית
להבנתי בחדשים ה R הוחלף ב L או ב EDGE (לא סגור סופית).
T - סוסי עבודה, המחשבים שלרוב המהנדסים מקבלים, חזקים פיזית וחומרתית, עמידים, בינוניים מבחינת משקל וכו - המחשבים העסקיים.
X - קלים, קטנים, ללא יותר מדי דברים היקפיים שנממצאים בדוקינג - מתאים לאנשי עסקים שנמצאים בתנועה
[QUOTE=אמיר ב.א;425593]שמעון2 - כתבת :
"אני מדבר מנסיון אישי אם מחשב נייח .פחות משנתיים ,החלפתי פעמים דיסק קשיח .אומנם ההחלפה היתה באחריות ,אבל התוכנות ושאר החומר הלכו לאבוד.זה כאב הראש הגדול.שמעון "
אני מבין שמדובר בכלל במחשב נייח - כלומר פשוט הרדיסק מדגם דפוק בלי קשר לשימוש המחשב- ספר לנו על איזה דגם מדובר - שנדע להמנע ...
אגב , באותו הקשר , חבר החליף 5 פעמים הרדיסק נייח בתוך שנה , מדובר בשני מחשבים של דל כמובן.
כל
פעם שהגיע טכנאי שלהם , לא היה לו מושג מה צריך לעשות , בחלק מהפעמים היינו צריכים לעזור לו ...[/Q
UOTE]
הדיסק הקשיח הוא של WD חברה טובה. הבעיה שבמחשבים החדשים הדיסקים עובדים על מהירות סיבוב גבוה יותר, הסיכוי שלהם לקבל סריטות וחבלות בזמן עבודה ,הרבה יותר גבוה . ,ולכן אני ממליץ על דיסק לא מסתובב .יש לי טבלט של HP מחשב מעולה ,שימש אותי בניווטים ,הדיסק קיבל שריטות והחלפתי לדיסק לא מסתובב ומאז אין תקלות אומנם נפח קטן יותר , אבל עובד הרבה יותר טוב.
אז לך יש נסיון רע, ולי יש נסיון טוב כבר 3 שנים עם ההרדיסק בטושיבה.
שום תקלה, גם אחרי 3 נפילות מגובה מטר, אין ציוץ והוא עובד בתנאים קשים שעות על שעות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
chase
אני מעוניין במחשבים בגודל 15 מכיוון שיש לי צורך בעבודה על מודלים ומסך קטן לא יהיה נוח, בנוסף אקנה מסך נוסף שישיה לעגינה בבית ומערכת גיבוי כל העבודות
עד פה היית בסדר. כאן נפלת.
עם כל הכבוד להיותך גוליית, אין זה אומר שאתה צריך לסבול ולהסתרבל. למחשב 15 אינצ' יש חתיכת משקל וחתיכת היקף, זה מסרבל את התיק, את הנשיאה וסתם מבאס את התחת.
מסך באיזור ה13 אינצ' יעשה עבודה טובה ואתה מוסיף מסך חיצוני של 20-25 אינצ' לשיקולך ותקציבך ויכול לעבוד עם שניהם במקביל.
הכרטיס הגרפי החזק אכן נצרך בשל התוכנות הספציפיות האלה (גם אם תרצה לפנות לתחום הגרפיקה והעריכה), אחרת לא היה צורך בתקציב כה גדול. ואני גם לא חושב שצריך להתעקש להגיע ל8K שקלים, אלא אם אתה מחשיב גם את המוצרים הנלווים - מסך גדול, מקלדת ועכבר איכותיים ואלחוטיים (אני כבר אומר לך כאן - לוג'יטק הם המותג המוביל בשניים האחרונים ומיקרוסופט נאבקים איתם בתחרות).
WINDOWS מגיע היום עם המחשב
ZIP זה שטויות
NERO גם כן מגיע עם רוב המחשבים וגם הוא שטות
התוכנות המקצועיות הן מה שחשוב.
אין תשובה חד משמעית ,
(זה כמו שתשאל איך בדיוק אני צריך לשפר את הרכב , עם התנהגות כביש הכי טובה וגם בשטח הכי טוב)
כדי לעבוד עם התוכנות הגרפיות הכבדות , אתה צריך כרטיס גרפי טוב , מעבד סביר , הרבה זיכרון ומסך טוב.
כדי לעבוד עם הרבה תוכנות במקביל , אתה צריך הרבה זיכרון , מעבד טוב , דיסק מהיר .
אם אתה מנסה לצמצם את זה למשהו שאפשר לגשת לחנות איתו ,
הנתונים שהגעת עד עכשיו אליהם - סבירים לדרישות האלה, ואני לא בטוח שאתה צריך להגיע עד ל8K ש"ח
8GB זיכרון זה חשוב
וכרטיס מסך טוב(RADEON או NVIDIA), עם 2GB זיכרון זה חשוב.
המעבד לא חייב להיות הכי חזק שיש , מכיין שהתוכנות הגרפיות הכבדות בעיקר מסתמכות על המעבד הגרפי (GPU)החזק
דיסק קשיח 7200 עם זיכרון מטמון כמה שיותר גדול
ומסך 15 לדעתי כן חשוב מניסיון עם אדם שעובד באוטוקאד בנייד - בגלל כל הסרגלי כלים , כמעט לא נישאר מקום לעבוד איתו.