ללא ספק.
אם ח"כ שקוראים לו "זבולון" רוצה להכתיב לך איך תקרא לילד שלך, אז מצלמות המהירות זה כבר באמת כסף קטן.
Printable View
ללא ספק.
אם ח"כ שקוראים לו "זבולון" רוצה להכתיב לך איך תקרא לילד שלך, אז מצלמות המהירות זה כבר באמת כסף קטן.
טל, וולאק ,תהייה פעם אחת רציני בחיים שלך:). תראה- לא יצא לי לשבת עם גורג' על כוס קפה [נס על חלב ו2 סוכרזית } אף פעם. קראתי את הספר בפעם הראשונה בגיל 12 אולי, לא הבנתי אותו כמו שצריך. בפעם השניה- אחרי כ-10 שנים,[ וזה באמת היה מזמן מזמן ]לא רק שהבנתי אלא אפילו הזדהתי. הכל הולך לכיוון של החזון שלו, ואנחנו רק בהתחלה. עבאדאן. קיבינימט.
כדי להלחם במצלמות צריך לעשות שני דברים,
1: כמו שנאמר קודם ,למנוע את החזר ההשקעה האדירה במצלמות על ידי הקפדה על נסיעה מתחת למהירות המותרת...
2:"לגייס" את כל הנהגים בעל כורחם ולנסוע במהירות הנמוכה משמעותית מהמהירות המקסימלית המותרת (בגלגל"צ ממליצים 10 קמ"ש פחות- אפשר גם 20 קמ"ש פחות)
ועל ידי כך גם להימנע ולמנוע מאחרים מלהעשיר את קופת במדינה ושו"ת ,גם ליצור פקקי תנועה אדירים שיובילו ליצירת שיח ציבורי(מחאה,שביתה איטלקית...) וגם לנזק לקופת המדינה (כמובן שאני נגד נזק לקופה הציבורית - המטרה היא נקודתית כדי להראות שהמצלמות גורמות נזק ולא מביאות תועלת).
זו צורת מחאה חוקית ,קלה לביצוע (כמות קטנה של פעילים יכולים לגרום לאפקט גדול) ובטוחה.
זה אופציה גרועה לא פחות, הכסף על פרוייקט המצלמות הוא ציבורי, לא נלקח מהכיס הפרטי של כלומניקיהו (שום דבר לא יוצא משם בעצם)
ואנחנו חוזרים על הדיון בשרשור "איך לחיות נכון", שזה בעצם איך לשנמך את רמת החיים כדי לעמוד בגזירות.
זה בעצם פסיביזם, בכל מקרה אתה מופסד: תעבור על מגבלת המהירות המגוחכת -תשלם, תסע במהירות מגוחכת כדי לשלם אתה אזרח צייתן
בדיוק מהסוג הרצוי לשלטון, נשארת קרח בכל אופציה.
דודו,אם כולם יסעו כמו טטל'ה יהיה חסר כסף בקופה ,בדיוק הסיבה שלשמה הוצבו המצלפות הללו.
אז ימציאו לנו מצלפת חדשה...
בקיצור, אם לא נעקור מהשורש את ניגוד האינטרסים ואי האמון בין העם למצליפו לא נצא מזה.
בלה בלה בלה ...
אין ספק שחוק הוא ערך מקודש, בסיס לחברה בריאה ומתפקדת, אך:
לידיעתך, הרבה מאוד מהעוברים על המהירות המותרת ונתפסים הם דווקא כאלה שלרוב נוהגים במהירות חוקית, כאלה המחזיקים את ההגה ב- 2 ידיים ו- 2 רגליים, לוחצים על דוושת הבלם מרבית הזמן ונצמדים עם הראש לשימשה על מנת לראות טוב את מכשולי הדרך. ברגע של חוסר תשומת לב למד אוץ והרפייה קלה של דוושת הבלמים, ללא כוונת זדון הרכב "דוהר" מעבר לרצוי...ואז הבישגדא מצולם או נתפס על עבירת מהירות..
אלה העוברים על המהירות במודע, בד"כ מודעים היטב ושמים לב למארבי המשטרה, מצלמות מהירות בצידי הדרך ונזהרים מהם. נכון שלא תמיד מצליחים. כך שקריאתך "להחליט" לנסוע לפי החוק לא בדיוק מעשית, סתם, בעצם אתה רוצה לאמר בואו נקבל את רוע הגזרה ונשלם, או במילים אחרות בואו ניתן לרשויות עוד הזדמנות ל"לחלוב" אותנו.
בגלל שכמותך הגזירות רק מתרבות ומתעצמות ואנו משלמים ותומכים ב"חלבנים" או יותר נכון ב"גזלנים" הפועלים "בחסות החוק".....
חוק לא מקודש אם הוא לא נועד להגן על האזרח, תקרא מה שברוך התכוון:
"בדומה להובס, שפינוזה ראה את המדינה כאמנה חברתית שהאזרחים מצטרפים אליה על מנת להגן על עצמם ממלחמת הכול בכל שתהיה בלעדיה. לאור זאת שפינוזה הדגיש שהמדינה תתקיים רק כל עוד האזרחים יחשבו שהיא מועילה להם. הגבלה זו היא שמחייבת את המדינה לדאוג שאזרחיה יהיו מרוצים והיא שגורמת לכך שבניגוד להובס שפינוזה לא תמך במשטר אבסולוטי."
מר וייס היקר
"בגלל שכמותך הגזירות רק מתרבות ומתעצמות ואנו משלמים ותומכים ב"חלבנים" או יותר נכון ב"גזלנים" הפועלים "בחסות החוק"...."
מי הם שכמוני?אנו מכירים?
חבל שלא
באם רוב נהגי ארצנו היו כמוני לא היה צריך מצלמות מהירות מפני שתאונות הדרכים לא נגרמות ממהירות שבגדר הנורמה במכוניות המיוצרות כיום
אז קרא בבקשה שוב את אשר כתבתי ואולי תבין להבא לקרוא את מה שאתה כותב לפני השליחה לעבר העולם האינטרנטי
כאשר יש חוק דורסני חף משיקול דעת הגיוני אך מכניס למדינה הון עתק יש לי ולאחרים שהינם האזרחים הקטנים המשלמים הכל לפי חוק להלחם ובחוכמה
כתבתי וכתבתי בבירור-ברגעע שזכיין לא יראה כסף הוא יפסיק להיות זכיין==באם לא יהיה לו קופון לגזור הוא לא יעבוד-חשבון כלכלי פשוט
נסיעה בצורה כזו שלא תפעיל את המצלמות הללו תגרום נזק בשרשרת
א,אי הכנסות
ב הוצאת כספי ציבור לבטלה
ג כאוס חוקי שיביא לעריפת ראשים כזו או אחרת
סתימת הבג"ץ מפניות
ועוד כהנה וכהנה שהשלטון מאוד לא יאהב אך הוא לא יכול לכפות עלינו לעבור על החוק ולממן אותו
לא כתבתי שמהירות הינה גורם לתאונות
הגורם היחיד הינו הנהג נקודה
הענשת ממשל הינה דרך לא פסולה כאשר אתה משתמש בחוק כנגד הגזירות
תחשוב על כך
אנחנו לא מענישים את עצמנו אנחנו ממשיכים לנהוג-רק נתנו לנו בידי עם הנהגים את ההזדמנות להחזיר לאותם עושקי ציבור במטבע לא פחות קשה
מה רע בזה?
ואמרו או יותר נכון כתבו לפני שאם היו מציבים מצלמות בכבישים עם קו הפרדה רצוף(קו לבן בשבילך-בשביל כמוני קו הפרדה רצוף)
או בצמתים עם עצור אור אדם חצחת נתיבים ואי שמירתמרחק הייתי מברך על כך
אלא שאנו נהגים אידיוטים שנפלנו לידי חלבני האוצר שמבינים שהדבר הקל ביותר לעשוק אותנו אילו מצלמות המהירות ומצלמות הצמתים
הבנת זאת עכשיו?
ערב נפלא לך
יוסי
מר יוסי היקר.
צר לי שלקחת את הערתי לרמה האישית. מי שלא מבין את אשר הוא קורא או כותב, זה בטח לא אני. מה שהתכוונתי זה שלהערכתי לא ניתן ליישם את מחאת הקוטג' האינטרנטית בכוון שהצעת וזה מה שכנראה לא הבנת.
עבירות מהירות ברובן נעשות בטעות ולא במודע. החלטה לא לקנות מוצר בהתארגנות אינטרנטית למשל, היא מעשה מודע, לכן לבקש לא לעבור עבירת מהירות זה כמו לאמר בואו לא נטעה או לא נגרום תאונות. ואתה כבר גלגלת את הפנטזיה הוירטואלית שלך לרמות שהחברה המפעילה את המצלמות תפשוט את הרגל
ואנחנו הנרמסים המסכנים ננצח. אכן פנטזיה אינטרנטית יפה ומתאימה לסיפורי הילדים אבל לעניות לא למציאות המחוספסת והקשה במקומותינו.
מיקי זה לא אישי
אני קורא ומגיב
נכון זו פנטזיה ,חלום--אך זה חלום אפשרי ולא באספמיה
ולגבי מהירות בכבישים?
אני עובד יום יום בכבישים-ונהגים נוהגים במהירויות מטורפות -נכון לא כולם אך הרבה
כבישי עוטף ירושלים-נכון כבישים מפותלים ולא קלים לנהיגה-אתה יודע כמה כסף מע"ץ משלמת לחברות הקבלניות בגין החלפת מעקות בטיחות?זה מהכיס שלי ושלך
אני נגד נסיעה במהירות של מאה קמ"ש בכביש שמסוגל להכיל נפח תנועה גדול ואפשר לללחוץ ל130 ו-140-אם המחוקק יאשר זאת אך הוא לא.-
טוב או לא טוב זה לא העיניין
העיניין שנהג שמזגזג בכביש ב-160 ומפחיד נהג נורמטיבי כאן תמונה חלק מהבעיה
לו היתה תרבות נהיגה בארץ הכביש לא היה גהינום ולצערי אכן מצאה רשות התחבורה עדר שחולבים אותו בקלי קלות --ודאי שאני נגד זה
אך למה לא לנסות לקחת את החלום שלי ולבצע אותו?
יש במשטרה פטנט להורדת מהירויות בכביש 6-זה נקרא פקק הולנדי
שתי ניידות אחת ליד השניה נוסעות במהירות 110 וכך התנועה זורמת
0שכחתי-ניידת שלישית סמויה מורידה את אלה שעוקפים את ה"פקק"במהירות של 140
אין לנו הרבה אפשרויות למחות במסגרת החוק בצורה שלא תזיק לנו לבעלי הרכבים ובמיוחד לנו בעלי הארבע על ארבע שסובלים מהתנכלויות
והנה נתנו לנו אפשרות נפלאה על מגש של כביש(כסף)לעורר רעש ציבורי בחסות החוק
מה דעתך?כה אוטופי הרעיון הזה?
חוץ מזה כל החיים נלחמתי בתחנות רוח
עוד לא נלחמתי נגד מצלמות-וואלה הגיע זמן לא?
מה צריך 4 5 רכבים?פעמיים בחודש?
לא יותר
יוסי
שכחתי להוסיף
הגרוע יהיה שלחלק מהמצלמות תהיה התראה לנהג שלפניו מצלמות לניטור מהירות/דרך עם עקיפה מוגברת--וכמה ק"מ אחר כך כמצלמות מוסוות
שימו לב לשני פסים מגבילים לאורך הכביש היזהרו מהם
יוסי
יוסי ידידי,
מחדלים גדולים וחמורים לא הביאו במדינת החלם לעריפת ראשים, ראשים שהציבור היה צריך לערוף מזמן,
אני חושב שמחאה חברתית שלא מלווה בדם ואש לא שווה כלום, וזה כולל את מצלמות המהירות החדשות,
זה כולל את מחיר הדמים שאנחנו משלמים על דלק, וזה כולל את מחירי המים שאנחנו משלמים,
אנשים יותר מחצי שקל לקוב זאת גניבה! המים לא של המדינה! הם של אלוהים! ויש דמי הובלה וטיפול!
סבבה! אני מקבל את זה! אבל אני לא רוצה לממן חופשות לעובדי מקורות, ולא רוצה לממן סטייקים לארוחת
צהריים של עובדי חברת חשמל והוועד החזק שלהם,
לדעתי, המחאה החברתית הבאה צריכה להיות בדם ואש ותימרות עשן!
והלוואי שאני והידים הפסיכופטיות שלי היינו יכולים להחזיק ב-Patton tank
מאותה סיבה שעד עכשיו כלום לא השתנה - נהיה חמור מיום ליום, והגענו
למצב שאלימות כנראה נשארה המפלט האחרון
http://data.primeportal.net/tanks/ma...n_01_of_18.jpg
שי ידידי
תן לי סיבה טובה למהפיכה בסגנון המהפכה הצרפתית ואני אהיה בשורה הראשונה
זו מחאה שצריך ואפשר לעשות בלי להקיז דם
וכן רצוי גם טנק שיאט את התנועה
יוסי
אתם יכולים לעכב את התנועה בלי לעבור על החוק.
כמדומני מהירות המינימום המותרתעל כביש מהיר היא 55 קמ"ש.
נסיעה מאורגנת של עשרות ומאות כלים במהירות הזו תפקוק צירי תנועה שלמים בלי לעבור על החוק.
ושי - אם יורשה לי? למרות שדעתך ממש כדעתי - שום מחאה בלי אש ואלימות (ופגיעה פיזית במצלמות) לא תצליח כאן, אבל אני סבור שהטעם שלך בטנקים ממש לא משהו.....
יוסי ידידי, לא ירדת לסוף דעתי הטנק חמוש בפגזים, ולא נועד להאט את התנועה,
הוא נועד להשמיד, להרוס, לשפוך את דמם של הפקידים הממשלתיים שגורמים
לנו ולעם ישראל היושב בציון סבל מרורים, את דמם של המחוקקים המטומטמים,
את דמם של אנשי בג"צ העוורים, אותו טנק שיגרום למשכן הכנסת להיראות כמו
הבתים שאותה ממשלה שלחה להרוס למתנחלים,
אבל זה רק בגדר פנטזיה, אין לי עדיין טנק בחניה,
למרות שאני דוגל בשיטת הדמים, גם אם זה יוביל למלחמת אזרחים,
אבל לצערינו הערבים למדו אותנו שאנחנו מבינים רק בדם
וכמו שנאמר ב-Rolling Stones: Sympathy For The Devil
Killed the czar and his ministers
Anastasia screamed in vain
I rode a tank Held a generals rank
When the blitzkrieg raged And the bodies stank
עוד נאמר באותו להיט ידוע:
Just as every cop is a criminal
And all the sinners saints
As heads is tails
(סתם נזכרתי בזה עכשיו בעקבות ההודעה)
היום ניתקלתי בדבר מעניין בצומת סגולה בכניסה לפתח תיקווה מכיוון צומת ירקונים יש מצלמת רמזור נעשה בצומת סימון מסלולים ובנוסף סימנו את קוי הדריכה של המצלמה בסימון לבן על הכביש בצורה בולטת ייתכן שחברות הסימון קיבלו הוראה לבצע צביעה יזומה של קוי הפעלת המצלמות....
ודבר מעניין נוסף הרבה ניידות מבצעות עבירות במהלך נסיעה בצמתים מעניין איך הזכיין יחייב את המדינה בעבור עבירות אלה הרי המדינה בעלת הרכבים ולא השוטר הנוהג ברכב ,אני יודע שבריכבי המשטרה מותקן התקן לזיהוי הנהג הנוהג לפי קוד וגם מבוצע רישום יומן נסיעה אך מה יקרה כאשר יתחילו להגיע הרבה דוחות של ניידות המשטרה איך אז הם יצליחו לטשטש זאת מול הזכיין ... ימים יגידו ... חומר למחשבה ...
דרור - אני הייתי מג"בניק, לא שיריונר,
שיהיה הטנק ששמתי, מצידי, מצידי שיהיה טנק שרמן, טנק אברהמס, T34 מרכבה3 / 4 , טנקים סובייטים, לא משנה!
העיקר כלי של הרס, כי באמת הגיע שתן עד נפש, (וסליחה על הביטוי אבל זה כך!) מה אם אני נוסע על 101 קמ"ש אני עבריין
פושע רוצח ילדים ודורס זקנות וחתולים? אם אני רוצה להכניס צמיגים 37 אינץ' בבהמה שלי אז אני הופך להיות
עבריין מסוכן, ורוצח פונטנציאלי? למה רק כאן הכל עקום? למה רק כאן אני צריך לעבור מסכת התעללויות עד שאני מעביר
את הבהמה שלי טסט? למה רק כאן הייתי צריך לעבוד מגיל 14 כמו ערבי בבניין כדי לעזור בכלכלת הבית?
למה כאן אני לא יכול לטפח את התחביבים הלא ירוקים בעליל שלי, רק בגל צביעות, פוליטקלי-קורקט, אירגונים ירוקים, ותאבת בצע? למה?
מה אני חי במדינה קומניסטית דיקטטורית?
ודרור, נסיעה כזאת בשעות העומס בכבישים 1 ו443 יכולה להיות אולי אפקטיבית לרגע הדיווח של גלי צה"ל על מצב הכבישים,
מה שיהיה אפקטיבי זה מיליון וחצי אזרחים זועמים פורצים לפרלמנט ועושים שפטים באנשים שמיררו את חייהם
יש לנו בהחלט מה ללמוד מהמצרים ומהתוניסאים וגם מהחבר'ה של קדאפי
יוסי, אכן אתה מציין מציאות יומיומית של תרבות נהיגה מוכרת ואין ספק שמציאות זו לא רצויה ופסולה. צריך להבין שהתנהגות זו נובעת ממציאות חיינו, אם זה פקקים אדירים יומיומיים, צפויים ובלתי צפויים.
אילו הרשויות היו פועלות במקומות הנכונים, כלומר הסדרת תשתיות רחבות יותר והמשטרע היתה עוסקת בעיקר בהסדרת התנועה ולא בהעשרת קופת האוצר, יתכן שהיינו חשים מנוצלים פחות, הסבלנות והסובלנות שלנו האזרחים היתה טובה יותר, היינו רגועים יותר אלא שלצערי זה רק חלום אפוקליפטי. אנו חיים באחת המדינות הצפופות בעולם ביחס מטר כביש/מס' רכבים. התשתיות שנבנות היום מתאימות למספר כלי הרכב שהיו לפני כ- 10 שנים, תחבורה ציבורית - על הפנים ולא נותר אלא לעמוד בפקקים, לקלל, לרטון ולהיות במתח אם נצליח להגיע בזמן ליעדינו או שמא היינו צריכים לצאת עוד שעה קודם.
כשכבר יש איזשהו מירווח כביש ומישהו כבר זז לנתיב הימני ומאפשר לך להתקדם קצת יותר מהר , אז תוקעים לך מצלמה נסתרת שתדאג שיסחטו ממך את כל המעט שהרווחת במשך החודש.
שיטת המשטרה שקראת לה הפקק ההולנדי, גורמת לי לחשוב שאולי הפקקים ברחבי המדינה הם גם ביוזמת המשטרה, שהרי זו שיטה להאטת מהירות הנסיעה, כשעומדים במקום הסיכוי לתאונה הוא קטן מאוד. אם כבר קוראת תאונה היא לרוב ללא נפגעים. התוצאה מספר הנפגעים השנתי יורד - הישג למשטרה.
בנוסף, בין איזורי הפקקים ובמקומות בהם ניתן גם לנסוע הציבו מצלמות נסתרות, אלה יצלמו את כל אלה שסוף סוף השתחררו מהפקק וממהרים ליעדם ובכך יעשירו את קופת האוצר.
יעילות המצלמות תתבטא לא רק בהכנסות המדינה אלא גם בדלדול מספר הנהגים על הכבישים עקב שלילות רשיון מרובות. אז תראה איזה תחכום יש למשטרה שלנו, הרבה מעבר למה שאנו מבינים, והכל מתוכן מראש ובקפידה..... לצערי זה המציאות העגומה שלנו לעומת הפנטזיה הנאיבית / אוטופית שלך.
מיקי כל מילה שלך בסלע
וכן חלק מהן גם עובדות
ארחיב מחר
קרא מה שכתב דרור
מבטיח מחר להגיב
ליל מנוחה
יוסי
נחמד :)
לפני שנים אני קראתי לאלימות ואמרתי שעד שלא ישפך דם לא ישתנה כלום.
כולם השתיקו אותי, נימרוד .. דרור ...
יפה :) .. הגעתם עכשיו להבנה שאני הגעתי אליה לפני 8 שנים ...
בהצלחה לכם.
אני עכשיו חושב שהדבר היחיד שיצליח זה דרכון של האיחוד .. אבל האיחוד אולי לא יצליח ח ח :) ..
אולי דרכון טסמני ?!
לא שווה לי לשבת בכלא בשביל הקזת דם של איזה מטומטם ...
יש לי דברים יותר טובים לעשות עם הזמן הפנוי שלי.
דיבורים על דם ואלימות מיותרים לגמרי.
קטנוענים אמיצים חבושי קסדה מתמידים וחמושים במיכלים קטנים עם חומרים שקשה להסיר, כמו גריז, צבע, זפת, וכיו"ב.
יכולים לעשות עבודה מצויינת אשר תגרום להשבתה זמנית חוזרת ונשנית של המפגע, ולחברות המפעילות להוצאות תפעוליות גדולות מאוד.
וכל המרבה הרי זה משובח. בבריטניה עשו את זה: http://www.speedcam.co.uk/news.htm
כל מי שחושב שמעבר לים הוא ימצא גן עדן של מהירות לא מוגבלת, שיחשוב שוב, או שיטרח להתעדכן - מספר הולך וגדל של מדינות בעולם המערבי מרושתות היום במצלמות מהירות בצפיפות שגורמת לפרויקט המצלמות הישראלי להיראות דליל כמו ה"הלוואה והחיסכון" על ראשו של אהוד אולמרט.
שם גם מרווח הטעות בין המהירות המותרת לבין מהירות האכיפה בפועל - קטן יחסית עד כמעט ולא קיים.
שם גם תמצאו מספר הולך וגדל של ערים שמטילות אגרות גודש או בכלל אוסרות כניסת רכב מנועי שאינו היברידי/חשמלי לתחומי המרכזים שלהן. תעריפי הקנסות- מהירות, חניה - גבוהים ביותר, עלות חניונים - גבוהה ביותר. הדלק יקר יותר מאשר אצלנו - גם שם גילו את נפלאות המיסוי הלא שפוי... אחד התענוגות הגדולים של פעם - טיול באירופה ברכב, כבר לא קיים. אתה מרגיש שעושקים אותך. מנוטר בכל פינה, מוגבל, נרדף.
מה שאני אומר זה ששלטונות וממסדים ברחבי העולם אוהבים את תחושת שכרון הכוח ו"מעתיקים" את השיטה הישראלית של שוד הציבור על ידי הרשויות. אחרי שנים רבות של התנהלות ליברלית, הם אולי מגלים את השיטה הזו קצת באיחור, אבל עושים זאת ביעילות מפחידה - תפיסת בעל הרכב הפרטי כאויב הציבור וכפרה חולבת שיש לשדוד אותה ולמצוץ ממנה כספים ומיסים כל הזדמנות. זה בולט יותר במערב-אירופה, קצת יותר במדינות כמו הולנד ושוויץ וקצת פחות במדינות אחרות, אבל זה קיים בהחלט. וזה לא הולך להיות טוב יותר בשנים הקרובות, בעיקר בשל מגמות "ירוקות" קיצוניות שהולכות ומשתלטות על סדר היום הציבורי.
כמובן שלמען ההגינות צריך לציין ששם יש אלטרנטיבה בדמות תחבורה ציבורית יעילה וראויה שהופכת את השימוש היומיומי במכונית לניג'וס מסורבל, יקר ומיותר. לעומת המצב אצלנו, בו הרשויות מסרבות לספק תחבורה ציבורית נורמלית כדי לאלץ אותנו להשתמש ברכב פרטי, ואז אשכרה טומנות לאזרח פחים ומלכודות בכל פינה ומאלצות אותו ליפול לתוכן.... זה כבר סיפור אחר.
מי שרוצה "גן-עדן מוטורי" בהקשר של מעט אכיפה ו"כל דיכפין כרצונו יעשה" על סף של כאוס, ימצא את זה רק במדינות עולם שלישי נידחות באפריקה, אסיה ודרום-אמריקה. וגם שם אני בטוח שייתקל בכמה חוקים דרקוניים שיגרמו לו להרגיש נרדף... אתם בטוחים שזה החלום שלכם? אני משוכנע שלא.
בכל מקרה - ראויה לציון, להוקרה ולהערכה מלחמתו של הציבור הבריטי במצלמות המהירות. גם שם השתמשו במצלמות "גאטסו" ההולנדיות. גם שם באמצעות זכיין חיצוני שעשה מזה המון כסף - אבל שם, הציבור הבין מהר מאוד שעובדים עליו בעיניים, שאכיפת מהירות לא נועדה להפחית תאונות אלא לשדוד כספים, ומיד אזרחים זועמים יצאו לכבישים ופשוט השמידו את המצלמות בסיטונות - כמו שאומרים "אלף מיתות משונות". הנזק היה עצום, הזכיין התחיל לספוג נזקים כספיים גדולים. מתי שהוא השלטון הבין שמתנהל כנגדו סוג של מרד, הציבור מסרב להרכין ראש ולהסכים להישדד "על פי החוק". המדינה הבינה שאם לא תוותר בנושא הזה, זה יכול להוביל לשפיכות דמים ולהפלת שלטון. זה מה שצריך לקרות גם כאן ומהר, ולא רק בהקשר של מצלמות המהירות.
תבואו למנילה, תראו גן עדן מוטורי, בלי שום סייגים חוקיים. תשלמו כסף, תבנו ותסעו לשלום, גם בכביש ועוד באנגלית של ג'ו :) ואם מישהו יגיד לכם משהו, תשלפו כמה שקלים מהארנק והוא ישכח שקרה משהו.
אגב הצעה לפגיעה במצלמות - נשיקה קטנה עם טמבון יכולה לעשות את העבודה יופי. רק להסתיר אמצעי זיהוי ;)
עד איזה גובה הבטון ? :)
וכמובן שרצועה עם קצת "משוך בגזר" יכולה להועיל :)
דרור, אני לא דברתי על מהירות ... מאז שאני ברכב גרמני איכותי וחסכוני ( מאד ) אני לא ממהר לשום מקום.
אני מדבר על כל שאר החולרה ...
אני חשבתי על ג'ריקן ומצית. אבל במחירי הדלק היום אכן משוך בגזר יותר זול.
טוב קודם כל רשימה חלקית של המצלמות להשמדה :)
כביש 2 (כביש החוף) לכיוון צפון לפני אולגה כ- 1 ק"מ לפני גשר הולכי הרגל.
הערה : נכון לאוקטובר 2011 המצלמה מופנית דרומה, אבל זו רק ההתקנה הראשונית, בהמשך היא תסובב לכיוון צפון.
כביש 2 (כביש החוף) לכיוון צפון אחרי ג'יסר א-זרקא, מיד אחרי הגשר.
כביש 2 (כביש החוף) לכיוון דרום אחרי מחלף זכרון, כ- 1 ק"מ אחרי מחלף זכרון.
כביש 2 (כביש החוף) לכיוון דרום אחרי ג'יסר א-זרקא, כ- 1 ק"מ מהגשר.
כביש 2 (כביש החוף) לכיוון דרום אחרי אולגה, כ- 2 ק"מ אחרי תחנת הדלק.
כביש 4 לכיוון צפון אחרי מחלף גהה, אחרי מחלף אם המושבות, הכניסה לאזור תעשייה קרית אריה, פ"ת.
הערה : זו מצלמת הפיילוט המקורית, יש לה מצלמת וידאו במעגל סגור למטרת בקרה. לכל האחרות – אין.
כביש 4 לכיוון צפון בכניסה לחדרה מדרום, קילומטר 158.4, בין חדרה לתחנת הדלק "אלון".
כביש 4 לכיוון צפון לפני אור-עקיבא, קילומטר 166.2, בין אור עקיבא לבנימינה.
כביש 4 לכיוון צפון במקביל לעין המפרץ כביש 4 לכיוון צפון אחרי קיבוץ לוחמי הגטאות, כ- 300 מטר אחרי היציאה מהקיבוץ צפונה.
הערה : שימו לב, במצלמה הנ"ל מאוקטובר 2011 המצלמה מופנית דרומה, אבל זו רק ההתקנה הראשונית, בהמשך היא תסובב לכיוון צפון.
כביש 4 לכיוון דרום אחרי קיבוץ רגבה.
כביש 4 לכיוון דרום אחרי בנימינה, קילומטר 168, בין בנימינה לאור עקיבא.
כביש 4 לכיוון דרום ביציאה מחדרה, קילומטר 157.7.
כביש 44 (רמלה – חולון) לכיוון מערב כ- 150 מטר אחרי הגשר, בסמוך ליציאה ממקוה ישראל, ק"מ 39.
כביש 44 (רמלה – חולון) לכיוון מזרח כ- 20 מטר אחרי הגשר, קצת אחרי היציאה ממקוה ישראל, ק"מ 38.7.
הערה : שימו לב, המצלמה מוצבת כך שהעמוד של הגשר מסתיר אותה וכמעט שלא נראית כלל.
כביש 44 (רמלה – חולון) לכיוון צפון-מערב אחרי הכניסה לניר צבי.
כביש 44 (רמלה – חולון) לכיוון דרום-מזרח כמאתיים מטר לפני מעבר פסי הרכבת.
כביש 65 (וואדי ערה) לכיוון צפון-מזרח מול המשטרה, קילומטר 22, בין עארה לערערה.
הערה : שימו לב, המצלמה מוצבת בין מספר עמודי תאורה כך שקל מאוד לפספס אותה.
כביש 65 (וואדי ערה) לכיוון דרום-מערב אחרי צומת מגידו, קילומטר 33, כ- 100 מטר אחרי תחנת הדלק.
כביש 65 (וואדי ערה) לכיוון דרום-מערב אחרי ערערה, קילומטר 20, מול תחנת הדלק סונול.
עוד זוג שראיתי היום : כביש 784 בין צומת המוביל לקורנית/שכניה מצלמת מהירות לכל כיוון.
לגבי הרעיונות להשמדה (אני בספק רב אם מישהו באמת יעשה את זה כי רובנו וגם אני אזרחים שומרי חוק וחבל שכך) שימו לב שיש ארון חשמל ליד כל מצלמה, הרבה יותר קל להשמיד אותו פתחי אוורור.. חומצה.. כל חומר דליק ונדיף שיש בבגאז', ב. כל מצלמה מחוברת לקרקע עם... 4 ברגים בלבד ומחירי הברזל הם...
[FONT='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif]
[/FONT]
[FONT='lucida grande', tahoma, verdana, arial, sans-serif][/FONT]