תגובה: מהו כלב השטח האידאלי ?
לדעתי ומנסיוני האישי:
אני אישית גם נגד גזעיים, ובאופן כללי מוצא כלבים ולא קונה- אמונה שהגורל מביא את הכלב הנכון אלי. והיו לנו המון כלבים תמיד מילדות.
בלגי- כלב מקסים-מקסים-מקסים. עמיד, לא מפונק, אוהב, בלי קריזות, נאמן, חסון.
כנעני - הוא כנראה האידאלי למטרות שאתה מתאר, לטעמי ומהכרותי אינו אנרגטי יתר על המידה.
בורדר קולי- זה סיוט של כלב. דורש שיפעילו אותו 25 שעות ביממה, קריזיונר עם נטייה לדיכאון. צריך להיות בנוי לכלב כזה. והוא בהחלט הרבה יותר חכם מאיתנו.
באופן כללי, זכר בד"כ נאמן לאדם ספציפי, יותר עצמאי, יותר פעיל- ומכאן פחות מתאים לטיולים עם אנשים וחבר'ה בכלל.
נקבות יותר מאוזנות, נאמנות יותר למקום ולבית ולא לאדם ספציפי. לטעמי הרבה יותר נוח לטיול. ואישית אני מעדיף נקבות (גם בכלבים...)
גלעד
אם הכוונה לכלב רועים אוסטרלי אז מכיר שטחית (מראה בלבד) את הגזע. ראיתי שגם מרבים לשתף כלב רועים אוסטרלי בתחרויות אג'ליטי. מתוך ידיעה כללית זהו גזע מאד אינליגנטי ואכן חסון וכלב עבודה טוב. אבל חששתי שזו מעין גירסה קצת יותר מסיבית וגדולה של הבורדר קולי מבחינה אנרגטיות ורמת פעילות ולכן נרתעתי מכיוון זה.
אחרי שכתבתי את התגובה הנ"ל גיגלתי קצת וכלב הבקר האוסטרלי הוא גזע אחר ושונה מכלב הרועים האוסטרלי. קראתי מהן תכונות האופי של הגזע ונראה לי שגם גזע זה בעלת רמת אנרגיה ופעילות גבוהות מדיי לצרכיי.
אומרי
העדפה שלי היא דווקא כלבים גזעיים או מעורבים ששני ההורים הם גזעיים ומזוהים (ולא כאלו שהם דורי דורות של מעורבים). הסיבה לכך היא שברכישת כלב גזעי או תוצאת עירוב שני גזעים ידועים מראש, יש לך יכולת לצפות את המבנה הפיזיולוגי הכללי של הכלב הבוגר ולא פחות חשוב את קוי האופי הבסיסיים של הכלב.
אולי לא הדגשתי מספיק אבל "כלב השטח" שלי ממש כמו רכב השטח שלי יבלה את מרבית זמנו בבית ויצא לטיולי שטח בתדירות של כאחת לשלושה שבועות. אני עובד מדיי יום משעות הבוקר עד שעות הערב ובמהלך היום לא אוכל להקדיש את הזמן הדרוש לכלבים בעלי רמות אנרגיה ודרישות תעסוקה גבוהות.
לכן נטיית לבי היא לגזעים בעלי רמת פעילותו ואנרגיה נמוכה יותר ובעלי אופי עצמאי יותר בסיגנון כלבי הרועים הגדולים. כן גם כלבים אלו דורשים טיול ותרגול יום יומי אך לא ברמות של הגזעים האנרגטיים יותר.
רק הערה קטנה, בעלי פרווה קצרה יכולים להיות מאוד מתאימים למזג אויר קיצוני. דלמטים, פוינטרים, רוטביילרים, דוברמנים, לברדורים... כולם בעלי פרווה קצרה והם גזעים אירופאים ממדינות קרות בעלי יכולת עבודה בקור וגשם. מבחינת אומץ הייתי ממליץ על דלמטי, אבל אני מודע לסטיגמה המטופשת עליהם. מניסיון לא נכונה. מבחינת הרתעה דוברמן, קצת מסריח לעת זקנה לא ברור למה. אבל אצלי לפחות זה לא הגזע אלא החיבור עם הכלב, הדלמטי כמובן.
יום שישי טוב ושום
עם עוד לא מצאתה כלב כרגע מפורסמת ריצבקית נראית מדהימה למסירה בס או אס חיות
שווה............ בצבע
עידכון - אתמול בערב, "דיווה" הצטרפה למשפחתנו.
המדובר בגורה מגזע בוסרון, מקסימה ומדהימה בת 6 חודשים.
תמונות בהמשך.